Jesenska trofeja v Pivki: kilogramski jurček, pa še v družbi
Gobarska sezona je v naših logih na vrhuncu in da je narava v teh dneh res bogata z darovi, se je prepričala tudi družina iz Pivke, ki je bogato napolnila svojo košaro.
Tudi druge gobe niso bile veliko manjše
Objavljeno: 20. oktober 2019 ob 18:44
Pivka - MMC RTV SLO

V uredništvu MMC-ja je danes popoldne zazvonil telefon. "Našli smo res orjaškega jurčka, lahko vam pošljemo slike," je rekel glas na drugi strani.

Aleš Hrvatin in Tina Zadel sta med sprehodom z otrokoma naletela na prizor, ob katerem bi vsak gobar poskočil od veselja. Velikanski jurček, in to ne eden!

Mlada najditelja. Foto: Aleš Hrvatin

Jurčki velikani
"Za prvo merilo sem uporabil škarje za rezanje vej in pa dlan odrasle osebe,"
nam je pojasnil Hrvatin. Ko so prišli domov, so vzeli v roke še šiviljski meter in svoje trofeje tudi stehtali, rezultati pa so vredni vsega občudovanja. "Velikan je težak točno en kilogram, obseg klobuka pa je 78 cm. Malo manjši z 68-centimetrskim obsegom tehta 600, dvojčka pa sta težka 700 gramov," je naštel.

Foto: Aleš Hrvatin

"Natančne lokacije ne bom povedal," je v smehu dodal Hrvatin, nato pa se vendarle nekoliko omehčal. "Lokacija je bila spodnja Pivka oziroma sončna stran občine Pivke."

Tudi ponedeljek bo sončen, tako da bo že jutri priložnost, da se v upanju na podobno bero tja lahko podate tudi sami, srečni najditeljski družini pa že danes želimo dober tek – večerja bo zagotovo slastna.

T. H.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj