Najbolj komentirane novice zadnjih sedem dni

Šport

Slovenci po remiju z Norveško padli na "dno" evropskega nogometa
Slovenska nogometna reprezentanca je v Ligi narodov remizirala z Norveško (1:1), kar pa ji ne pomaga, saj je izpadla v Ligo D, kjer igrajo najslabše reprezentance evropskega nogometa.

Novice

Cerar: Vlada je podprla Marakeško deklaracijo
Slovenija bo decembra v Marakešu sodelovala pri sprejemanju dogovora ZN o migracijah, je po seji vlade sporočil zunanji minister Miro Cerar in poudaril, da je to politični dokument, ki ne terja ...

Novice

Bandelli odstopil s položaja: V dveh mesecih sem naredil ogromno
Ministrica za infrastrukturo in predsednica SAB-a Alenka Bratušek je na novinarski konferenci pojasnila, da je Marko Bandelli naredil napako in se zanjo opravičil, zanjo prevzel odgovornost in ...

Novice

Šarec pozval Bandellija k odstopu, sicer bo predlagal njegovo razrešitev
Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija zaradi zadnjih dogodkov pozval k odstopu z ministrskega položaja, SAB bo o nadaljnjih korakih odločal v torek.

Šport

Pri Olimpiji ogorčeni nad obtožbami nekdanjega sodnika Ploja, da je v privilegiranem položaju
Vodstvo Olimpije se je ostro odzvalo na obtožbe nekaterih posameznikov, da je v primerjavi z drugimi slovenskimi nogometnimi prvoligaši v privilegiranem položaju in da so njeni uspehi plod sodniških ...

Novice

Anketi: Janković bo v nedeljo osvojil nov županski mandat, na Ptuju bo potreben drugi krog
Zoran Janković bo v tekmi za ljubljanskega župana zmagal v prvem krogu, razkriva anketa Mediane. Na Ptuju pa bo, glede na anketo Ninamedie, skoraj zagotovo potrebne drugi krog županskih volitev.

Novice

Predvideni večji rezi v socialo, a zaveze o pokojninah ostajajo
Ministrstvo za finance je v predlogu novele zakona o izvrševanju proračuna predvidelo več ukrepov za zmanjševanje pravic na področjih socialne in družinske politike, v nezadovoljstvo dela koalicije.

Novice

Kandidati za ljubljanskega župana o ideologiji, kanalizaciji, prometu in stanovanjih
Na prvem programu Televizije Slovenija se je soočilo devet kandidatov za ljubljanskega župana, ki so predstavili svojo vizijo za prihodnost mestne občine.

Novice

Macron in Angela Merkel posvarila pred nacionalizmom
V Parizu je potekala osrednja slovesnost ob stoti obletnici konca prve svetovne vojne, ki so se je udeležili premierji in predsedniki 84 držav ter predstavniki osrednjih mednarodnih organizacij, med ...

Novice

Evropska komisija odločno za marakeško deklaracijo, mnenje parlamenta različno
Evropski parlament je glede dogovora Združenih narodov o migracijah, znanem tudi kot marakeška deklaracija, razdeljen, Evropska komisija pa pri njem vztraja.

Šport

Nov Dončićev presežek - tokrat v številu podaj
Košarkarji Oklahome so utrpeli prvi poraz po sedmih zmagah, v Dallasu so bili nemočni, saj so gostitelji slavili s 111:96. Pri Maverciskih je spet blestel Luka Dončić , ki je zbral 22 točk.

Novice

Angela Merkel v Evropskem parlamentu za vzpostavitev evropske vojske
Nemška kanclerka Angela Merkel je v govoru pred Evropskim parlamentom v Strasbourgu izpostavila pomen solidarnosti in enotnosti Evropske unije, zavzela pa se je tudi za idejo evropske vojske.

Šport

Očitki na račun Federerja močno odmevajo
Redke so kritike na račun Rogerja Federerja, ki je verjetno najbolj oboževana športna ikona na svetu. Prav zato obtožbe na njegov račun dvignejo še toliko več prahu.

Šport

Dvojec Vombergar–Kronaveter za prigarane tri točke Olimpije v Velenju
Olimpija je zmagala v Velenju pri Rudarju z 2:1, a pri tem imela srečo, da so bili knapi izredno potratni s svojimi streli.

Šport

Lahko delo za Andersona, le malo težje za Federerja
Južnoafričan Kevin Anderson je v drugem krogu zaključnega turnirja v Londonu s 6:0 in 6:1 premagal Japonca Keia Nišikorija, Švicar Roger Federer pa s 6:2 in 6:3 Avstrijca Dominica Thiema.

Novice

Alexandria Ocasio-Cortez: Socialistka, najmlajša kongresnica, nova zvezda demokratov
Alexandria Ocasio-Cortez je ta teden postala najmlajša ženska, kadar koli izvoljena v ameriški kongres.

Šport

Stoch komaj ujel petdeseterico, Mogel in Damjan prekratka
Zmagovalec poletne velike nagrade Rus Jevgenij Klimov je dobil kvalifikacije pred nedeljsko tekmo skakalcev v Wisli, Slovenci pa so bili neprepričljivi. Še najboljši, 13., je bil Anže Lanišek.

Novice

Teniška hierarhija: pri vrhu so zvezde, na vrhu pa teniški simbol
Največja iluzija modernega sveta je misel, da živimo v demokratičnem svetu, kjer naj bi imeli vsi enake možnosti in priložnosti za uspeh. Poglejmo le družbeno podmnožico, ki sliši na ime šport.

Novice

Foto: Škornji slovenskih vojakov neprimerni?
Fotografije tako rekoč novih zimskih škornjev slovenskih vojakov prikazujejo, da ti po enem tednu uporabe na Natovi vaji na Norveškem razpadajo.

Novice

Podpisan sporazum za nakup 38 oklepnikov Oshkosh
Obrambni minister Karl Erjavec je razkril, da je podpisal sporazum o nakupu 38 ameriških oklepnikov 4x4 Oshkosh, nakupi 8-kolesnih oklepnikov pa so vsaj za zdaj zamrznjeni.
Izjava dneva
link
Simona Kukovič
16. november 2018 ob 13:03 Letošnja kampanja za lokalne volitve je precej groba, včasih že na meji etičnega ali sprejemljivega. To pa je z vidika povprečnega volivca že težko poslušati.
Več novic ...
Kazalo