Hannah na letališču pred odhodom v Malmö (foto: Sandi Fišer). Foto:
Hannah na letališču pred odhodom v Malmö (foto: Sandi Fišer). Foto:
Hannah na novinarski konferenci pred odhodom na Pesem Evrovizije 2013 (Foto: Sandi Fišer)
Hannah na novinarski konferenci pred odhodom na Pesem Evrovizije 2013 (foto: Sandi Fišer).
Hannah s spremljevalnimi plesalci Anžetom Škrubetom, Primožem Pavličem in Maticem Zadravcem (Foto: Sandi Fišer)
Hannah s spremljevalnimi plesalci Anžetom Škrubetom, Primožem Pavličem in Maticem Zadravcem (foto: Sandi Fišer).
Andrej Hofer, Aleksander Radić, Gregor Zemljič, Hannah, Anže Škrube, Primož Pavlič in Matic Zadravec po novinarski konferenci (Foto: Sandi Fišer)
Andrej Hofer, Aleksander Radić, Gregor Zemljič, Hannah, Anže Škrube, Primož Pavlič in Matic Zadravec po novinarski konferenci (foto: Sandi Fišer).

Hannah, trije plesalci in dve spremljevalni vokalistki
Hannah bosta v Malmöju spremljali dve vokalistki iz Danske, Linda Andrews in Susanne Ørum. Scenski nastop bodo popestrili trije plesalci skupine Maestro, Matic Zadravec, Primož Pavlič in Anže Škrube, ki bo poskrbel za koreografijo in režijo scenskega nastopa. Za kostumografijo je poskrbela modna oblikovalka in kostumografinja Jelena Proković.

Pred preizborom 14. maja še dve vaji in tri generalke
Že jutri, v ponedeljek, 6. maja, bo Hannah imela prvo samostojno vajo, ki pa bo zaprta za javnost. Scenski nastop bo javnosti viden šele na drugi samostojni vaji v petek, 10. maja.

Pred nastopom na velikem odru arene v Malmöju Hannah čakajo tri generalke, dve v ponedeljek, 13. maja, in nato še ena generalka pred nastopom na prvem predizboru v torek, 14. maja, ki ga bomo prenašali v živo ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Hannah bo na predizboru nastopila tretja, in če se bo uvrstila med desetih najboljših prvega polfinala, jo v petek, 17. maja, čakata še dve generalki, v soboto, 18. maja, pa še zadnja generalka pred finalnim večerom.

Drugi predizbor bo v četrtek, 16. maja, prav tako ob 21. uri na 2. programu Televizije Slovenija. Finalno prireditev bomo prenašali ob 21. uri na 1. programu Televizije Slovenija. Vse prenose bo mogoče spremljati na spletni strani MMC RTV Slovenija, prvi predizbor in veliki finale pa tudi na Valu 202.

1. PREDIZBOR:
14. 5. ob 21.00 na TVS 2, Valu 202 in MMC-ju
2. PREDIZBOR:
16. 5. ob 21.00 na TVS 2 in MMC-ju
VELIKI FINALE:
18. 5. ob 21.00 na TVS 1, Valu 202 in MMC-ju


Zmagovalca izbora Pesem Evrovizije bodo določili glasovi gledalcev, oddani s telefonskim glasovanjem, in glasovi strokovne žirije v razmerju 50:50. Podrobnosti o sistemu glasovanju ter biografije in fotografije vseh udeležencev Pesmi Evrovizije 2013 so dostopne na uradni strani izbora Pesem Evrovizije.

Televizija Slovenija bo poleg prenosov treh evrovizijskih večerov predvajala tudi štiri oddaje lastne produkcije, Pesem Evrovizije 2013 – predstavitev skladb (dve oddaji), Noč v muzeju in Polnočni klub - Evrosong po slovensko. Več v sporočilu za javnost Evrovizijsko obarvan program Televizije Slovenija.

Več o samem izboru in pripravah nanje lahko spremljate na našem podportalu Evrovizija 2013, na uradni Facebookovi strani Hannah in Twitterjevi strani Hannah Eurovision. Uradni "hashtag" za spremljanje Evrovizije na Twitterju v Sloveniji je #evrovizija2013.