Mesečni jazzovski koncerti pod naslovom JAZZ ARS ALL STARS potekajo ob nedeljah, v sodelovanju s Cukrarno, novim kulturnim centrom v Ljubljani. V Cukrarna baru bomo predstavljali najboljše domače in tuje jazzovske zasedbe, vse koncerte pa bomo neposredno prenašali na Programu Ars.

V prihajajočih mesecih bo cikel Jazz Ars All Stars gostil:

10. 4. 2022 ob 20.00
Moonlight Sky

15. 5. 2022 ob 20.00
Tadej Tomšič Jazz Institution

13. 3. 2022 ob 20.00

AJDA STINA TUREK in VID JAMNIK

Na petem koncertu iz serije JAZZ ARS ALL STARS predstavljamo zgoščenko Rajska ptica, ki bo te dni izšla pri ZKP RTV Slovenija. Nastala je v sodelovanju s Tretjim programom Radia Slovenija - programom Ars v Studiu 13 in 26.

Pevka Ajda Stina Turek in vibrafonist Vid Jamnik sta se spoznala na Berklee College of Music v Bostonu. Že leta sodelujeta na različnih projektih, tako v duu, kot v večjih zasedbah. Predstavila bosta prvi skupni album z naslovom Rajska ptica. Na njem so njune originalne kompozicije, jazzovski standardi in priredbe skladb iz zlatega obdobja slovenske popevke. Kot gost se jima bo pridružil eden najvidnejših jazzovskih solistov pri nas, trobentač Tomaž Gajšt, na basu bo Jošt Lampret.

Poleg neposrednega avdio prenosa na programu Ars, boste lahko spremljali tudi video prenos na spletni strani rtv365.si in prek družbenih omrežjih RTV Slovenija, Program Ars in Cukrarna Bar.

Karte so v prodaji na spletnem portalu in na blagajni Cukrarna bara.

Ajda Stina Turek in Vid Jamnik.
Ajda Stina Turek in Vid Jamnik.

Vabimo vas, da prisluhnete tudi preteklim koncertom cikla Jazz Ars All Stars:

Koncert Big Band RTV Slovenija: Funktura
Jazz ars all stars 3 - Jure Pukl & Marko Črnčec - Cukrarna bar
JAZZ ARS ALL STARS - Aleš Rendla kvintet
Lia Pale & mathias rüegg - JAZZ ARS ALL STARS