Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 26. mar. 2024

TV Slovenija 1 • Tor, 26. mar.

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

V SNG Drama bodo nocoj premierno uprizorili igro Nebesje britanske dramatičarke Lucy Kirkwood; režijo prve slovenske uprizoritve sodobne drame, postavljene v 18. stoletje, podpisuje Sebastijan Horvat. V Španskih borcih v Ljubljani pa bo premiera plesne predstave Rosane Hribar Žalostna misel, ki jo lahko plešeš. V Pokrajinskem muzeju Maribor so v prvi pomladni dan vstopili s predstavitvijo kiparskih in slikarskih upodobitev alegorij štirih letnih časov.
Na desetih kulturnih ambasadah v Brdih, čez mejo v Colliu in na neodvisni lokaciji Atelje Šempeter je en teden ustvarjalo 24 umetnikov iz 9-ih držav. Rezultat je pomladna izdaja mednarodnega festivala vizualnih umetnosti - Art Circle.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Materinski dan je, Oskar in Ela pa še nimata darila. Malenkost! Sama ga bosta naredila.

Vabljeni, da se tudi ob torkih prebujate z nami! Prva ura bo posvečena aktualnemu dogajanju in pregledu dnevnega tiska. Posebne svetovalne minute bodo namenjene predvsem gledalcem v zrelih letih, skrbeli bomo za (sobne) rastline ter spoznavali aktivne in energične starostnike. Vsak mesec bodo v kuharskih minutah v ospredju različne jedi, terenska ekipa pa bo potovala po Sloveniji in raziskovala zanimive zgodbe mostov. Ne zamudite oddaje Dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

S cvetno nedeljo kristjani vstopijo v veliki teden, na pot za Jezusom v Jeruzalem.

S cvetno nedeljo kristjani vstopijo v veliki teden, na pot za Jezusom v Jeruzalem. Tu se udejanji njegovo poslanstvo, smrt na križu in vstajenje iz groba, zato da bi odrešil človeka. Prvi kristjani Jezusovega umiranja na križu niso upodabljali. Na ikonah je upodobljen le Kristus, ki je vstal od mrtvih. Naj v velikem tednu iz naše krhkosti spregovori veličina Boga. Ob postajah Kristusovega križevega pota podoživimo svoje bolečine. Spomnimo se svetega Frančiška iz Assisija. Pred 800 leti je v želji po okušanju ljubezni Boga tudi sam prejel stigme. Prisluhnite pričevanju in pesmi o tem, kaj nam v breznu noči prinaša upanje.

Mlada gluha Beti je postala mamica pred tremi meseci. Ob materinskem dnevu smo jo obiskali, tako kot še tri druge mame, ki so mame z veliko začetnico, saj izjemno predano skrbijo za svoje otroke s posebnimi potrebami. S silno močjo in vztrajnostjo premagujejo številne izzive, ki jih prinaša materinstvo. Več o neverjetnih mamah, njihovih otrocih in izzivih v oddaji Prisluhnimo tišini.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. V Tedniku zaradi odsotnosti Jelene Aščić z vami Aleksandra Dežman.

12:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

Vse v šoli pretrese novica o napadu na trenerja Veighoferja, ki je zaradi poškodb pristal v bolnišnici. Nikkija in Georga zelo skrbi, kaj bo z njima, vendar se z Nawalino pomočjo izvlečeta brez kazni. Luca v gozdu najde Paulove smuči, zato se Nikki znova odpravi k Zeilerjevim, da bi skrivnosti prišel do dna. Dani je zelo prizadeta zaradi časopisnega članka, ki je razkril njeno prevaro, vendar ji Franziska svetuje, naj iz tega črpa moč, da bo na tekmi vsem dokazala, da si zasluži mesto v šoli.

SCHOOL OF CHAMPIONS / Avstrija / 2023
Scenarij: Samuel Schultschik
Režija: Dominik Hartl, Johanna Moder
V glavnih vlogah: Josephine Ehlert, Judith Altenberger, Emilia Warenski, Imre Lichtenberger, Luna Mwezi, Mikka Forcher, Thomas Mraz, Simon Hatzl, Gregor Seberg, Jakob Seeböck, Moritz Uhl

V nedeljo, 10. marca se je s sončnim zahodom začel muslimanski sveti mesec ramazan, ki bo trajal trideset dni. Geslo letošnjega postnega meseca je: »Moč je v skupnosti«. O globokem duhovnem pomenu postnega meseca smo se pogovarjali z muftijem Islamske skupnosti v RS mag. Nevzetom Porićem.

Prostovoljke iz Humanitarnega društva Adra Slovenija, Latinskega društva in Kulturnega društva Gmajna so pripravile radostno druženje ob prazniku žensk. Ženske z različnih delov sveta so pripravile drobne pozornosti in jih delile z ženskami na ljubljanskih ulicah in trgih.

Az adás témája az építőkockák és az építés. Az oviban a gyerekek dobozokból és kockákból építettek, az iskolás gyerekek pedig egy egész várost hoztak létre építőkockákból. Megnézhetitek azt is, hogyan zajlik egy igazi építkezés.

Tema oddaje so igralne kocke in gradnja. V vrtcu so otroci gradili iz škatel in kock, šolarji pa so iz kock ustvarili celo mesto. Ogledate si lahko tudi pravo gradbišče.

Da Tim ne bi ničesar posumil, Nadja v bolnišnici nosečnici ukrade posnetek z ultrazvoka in ga pokaže Timu. Ta je ob ogledu vidno ganjen, toda Nadjo je pri dejanju nekdo opazil.
Dirk se še vedno trudi osvojiti Lindo in jo prosi za nasvet pri opremljanju vile, ki jo je kupil v Bichlheimu. Andréju to ni všeč, vendar namesto slabe volje in kuhanja zamer raje spremeni taktiko.
Nataschin oče se odloči, da se bo z ženo preselil v oskrbovana stanovanja. Še pred tem pa bi si rad izpolnil veliko željo - s hčerjo praznovati božič.
Alfons in Hildegard se po pustolovščini z ukradeno prikolico končno spet pojavita na Knežjem dvoru. Toda kdo je skrivnostna rešiteljica, ki ju je pripeljala iz gozda? In kakšne načrte ima z Belo in Lucy?


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:05
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Prihaja pomlad in z njo Ernestovo domotožje po čarabjovskem vetru, ki naznani spremembo letnega časa. Na žalost pa veter ne zapiha do njegovega doma. Celestinca se odloči, da bo poustvarila njegov vonj in z njim presenetila Ernesta. Za pomoč prosi vse svoje prijatelje …

Goriški grad je skozi zgodovino služil različnim namenom. Danes pa je grad, ki mu domačini pravijo tudi mesto nad mestom, velik muzej.
V eni izmed garaž na Hočkem Pohorju se skriva smučarska zgodovina sveta. Zbiralec stare smučarske opreme in navdušen smučar, Duško Uršič, je v zadnjih 30 letih zbral več tisoč kosov opreme.
»Ice Freestyle« je komaj 15 let stara športna zvrst. Patrick Brunold iz Berchtesgadna pravi, da je ta šport namenjen vsem, ki si želijo na ledu nekaj več kot le drsati v krogih.
V mestecu Ston na polotoku Pelješac v velikonočnem času iz sredic mladic figovcev oblikujejo prav posebne drobne okrasne golobice.

Dnevna soba. Tema: materinstvo. Gostji Miša Molk in Ula Furlan.
Prvi gostji pogovorne oddaje Dnevna soba sta mati in hči, Miša Molk in Ula Furlan. O njunem odnosu, kako se je ta spreminjal in oblikoval skozi leta ter o preizkušnjah, ki jih je pisalo njuno življenje. In seveda o pasteh, ki jih prinaša medijska izpostavljenost. V torek, dan po materinskem dnevu, ob 17.55 na prvem sporedu TV Slovenija.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.
Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kakšen je vpliv, moč umetnosti, kaj vse zmoremo ob njej in zaradi nje? Umetnost nam ni le v veselje in užitek, temveč nas plemeniti in bogati, lahko nas tudi umiri ali poživi, motivira, pomaga k boljši samopodobi, pomaga izboljšati naše psihično in fizično počutje, krepiti telo, dušo, um.
Kaj se dogaja v naših možganih, ko gledamo sliko? Na kaj vplivata gib in ples? Kakšno moč imata glasba in petje? Posebne zgodbe zaposlene ženske, ki se je spoprijela z izgorelostjo in v hitrem življenjskem tempu našla zatočišče med slikami, najstnika, ki mu je pri premagovanju telesne zakrčenosti pomagal ples, ter učiteljice petja z diplomo iz medicine v žepu, ki je svoj notranji mir, osebno in poklicno zadovoljstvo našla v svetu glasbe in petja.
(Po)moč umetnosti strokovno pojasnjujejo nevrolog prof. dr. Zvezdan Pirtošek, psihologinja dr. Katarina Habe in soc. in spec. pedagoginja dr. Bojana Caf, specialistka pomoči z umetnostjo.

Scenarij: Milica Prešeren, režija: Primož Meško, direktor fotografije in snemalec: Aleš Živec, montaža: Martina Bastarda.

Na drugi etapi potovanja po Južni Ameriki Simon Reeve raziskuje Brazilijo. Začne globoko v Amazonskem gozdu, pri ljudstvu Vajampi, ki ga ogrožajo sečnja in rudarjenje. Nato mora potovanje zaradi pandemije covida za nekaj časa odložiti. Nadaljuje ga 20 mesecev pozneje v Manausu. Obišče domorodno sosesko, ki je bila v času pandemije prepuščena sama sebi, in na obrobju mesta z znanstvenico lovi netopirje ter razglablja o nevarnostih, ki jih prinaša vse večje poseganje človeka v deževni gozd. Zatem se poda v Rio de Janeiro, ki se spopada s posledicami podnebnih sprememb. Tam obišče siromašno favelo in spozna gospo, ki vodi šolo za zapostavljene otroke. Pot sklene v Atlantskem gozdu, kjer znanstveniki s cepljenjem rešujejo leviče pred izumrtjem.

Simon Reeve's South America / The Garden Productions za BBC / 2022 / Režija: Chris Mitchell

V zadnjih letih kitajski avtomobilski proizvajalci vse bolj osvajajo svetovni avtomobilski trg. Še posebej s svojimi električnimi avtomobili, ki so cenejši od evropskih in tudi čedalje bolj všečni ter kakovostni. Za nameček Kitajska obvladuje dobaviteljske verige in vire nekaterih ključnih surovin. Kakšna je prihodnost evropske avtomobilske industrije, za katero se zdi, da je zaspala na lovorikah preteklosti in politiko zelenega prehoda vzela premalo resno?

22:05
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:10
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.10 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Bili smo na koncertu Ann O'Aro, izvajalke glasbene zvrsti maloya z otoka Réunion v Indijskem oceanu, gostil jo je Cankarjev dom. Predstavili vam bomo novo slovensko založbo No! Press in prvo izdano knjigo, Prepovedani zvezek Albe de Céspedes. Obiskali smo tudi prireditev ob 70. obletnici Arhivskega društva Slovenije.

22:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Rodil se je v Dolah nad Idrijo, v župniji Zavratec. Leta 1970 je bil na Sveti Gori posvečen v duhovnika in je tudi edini duhovnik, ki je učil predmet samoupravljanje s temelji marksizma in edini učitelj daleč naokoli, ki je učil tako predmet samoupravljanje s temelji marksizma kot verouk. Nedvomni pričevalec nekega časa. Poznajo ga kot pokončnega človeka s skoraj asketskim življenjem, doslednega, vedno čuječega ocenjevalca trenutnega dogajanja in ljudi, s pogledom, zazrtim v prihodnost.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov