Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 21. maj. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 21. maj.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Pognal bo korenine in dobil čudovito krošnjo, postal bo drevo! Kdo? Črtek! Vendar bi bil rad kot Vili, drevo deklice Asje. Vili pa ima povsem drugačno frizuro! Lovro, na pomoč! Je tvoj frizerski salon odprt? Prosim, uredi frizuro drevesa Črtka!

Čudežnega sveta besed nikoli ne zmanjka. Pri Duhcu se police kar šibijo od teže knjig. In koga bosta Lara in njen radoživi prijatelj spoznala danes? Josipa Jurčiča. Velikega pripovednika, pisca, ki je čutil življenje besed v najpristnejši obliki. Veliko novega bosta izvedela o njem. Pa tudi o ubogem kozlu, ki je bil kaznovan samo zato, ker je v zeljnato glavo gledal.
Pridružite se Duhcu in Lari in obiščite skrivnostni svet Jurčičevega ustvarjanja.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Prebujajte se z Davidom Urankarjem! Zajtrkoval bo skupaj s Sašom Šketo, pripravil prometne nasvete z Agencijo za varnost prometa in preveril, kako moramo pravilno ločevati odpadke. V drugi uri jutranjega druženja se mu bo pridružila Špela Močnik. V Žajfnici se bosta skupaj spraševala, kje in kako nakupujemo slovenski potrošniki ter ali naj trgovine ob nedeljah in na dela proste dni ostanejo zaprte. Ne spreglejte tudi vrtnih nasvetov, z nami bo kmetijska svetovalka Miša Pušenjak.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

12:55
Otroški program: Op!

Alma zaupa prijateljem, da se je v njenih sanjah Žaži spremenil v vesoljsko pošast. Mucika jih z raketo odpelje v vesolje, kjer srečajo Kikirija, vesoljskega petelina, Čuka pa odnese iz plovila.

Niko, Betka in Nupi spoznajo, da je dobro preveriti, kakšno bo vreme, preden se odpraviš na plažo.

Babi in dedi pujs sta Pepo in njeno družino povabila na kosilo. Na poti Pepa, Jure, mami in oči pujs obtičijo v prometni gneči. Dedi pujs naloži kosilo v samokolnico.

Gorazd se pretvarja, da spi, medtem, ko drugi delajo. Ko pride čas za hrano, pa je vedno prvi pri mizi. Prijatelji Gorazdu jo Gorazdu zagodejo tako, da se pretvarjajo da delajo, ko v resnici jejo. Ko pride Gorazd, hrane ni več, dela pa je ostalo čez glavo. Ezop napiše igro o lenem psu, ki je tako kot Gorazd ves čas spal a je vseeno hotel kosilo.

Zborovski BUM v Mariboru je v petju združil 5500 mladih s 180 slovenskih osnovnih šol, tokrat prvič v družbi Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Dirigent: Simon Krečič, moderator: Milan Krapež, solisti: Andreja Zakonjšek Krt-sopran, Irena Petkova–alt, Martin Sušnik–tenor, Jaki Jurgec-bariton. Množičnost in izvedbene kakovosti večglasnega petja na tribuni Ljudskega vrta v Mariboru zagotavlja izjemnost in edinstvenost. Vabljeni k ogledu.

Dokumentarni film ostro in neposredno trka na zavest samozadovoljne matice, ujete v institucionalne meje nove države.

Jasno, odkrito ter provokativno govori o pomenu manjšin in enotnem kulturnem ter gospodarskega prostora, mimo floskul dnevne politike. Film je nastajal ob spoznanju, da pravzaprav matica bolj potrebuje manjšino kot manjšina matico, če želi obstati. V filmu nastopajo vidne kulturne, prosvetne in gospodarske osebnosti, ki predstavljajo najbolj vitalen in ustvarjalen del slovenskih manjšin in v dialogu s pisateljem in publicistom Miranom Košuto označijo robove in esenco slovenskega ter njihovo prihodnost.

Slovenski pozdrav DOMA nastaja s pomočjo posnetkov, ki jih glasbeniki pošiljajo od doma.

Španski nogometaši v skupinskem delu svetovnega prvenstva 2018 niso bili preveč prepričljivi. Zmaga in dva remija, v boju za četrtfinale pa so jim nasproti stali gostitelji Rusi. Španci so bili favoriti, toda …

19:05
Otroški program: Op!

Ko zlobni čarovnik Zorkus ukrade igrače, se v bran otrok postavi čarobni Juvi. S svojim pogumom in spretnostjo jih navduši in spodbudi, da se mu pridružijo pri potovanju v začarano Zorkusovo deželo. Od tam bo igrače uspelo rešiti le, če otroci dosledno ponavljajo za Juvijem. Na ta način telovadijo, ne da bi se tega zavedali, pri tem pa neizmerno uživajo. Juvi otroke s pomočjo aerobike spodbuja, da razvijajo in krepijo svoje motorične spretnosti.
Serija desetih pustolovščin pa ob tem poskrbi še za domišlijo in otroško ustvarjalnost.

Devetletna Alja po dolgem času obišče strica na deželi.Tam je tudi njen leto mlajši bratranec Mirko, ki pa ji nenehno nagaja, in to jo spravlja v slabo voljo.
V resnici Mirko ničesar ne naredi namenoma. Ima pač preveč energije, kot radi rečemo ...

Danes imamo obisk, je napovedala Pia. To je Išaka in jaz moram iti. Firbcologi se gledajo iz oči v oči z gostom, ki zna francosko in ima s sabo cel kup prtljage. Kaj bomo z njim? Amar in Naja se gresta učit francoščino na Francoski inštitut, Zoja in Jaka se zapeljeta s turistično ladjico, Jaša in Brina pa gresta k lovcem raziskovat muflone. Bo Firbcologom uspelo najti skupni jezik s Pijinim gostom?

Mlada hasidska rabina s svojima družinama potujeta po prostranstvih Avstralije in v odročnih krajih iščeta tako imenovane izgubljene Jude, da bi jih povezala z njihovimi pozabljenimi koreninami in judovsko zapuščino. Med sprehodi po odmaknjenih krajih naključne mimoidoče sprašujeta, ali morda v bližini živi kak Jud. Barvita, razposajena in precej neverjetna pripoved s poti priča o eni izmed osnovnih potreb mnogih ljudi – pripadati skupnosti.

Svatje so se zbrali na poroki Sandre in Williama. Slavje je potekalo v odlični restavraciji, ki jo je vodila Sandrina mama, in ob tej priložnosti je iz Avstralije prišla tudi Alice, Sandrina sestra, s katero se že dolgo nista videli. Med poročnim slavjem pa Sandro najdejo mrtvo na plaži pod pečino. Je bila nesreča, samomor ali umor? Primer je dodeljen inšpektorju Vincentu Tambariniju, ki ima polne roke dela, saj kmalu zatem najdejo še eno truplo.

1. del:
V provansalskem mestu Cassis svatje proslavljajo poroko Sandre in Williama. Svatbe se udeleži tudi nevestina starejša sestra Alice, potem ko se je vrnila po štiriletni odsotnosti. William opazi, da je Sandra izginila, kmalu zatem pa Alice zagleda sestrino truplo pod pečino. Inšpektorju Vincentu, Alicini prvi ljubezni, je dodeljena preiskava Sandrine smrti. Njeni najbližji ne verjamejo, da je storila samomor.

scenarij: Bruno Dega, Jeanne Le Guillou, Eric Rognard, Stephane Pannetier
režija: Marwen Abdallah
v glavnih vlogah: Alexia Barlier, Cristiana Réali, Lannick Gautry, Patrick Catalifo, Alexandra Vandernoot, Stéphane Freiss, Constance Labbé, Guillaume Duhesme

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Skozi prispevke nas v oddaji vodi priljubljeni voditelj Boštjan Romih.
V oddaji Ambienti predstavimo: kako je potekalo pleskanje in stilska prenova stopnišča in kopalnice, pokažemo prenovljeno stanovanje ljubitelja in poznavalca sodobnega oblikovanja ter svojevrsten multikulturni center poimenovan Pachamama-Mati Zemlja.

Družabno življenje je zamrlo. A tudi v resnih časih potrebujemo sprostitev. Na Valu 202 popolnega nadomestka odpovedanih koncertov ne moremo ponuditi. Lahko pa pripravimo nastope različnih ansamblov za neomejeno število poslušalcev in gledalcev.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti so izbrali šest zanimivih osebnosti različnih poklicev, ki so spregovorili o svojih najljubših klasičnih delih: predsednika Boruta Pahorja, plavalca Darka Đurića, popotnika Toma Križnarja, duhovnika Roberta Friškovca, pesnico Svetlano Makarovič in poslovneža Iva Boscarola. Letalec, poslovnež in inovator Ivo Boscarol je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser in montažer Jernej Kastelec, direktor fotografije Marko Kočevar.

Nadvse čudovita, junaška, duhovita, vesela in ganljiva glasbena dogodivščina, tako bi lahko opisali glasbo petih stavkov Koncerta za violončelo in pihalni orkester Friedricha Gulde. Glasba skladatelja Gulde drzno izziva konvencionalno koncertno razpoloženje in vsebuje jazz, rock, menuet, polko, koračnico in improvizacijo v kadenci. V televizijski upodobitvi pravega kratkega sprehoda skozi zgodovine zahodne glasbe smo pet stavkov v izvedbi vrhunskih slovenskih glasbenikov poimenovali: Bondov glasbeni dvoboj, Alpska idila, Čelo v zrcalu senc in plesa, Kralj se zabava in Vaška veselica.
Vsebinska zamisel in umetniški vodja Mate Bekavac, solist violončelist Jaka Stadler, urednica Danica Dolinar, režiser Marjan Kučej.

Na otvoritvenem koncertu Jazz festivala Max kluba v Velenju se je z avtorskim programom v družbi Big Banda RTV Slovenija in dveh glasbenih gostov predstavil mladi slovenski džezovski ustvarjalec Lenart Krečič. Saksofonist, aranžer in skladatelj razpet med ZDA in Slovenijo je v New Yorku, metropoli džezovske glasbe, živel in deloval kar sedem let. Na zelo cenjeni univerzi je končal magistrski študij iz improvizacije, imel je priložnost spoznati in ustvarjati s številnimi velikani džezovske glasbe in nastopiti v številnih priznanih džezovskih klubih, med drugimi v Blue note, Iridium in Jazz Gallery. Na tokratni koncert v Slovenijo je pripeljal dva izvrstna gostujoča glasbenika, ameriškega bobnarja Gena Laka in basista Borisa Kozlova, ki je po rodu Rus, živi in deluje pa v New Yorku. Program, ki ga je pripravil in vodil Lenart Krečič, je postregel s sedmimi avtorskimi skladbami, napisanimi prav za to priložnost in izvajalce.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov