Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Dirka po Italiji Zadnja etapa: Ubežniki "položili orožje", zdaj gre zares

V Rimu se bo danes končala 107. kolesarska Dirka po Italiji, kjer neskončni pokal čaka Tadeja Pogačarja, ki prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Etapa se je v italijanski prestolnici začela ob 15.30, končala se bo predvidoma tri ure pozneje.

106

Pogovor za Al Džaziro Fajon vidi v Gazi "znake genocida" in kršitev mednarodnega prava

Zunanja ministrica Tanja Fajon je za televizijo Al Džazira dejala, da vidi v Gazi "znake genocida" in kršitev mednarodnega prava z izkoriščanjem lakote v vojne namene.

57

Evropa Zaradi turbulence 12 poškodovanih na poletu iz Katarja na Irsko

Na poletu letalske družbe Qatar Airways iz Dohe v Dublin je bilo zaradi turbulence poškodovanih dvanajst ljudi, so sporočili z dublinskega letališča, kjer je letalo sicer varno pristalo.

6

Druga tekma finala Cedevita Olimpija - Kansai Helios 47:38 (polčas)

V Tivoliju je na sporedu druga tekma finala državnega prvenstva v košarki. Olimpija je v petek v Domžalah dobila prvo tekmo, z novo zmago pa bi bi bila le še korak oddaljenega od novega naslova.

18

Družabno Komenda se je za Tadeja Pogačarja odela v rožnato barvo: "Priden, pošten, delaven fant"

"Mislim, da mu lahko vsi čestitamo in se mu poklonimo," je dejal župan občine Komenda Jurij Kern, kjer se pripravljajo na slavje domačina Tadeja Pogačarja na Dirki po Italiji. Tam so med drugim rožnato pobarvali tudi eno izmed krožišč.

18

Novice

Vojna v Ukrajini Zelenski pozval Bidna in Šija na mirovni vrh za Ukrajino. ZDA obljubile, da bodo sodelovale.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je pozval predsednika ZDA in Kitajske, Joeja Bidna in Ši Džinpinga, naj se udeležita mirovnega vrha za Ukrajino v Švici prihodnji mesec. Prepričan je, da bi morala podpreti mirovni vrh s svojo udeležbo.

230

Oceanija Plaz v Papui Novi Gvineji bi lahko zahteval več kot 670 življenj

Obsežen zemeljski plaz, ki se je v petek sprožil na odročnem delu Papue Nove Gvineje, bi lahko zahteval več kot 670 življenj, so sporočili iz Mednarodne organizacije za migrante (IOM). Ocenjujejo, da je plaz pokopal najmanj 150 hiš.

1

Srečanje zeliščarjev Zeliščarji: Na nas je, da se organiziramo in izdelke ponudimo javnemu sektorju

Slovenski pridelovalci zelišč si želijo strateških usmeritev in podpore države. Obseg pridelave in predelave zelišč se namreč počasi povečuje in presega prodajo na domu, stojnicah in tržnicah, kar zahteva več koordinacije in ustrezno infrastrukturo.

1

Šport

SP v hokeju Ob 20.20 finale Švica - Češka, Švedi osvojili bron

Danes se bo v Pragi končalo svetovno prvenstvo v hokeju na ledu elitne divizije. Vrhunec bo ob 20.20, ko se bodo Čehi in Švicarji borili za zlato medaljo. Tretje mesto je zasedla Švedska, ki je s 4:2 ugnala Kanado.

Formula 1 Leclerc le dočakal domačo zmago v Monte Carlu

Charles Leclerc je veliki zmagovalec dirke formule ena za VN Monaka v Monte Carlu. Monačan je tako razveselil motošportne privržence v kneževini in končno dočakal domačo zmago.

23

Tenis Tamara Zidanšek danes v akciji; Alcaraz gladko čez prvo oviro

Na igriščih Rolanda Garrosa se je začel peščeni grand slam. Predstavilo se je že nekaj tenisačev, med njimi je tudi edina slovenska predstavnica v posameznem delu turnirja, Tamara Zidanšek bo igrala proti Belgijki Alison Van Uytvanck.

8

Športni SOS Dončić v končnici trojni dvojček doseže na vsaki peti tekmi

Skoraj ne mine tekma, ko ne bi poročali o kakšnem posebnem dosežku Luke Dončića. Na drugi tekmi serije proti Minnesoti je poleg tiste trojke dosegel tudi trojni dvojček. V končnici enega v povprečju zbere na vsako peto tekmo.

42

MotoGP Bagnaia po padcu na sprinterski dirki zmagovalec VN Katalonije

Svetovni prvak v motociklizmu Italijan Francesco Bagnaia je po padcu na sobotni sprinterski dirki osvojil VN Katalonije. Znova se je vključil v boj za skupno zmago, kjer pa ima veliko prednost Španec Jorge Martin.

1
Oglasno sporočilo

Nova koncertna sezona Slovenske filharmonije: »Glasba, vedno nova«

Število obiskovalcev koncertov Orkestra in Zbora Slovenske filharmonije se v zadnjih dveh letih naglo povečuje.

Evroliga V Berlinu spopadi grških huliganov

V Berlinu bo danes znan prvak košarkarske Evrolige, v nemški prestolnici pa imajo veliko težav z navijači, saj je v soboto zvečer prišlo do spopada privržencev Panathinaikosa in Olympiacosa.

17
Več

Kultura

Premiera na Poljskem Tri tičice Zarje Menart se po navdihu ljudske pesmi soočajo z mračnimi deli naše duše

Kratki animirani film režiserke Zarje Menart s pomočjo treh ptic raziskuje naš notranji svet. Osebna interpretacija ljudske pesmi, ki združuje lutkovno in kolažno animacijo, bo v torek premierno predvajana na festivalu v Krakovu.

1

Cannes Zlata palma za Anoro, ameriško tragikomedijo o eksotični plesalki

Zlato palmo, glavno nagrado festivala v Cannesu, je prejela Anora, ganljiva, s črnim humorjem prežeta ameriška drama o eksotični plesalki, ki se poroči s sinom ruskega oligarha. Nagrado je prejela tudi slovenska manjšinska koprodukcija o vojni na Balkanu.

2

"A nimaš službe?" Nova razstava v graškem Kunsthausu o zapletenih izzivih našega sveta dela

V Kunsthausu nova razstava 24/7 obravnava delo kot umetnost in tako z znanimi kot novimi umetniškimi deli tematizira današnje preobrazbe delovne sile: nevidno delo, avtomatizacijo, digitalizacijo, globalizacijo in negotove delovne pogoje.

Več

Zabava in slog

Reportaža s koncerta Maraaya prvič v Križankah: "Na ta trenutek sva čakala 20 let"

Koncertni prvenec Maraaye v ljubljanskih Križankah so zaznamovala predvsem čustva, saj Marjetka in Raay dolgo nista zbrala poguma za nastop takšnih razsežnosti. Koncertni led sta prebila s pomočjo gostov, radijskih uspešnic in zvestega občinstva.

25

Želja V Peruju upajo, da bodo dan klovnov tudi uradno priznali

Vsakoletna pisana parada v Limi za praznovanje dneva klovnov vključuje podelitev nagrad za najboljše kostume, ličila, rutino in improvizacijo. Perujski klovni si želijo, da bi praznik tudi uradno potrdili, saj bi tako lahko dobili tudi vladna sredstva.

Zvok časa Album In the Lonely Hour izšel pred desetletjem

26. maja 2014 je luč sveta ugledal prvenec Britanca_ke Sam_a Smith. Ta se je v svojem debitantskem albumu razgovoril o moči in bolečini neuslišane ljubezni. Albumski debi, ki je dobil grammyja, je bil pravi komercialni uspeh, predvsem pesem Stay with Me.

6

Spremembe Večino voznikov moti bleščanje sodobnih LED-žarometov, AMZS bo zahteval poostritev predpisov

Mednarodna raziskava, v kateri je sodeloval tudi AMZS, je ugotovila, da veliko večino voznikov moti bleščanje sodobnih LED-žarometov. Tako nameravajo podati zahtevo za poostritev tehničnih standardov in predpisov o svetlobnih telesih.

18

WKBC Najboljši mladi breakdancerji na svetu so si pokorili Kongresni trg

Kongresni trg je zavzelo več kot 300 mladih breakdancerjev iz okoli 35 držav. V spopadu dvojic sta slavila člana mednarodne ekipe Formless Crew, najboljši slovenski breaker Tilen Grašič – Tasic in Ukrajinec Stimul.

4
Oglasno sporočilo

Hisense, uradni partner UEFA EURO 2024™, predstavlja kampanjo »ZMAGA JE LE ZAČETEK«

Kot uradni partner UEFA EURO 2024™ si Hisense prizadeva navijačem zagotoviti najboljšo izkušnjo spremljanja nogometnih tekem.

Uspešna zgodba Pot miru se širi tudi v druge evropske države

Fundacija Poti miru v Posočju in Posoški razvojni center bosta s pomočjo mednarodnega sodelovanja v okviru Interreg projekta GOV4PeaCE v naslednjih dveh letih razvijali transnacionalni model upravljanja dediščine prve svetovne vojne.

Več

Uredniški izbor

Nova hrvaška vlada "Čeprav je Plenković dobro ukrotil Domovinsko gibanje, to ni koalicija, na katero bi bil ponosen"

Andrej Plenković je s koalicijskim dogovorom z Domovinskim gibanjem dokazal politično spretnost, vendar je nadaljnja usoda koalicije nejasna, tako zaradi nezanesljive koalicijske partnerice kot njegovih osebnih ambicij, meni hrvaški komentator Mate Mijić.

32

Rak dojk Bi morali preventivne mamografije razširiti tako med mlajše kot starejše ženske?

Prenovljene evropske smernice priporočajo preventivno pregledovanje dojk v okviru presejalnih mamografij med 45. in 74. letom. Pri nas so v program Dora trenutno vključene ženske med 50. in 69. letom, zato preverjajo možnosti širitve programa.

120

Umetna inteligenca Akt o umetni inteligenci: ureditev, s katero Evropski parlament cilja na ves svet

Evropski parlament je po dolgih letih priprav sprejel akt o umetni inteligenci, enega največjih podvigov tega mandata, s katerim želi vplivati na globalno prakso. Toda, ali je s tem zagotovil, da se bo razvoj umetne inteligence selil drugam?

67

ZDA 2024 Prekletstvo kandidatov tretjih strank na ameriških volitvah – je lahko letos drugače?

Ko je govor o kandidatih tretjih strank v ameriški politiki, so naslovi dovolj zgovorni. "Prekletstvo tretjih strank", "Obsojeni na propad", "Nevarna iluzija".

134
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Slavko Jerič Pogačarjev učinek: Kljub prevladi gorenjskega volka gledamo zanimiv Giro

Dirka po Italiji gre počasi h koncu, zmaga se obeta prvemu favoritu Tadeju Pogačarju, ki ima pred zasledovalci res ogromno prednost. Marsikdo bi pomislil, da gre za preveč monotono dirko, a Giro je vseeno zanimiv in vznemirljiv.

113

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Preprosto fantastično!

Ko se bliža poletje, je treba okrepiti shizofreni odnos Slovencev do sosedov Hrvatov. Gre namreč za to, da večina Slovencev dopustuje na hrvaški obali, mnogi od njih v svojih lastnih objektih, po drugi strani pa negujemo hrvaško-slovenski spor okoli meje.

2

Urban Praprotnik Kje se skriva užitek v teku?

Pred dobrim mesecem smo začeli tekaško vadbo za začetnike. Že na drugi vadbi sem udeležence povabil na 12,5 km dolg Tek trojk, ki je bil preteklo soboto v Ljubljani. Takrat mi niso verjeli, da lahko pri tem podvigu celo uživajo.

Marko Radmilovič Keč de keš

Čeprav vemo vse o vsem, človeka še vedno kdaj pa kdaj kaj preseneti. V državnem zboru, kjer so poslanci plačani od števila ustanovljenih strokovnih skupin na mesec, so pravkar ustanovili novo.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov