Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever

Svet zanju ni prevelik, adrenalin in poslanstvo pa kar kličeta, da se jima odzoveta: mladi vloger Bit in njegov brat Anže se podajata na pot po vseh kontinentih sveta, doživljata svojevrstne dogodivščine in širita pozitivno energijo. Da se pišeta Sever, je morda naključje ali pa tudi ne. Pot ju vodi tako na sever kot na jug, tako na vzhod kot na zahod; odvisno, s katere perspektive gledamo. Eno pa zagotovo velja: njuna pot je "odbita"!

Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever

OdBita pot bo prvič na sporedu 7. januarja ob 21. 25 na TV SLO 1. Bit in Anže bosta v prvih dveh oddajah potovala po Mehiki, v naslednjih štirih pa bosta na povsem njun način odkrivala Severno Ameriko.

Svet je moje igrišče, vir pustolovščine, čudenja in navdiha

Bit je vloger, profesionalni snemalec in fotograf, ljubitelj adrenalina in popotnik po duši. Morda so v njegovih vlogih zato najbolj prisotne prav vsebine s potovanj. »Verjamem, da je globalno združevanje dobrih ljudi možno prav prek potovanj, ki odpirajo meje v glavah in srcih ljudi. Ljubim pustolovščine, zabavo in pristne izkušnje lokalnih kultur. Podpiram trajnostni turizem in potovanja,« pravi Bit. In dodaja: »Z vsebinami, ki jih ustvarjam, želim tovrstne izkušnje približati moderni družbi predvsem mladih, ki bodo glavni soustvarjalci napredne in strpne družbe v prihodnje. Tudi s pomočjo potovanj


Utrujen in nasmejan. Tak se ponavadi vrnem domov. Želim si, da je takšnih nasmehov čim več. Med potovanji ali zgolj ogledom mojih vlogov.

Bit Sever

Čas za korak naprej ali Želim prepotovati svet

Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever

V serijskem projektu ''Na Sever!'' sta z bratom prevozila 14.864 kilometrov, raziskala tako rekoč celotno Islandijo in se skozi vse skandinavske dežele prebila do najsevernejše točke v Evropi - Nordkappa. Prišel je čas, da naredita korak naprej, ugotavljata mlada vlogerja. V sklopu postopnega odpiranja držav in obuditve globalnih potovanj sta si brata Sever zadala doslej največji izziv – prepotovati svet v sklopu enotnega projekta in obiskati vseh sedem kontinentov sveta – od ''Stare'' do ''Ledene'' celine. Zavedata se, da je pred njima zahtevna, a hkrati tudi najbolj zanimiva pot do sedaj.

Ne želimo, da pobegnete iz vašega življenja; želimo, da vstopite v svet

Od živahnega utripa velemest do miru v najbolj skritih kotičkih planeta. Cilj njunih popotovanj je doživeti vse to in tudi tisto vmes in vse skupaj z ustvarjanjem lastnih vsebin približati ljudem. »Svet je moj vir navdiha, je zrak, ki ga diham. Želim si, da bodo moje navdušenje lahko delile tudi prihodnje generacije,« zaključuje Bit. Vabljeni na OdBito pot v petek, 7. januarja 2022, ob 21.25 na TV SLO 1.

Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever
Foto: RTV SLO/Bit Sever