Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Črna kronika Letalska enota policistov pomagala gorskim reševalcem

30.5.2024 11:37

Letalska policijska enota je z gorskimi reševalci opravila dve reševanji v gorah. Najprej so reševali na Prisojniku dve pohodnici, ki nista bili primerno opremljeni, nato pa še na območju Stola pohodnico s poškodbo noge.

Ob osmih Goran Forbici: Z iskanjem novega predsednika uprave RTV ne bomo hiteli

30.5.2024 11:10

Zvišanje RTV-prispevka bi pomagalo pri iskanju kakovostne uprave, je v oddaji Ob osmih dejal predsednik sveta RTV-ja Goran Forbici. Od novega predsednika uprave RTV Slovenija pričakuje, da bo v teh težkih razmerah znal potegniti ustrezne poteze.

Vojna v Ukrajini Lavrov lovce F-16 vidi kot "jedrski" signal Nata. Berlin napovedal novo pošiljko orožja.

30.5.2024 11:04

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov vidi v napovedanih dobavah bojnih letal F-16 ukrajinskim silam "signal" zveze Nato na jedrskem področju, saj ameriški lovci lahko nosijo jedrsko orožje. Nemčija medtem napoveduje dodatno orožje za Ukrajino.

Tenis Musetti bo po gladki zmagi nad ljubljencem občinstva Monfilsom izzval Đokovića

30.5.2024 11:00

Novak Đoković je pod zaprto streho osrednjega stadiona izločil Roberta Carballesa Baeno v 2. krogu Rolanda Garrosa s 6:4, 6:1 in 6:2. To je bila 368. zmaga Srba na turnirjih za grand slam, le še za eno zmago zaostaja za rekorderjem Rogerjem Federerjem.

Državno košarkarsko prvenstvo "Prodaja Matkovića dala signal, da klub nima več ambicij"

30.5.2024 10:58

"Olimpija potrebuje domače igralce," je po koncu državnega prvenstva sporočil najkoristnejši igralec finala Alen Omić, ki mu pogodba s Cedevito Olimpijo, tako kot veliki večini košarkarjev, poteče.

Napovedujemo V Steklenem atriju Magistrata svetlobna instalacija Glivonožcev

30.5.2024 10:44

V Steklenem atriju Mestne hiše je med 30. majem in 11. julijem na ogled svetlobna instalacija Glivonožci. Razstava je del mednarodnega festivala Svetlobna gverila.

Avtomobilnost Simulator je pokazal, da na e-skiroju ne zaviramo dovolj učinkovito

30.5.2024 10:42

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, koliko voznikov e-skirojev v kritični situaciji zavira pravilno, je 31 odstotkov.

Drugo Tenkočutni radijski dokumentarec o Evgenu Bavčarju prejel srebrni prix Marulić

30.5.2024 10:28

Radio Slovenija oziroma ustvarjalci Saška Rakef, Mojca Delač, Luka Hvalc, Urban Gruden in Evgen Bavčar so na 27. mednarodnem radijskem festivalu Prix Marulić na Hvaru prejeli drugo nagrado v kategoriji radijskih dokumentarcev za Potovanje na robu noči.

Glasba Zaradi koncertov Taylor Swift v Edinburgu ni več prostora za brezdomce

30.5.2024 10:27

Zaradi treh junijskih koncertov Taylor Swift po poročanju dobrodelnih organizacij in aktivistov iz škotske prestolnice množično selijo brezdomce, da bi sprostili turistične nastanitve. Splošno stanovanjsko krizo v mestu je prihod zvezdnice le še povečal.

Črna kronika V eksploziji plinske jeklenke na Polulah poškodovan en človek

30.5.2024 10:00

Na Polulah je v sredo eksplodirala manjša plinska jeklenka in pri tem je bil poškodovan en človek. Policisti še zbirajo druge informacije o morebitnem sumu kaznivega dejanja.

Dirka po Franciji Vingegaard se je podal na trening v francoske Alpe

30.5.2024 9:41

Dvakratni zaporedni zmagovalec Toura Jonas Vingegaard prvič po hudi nesreči na Dirki po Baskiji trenira na visoki nadmorski višini. Danec, ki bi moral po prvotnem načrtu prihodnji teden nastopiti na Kriteriju po Dofineji, je v Tignesu.

Evropa Na amsterdamskem letališču Schiphol človek padel v motor letala in umrl

30.5.2024 9:12

Na letališču Schiphol v Amsterdamu se je zgodila tragična nesreča, ko je v prižgan motor letala nizozemske družbe KLM padel človek in umrl.

Gospodarstvo Holding Slovenske elektrarne je državi vrnil vseh 492 milijonov

30.5.2024 9:09

Holding Slovenske elektrarne (HSE) je lastniku vrnil preostanek 75 milijonov evrov iz naslova naknadnega vplačila kapitala, prejetega na podlagi sklepa Slovenskega holdinga (SDH) iz decembra 2022. Skupaj je tako družba državi vrnila celotni znesek.

Knjige Cankarjeva nagrada za najboljše literarno delo Denisu Škofiču za pesniško zbirko Tuskulum

30.5.2024 9:06

V svoji tretji pesniški zbirki Tuskulum Denis Škofič nadaljuje samosvoje pesniško potovanje, ki ni povezano z nobeno izmed od osrednjih slovenskih pesniških šol, je v utemeljitvi poudarila predsednica žirije Mateja Pezdirc Bartol.

Glasba Rekordni znesek: za Lennonovo kitaro na dražbi odšteli skoraj 2,7 milijona evrov

30.5.2024 8:55

Kitaro, ki jo je uporabljal John Lennon, so v New Yorku prodali za neverjetnih 2,69 milijona evrov. Organizatorjem dražbe je uspelo postaviti rekord najdražje prodane kitare Beatlov do zdaj.

EP v nogometu 2024 Bijol: Koga pa naj poslušam, če ne Cannavara!

30.5.2024 8:35

Za Jako Bijolom je sezona, polna pretresov, na evropskem prvenstvu pa si želi, da bi se Slovenija predstavila z dobro igro, ki bi jo kronala s pozitivnimi izidi. Pomagali mu bodo tudi nasveti Fabia Cannavara, ki ga je v zadnjem mesecu navdušil v klubu.

Azija z Oceanijo Hongkong na sojenju o nacionalni varnosti zadal velik udarec demokratičnim silam

30.5.2024 8:22

Sodišče v Hongkongu je 14 prodemokratičnih aktivistov spoznalo za krive prevratnega delovanja v prelomnem sojenju na podlagi spornega zakona o nacionalni varnosti, ki ga je uvedla Kitajska.

Slovenija Vlada sprejela sklep o priznanju Palestine, DZ o priznanju v torek

30.5.2024 8:21

Vlada je sprejela sklep o priznanju Palestine, je po seji vlade sporočil premier Robert Golob. Državni zbor bo sklep potrjeval v torek, pa je sporočila predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič.

Jezik Kako izgovorimo Michelinova zvezdica, Marilyn, Warhol, Duchamp, Lichtenstein …

30.5.2024 8:05

Nakupujete v Leclercu [leklêrku]? V to se ne bomo vmešavali, francoski priimek Leclerc pa izgovorimo [lǝklêr]. To je tudi priimek monaškega dirkača formule 1 Charlesa Leclerca.

Liga NHL Edmonton po začetnem šoku napolnil mrežo Dallasa

30.5.2024 7:55

Tudi drugi konferenčni finale Lige NHL je izenačen na 2:2, potem ko je na Zahodu Edmonton pred domačimi navijači s 5:2 odpravil Dallas.

Beremo Nina Kremžar: Opazovalnica

30.5.2024 7:53

Nina Kremžar se je leta 2019 s pesmimi predstavila v prvencu Dostop na odprto morje, zdaj pa je izšla še njena prva zbirka kratke proze Opazovalnica.

Slovenija Katoličani praznujejo telovo. V sosednjih državah je to praznik, zato prihaja do zastojev na cestah.

30.5.2024 7:51

V Katoliški cerkvi je danes praznik svetega rešnjega telesa. Ob tem se spominjajo Jezusove navzočnosti v evharistiji. To je v Avstriji, Nemčiji in na Hrvaškem dela prost dan, zato prihaja do zastojev na cestah.

Okolje Oranžno opozorilo zaradi nalivov in neviht. Možnost sprožitve zemeljskih plazov.

30.5.2024 7:37

Začele so se pojavljati plohe in nevihte. Ponoči se lahko zgodijo tudi hujši nalivi. Arso je zato izdal oranžno opozorilo za celotno Slovenijo. Konec tedna bo v večini Slovenije moker.

Vojna v Gazi Izrael z zavzetjem mejnega koridorja nadzoruje celotno mejo Gaze. Napadi na Zahodnem bregu.

30.5.2024 7:29

Izraelska vojska je sporočila, da je zavzela strateško pomembno tamponsko območje vzdolž meje med Gazo in Egiptom. Izraelski minister Smotrič pa je Palestincem na Zahodnem bregu zagrozil, da bodo njihova mesta "spremenili v ruševine".

Stran 20 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov