Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 3 glasov Ocenite to novico!
Meso
Meso očistimo in narežemo na koščke. Foto: BoBo

Dodaj v

Puranje meso s koromačem

Jed potresemo s sveže mletim poprom
26. april 2012 ob 09:09
MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag puranjega mesa, 2 gomolja koromača, 1 dl belega vina, pomaranča, olivno olje, sol, poper.

Gomoljema koromača odstranimo slabše zunanje liste. Kocen odrežemo in gomolja narežemo na krhlje. Meso očistimo in narežemo na koščke.

Segrejemo pet žlic olivnega olja in pet minut pražimo koščke mesa, da so z vseh strani dobro opečeni. Mešamo.

Dodamo narezan koromač, prilijemo vino, solimo in dušimo, da vino izpari in se koromač zmehča. Po potrebi dolijemo malo vode. Pomarančo ožamemo in pokapamo jed. Potresemo s sveže mletim poprom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Mesni lonec z jabolki
16. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Jagode z ingverjem in vaniljo
22. junij 2018 ob 15:32 Sestavine: 60 dag jagod, 2 cm sveže ingverjeve korenike, strok vanilije, 2 dl belega vina, 2 žlici rjavega sladkorja, 2 dl smetane za stepanje. Ingverjevo koreniko ostrgamo in drobno nastrgamo.
Več novic ...
Kazalo