Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Z vami v kuhinji

395 oddaj

395 oddaj


Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Z vami v kuhinji

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.


04.07.2020

Buhteljni s češnjevim nadevom

V radijski kuhinji tokrat o zelo priljubljeni slovenski sladici – buhteljnih. Izvedeli boste, kako pripravimo dobro testo, zakaj je pomembno uporabiti toplo mleko in katera marmelada je najboljša za nadev. Seveda ne manjk podroben recept – za pripravo buhteljnov s češnjevim nadevom.

8 min 17 s

23.06.2020

Ocvrta zelenjava

V radijski kuhinji boste tokrat izvedeli, kako hitro pripraviti priloge, ki so lahko primerne tudi za vegetariance in vegane, da si olajšamo delo, pa jih lahko imamo tudi v naprej pripravljene v hladilniku. Podrobnen recept pa tokrat za pripravo ocvrte zelenjave.

4 min 57 s

13.06.2020

Goveja pečenka in čatni s češnjami

V naši radijski kuhinji boste tokrat prišli na račun ljubitelji govedine. Zaupali vam bomo skrivnosti zorenja govejega mesa, izvedeli boste kako pravilno peči govedino in od česa je odvisna dolžina pečenja. Za vas pa pripravljamo govejo pečenke in čatnijo s češnjami. Rubriko pripravljata Barbara Štern in Darinka Čobec.

7 min 50 s

06.06.2020

Prigrizki, jabolčne krogljice

V naši radijski kuhinji boste izvedeli kako na zdrav način utišati malo lakoto. Govorili smo seveda o prigrizkih. Kakšni so idealni prigrizki, kako pripraviti otroke do tega, da zamenjajo zdrav prigrizek za nezdrav in slišali recept za pripravo presnih jabolčnih kroglic .

4 min 30 s

30.05.2020

SPOMLADANSKA JUHA

V naši radijski kuhinji tokrat o juhah. Izvedeli boste zakaj zakaj imamo te juhe tako radi in katero zelenjavo lahko vse uporabimo, podrobneje pa še recept za pripravo koprivne juhe s čemžem na špili. Rubriko pripravljata Barbara Štern (Teta Barbka) in Darinka Čobec. RECEPT: 1.KOPRIVNA JUHA S ČEMAŽEM NA ŠPILI Spomladanska juha Za 8 oseb potrebujemo: 50 g masla 30 g oljčnega olja 3 čebule 3 stroke česna 250 g korenja 500 g krompirja 3 l vode pest svežih kopriv sol, poper (po okusu) 2. Čemaž na špili Sestavine: 250 g skute 250 g masla 350 g ostre moke 10 g soli 1 vinski kamen v prahu 200 g čemažev pesto

7 min 20 s

23.05.2020

ŠTRUDL Z RABARBARO

V naši radijski kuhinji tokrat o zavitku oziroma »štrudlu«. Izvedeli boste zakaj je pri pripravi zavitkov tako pomemben cimet, zaupali vam bomo skrivnost priprave testa, za vse ljubitelje rabarbare pa še podroben recept za zavitek z rabarbaro. Rubriko pripravljata Darinka Čobec in Barbara Štern.

5 min 11 s

16.05.2020

OKRA

V naši radijski kuhinji tokrat o okri. Za tiste, ki še ne veste, izvedeli boste kaj je okra, s čim jo lahko nadomestimo in katere brezmesne jedi so odlične pripravljene z okro Sledil bo še podroben recept za pripravo enolončnice s svinjino in okro (bamijo).

4 min 4 s

09.05.2020

Sicilijanska omaka s tuno in paradižnikom.

Kaj smo tokrat pripravili v Radijski kuhinji? Omako. Pri katerih jedeh lahko uporabimo paradižnikovo omako in njene izpeljanke, kako izboljšamo okus omak, kako najti t. i. UMAMI in kaj naredimo z napol porabljenimi konzervami hrane? Seveda ne manjka podroben recept – tokrat za pripravo sicilijanske omake s tuno in paradižnikom. Siciljanska omaka s tuno in paradižnikom za 4 osebe: 2 konzervi tunine 4 stroki česna narezanega na tanke rezine pest oliv 1 žlica kaper ½ dl rdečega vina vejica rožmarina pest namočenih rozin 1 manjša konzerva paradižnikovih pelatov sol, poper Tunino iz konzerve odcedimo in olje prihranimo. Vlijemo ga v kozico in na njem opražimo narezan česen, ki mu dodamo še grobo nasekljane oljke in kapre ter rožmarin. Zalijemo z vinom. Ko se vino pokuha, prilijemo pelate in dodamo odcejene rozine. Kuhamo kakšnih 10 minut, da se večina tekočine pokuha. Nato dodamo odcejeno tunino, začinimo, še na hitro pokuhamo in omako postrežemo s testeninami, njoki ali ob kuhani zelenjavi s polento.

6 min 49 s

25.04.2020

Jajčna omleta s šparglji

Rubriko pripravljata Mojca Polak in Darinka Čobek. Za 4 osebe 500 g špargljev 10 jajc Sol, poper Sončnično olje Kocka masla Drobnjak

6 min 54 s

18.04.2020

Cmoki iz skute in pirinega droba s čemažem

Pripravljata Mojca Polak in Darinka Čobec.

5 min 54 s

07.03.2020

Ribja juha

Rubriko pripravljata Darinka Čobec in Mojca Polak. za 8 oseb 1-2 kg ribjih ostankov (glave, trupi) 1-2 sesekljane čebuli 3 stroki sesekljanega česna 2 korenčka (kocke a 1 cm) 200 g gomoljne zelene (kocke a 1 cm) 1 koromač (kocke a 1 cm) 3 kos lovorjev list 1 žlica poprovih zrn sesekljan peteršilj 50 ml olivnega olja 50 ml rdečega vina 2 žlici paradižnikove mezge sol, poper

6 min 33 s

29.02.2020

RIŽOTA Z LIGNJI

Rubriko pripravljata Mojca Polak in Darinka Čobec. za 2 osebi 160 g riža za rižota 100 g sesekljane čebule 2 stroka sesekljanega česna 2 dl pelatov 1 žlica sesekljanih kaper 4 kosi inčunov 100 g korenčka (brunoise) 50 g zelene (brunoise) 0,5 dl belega vina rožmarin, lovorjev list parmezan olivno olje

5 min 35 s

22.02.2020

SLANE MIŠKE S PREKAJENO POSTRVIJO

Rubriko pripravljata Mojca Polak in Darinka Čobec. Potrebujete: 300 g moke 300 ml mleka 150 g opraženega rdeče čebule 4 stroke česna - nalistanega in ocvrtega česna 1 kocka kvasa 150 g prekajene postrvi Začimbe: sol, peteršilj, poper

5 min 15 s

15.02.2020

Pražena jetrca z medom in pirejem belega fižola

Tokrat boste izvedeli, kako pripraviti pražena jetrca z medom in pirejem belega fižola, katere začimbe dodajamo k jetrom in kakšne priloge lahko ponudimo zraven. Za 4 osebe: 500 g jetrc 1 čajna žlička majarona 0,5 dl belega vina 4 žlice sončničnega olja 1 žlica medu 2 čebuli sol, poper Čebulo narežemo na lističe, pokrito jo pražimo na maščobi. Jetrca narežemo na lističe in jih dodamo k porumeneli čebuli. Začinimo z majaronom in pražimo. Na koncu dodamo med in vino. Še malo popražimo in pred postrežbo začinimo s soljo in poprom. Za fižolov pire 300 g kuhanega belega fižola 100 g na lističe narezane čebule malo muškatnega oreščka žlica masti ali zaseke, lahko tudi slanina Na maščobi zlato opražimo čebulo. Dodamo jo k fižolu in vse skupaj dobro zmiksamo. Začinimo z muškatnim oreščkom in po potrebi še solimo. Na krožniku jetrca serviramo s pirejem in dodamo nekoliko okisane črne redkve, ki bo poskrbela za svežino.

4 min 47 s

01.02.2020

PRAŽENA JETRCA Z MEDOM

Rubriko pripravljata Darinka Čobec in Mojca Polak. Za 4 osebe 500 g svinjskih jetrc 1 čajna žlička majarona 4 žlice sončničnega olja 1 žlica medu 2 čebuli sol, poper

5 min 15 s

25.01.2020

OPEČENI ZVITKI Z ZELJEM IN JEŠPRENOM

Rubriko pripravljata Mojca Polak in Darinka Čobec. 1 zeljna glava 200 g kuhanega ješprena 100 g dateljnov 50 g rozin kumina, koper, kis, luštrekova semena , sol, med, poper

5 min 54 s

18.01.2020

Jabolčno-bananino pecivo

Vsi, ki ste sladkosnedi boste tokrat izvedeli, kako si lako pripravite pecivo brez slabe vesti. Kako peči brez sladkorja, kakšni so izhodi v sili, ko »pade sladkor« in kako kreativno uporabiti sladke ostanke. Recept za jabolčno-bananino pecivo pa je pika na i tokratne oddaje. Jabolčno-bananino pecivo: 2 jajci 3 beljaki 5 banan 3 naribana jabolka 1 žlica ajdove moke 2 jogurtova lončka mletih orehov ali mandljev ali orehov 2 čajni žlički cimeta Jajca in banane pretlačimo v kašo. Dodamo ostale sestavine in vse skupaj premešamo. Maso vlijemo v pekač namazan z maslom ali obložen s peki papirjem in pečemo 25 minut na 180°C.

5 min 2 s

11.01.2020

Acuka

Rubriko pripravljata Darinka Čobec in Mojca Polak. 2 rdeči papriki 100 g grobo mletih orehov zatar malo kajenskega popra ali čili kosmičev 2 stroka česna olivno olje 2 žlici svetlega balzamičnega kisa sol, poper

5 min 21 s

04.01.2020

Čokoladni brownie s temnim pivom

Rubriko pripravljata Darinka Čobec in Mojca Polak. Potrebujemo: 3 jajca 125 g rjavega sladkorja 175 g masla 50 g kakava 125 g moke 185 g temne čokolade 125 g mlečne čokolade 1 dl temnega piva sol

5 min 29 s

28.12.2019

Eksotična juha iz oranžne buče in jabolk s parmezanovimi krutoni

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

5 min 55 s

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov