Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. okt. 2020

TV Slovenija 1 • Tor, 27. okt.

Nocoj v Kulturi tudi: Strip Moramo se pogovoriti, avtorica Julija Schneider, predstavjamo svež domači avdio-vizualni trio Etceteral - prvenec “Ama-gi”, ki je digitalno in na vinilki izšel pri založbi KAPA in knjigo Uroša Zupana -Arheologija sedanjosti.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. Vaša jutranja torkova sopotnica bo Ana Tavčar, ki se bo z zdravnikom gastroenterologom Darkom Siuko najprej pogovarjala o pomenu vitamina D pri omejevanju širjenja okužb z novim koronavirusom. Dr. Damijana Žišt bo izpostavila nekaj odmevnejših sodnih obravnav. Igor Mihajlik iz Agencije za varnost prometa nam bo podal nasvete za varno vožnjo v jesenskem času. Z nami bo tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs na temo novih pravil in omejitev v času epidemije. Vrtni nasveti pa bodo v znamenju nagrobnih dekoracij.

09:05
Počitniški program

Počitniški krompir je na sporedu vsako jutro med jesenskimi počitnicami. Voditelja Nika in Nik navdih za zanimive teme najdeta v kratkih dokumentarnih filmih serije Izzivalci. Kako posneti videospot, kako ustvarjalno uporabiti in reciklirati plastiko, kakšni so odnosi v timih in med brati ter sestrami, kako postati bolj samozavesten in kam se obrniti v primeru medvrstniškega nasilja? Za počitniško sprostitev se bosta voditelja vsak dan pomerila še v različnih izzivih in se lotila tudi plesne koreografije.
Infodromovci vsako jutro pripravljajo kratke sveže novice, v uredništvu Malih sivih celic poskrbijo za zanimive eksperimente, vse skupaj pa začinijo še skeči Osvežilne fronte.
Mladi gledalci lahko ves čas oddaje aktivno sodelujejo tudi na družbenem omrežju Instagram.

V Čarni zaliv pripluje mornar Tom. Izkaže se, da sta bila z Nano pred mnogimi leti zaljubljena. Spet se najdeta in se želita poročiti. Če pa bi hotela živeti skupaj, bi morala ali Nana zapustiti Čarni zaliv ali pa Tom morske širjave. Kaj bosta storila?

Zajček Belko gre s starši in sestrico v park. Zagleda vrečko s triindvajsetimi sadeži in si jo zaželi. Najprej hoče pojesti svoj najljubši sadež, marelico, a kmalu ugotovi, da je imel prevelike oči in ne more pojesti vsega.

Risanka je posneta po priljubljeni knjigi, ki jo je napisala Julia Donaldson in ilustriral Axel Scheffler.
Mišji razbojnik govori o požrešni miši, ki ji dišijo pecivo, piškoti in vse sladkarije. Jaha po cesti, išče slaščice in ropa mimoidoče, dokler ga njegova sladkosnednost ne spravi v težave.
»Predaj mi pogače in puding. Predaj mi kolače, biskvit. Sem mišji razbojnik na cesti, neznanski je moj apetit.« To je vznemirljiva zgodba o razbojniku in ruladah, ki bo navdušila vso družino.
Risanko so ustvarili Magic Light Pictures, producenti, ki so odgovorni za priljubljene in uspešne risanke Zverjasec, Zverjašček, Bi se gnetli na tej metli, Palčič in Odvratne rime Roalda Dahla.

Poleg tekočih finančnih zadreg družini Oven pregori še sesalec za prah- to se zdi Betki sicer odlična priložnost za nabavo novega, ultramodernega. Toni se zmeni s prodajalcem za posebno vrsto predstavitve proizvoda. Betka si po predstavitvi sesalca sicer res ne želi več vendar provizija, uničena preproga in čistilni servis stanejo več, kot bi bil nov sesalec. Nov, ekološki pridih prinese šele Johnny z unikatnim sesalcem.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Zaprto! Zaprto! Zaprto! Desetletje botrstva. Direktor odstopil. #ostatipriseben. Ko je pustošila španska gripa. Matematični olimpijci.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Šest rokodelskih mojstrov bo preživelo mesec dni v poznoviktorijanskem dvorcu v Walesu, kjer bodo vsak teden prenovili eno sobo. Pri tem si bodo lahko pomagali samo s starinskim orodjem, kakršno je bilo v uporabi v času umetnoobrtnega gibanja – to se je konec 19. stoletja razširilo v Veliki Britaniji. Vsak teden bodo tako poustvarili nekaj značilnih izdelkov iz tistega obdobja.

3. del:
Tretji teden bivanja v dvorcu se bodo mojstri lotili prenove jedilnice. Bryony in Niamh bosta morali oblikovati in sešiti zavese, s katerimi nobena od njiju nima prav nobenih izkušenj. Rod bo dobil priložnost za samostojno delo; izdelati bo moral stojali za polena v kaminu. Lončarja Stephena pa čaka naloga, ki mu je pisana na kožo: okrasni keramični krožniki. Vendar kljub pomoči oblikovalke Ilse ne bo šlo vse po njegovih načrtih. Kot da rokodelci ne bi imeli dovolj dela, se bodo morali ukvarjati še z amatersko gledališko predstavo.

Sestra Anka Burger je redovnica, usmiljenka, ki je pred 36 leti odšla misijonarit v osrčje Afrike. Trenutno deluje v Ruandi in spremlja vzpone in padce te majhne države in njenih ljudi, ki jih je letos prizadel še novi korona virus.

»Napolnimo Slovenijo s srečnimi otroki« je program humanitarnega društva ADRA Slovenija, ki poteka že od leta 2012. Namenjen je zmanjševanju socialne ogroženosti otrok in med drugim vključuje tudi zbiranje šolskih potrebščin.

»Če bi bilo vse tako, kot želi Bog, kakšne bi bile naše cerkve danes?« Tako se sprašuje Francis Chan v knjigi »Pisma cerkvi.« Knjiga je izšla pri Založbi Podvig.

Ma a Kanapé című ifjúsági műsorral jelentkezünk. Az adás tartalma:

- Divatsarok: mosható maszk készítése házilag;
- az első személyi számítógépek Szlovéniában;
- Little G Weevil blueszenész;
- klipek: florasfloras, Koala Voice, Belau feat. Amahla, Dzsúdló.

Danes vam v mladinski oddaji Kanape ponujamo naslednje vsebine:

- rubrika Modni kotiček: doma izdelane pralne maske;
- prvi osebni računalniki v Sloveniji;
- blues glasbenik Little G Weevil;
- videospoti: florasfloras, Koala Voice, Belau feat. Amahla, Dzsúdló.

15:55
Otroški program: Op!

Stanku se mudi na skrivnostni izlet, zato je nestrpen, ko mora čakati na prijatelje. Nazadnje se na pohod odpravi kar sam, prijatelji pa izgubljeni tavajo po gozdu in ga iščejo. Toda Stanko kmalu ugotovi, da je brez prijateljev prav žalostno.

Lenka in Luka nekega dne pred hišo najdeta nenavaden oblaček, iz katerega dežuje. Neseta ga mami, da bi iz njega spekla jokavi oblakov kruhek. Na obisk pridejo njuni prijatelji, in ko neha deževati, pojedo kruhek in se grejo ven igrat. Rudi se prestraši in plane v jok, zaradi česar mu je zelo nerodno, a ga reši Lenka, ki druščini pove, da je najbrž jokal zaradi jokavega oblakovega kruhka.

Mavgli se nauči slikati. Darzi je tako navdušen, da razglasi, da bo Mavgli kmalu postal kralj džungle. Užaljeni Šir kan napade Mavglija, a izkaže se, da je napadel le Mavglijev portret na skali.

Prvi mozolji, prvo loputanje z vrati in prve skrivnosti. Ja, puberteta je tu! In Pia je prepričana, da bi se morali o tem več pogovarjati, zato jim bo danes – hočeš, nočeš – razložila vse o obdobju odraščanja. Na terenu tudi Pika in Jure preverjata, zakaj je puberteta tako naporna, Lara in Jaka raziskujeta, kako lahko iz fotografij izbrišemo mozolje, Zoja in Matija pa ustvarjata svoj prvi parfum. Te zanima, kako je puberteto preživljala Pia?

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Kalimero po nesreči polomi Pavlinčino darilo za dan očetov. Prepriča jo, naj mu za namesto darila doma pripravi muzikal. Petrček pa za Pavlinčin nastop najame kar sinjedolsko gledališče. Pavlinca nenadoma dobi strašansko tremo.

Neke noči na kmetiji pristaneta otroka iz vesolja in začneta razgrajati. Ju Jon in Bitzer lahko ustavita, preden se kmet zbudi?

Koyaa sede na stol, da bi pisal v delovni zvezek. Ko ga odpre, zvezek oživi in poleti kot metulj. Koyaa steče za njim, a ga ne more ujeti. Le ustvarjalna ideja mu lahko pomaga, da spet pride do zvezka!

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V kvizu Joker se bo z 12 vprašanji spopadel Nejc Čuk iz Ljubljane. Pravnik, strokovni sodelavec na upravnem sodišču, v prostem času pa poje v zboru, hodi v hribe in je prostovoljni gasilec. Z družino rad preživlja sproščene trenutke ob družabnih igrah in tako je za super jokerja povabil svojega tasta Primoža Rodiča, saj ju druži ljubezen do tovrstnih izzivov. Bosta s skupnimi močmi uspela spretno krmariti med izzivi, ki jima jih bo ponudil Joker?

Tudi ko so prisotnost virusa, ki povzroča covid 19, potrdili v že 15 državah, je Svetovna zdravstvena organizacija (SZO) oklevala in kar ni razglasila izrednih razmer. Še več, Kitajsko je kljub zapoznelemu obveščanju o izbruhu virusa branila in prepovedi potovanja v to državo celo nasprotovala. V izvršnem odboru SZO je kakih 30 predstavnikov držav, ki se morajo v takšnih razmerah zediniti in odločitev sprejeti soglasno, kar delovanje organizacije močno hromi. Ob plazu obtožb na račun kitajskega ravnanja ob izbruhu pandemije in zaradi podpore, ki jo je Kitajski izkazoval SZO, so se ZDA celo odločile izstopiti iz SZO. Tajvan, ki si ga Kitajska lasti, ZDA pa podpirajo njegovo neodvisnost, zaradi česar Tajvan tudi ni član SZO, pa je na primer samostojno uvedel zaščitne ukrepe in se s covidom 19 zelo uspešno spoprijel. Je danes SZO še eno bojno polje za kitajsko-ameriške spopade? Dokumentarna oddaja nazorno prikaže tudi nastanek in razvoj SZO in nekatere njene resnično pomembne uspehe, kot je izkoreninjenje črnih koz.

WHO IS ... IN CONTROL? / Francija / 2020 / Režija: Pierre Haski, Mathias Lavergre, Anthony Dufour

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Nocoj v Kulturi tudi ponatis knjige in razstava Marpurgi pisateljice Zlate Vokač Medic ter projekt Živa umirjenost Kaje Avberšek.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kljub svojim težkim partizanskim zgodbam je ta življenja, optimizma in humorja poln 102 leti star Šentjernejčan duhovit in privlačen pripovedovalec, ki na koncu ugotovi, da v nebesa ne gre, ker je tam baje hud mraz, v pekel na toplo bi pa šel, pa kaj, ko so očitno hudiči izgubili spisek in so ga pustili tu na zemlji.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov