Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Petek, 29. maj. 2020

TV Slovenija 1 • Pet, 29. maj.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Jutri dijaki začnejo s pisanjem mature, zato bomo podrobneje razkrili, kako bo potekalo preverjanje znanja. Ob svetovnem dnevu multiple skleroze se v rubriki TV ambulanta posvetimo dvema novima oblikama zdravljenja. Kako se pozdravimo in poslovimo? Dober dan, čao ali adijo? Spremljajte naš jezikovni kotiček, gostili bomo Kristino M. Pučnik z Lektorskega društva Slovenije. Vse diši že po poletju, zato bomo tokrat v kuhinji pripravljali morsko hrano. Z nami bo promotor kulinarike Boštjan Palčič. Marija Merljak in Monika Tavčar pa sta obiskali Slovenske gorice.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

10:05
Otroški program: Op!

Mišu se kolca. Prijatelji se na Čukov nasvet odpravijo h Kumaričnemu izviru po zdravilo. Na poti se jim pokvari avto, zato morajo dirkati s baronom Hitrostnikom.

Niko in Betka se naučita, da kljub zabavanju ob igri ne smeta pozabiti na želje drugih.

Je ptica? Je medved? Je Živalski čira čara! Ugibanje je zabavno. Vam je velik rilec znan? Kaj pa črno bela dlaka? In kaj menite o malčku, ki se plazi naokrog zelo počasi? Škatlica vam pomaga z namigi. Korak za korakom ugotovite katera žival se skriva v njej.

Skupina Ezopovega gledališča ravno hoče postaviti oder, ko pride vodja Kozlovega gledališča, ki pravi, da je to njihovo mesto, ker so prišli prvi. Da bi rešili spor, se igralci odločijo za športno tekmovanje. Bajski ne držijo skupaj ampak igra vsak po svoje, zato Ezopova skupina izgubi. Ezop Bajskom pokaže, kako se ena palica hitro zlomi, svežnja palic, ki se trdno držijo skupaj, pa ni moč prelomiti.

Milena tako dolgo izsiljuje prijatelje, da Charlie na videz sklene v kupčijo z njo. Toda ko že vsi verjamejo, da so Mileno premagali, se izkaže, da so pri tem storili krivico nedolžnemu. Mick pozna le eno rešitev: takoj morajo imenovati novega varuha.

Charlie, Jenny, Dimitri in Tarik poskušajo dokončno premagati senčni urok. Prijatelji so na koncu dolge poti, na kateri so spoznali, kakšna je njihova vloga v Namri. Čarobna dežela jih bo privedla nazaj, če jih bo potrebovala, zdaj pa jih spet kliče resnični svet. Le Charlie ni povsem prepričana, kje je v resnici njeno mesto.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

Vermeerjeva slika Dekle z bisernim uhanom je bila dolgo izgubljena, a so jo po mnogih letih našli, restavrirali in razstavili v muzeju Mauritshuis, kjer hranijo tudi številne umetnine drugih velikih slikarjev. Dekle z bisernim uhanom so med obnovo muzeja razstavljali po vsem svetu in slika je povsod pritegnila veliko pozornosti. Gostje v oddaji bodo poskušali pojasniti, zakaj je ta skrivnostna slika tako priljubljena.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Po izgubi Leopardovega brloga se družina raztepe po svetu. Caroline, Liv in noseča Alice so v Angliji, Danny in Dup pa se morata zaposliti v živalskem parku Big Five. Danny se težko podreja strogemu šefu Edu Lynchu, ki je prav tako vrhunski veterinar. Nenadoma pripotuje Alice, ki ji Danny ni povedal, da parka ne vodi, ampak je samo zaposlen, potem pa se z Dupom še hudo spreta s Peetersom. Za nameček Danny brez Edovega dovoljenja oskrbi ranjenega tigra in njegov odnos z Edom se še poslabša.

Francoz Louis Pasteur je zaslovel z razvojem cepiva zoper steklino. Njegov sodobnik, Nemec Robert Koch, je prejel Nobelovo nagrado za medicino za odkritje bakterije tuberkuloze. Tekmovalnost med njima je konec 19. stoletja, ko so prebivalstvo desetkale epidemije davice, kolere in tetanusa, prinesla pravo revolucijo v znanosti, saj je razkrila vlogo bakterij pri širjenju bolezni.

Da bi se oddolžil svojima otrokoma Niki in Nejcu za dolgo odsotnost, ju očka pelje na sanjske počitnice. Vsaj tako je sam prepričan. Nika in Nejc se tako znajdeta v starem campu, kjer je njun očka preživel svoje »najboljše počitnice na svetu« - ko je bil sam še otrok.
Najlepše želje pa včasih niso dovolj. Počitniška prikolica je zapuščena in polomljena, obala je daleč, očka pa,…ah, očka je pa čisto izgubil smisel za svoja otroka, odkar sta se z mamo ločila… Ne zna kuhati, ne zna se igrati, sploh ju ne razume, kaj pomeni biti na počitnicah pa je sploh čisto pozabil. A počitniški duh iz očetovega otroštva ima očitno svoje namene in poskrbi za nenavaden preobrat…

Scenarij: Marko Bratuš
Režija: Jernej Kastelec

Mnogi na vprašanje, ali poslušaje trap, odgovorijo z vprašanjem, kaj je to. Poznavalci glasbene scene pa že leta sledijo temu podžanru repa. V tokratni Osvežilni fronti o tem, kje in kdaj se je trap pojavil, kaj je značilno zanj in kakšna je trenutna slovenska trap scena.

Hyacinth je čisto iz sebe od zavisti, ko sliši, da gredo sosedi na razkošne počitnice. Zato se pretvarja, da gre tudi ona na počitnice. Medtem se k Bucketovim pripelje Onslow, da bi rešil Richarda iz Hyacinthinih krempljev. Hyacinth in Liz gresta čistit v cerkev. Tam se jima pridruži pijan Richard v Onslowovi družbi. Pride tudi pomanjkljivo oblečena Rose, ki hoče na vsak način govoriti z vikarjem.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:20
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Požar – švedski dokumentarni film v spomin na 63 žrtev požara, ki so življenje izgubile v prepolni diskoteki v Göteborgu. 400 obiskovalcev in samo en izhod. Zgodbe preživelih in tistih, ki so sodelovali v reševanju, 20 let pozneje.

Mravlje odlično sodelujejo. Pridno pijejo vodo in nosijo liste. Toda ena vse počne drugače. Ubira druge poti kot preostale mravlje. Nadzornik jo okara, toda potem jo začnejo posnemati tudi druge mravlje.

Zoja in Feliks se zelo začudita, ko so na televiziji samo še vesoljski kanali. Le kako signali pridejo do televizije in zakaj satelit ne kaže več v pravo smer? Je mogoče, da na njem deskajo vesoljci?

Jure, Zvonko, Pepa in Zinka veselo čofotajo na bazenu. Vsi so presenečeni, ko odkrijejo, da oči pujs zelo dobro plava in skače v vodo.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

V studiu bodo zaigrali člani ansambla Saša Avsenika in skupina Pop Design. Posnetke od doma pa so nam posredovali ansambla Banovšek in Roka Kastelca, Striček band, Eurokvintet, skupina Špica, Sorške face, Vražji muzikanti, Topliška pomlad in mnogi drugi.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V duhu kampanje Zdaj je čas. Moja Slovenija vas vabimo, da spoznate edino turistično kmetijo na Cerkljanskem z znakom Slovenia Green. Odkrivali smo najmočnejšo energijsko točko v Sloveniji, cerkev Svetega Ivana, ki okoli sebe skriva dragocene zgodbe prve vojne in je na poti do arheološkega najdišča Divje babe, kjer je bila najdena najstarejša piščal na svetu. Glede na to, da je Slovenija na pragu Evropske gastronomske regije za leto 2021 pa na Cerkljanskem nismo spregledali – samo tej pokrajini lastne kulinarike – kot je na primer šebreljski želodec in pa smokavc.
Odpravili smo se tudi po sledeh pohodniške uspešnice Julijana Trail. Krožna daljinska pot omogoča obhod gorovja Julijske Alpe po urbanih dolinah in samotnih planotah, čez prelaze, po skritih stezicah redko poseljenih krajev, skozi večje turistične centre na obrobju gorovja, ob rekah Soče, Save, Bače, Tolminke in v manjšem delu po italijanskem, obmejnem, manj poseljenemu delu. Na večini etap lahko opazujemo najvišjo slovensko goro Triglav z vseh strani.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Mojstrovina Oliverja Stona naslika teror vietnamske vojne in poskus mladega vojaka, da sredi groze ohrani pravičnost in človeškost. Chris Taylor je naiven mladenič, ki opusti študij in se prostovoljno pridruži pehotni enoti v južnem Vietnamu, blizu kamboške meje. Uradni poveljnik oddelka je mladi poročnik Wolfe, a vojaki v resnici sledijo ciničnemu naredniku Barnesu in pravičnemu naredniku Eliasu. Barnes in Wolfe se borita za prevlado. V že tako izčrpanem oddelku dodatno jezo povzroči odkritje orožja v vasi, ki jo naseljujejo civilisti. Barnes agresivno zaslišuje vaškega glavarja in poizkuša izvedeti, ali civilisti sodelujejo s severnovietnamsko vojsko. Nato hladnokrvno ustreli glavarjevo ženo, njegovi vojaki pa prično pobijati vaščane in posiljevati vaščanke. Barnes se boji, da bo Elias na vojaškem sodišču s prstom pokazal nanj, ki je kriv za zločin. Čez čas Taylor izve, da je Barnes Eliasa pustil umreti v enem od spopadov. In nato se tudi med Taylorjem in Barnesovo četo vname vojna.
Film temelji na izkušnji režiserja Oliverja Stona, ki se je boril v Vietnamu.

Izvirni naslov: PLATOON / Britansko-ameriški film, 1986 / Režija: Oliver Stone / Scenarij: Oliver Stone / Igrajo: Charlie Sheen, Tom Berenger, Willem Dafoe

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov