Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Vojna v Gazi Na egiptovski strani meje gnije hrana za Gazo; Izrael kljub razsodbi ICJ-ja nadaljuje z napadi

Kljub petkovi odločitvi meddržavnega sodišča v Haagu (ICJ), naj Izrael nemudoma ustavi vojaško operacijo v Rafi, izraelska vojska nadaljuje z napadi, medtem pa na egiptovski strani propada hrana, ki bi jo morali tovornjaki s pomočjo dostaviti v Gazo.

Odzivi Rogaška odplesala zadnji ples: Nismo si šli naproti, nismo našli konsenza

"Najbolj mi je žal teh fantov," je dejal Oskar Drobne, ko so nogometaši Rogaške prekinili novinarsko konferenco in nanj zlili vrček piva. Osvojeni pokal namreč ne pomeni začetka evropske poti, ampak konec zgodbe, s katero so razburkali slovenski nogomet.

Znanost in tehnologija O gnilih jabolkih v znanosti in ali jim je sistem še kos

Poneverbe podatkov v znanosti postajajo vse pogostejše, dodatno skrb vnaša sivo polje umetne inteligence, ki namesto znanstvenikov piše članke.

15

Slovenija Kako ukrepati v primeru nenadnega izginotja otroka

Večino pogrešanih otrok je zelo hitro prijavljenih in skoraj 90 odstotkov jih najdejo v štirih urah, poudarjajo na policiji. Hkrati opozarjajo, da za prijavo pogrešanega otroka ni treba čakati 24 ur, temveč naj starši to storijo takoj.

Dallas vodi že 2:0 Dončić na vrtiljak popeljal Goberta, nato pa zakričal: "Ne moreš me ustaviti"

Kakšna predstava Dallasa! Košarkarji Mavsov so dobili še drugo tekmo finala Zahoda Lige NBA in se v svojo dvorano vračajo z vodstvom 2:0. V veliki finale se lahko uvrstijo že v noči na sredo. A po vrsti.

1

Novice

Vojna v Gazi ICJ: Izrael naj ustavi napad na Rafo. Borrell: EU bo moral izbrati - mednarodno pravo ali Izrael.

Meddržavno sodišče (ICJ) je sprejelo odločitev, da mora Izrael nemudoma ustaviti vojaško ofenzivo v Rafi. Visoki predstavnik EU-ja Josep Borrell je ob tem Unijo opozoril, da se bo morala odločiti, ali je bolj predana mednarodnemu pravu ali Izraelu.

101

Vojna v Ukrajini Putin naj bi bil "pod določenimi pogoji" pripravljen končati vojno v Ukrajini in podpisati premirje

Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravljen ustaviti vojno v Ukrajini in podpisati premirje, ki bi priznavalo aktualne bojne linije, so za Reuters potrdili štirje ruski viri.

172

Turbulenca na Singapore Airlinesu 28 potnikov še vedno na intenzivni negi; družba zaostrila pravila glede varnostnih pasov

28 potnikov s poleta družbe Singapore Airlines iz Londona v Singapur, ki je v torek doživelo hudo turbulenco, ostaja na intenzivni negi s poškodbami hrbtenice, lobanje in možganov.

11

Šport

Liga NBA Dončić s trojko prek Goberta zagotovil Dallasu drugo zmago v Minnesoti

Luka Dončić je zadel odločilno trojko tri sekunde pred koncem, Naz Reid pa ni bil natančen ob pisku sirene. Minnesota je zapravila 18 točk prednosti in izgubila tudi drugo tekmo finala Zahoda proti Dallasu s 108:109. Mavericksi vodijo z 2:0 v zmagah.

536

Atletika "Slovenci so me takoj vzeli za svojo"

Marija Šestak je rojena v Kragujevcu, kjer deluje znana atletska šola. Odraščala je v Beogradu, na olimpijskih igrah v Sidneyju je nastopila za takratnem ZRJ-ju, od SP-ja v Osaki leta 2007 pa je nastopala za Slovenijo in ji priborila številne medalje.

4

Liga NHL Goodrow spravil Madison Square Garden v ekstazo

Hokejisti New York Rangersov so na drugi tekmi finala Vzhodne konference Lige NHL pred svojimi gledalci premagali Florido z 2:1 in izid v seriji izenačili na 1:1. Odločilni gol je v podaljšku dosegel Barclay Goodrow.

1

DP 16 trojk Heliosa ni zadostovalo, zmaji povedli v finalu

Košarkarji Cedevite Olimpije so dobili prvo tekmo finala državnega prvenstva. V Domžalah so s 94:87 premagali Kansai Helios.

17

Pokal Slovenije Rogaška po 11-metrovkah do največjega klubskega uspeha

Prihodnost Rogaške zaradi težav z licenciranjem še ni znana, zato pa se je v Stožicah veselila največjega uspeha v klubski zgodovini, saj je po 11-metrovkah ugnala Gorico in osvojila pokal. V finalu ženskega pokala je Mura Nona nadigrala Ljubljano s 5:1.

54
Oglasno sporočilo

Nova koncertna sezona Slovenske filharmonije: »Glasba, vedno nova«

Število obiskovalcev koncertov Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije se v zadnjih dveh letih naglo povečuje.

Giro Vendrame napadel 28 km pred ciljem, Tratnik sedmi, Pogačar hranil moči za soboto

Kolesarji na Dirki po Italiji so zavili v Furlanijo - Julijsko krajino. Zelo razgibano 19. etapo v dolžini 157 kilometrov je dobil domačin Andrea Vendrame (Decathlon AG2R La Mondiale Team), glavnina je v cilju zaostala skoraj 16 minut.

92
Več

Kultura

Arhitektura in oblikovanje Nagrada arhitektki Maruši Zorec: "Presenečena sem, da je moje delo opaženo in cenjeno v tujini"

Dobitnica letošnje nagrade, poimenovane po nemškem arhitektu Heinrichu Tessenowu, je Maruša Zorec, ki je nagrajena za svoj arhitekturni opus.

3

Drugo "Izjemno ponosna sem, da imamo oddajo, kot je NaGlas!, na naši televiziji"

Oddaja, namenjena albanski, bosanski, črnogorski, hrvaški, makedonski in srbski skupnosti v Sloveniji, je luč sveta ugledala 13. januarja leta 2015. V dnevno sobo so vstopili točno 200-krat. Spremljajo jo tudi uporabniki rtvslo.si in družbenih omrežij.

2

Film in TV Poslovil se je "super veliki" avtor razvpitih dokumentarnih filmov Morgan Spurlock

V starosti 53 let je umrl dokumentarist Morgan Spurlock, ki je leta 2004 podrezal v zavest sodobne družbe z dokumentarnim filmom Super veliki jaz, skozi katerega je na lastnem primeru preučeval učinek enomesečnega prehranjevanja izključno v McDonald'su.

6
Več

Zabava in slog

Za petino več Vzpon na Eifflov stolp bo postal dražji

Da bi zbrali več denarja za nujna obnovitvena dela, je pariški mestni svet izglasoval povišanje cene vstopnine za Eifflov stolp. Vstopnice za odrasle se bodo tako v prihodnjem mesecu podražile za 20 odstotkov, cena se bo 17. junija dvignila na 35,30 evra.

Zvok časa Mineva 30 let od albumskega debija Aaliyah

Pred tremi desetletji je izšel prvenec pevke Aaliyah, ki nosi naslov Age Ain't Nothing but a Number. Med snemanjem prvenca je najstnica tesno sodelovala z R. Kellyjem, ob izidu albuma pa so se pojavile govorice, da sta se na skrivaj tudi poročila.

1

Intervju Jet Black Diamonds: "Bolj ko razmišljaš, manj glasbe ustvariš"

"V glasbi se moraš ustaviti in stvar začutiti," meni Urban Koritnik iz zasedbe Jet Black Diamonds, ki je izdala svoj prvenec Sladki problemi. Ta je po mnenju članov nastal po metodi ekonomlonca, s pesmimi pa so ujeli, kar se jim je dogajalo v življenju.

10

Padali rekordi Evrovizija letos dosegla rekordno gledanost

68. Evrovizija je letos pritegnila obsežno občinstvo tako v Evropi kot po svetu, rekordne številke so padle tudi na področju televizijskih ogledov. Prek javnih medijskih kanalov je tri večere v Malmöju skupno spremljalo kar 163 milijonov gledalcev.

7

WKBC Kongresni trg si bodo že tretjič pokorili najboljši mladi breakdancerji na svetu

Na Kongresnem trgu za popoldanska tekmovanja že vadijo najboljši mladi breakdancerji na svetu. Kar trije mladi mojstri, ki so že navdušili slovensko občinstvo, se bodo letos spopadli tudi v Parizu, kjer bo breakdance debitiral kot olimpijski šport.

2
Oglasno sporočilo

Hisense, uradni partner UEFA EURO 2024™, predstavlja kampanjo »ZMAGA JE LE ZAČETEK«

Kot uradni partner UEFA EURO 2024™ si Hisense prizadeva navijačem zagotoviti najboljšo izkušnjo spremljanja nogometnih tekem.

Žlahtna kapljica V Novem mestu vse že v znamenju praznovanja cvička

Začenja se tridnevni Festival cvička, ki bo tako kot prejšnja leta združeval Teden cvička in Cvičkarijo. Potekal bo na novomeškem Glavnem trgu, tam se bodo zvrstili dogodki, kot so degustacija vin, študentske kmečke igre in golažijada.

Več

Uredniški izbor

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

120

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

67

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134

Hrana Brezcarinski sporazumi: "Korist ima avtomobilska industrija, a na škodo kmetijstva!"

Medtem ko strogi evropski predpisi domače kmete omejujejo, brezcarinski sporazumi s tretjimi državami omogočajo uvoz hrane od pridelovalcev, ki istih birokratskih pravil in prepovedi ne spoštujejo. Zakaj Bruselj podpira nelojalno konkurenco v tujini?

81
Več

Televizija Slovenija

Novosti Kalne vode

Po resničnih dogodkih posneta in srh vzbujajoča drama o odvetniku, ki je v imenu zastrupljenih prebivalcev zaradi dolgotrajne zgodovine onesnaženja okolja z nevarnimi nenadzorovanimi kemikalijami vložil tožbo proti veliki ameriški korporaciji.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

112

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov