Pica s čebulo in gorgonzolo
Čebulo najprej popražimo
Objavljeno: 12. marec 2018 ob 08:56
Ljubljana - MMC RTV SLO

Če ne maramo gorgonzole, pripravimo pico samo s čebulo in mocarelo. Foto: EPA

Sestavine: 50 dag testa za pico, 4 čebule, 20 dag gorgonzole, 20 dag mocarele, olivno olje, sol, poper.

Čebulo olupimo in narežemo na tanka kolesca. V kozici segrejemo malo olja, dodamo čebulo in jo pražimo nekaj minut.

Mocarelo narežemo na rezine, gorgonzolo pa na kocke. Pečico ogrejemo na 220 stopinj Celzija. Testo razvaljamo na velikost pekača. Položimo ga na naoljen pekač, robove zadebelimo. Testo obložimo s čebulo in mocarelo ter potresemo z gorgonzolo. Začinimo s poprom in postavimo v ogreto pečico. Pico pečemo približno 15 minut.

Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
aaa
# 12.03.2018 ob 10:47
Položimo ga na naoljen pekač

Na naoljen pekač? Predlagam da predenj pišete takšne bedarije zavijete v vsaj eno picerijo in si ogledate, kako se peče pica.
mmatej
# 12.03.2018 ob 12:20
Naslov članka bi se moral glasiti nekaj v smislu pogača s sirom in čebulo. Če človek kupi/naredi vsaj na pol kakovostno testo za pico, potem je valjanje testa zelo slaba zadeva. S tem izgubi večino zraka, ki daje pici ta pravo skorjo, rahlost in hrustljavost. Pica na sliki zagotovo ni narejena/pečena po priloženem receptu.