Vox populi: Vlada močno izgublja podporo
Vlada Mira Cerarja močno izgublja podporo, saj jo kot neuspešno ocenjuje skoraj 65 odstotkov vprašanih, kaže anketa Vox populi. Manj podpore imata tudi SMC in SDS.
Pahor še vedno najpriljubljenejši
Objavljeno: 19. april 2015 ob 19:10,
zadnji poseg: 19. april 2015 ob 19:59
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Le 26 odstotkov vprašanih je delo vlade ocenilo kot uspešno. Foto: RTV SLO
Vlado kot uspešno ocenjuje manj vprašanih kot v prejšnji anketi. Foto: BoBo
VIDEO
Vox populi: Vladi pada podpora

Vlada Mira Cerarja močno izgublja podporo, saj jo kot neuspešno ocenjuje skoraj 65 odstotkov vprašanih, kaže anketa Vox populi. Manj podpore imata tudi SMC in SDS.

Medtem ko je še prejšnji mesec vlado kot uspešno ocenjevalo skoraj 38 odstotkov, zdaj tako meni le še 26 odstotkov.

Medtem ko vladi in največji vladni stranki SMC, pa tudi največji opozicijski strani SDS, podpora pada, pa priljubljenost raste SD-ju in NSi-ju. SMC sicer ohranja prvo mesto med strankami s 13,3 odstotka podpore. SDS uživa 12,4-odstotno podporo, kaže anketa. Glede podpore sledijo SD (9,6 odstotka), ZL (8,1 odstotka), NSi (6,7 odstotka), DeSUS (4,3 odstotka) in ZaAB (0,8 odstotka).

Anketo je na vzorcu 700 vprašanih med 14. in 16. aprilom opravila agencija Ninamedia.


T. i. afera Veberkom je očitno koristila dvema strankama. Socialni demokrati so se tako usidrali na tretjem mestu z 1,2-odstotne točke več kot marca. Še bolj pa so vprašani nagradili Novo Slovenijo. S 4 odstotkov marca je NSi-ju podpora narasla na 6,7 odstotka. Tretji koalicijski stranki DeSUS pa je podpora padla.

Še naprej je sicer največ neopredeljenih. Dobrih 26 odstotkov ne ve, koga bi volilo, slabih 17 pa sploh ne bi volilo.

Med politiki najpriljubljenejši Pahor
Med politiki sta na vrhu lestvice priljubljenosti predsednik Borut Pahor in evropska komisarka Violeta Bulc. Tretja je SD-jeva evropska poslanka Tanja Fajon, premier Miro Cerar pa je četrti. Z lestvice pa se ta mesec poslavljata nekdanja premierka Alenka Bratušek in poslanec Vinko Gorenak.

B. V.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.