Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Gledamo Naključni morilec

31.5.2024 11:18

Za film o profesorju filozofije, ki si rad na glas zastavlja vprašanja o sebstvu in Nietzscheju, se Naključni morilec ne jemlje preveč resno. Pobliski navdahnjenih dialogov privzdignejo film, ki bi sicer bil popolnoma pozabljiva romantična komedija.

Dediščina Cisterscapes: sprehod po zemljevidu kulturne krajine cistercijanov v Evropi

31.5.2024 11:16

Cistercijanski samostani so kot nadnacionalno spomeniško področje šestih držav uvrščeni med evropsko kulturno dediščino. V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki vrata odpira razstava njihove kulturne krajine, Cisterscapes.

Zdravje Od junija zmanjšana prisotnost infektologov v celjskem urgentnem centru

31.5.2024 11:05

V splošni bolnišnici bodo navzočnost infektologov v urgentnem centru od junija zagotavljali v omejenem obsegu. Poudarjajo, da je omejitev začasna, saj jeseni pričakujejo vrnitev specializantov, ki so trenutno na kroženju.

Liga NBA Dončić šesti Slovenec v finalu, kjer pa je več kot 10 točk dosegel le "The Machine"

31.5.2024 11:03

Bo drugo leto zaporedoma naslov prvaka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu osvojil tudi Slovenec? Prav mogoče, a do zdaj so bili finali Lige NBA igralsko zakleti za Slovence. Več kot 10 točk, in še to le na eni tekmi je prispeval le Saša Vujačić.

Slovenija Pregledanih skoraj 300 avtobusov, ugotovljene številne nepravilnosti

31.5.2024 10:59

V poostrenem nadzoru avtobusov, pregledali so jih 293, od tega 97 domačih, so odkrili številne nepravilnosti tehnične brezhibnosti, neizvajanja linij, kršitve socialne zakonodaje, nezadostnega časa počitka in manipulacije s tahografi.

Gospodarstvo Majska inflacija je bila 2,5-odstotna, najnižja po septembru 2021

31.5.2024 10:48

Cene življenjskih potrebščin so bile maja za 2,5 odstotka višje kot v primerljivem času lani. Medletna inflacija je tako padla na najnižjo raven po septembru 2021, ko je bila tudi nazadnje pod tremi odstotki.

Slovenija Dolgotrajna oskrba: sofinanciranje robotskih pripomočkov za obračanje in prenašanje uporabnikov

31.5.2024 10:40

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je predstavil zakon o ukrepih za izboljšanje kadrovskih in delovnih razmer pri izvajalcih socialnovarstvenih storitev in dolgotrajne oskrbe. "Zavedamo se, da ta težava ne bo izginila čez noč," je dejal.

Poplave Mesece po poplavah se stiske oškodovancev še poglabljajo. Krajani Strug še vedno čakajo.

31.5.2024 10:30

Krajani Strug še čakajo na cenitvena poročila v lanski ujmi uničenih hiš. Želijo si, da bi bila ocena korektna. Razočarani so zaradi počasnosti postopkov. Opozarjajo, da čas teče in da je trenutno idealen čas za gradnjo novih hiš.

Evropa Slovaški premier Fico zapustil bolnišnico

31.5.2024 10:24

Slovaški premier Robert Fico je zapustil bolnišnico v Banski Bistrici, kjer je okreval po poskusu atentata, in bo okrevanje nadaljeval v domači oskrbi.

Slovenija Janša: Vlada uresničila slabih 14 odstotkov obljub. Golob: Gospodarska rast in nizka brezposelnost.

31.5.2024 10:20

Poslanci DZ-ja so na izredni seji razpravljali o predlogu priporočil vladi ob polovici mandata. Sklic seje je zahteval SDS, ki vladi med drugim očita razpad zdravstvenega sistema, stavkovni val, zamujanje s pokojninsko, zdravstveno in davčno reformo.

Oder Prepelka: ko Pepelko doleti begunska usoda v svetu privilegirancev

31.5.2024 10:14

V Slovenskem mladinskem gledališču bo nocoj premierno zaživela uprizoritev Prepelke – zgodbe za vso družino. V predstavi Prepelka, ki jo igra Irena Yebuah Tiran, kot begunka ostane brez svoje identitete in se bori z utrujajočim družinskim položajem.

Znani Besede, ki jih je Dončić zabrusil predrznežu, nasmejale Snoop Dogga

31.5.2024 9:13

Med tekmo proti Minnesota Timberwolvesom je Luka Dončić navijaču, ki ga je ozmerjal z besedo jokica, ob zadetku zabrusil: "Kdo joče zdaj?" in to začinil tudi z žaljivko. V bližini je sedel tudi Snoop Dogg, ki se je zaradi odziva na provokacijo zakrohotal.

Tuje lige Maresca novi trener Chelseaja

31.5.2024 9:00

Enzo Maresca je novi trener Chelseaja, je sklenilo vodstvo modrih Londončanov v četrtek pozno zvečer. Z dosedanjim trenerjem Leicestra so sklenili petletno pogodbo. V zadnjih petih letih je imel Chelsea sicer pet različnih trenerjev.

Gospodarstvo Poslan drugi sveženj informativnih izračunov dohodnine za lani

31.5.2024 8:51

Finančna uprava RS je na pošto odpremila drugi paket informativnih izračunov dohodnine za leto 2023. Zavezancem je poslala 624.279 informativnih izračunov. Glede na datum odpreme se bo rok za ugovor iztekel 1. julija.

S. in J. Amerika Trump po obsodbi: Če se lahko zgodi meni, se lahko zgodi vsakomur. Napovedal je pritožbo.

31.5.2024 8:42

Donald Trump, prvi nekdanji predsednik ZDA, ki je bil obsojen kaznivega dejanja, bo najverjetneje obsojen na pogojno ali denarno kazen. Vendar bi lahko zgodovinska obsodba le utrdila njegovo podporo. Trump je sicer napovedal pritožbo zoper obsodbo.

Slovenija Dan brez tobaka: "Novi tobačni izdelki niso vrsta pomoči pri opuščanju kajenja."

31.5.2024 8:34

Ob svetovnem dnevu brez tobaka so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje opozorili, da med mladimi uporaba novih tobačnih in povezanih izdelkov narašča. Tudi ti izdelki vsebujejo nikotin, ki je ena od najbolj zasvojljivih drog.

Liga NBA "Težka, zelo težka pot, a zdaj smo tu in očitno še nismo končali. Potrebujemo še štiri zmage!"

31.5.2024 8:32

"Kdo zdaj joče?" je zavpil utišanemu občinstvu v Mineapolisu. Luka Dončić in Dallas blestita v gosteh, kjer po vrsti izločajo favorizirane nasprotnike. Zdaj jih čaka finalni izziv – prvi nosilec Boston in boj za prvaka.

Kviz Kviz o Evropski uniji, 4. del: Simboli

31.5.2024 8:21

Pred volitvami v Evropski parlament smo za vas pripravili štiri kvize o Evropski uniji. V zadnjem, četrtem, preverjamo vaše znanje o simbolih Unije, kot so zastava, himna in uradni slogan. Ti slogani niso zapisani v pogodbah, a so ves čas v uporabi.

Preberite tudi Nika Kovač v Washingtonu prejela nagrado vital voices global leadership

31.5.2024 8:09

Direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač je v četrtek v Kennedyjevem centru v Washingtonu iz rok ustanoviteljice gibanja Jaz tudi, aktivistke Tarane Burke prejela nagrado vital voices global leadership.

Avtomobilnost Zemljevid, ki razkriva kritične točke v prometu

31.5.2024 8:01

Tudi uporabniki aplikacije Drajv delajo prometne prekrške. Nenamenoma. Podatki, ki jih pridobijo s pomočjo aplikacije, ustvarjajo zemljevid kritičnih mest in tudi cestnih nelogičnosti, ki jih lahko odpravimo.

Okolje Podrta drevesa in poplavljeni objekti v nalivih in vetru. Vreme se bo v soboto umirilo.

31.5.2024 7:45

Zaradi dežja z močnimi nalivi, vetrom in udari strel so gasilci po različnih delih države prečrpavali vodo, odstranjevali podrta drevesa, s protipoplavnimi vrečami ščitili objekte in odstranjevali nanose gramoza, kamenja in zemlje.

Vojna v Ukrajini Stoltenberg: Članice Nata morajo Ukrajini letno zagotoviti za 40 milijard pomoči

31.5.2024 7:36

Članice zveze Nato morajo še naprej Ukrajini zagotavljati vojaško pomoč v vrednosti 40 milijard evrov na leto, je po neformalnem zasedanju zunanjih ministrov Nata v Pragi dejal generalni sekretar zavezništva Jens Stoltenberg.

Ljubljana "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

31.5.2024 7:34

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

Liga NHL Florida na pragu drugega zaporednega finala

31.5.2024 6:44

V izjemno izenačenem finalu Vzhoda je na peti tekmi odločil gol Antona Lundlla sredi zadnje tretjine. Florida je v Madison Square Gardnu slavila s 3:2 in z istim izidom v zmagah vodi v obračunu z NY Rangersi.

Stran 24 od 40
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov