Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 30. okt. 2021

TV Slovenija 1 • Sob, 30. okt.

Obeležili smo 40. obletnico albuma Architecture and Morality skupine Orchestral Manouvers in the Dark, v Ljubljani pa smo obiskali MAO, kjer so študentje arhitekture postavili instalacijo Mere udobja. V Mariboru smo pogledali k projektu Dejana Kobana Pre_več, v lendavski sinagogi pa smo se sprehodili po razstavi Marike Danč Roth Hvalnica roki. Pozanimali pa smo se tudi, kaj nas bo v Kinodvoru prestaršilo ta konec tedna.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Sara je ponoči slabo spala. Na izlet v Čudogozd se je odpravila na pol v snu. Tudi sanj se ne spomni. Ve pa, kaj si želi. Jaka jo prosi, naj mu zaupa svojo željo. No, prav. Rada bi letela. Letela kot ptica. Visoko med oblake. Izrečeno, storjeno. Kako? Ste pozabili, da je v Čudogozdu vse mogoče?

Pepi in Olji je dolgčas. Oči pujs poišče staro škatlo z vrtnimi igrami. Jure pa se vseh iger ne more igrati, ker je še premajhen.

Med tekmo v veleslalomu se slon znajde v težavah.

Tib in Tamtam presenečena opazujeta, kako v dolino trešči meteorit. Tib je nad ogromnim kamnom iz vesolja navdušen, Tamtam pa se ga na smrt boji in si ne upa v njegovo bližino.

Štefan je obupan, saj Olge že ves dan ni. Najprej obtoži prebivalce vrta, da spletkarijo in ga hočejo spraviti ob službo, nato pa spozna, da se je Olga ujela v pajkovo mrežo. Bo premagal ljubosumje in rešil svojo kraljico?

Zmediju kruli v trebuščku, podobne težave pa ima tudi velikan Gregor. Tako se je namreč razveselil Zojine torte, da jo je pojedel s škatlo vred. Pogledati bo treba, kaj se dogaja v njegovem želodcu.

Poslušajmo morje, njegovi valovi nam bodo povedali zanimive skrivnosti, tudi o deklici Valentini, ki morje pogosto obišče. Vprašanja kriškraš kviza bodo tako »mala malica« ali, bolje rečeno, »prava morska poslastica«. Borček, Šviga in Lovro bodo morje poskušali ustvariti kar pod zemljo, v krtini. Poglejmo, ali jim bo uspelo.

Teče čas hitro ali počasi? Se ga da ustaviti? In koliko kažeta Zofkina kazalca, ki se namesto po številkah vrtita po črkah? Anka je nad idejo navdušena, Lars pa nekoliko negotov. Kaj pa bo s seboj prinesel gost? Prostor bo spremenil v pravo urarno. Tudi Zofkina pesem bo tiktakala ... G kot glejte nas.

Howdy, mate! How is it hanging? Firbcologi se s Pižamo učijo angleščine, a ne tiste šolske, temveč avstralskega narečja, in s tem spoznavajo tudi živali, ki tam živijo. Ker so vsi v pižami ali pa so Pižama, se odločijo prirediti pižama žur, ki se zavleče vse do nočnih ur. Vane in Lučka medtem na terenu poizvedujeta, kako je živeti na nasprotnem koncu sveta, v Avstraliji, Manca in Tine se ukvarjata s tiskanjem plakatov, Maruša in Maks pa opravljata meritve hrupa.

Priljubljena voditelja Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) vsako soboto zjutraj v pisanem Krompirjevem studiu gostita številne goste, znane in manj znane ter vseh starosti, se lotevata zabavnih in resnih tem, raziskujeta, ustvarjata in se preizkušata v novih izzivih. Oddaja Krompir poteka v živo, mladi gledalci pa lahko z Niko in Nikom sodelujejo tudi prek družbenih omrežij.

V 2. oddaji Male sive celice se v kvizu pomerijo Julija, Lenart in Vid iz OŠ Mežica (rumeni) ter Lejla, Nejc in Peter iz OŠ Šmarje - Sap (vijolični). Skozi zgodovino, fiziko, gospodinjstvo in razloge za praznovanje jih vodi Juš. Tekmovalci ubranijo vse enajstmetrovke, črke iz labirinta oblečejo v dres, spretno vodijo psa skozi ovire in spoznavajo kašmir. Jasna za potrebe znanosti luknja vedro, tekmovalci OŠ Kajetana Koviča Poljčane (Gašper, Laren , Anej) in OŠ Križe (Nike Leo, Črt, Matic) pa se pomerijo v Hitrih lončkih. Kdo se bo prebil v drugi krog, poglejte v oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V glavi naše kokoške, natančneje v dvorcu Rakičan, je Infodrom obiskal 18 mladih iz vse Slovenije. Družili so se s priljubljenimi štirinožci, konji. V Infogromu smo se pogovarjali z mladimi o varčevanju, pred dnevom spomina na mrtve pa je Katja gospema Metki in Julki zastavila nekaj vprašanj o tem, kako se pogovarjati o koncu življenja. Pogledali smo tudi, kaj se dogaja v Sudanu, v Spletkah pa govorili o tem, kako priljubljena serija Squid Game vpliva na mlade.

Pieter lovi fanta, ki je ropal pred trgovino, in pri tem skoči s črne stolpnice. Po zaslugi njegovega junaškega dejanja Dorien prestopnika prime. Basim na spletu objavi posnetek Pietrovega spektakularnega skoka in čeprav ga Pieter zbriše, je že prepozno: posnetek hitro zakroži med ljudmi.

Nepojasnjeni dogodki že stoletja burijo človeško domišljijo. Duhovi, leteči predmeti, izvenčutne zaznave, kriptozoologija ... so tokrat burili tudi domišljijo ustvarjalcev, ki so iskali bolj in manj verjetne zgodbe o nadnaravnem in tudi odgovore znanosti o nepojasnjenih fenomenih. Tokratna paranormalna Osvežilna fronta je za vse, ki jih ni strah.

Risana klasika iz sveta Georgea Lucasa in Stevena Spielberga je poslastica za vse najmlajše ljubitelje dinozavrov.

Dolgo pred ljudmi, kiti in mamuti so po Zemlji romale številne vrste mogočnih dinozavrov, ki so se borili s skrajnimi naravnimi pojavi. Nekega dne močan potres razdrobi njihovo ozemlje in loči številne družine, mali apatozaver Nogica pa v potresu izgubi svojo zaščitniško mater. Zdaj poskuša Nogica najti svoje stare starše in Krasno dolino, oazo izobilja, o kateri mu je pripovedovala mati. Na poti do tja se mi pridružijo štirje prijatelji različnih starodavnih vrst: Cera, ki je triceratop, Raček, ki je saurolophus, Petri, ki je pteranodon, in Špica, ki je stegozaver. Med seboj so sprva nezaupljivi, saj velja, da različne vrste ne morejo živeti v sožitju. Pisana druščina pa premaga predsodke in se skupaj nauči, kako preživeti v deželi ostrozobih plenilcev in skrajnih vremenskih razmer ter drugih starodavnih pasti.

Nogico so nekoč uvrščali med brontozavre, nato med brakiozavre, zdaj pa velja za apatozavra, vrsto, ki je živela v obdobju pozne jure. Petri je pteranodon, kar pomeni, da strogo vzeto ni dinozaver, temveč leteči plazilec, ki je bil kot puran veliko in netopirju podobno bitje z ogromnimi poraščenimi krili. Njegova krila so bila v primerjavi s telesom tako velika in dolga, da jih žival ni mogla popolnoma zložiti.

Izvirni naslov: LAND BEFORE TIME / Ameriško-irski film, 1988 / Režija: Don Bluth / Glasba: James Horner / Glasovi: Pat Hingle, Gabriel Damon, Judith Barsi

Zadnja oktobrska oddaja prinaša informacije s posveta v Črnomlju, na katerem so poseben poudarek dali izobraževanju Romov. Udeležili smo se mednarodne izmenjave mladih Romov, ki so ob spoznavanju romske tradicije razmišljali o stereotipih in predsodkih do romske skupnosti. Mudili smo se še v naselju Gazice, kjer so potekale različne aktivnosti za otroke. V Krškem pa je društvo Romani Union pripravilo delavnice z namenom ozaveščanja Romov o pomenu zdravja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Od svetovne krize leta 2008 do današnje pandemije smo predstavili 400 uspešnih zgodb naših podjetnikov, zdaj pa gremo s pravo idejo Podjetno naprej.
Začetki družinskega podjetja FerroČrtalič iz Dolenjskih Toplic segajo v leto 1964. V 57-letni zgodovini so se iz majhne garažne delavnice razvili v enega vodilnih svetovnih podjetij na področju površinskih obdelav in čiščenj, v podjetje s 40 zaposlenimi pa je danes vključena že 4. generacija. Stranke imajo po vsem svetu, pomembnejši trgi pa so, poleg Evropske unije, še Rusija, ZDA, Izrael, Indija in države Jugovzhodne Azije. Njihovi ključni kupci so visokotehnološka podjetja iz letalske, avtomobilske, aditivne industrije in industrije medicinskih implantatov. Vse rešitve in produkti so plod lastnega razvojnega oddelka, za raziskave in razvoj novih tehnoloških rešitev v letalski industriji so leta 2019 kupili celo potniško reaktivno letalo.

Gluhi in naglušni pri izobraževanju nimajo enakih možnosti. V Ljubljani se trenutno šolajo v rednih šolah štirje gluhi dijaki, ki so prvega septembra ostali brez tolmača pri pouku. Otroci, ki se šolajo na specialnih zavodih pa imajo omejeno izbiro poklicev in kasneje večinoma opravljajo enostavna dela. Ker izjema potrjuje pravilo, vam bomo v oddaji Prisluhnimo tišini predstavili edino gluho doktorico znanosti v Sloveniji in prvo gluhoslepo doktorsko kandidatko. Obe dokazujeta, da tam kjer je volja, je tudi pot. Vabljeni k ogledu Prisluhnimo tišini v soboto, 30. oktobra, ob predvidoma 14:30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Zemlja je popoln planet. Vse na našem svetu se zdi kot ustvarjeno za naš obstoj. Toda življenje na Zemlji lahko uspeva samo zaradi delovanja mogočnih sil narave: ognjenikov, Sonca, vremena, morja in ljudi.

3. del: Vreme
V tretjem delu serije bomo videli, kako vreme odloča o razporeditvi padavin po svetu. Te določajo življenjski ritem živali, pri čemer se je razvilo neverjetno veliko različnih vrst in nastalo veliko življenjskih okolij.

PERFECT PLANET / Francija, Kitajska, Nemčija, Velika Britanija / 2020 / Režija: Huw Cordey

V zaspanem primestju je že navsezgodaj završalo, po cesti švigajo policijska vozila, krajani se radovedno ozirajo za njimi. Kmalu odjekne novica, da so policisti v hiši pokojne prepirljivke izvedli obsežno akcijo, hitro pa se razve tudi to, da so med aretiranimi nekateri znani obrazi. Širijo se govorice, da naj bi šlo za mednarodno kriminalno združbo. Župnik je zgrožen, Cene šokiran, natakarica je vsa iz sebe, v pekarni pa so tako rekoč izredne razmere. Jaka je letal previsoko in očitno je zato nazadnje pristal tako nizko. Cene se zaveda, da prihaja njegov čas, sreča pa se nasmiha tudi Boštjanu, ki ga je klicala Karmen. Oba ugotavljata, da jima je usoda očitno namenila še eno priložnost.

ČRNA REDKEV PRI PREHLADU
V Dnevniku lastnih izkušenj je Ana-Marija Berk črni redkvi narezljala dno. Skozenj se počasi steka med, ki ga uživamo po žličkah proti prehladu.
ANKIN JESENSKI NASAD
Tudi tokrat oddajo odevamo s pisanimi jesenskimi lepoticami. Ob tem Anka Alt svetuje, kako in v kakšno zemljo jih posadimo.
PLOD PAVLOVNIJE ZA DARILNO VREČKO
S pomočjo Sebastjana Liparja spoznavamo pavlovnijo, ki velja pri nas za invazivno drevesno vrsto, zato smemo saditi le hibridne sorte z nekaljivimi semeni. Sebastjan je nabral nekaj plodov in jih prilepil na papirnato vrečko.
IZREZIMO BUČE
Ob koncu meseca smo se ustavili še na vrtu Zelene sreče pod Ptujsko goro. Družina Podgoršek je izrezljala buče.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Iz najemniškega stanovanja naravnost v hišo z lastnim bazenom? Se sliši preveč nedosegljivo? Naša gostitelja sta sanjala točno o tem in pred dvema letoma želje tudi uresničila. V Selu pri Zagorici, ki je le streljaj od dolenjske avtoceste, je njuna lesena montažna hiška prava kraljica na vasi.
Kako na malce manj kot dvajset kvadratnih metrov spraviš vse, kar dandanes v stanovanju velja za samoumevno? Kuhinja, toaleta, zakonska postelja, vsa bela tehnika, prha… Predstavimo mini stanovanje, dobesedno mojstrovino na majhni bivalni površini.
Ob vikend hišici med dolenjskimi griči so se lastniki vrsto let spopadali s strmim in nepovezanim vrtom. Po dveh desetletjih so se odločili za strokovno prenovo okolice. Nastal je prekrasen vrt s širokimi terasami, skladnimi prehodi in izbranim rastlinjem, ki navdušuje v vseh letnih časih.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsak teden povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda bo Zadnja beseda?

»Ljubi svojega bližnjega kakor samega sebe.« Mr 12,31
razmišlja RADE DESPOTOVIĆ

Štefova hči Liza pomaga očku v restavraciji. Ko ji že skoraj zmanjka Štefove odlične paradižnikove juhe, se mora nekako znajti, če hoče nahraniti dolgo vrsto lačnih gostov pred restavracijo.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Epidemija covida 19 je močno zarezala v življenja ljudi, vsak od nas njen vpliv in posledice čuti na svoj način. Kako na razmere v državi gledajo ljudje na obrobju, ljudje, ki živijo v odročnih krajih Slovenije? Kako se je spremenil vsakdan prebivalcev podeželja? Je čas, da se vrnemo k naravi in spremenimo pogled na vrednote in smisel življenja? Kaj pravi zdravnik, ki je svojo kariero začel ob razsajanju črnih koz? Imamo še zaupanje do stroke, do sočloveka? Z ljudmi na podeželju so se pogovarjali dopisniki po Sloveniji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V kviz Joker prihaja Timotej Turk Dermastia iz Ljubljane. Bodoči doktor biologije se trenutno posveča znanstvenim izzivom, a v prostem času rad smuča in igra košarko, z ženo pa tenis. Občasno piše za časopise in je član improvizacijske skupine Gverila teater. Na pomoč v kviz Joker je poklical prijatelja Lana Lajovica iz Ljubljane.

Zunaj je vedno hladneje, zato naj vas to soboto pogreje oddaja Kaj dogaja?. Govorili bomo o iskanju, sodelovanju in nagrajevanju zdravnikov. Miran s šanka bo razkril, kaj je med počitnicami preslišal o novih bonih, mi pa nismo preslišali, kaj poje novi kandidat za ustavnega sodnika. Ob kulturnem prazniku nas bo nagovoril minister Vasko Simoniti, naša gostja pa bo alpska smučarka Maruša Ferk. Praznično bo tudi na Mali terasi, kje se bomo v soju sveč zazibali ob zvokih skupine Sove.

Peter Laurence je kmalu po obisku zapornice, ki je trdila, da je oče nezakonske hčere, postal minister za pravosodje. Besen je, ker je pričakoval drugo ministrstvo. Novinarjem napove temeljito reorganizacijo zaporniškega sistema, ki po njegovem zapira preveč ljudi. Velika Britanija ima namreč največ zapornikov na prebivalca v Evropi. To pa državo stane preveč. Direktorica zapora zaradi izgreda zasliši Rose, Petrovo hčer.

ROADKILL / Velika Britanija / 2020
scenarij: Michael Keillor
režija: David Hare
v glavnih vlogah: Hugh Laurie, Dawn Ellison, Pippa Bennett-Warner, Millie Brady, Ophelia Lovibond, Shalom Brune-Franklin, Iain De Caestecker, Sarah Greene, Saskia Reeves, Patricia Hodge

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:45
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Neizprosen puščavski boj na življenje in smrt, v katerem se ranjena lepotica na novo rodi kot simbol maščevanja za moško izkoriščanje.

Trije bogati poročeni moški se zberejo na vsakoletnem lovu v puščavskem kanjonu. Eden od njih s sabo pripelje mlado ljubimko, privlačno Jen, ki hitro vzbudi pozornost preostalih dveh prijateljev. Poskušata se je polastiti in ko ju zavrne, se osvajanje hitro prelevi v nasilje. Moška družba dekle po krutem napadu prepusti smrti sredi puščave. Vendar se Jen vrne v življenje in zabava se dokončno prelevi v neizprosen lov na življenje in smrt.

Originalni naslov: REVENGE
Leto produkcije: 2017
Država: Francija, Belgija
Žanr: akcijski triler
Režija: Coralie Fargeat
Scenarij: Coralie Fargeat
Igrajo: Matilda Anna Ingrid Lutz, Kevin Janssens, Vincent Colombe, Guillaume Bouchède

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Epidemija covida 19 je močno zarezala v življenja ljudi, vsak od nas njen vpliv in posledice čuti na svoj način. Kako na razmere v državi gledajo ljudje na obrobju, ljudje, ki živijo v odročnih krajih Slovenije? Kako se je spremenil vsakdan prebivalcev podeželja? Je čas, da se vrnemo k naravi in spremenimo pogled na vrednote in smisel življenja? Kaj pravi zdravnik, ki je svojo kariero začel ob razsajanju črnih koz? Imamo še zaupanje do stroke, do sočloveka? Z ljudmi na podeželju so se pogovarjali dopisniki po Sloveniji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov