Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 3 glasov Ocenite to novico!
Meso
Meso očistimo in narežemo na koščke. Foto: BoBo

Dodaj v

Puranje meso s koromačem

Jed potresemo s sveže mletim poprom
26. april 2012 ob 09:09
MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag puranjega mesa, 2 gomolja koromača, 1 dl belega vina, pomaranča, olivno olje, sol, poper.

Gomoljema koromača odstranimo slabše zunanje liste. Kocen odrežemo in gomolja narežemo na krhlje. Meso očistimo in narežemo na koščke.

Segrejemo pet žlic olivnega olja in pet minut pražimo koščke mesa, da so z vseh strani dobro opečeni. Mešamo.

Dodamo narezan koromač, prilijemo vino, solimo in dušimo, da vino izpari in se koromač zmehča. Po potrebi dolijemo malo vode. Pomarančo ožamemo in pokapamo jed. Potresemo s sveže mletim poprom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Puranji zrezki s porom in papriko
1
6. september 2018 ob 09:50 Sestavine: 4 puranji zrezki, 2 rdeči papriki, 2 večja pora, timijan, 2 dl jušne osnove, nekaj žlic kisle smetane, olje, sol, poper. Papriko in por očistimo.
Več novic ...
Kazalo