Kuharski nasveti
()
Meso
Meso očistimo in narežemo na koščke. Foto: BoBo

Dodaj v

Puranje meso s koromačem

Jed potresemo s sveže mletim poprom
26. april 2012 ob 09:09
MMC RTV SLO

Sestavine: 50 dag puranjega mesa, 2 gomolja koromača, 1 dl belega vina, pomaranča, olivno olje, sol, poper.

Gomoljema koromača odstranimo slabše zunanje liste. Kocen odrežemo in gomolja narežemo na krhlje. Meso očistimo in narežemo na koščke.

Segrejemo pet žlic olivnega olja in pet minut pražimo koščke mesa, da so z vseh strani dobro opečeni. Mešamo.

Dodamo narezan koromač, prilijemo vino, solimo in dušimo, da vino izpari in se koromač zmehča. Po potrebi dolijemo malo vode. Pomarančo ožamemo in pokapamo jed. Potresemo s sveže mletim poprom.

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Medaljoni v masleni omaki
24. september 2018 ob 09:16 Sestavine: 8 majhnih svinjskih medaljonov, 2 žlici olja, pol šopka bazilike, 8 dag masla, 2 dag moke, 2,5 dl zelenjavne jušne osnove, sol, poper. Maslo ogrejemo na sobno temperaturo.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Čičerka s šampinjoni v solati
6. december 2018 ob 10:19 Sestavine: 20 dag suhe čičerke, 40 dag šampinjonov, olivno olje, 2 stroka česna, 1 čili, kumina, 1 limona, sol, poper, pol šopka mete. Čičerko namočimo čez noč in jo naslednji dan skuhamo.
Več novic ...
Kazalo