Javni zavod RTV Slovenija je vsem sodelavcem s PPN 2024 ukinjene oddaje Panorama, ki so bili z novim letom napoteni na čakanje na delo doma, še pred iztekom roka čakanja, tj. 31. 1. 2024, našel delo v okviru PPE TV Slovenija.

Delovna mesta oziroma iz njih izhajajoča dela in naloge, ki so jim bila ponujena, so v skladu s trenutnimi potrebami delovnih procesov znotraj PPE TV Slovenija.

Nekateri sodelavci so ponujene sporazume in pogodbe o zaposlitvi že podpisali. Svoje delo tako že opravljajo v skladu z novimi zadolžitvami.

Pojasnjujemo, da so imeli nekateri sodelavci oddaje Panorama že od vsega začetka izredno visoke osnovne plačne razrede delovnih mest, ki so segali tudi do 49 plačnega razreda. So pa tudi znotraj Panorame obstajale kar precejšnje razlike med osnovnimi plačnimi razredi delovnih mest sodelavcev. Dela in naloge iz opisa delovnih mest, ki so trenutno potrebna v delovnem procesu PPE TV Slovenija, niso ovrednotena tako visoko, kot so bila dela in naloge nekaterih sodelavcev, ko so ti pripravljali oddajo Panorama. Tako visokih plačnih razredov, kot so jih imeli v času Panorame, pred organi nadzora in upravljana ne bi bilo mogoče zagovarjati.

Žal nam je, da se je nekaj zaposlenih zaradi eksperimentalnega projekta prejšnjega vodstva znašlo v situaciji, ki je za vse neprijetna. RTV Slovenija si prizadeva, da se zadeve čim prej uredijo.

Ob tem ostro zavračamo vsa namigovanja, da so zaposleni deležni psihičnega nasilja, groženj in žalitev.