Najbolj komentirane novice zadnjih sedem dni

Novice

Šarec: Nestrpnosti ne toleriramo. Če bo Črnčec ravnal drugače, bo odstavljen.
Na četrtkovi prvi seji vlade je bil za državnega sekretarja za nacionalno varnost imenovan Damir Črnčec, njegovo imenovanje je razburilo del javnosti in politike, ki opozarja na njegove po njihovem ...
484

Novice

Marjan Šarec v vladni palači že prevzel premierske posle
Miro Cerar je novemu premierju Marjanu Šarcu v vladni palači po potrditvi ministrske ekipe že predal premierske posle in mu zaželel srečo.
417

Šport

Slovenci po porazu v Rigi v izgubljenem položaju
Leto in dva dneva po znamenitem obračunu v četrtfinalu evropskega prvenstva so se košarkarji Latvije oddolžili Slovencem za grenak poraz in jih pahnili v neugoden položaj v kvalifikacijah za SP ...
346

Novice

Po očitkih Rusije zoper Izrael Putin zmehčal stališče do sestrelitve letala
Rusko obrambno ministrstvo je, potem ko je sirska vojska po nesreči nad ozemljem Sirije sestrelila rusko vojaško letalo, za incident, v katerem je umrla 15-članska posadka, okrivilo Izrael.
301

Šport

Olimpija iz razprodane Fazanerije s polnim izkupičkom
Avstrijski trener Zoran Barišić je debi na klopi Olimpije uspešno prestal, njegovi varovanci so v derbiju 8. kroga državnega prvenstva v razprodani Fazaneriji z 2:0 premagali Muro.
297

Novice

MZZ poziva Zagreb, naj "preneha kršiti pravo EU-ja"; Zagreb: Bruselj je ravnal pravilno
Po poročanju, da predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker ni upošteval mnenja pravne službe komisije, da ima Slovenija prav v očitkih Hrvaški, da krši pravo EU-ja, na slovenskem ministrstvu ...
277

Novice

Levica ni podpisala sporazuma z vlado, neuradno naj bi bil razlog Damir Črnčec
Podpisa sporazuma o sodelovanju Levice z vlado Marjana Šarca, ki je bil do zdaj le parafiran, ni bilo, so potrdili v Levici.
262

Novice

Cerar: Mnenje pravne službe v Bruslju potrjuje glavne navedbe Slovenije
Hrvaška je dolžna uveljaviti arbitražno razsodbo, z neupoštevanjem odločitve arbitražnega sodišča pa krši mednarodno pravo in pravo EU-ja, je v zvezi z mnenjem pravne službe Evropske komisije glede ...
258

Novice

Evropski poslanci potrdili obremenilno poročilo o Madžarski
Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju v Strasbourgu s 448 glasovi za in 197 proti potrdili poročilo nizozemske poslanke Zelenih Judith Sargentini o domnevnem kršenju temeljnih evropskih ...
254

Šport

Obletnica z žalostnim epilogom: Slovencev ne bo na SP-ju
Košarkarji Slovenije so v Stožicah izgubili tudi proti Turčiji (77:86) in so ostali brez možnosti za preboj na svetovno prvenstvo 2019.
252

Novice

Jelinčič na slovesnosti ob prazniku: Upor je odlika primorskega človeka
V Komnu se z osrednjo prireditvijo spomnili na vrnitev Primorske k matični domovini. Zbralo se je 5000 ljudi. Slavnostni govornik je bil sin enega od ustanoviteljev TIGR-a, Dušan Jelinčič.
250

Novice

Poljska in Češka napovedali blokado vsakršnih sankcij proti Madžarski
"Vsaka država ima suvereno pravico, da sprejema reforme, ki se ji zdijo primerne," je jasna Poljska, ki nasprotuje odločitvi Bruslja.
247

Novice

Šišku spet odvzeli prostost
Vodji samooklicane Štajerske varde Andreju Šišku so policisti po odločitvi zunajobravnavnega senata zjutraj spet odvzeli prostost, je potrdil njegov odvetnik Viktor Osim.
233

Novice

Novice

Bivši in novi ministri so si predali posle, nekateri odhajajo zadovoljni, drugi z grenkim priokusom
Novi ministri so po ministrstvih prevzemali resorje od svojih predhodnikov.
214

Novice

Najbolje plačani zdravniki so v službi v povprečju po 17 ur na dan
Pogled na lestvico tisoč najvišjih plač v javnem sektorju že leta kaže, da so na njej pretežno zdravniki.
205

Novice

Dalajlama v Malmöju: Evropa pripada Evropejcem
Tibetanski verski voditelj dalajlama je v sredo na konferenci v švedskem Malmöju dejal, da Evropa pripada Evropejcem in da bi se morali begunci vrniti v svoje domovine in pomagati pri njihovi obnovi.
202

Novice

Ne le brezposelnost, danes je problem pomanjkanje delavcev
Število delovno aktivnih v zadnjem času močno raste, zato ni čudno, da delodajalci vse pogosteje poročajo o pomanjkanju ustreznega kadra, je izpostavila generalna direktorica zavoda za zaposlovanje ...
201

Novice

Janković se bo še četrtič poskusil zavihteti na stolček ljubljanskega župana
Ljubljanski župan Zoran Janković je napovedal kandidaturo za župana Mestne občine Ljubljana (MOL). Za stolček se bo potegoval četrtič zapored.
197

Novice

Polom na trgu kriptovalut celo večji kot zlom podjetij pikakom
"Verjamem, da bo trg kriptovalut ponovno zasijal," meni strokovnjak za kriptovalute Rok Benkovič, ki niti ni preveč presenečen, da so se zgodili tako močni padci.
195
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
1
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo