Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 28. maj. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 28. maj.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

08:00
Otroški program: Op!

Poznate zgodbo o Martini, ki stanuje v loncu in njenem prijatelju Dečku, ptičjem strašilu, ki prihaja k njej na obisk s svojega polja? Začelo se je zelo preprosto.
Najprej je bila Martina sama. V svojem svetu nekje sredi oblakov je zjutraj prilezla iz pisanega lonca in zvečer vanj odšla spat. Vmes pa je počela marsikaj zanimivega. Lepega dne pa v njen svet vstopi ... ptičje strašilo! Strašilo je sprva precej nerodno, počasi pa postane odličen tovariš pri Martininih domislicah.
Ta se zelo veseli: končno ima nekoga, ki mu lahko reče lepo besedo, ki ga lahko nauči kaj novega in mu včasih tudi ponagaja. Tako sta Martina in strašilo z vsakim dnem bolj nerazdružljiva prijatelja, ki skupaj odkrivata svet okoli sebe in se zabavata.

Nekdo je v Studiu Kriškraš povzročil pravi pravcati potres! Ali je to slon z jase pri stari smreki? Saj ta slon vendar izgleda kot Lovro! Kdaj je Lovro postal slon in kako bosta zatrobila Lenart in Jerca? Hitro hop v studio Kriškraš! … Le še koristen nasvet: močno se držite, treslo se bo!

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Izodrom je posebna oddaja za otroke, v času, ko ni šole in so zaradi izrednih razmer ostali doma. Voditelja Nik Škrlec in Nika Rozman gostita različne učitelje in znane goste po Skypu, uredništvo Infodroma pripravlja novice v zvezi z aktualno tematiko, vmes pa se zvrstijo izobraževalni in razvedrilni prispevki iz oddaj Otroškega in mladinskega programa.

12:25
Otroški program: Op!

Milan in Julči se prideta igrat k sošolcu Tomažu, ta pa je ves namrgoden. Julči in Milan mislita, da sta tega kriva onadva. Nazadnje pa se izkaže, da je Tomaž jezen sam nase, ker mu stolp iz kock ne gre in ne gre od rok …

Alma je naredila ogrlico iz školjk, zato se prijatelji z ladjo odpravijo iskat roza delfina, da bi mu jo podarili. Na poti srečajo golobico Gildo in kralja Algo, ki jim ogrlico vzame.

Niko in Joži se lotita izdelave orjaške snežene kepe, a jima ta pobegne in se kotali čez mesto, kjer postaja čedalje večja in po poti pobira predmete.

Petja napiše igro o pastirju, ki se šali s prijatelji tako, da jih naplahta, da je prišel volk. A ko pride pravi volk, mu nihče ne pomaga, ker mu nihče več ne verjame. Skupina gre tisti dan na piknik v začarani gozd v katerem pukne vsak, ki se zlaže. Priča smo glasni in precej smrdljivi zabavi.

Nežka bi rada šla v cirkus, a cirkusa ni v bližini. Zato Rozi na veje obesi pisane zavese, Hrastar postane cirkuški ravnatelj, Rozi in prijatelji pa uprizorijo cirkuško predstavo.

Nekoč je živel reven čevljar. Otrok je imel toliko, da jih še sam ni znal prešteti, denarja pa tako malo, da so komaj vozili skozi življenje. Živel je v stari bajti, kjer je imel v pritličju delavnico, v prvem nadstropju stanovanje, na podstrešju pa je bila majhna shramba, kamor je čevljar spravljal tisto malo hrane, kar so je imeli.
Pa so se lepega dne na podstrešje naselile miši. Vrtale so luknje skozi sir, glodale salamo in se zakopavale v žito. Da bi jih prepodil, je čevljar domov pripeljal belega mačka, ki ga je našel stradati za plotom. Spustil ga je na podstrešje in maček je v hipu prepodil vse miši. Od takrat naprej so se miši skrivale po svojih luknjah in si niso upale pomoliti niti smrčka iz njih, ker so se bale belega mačka...

Nekoč je živel zajček, ki se je vsega na tem svetu bal. Skrival se je v detelji na robu gozda. Če se je iz krošnje oglasila kukavica, ali če je veter utrgal porumenel list, je zajček zatrepetal od strahu in se je potuhnil v deteljo, kolikor je bilo mogoče globoko.

Nekega dne se je zajček odločil, da ima dovolj strahu in da tako res ne more več živeti. Odpravil se je globoko v gozd. Legel je pod košato bukev, zaprl je oči in čakal, da pride ponj botra smrt.

»Zajček! Ej, zajček!«, se je nenadoma oglasilo iz krošnje. Tam je sedela vrana. »Kaj se pa to pravi, zajček, poležavati pod drevesom sredi belega dne!« »Saj ne poležavam. Pred strahom se skrivam. Pa vem da me bo kmalu spet ujel. Vsega se bojim, mene se pa ne boji nihče. Zato sem se ulegel pod drevo in se odločil, da to žalostno življenje končam.«...

Sin se je poslovil od matere, da bi šel po svetu in poiskal kako delo ali morda kar srečo! Želel jima je izboljšati življenje na stara leta.
Na poti se je ustavil pri puščavniku, ki se ga je močno razveselil, saj ga že dolgo nihče ni obiskal. Mladeniču je razkril, kako priti do boljšega življenja. S pravim junaštvom, seveda!
V pečini nedaleč od bližnjega mesta in gradu je živel strašni zmaj z imenom Lintvern. Vsak dan je požrl po enega domačina in takrat je na vrsto prišla tudi kraljeva hči – edinka.
Kralj bi jo z veseljem dal za ženo tistemu, ki bi premagal okrutnega zmaja. To do zdaj ni uspelo še nikomur. Puščavnik je dal sinu natančna navodila za boj proti zmaju.
Ta je storil, kot mu je bilo naročeno.
Pa je prišel nek nepridiprav in ukradel zmajeve glave. Prinesel jih je na grad in se pod pretvezo hotel poročiti s kraljično.
Naš mladenič pa se ni pustil zmesti. Prispel je na kraljevi grad in dokazal, da je on pravi junak!
Oženil se je s kraljevo hčerjo ter zaživel lepo in srečno življenje. Tako se je tudi za njegovo mamo vse obrnilo na bolje…

Slovenski pozdrav DOMA nastaja s pomočjo posnetkov, ki jih glasbeniki pošiljajo od doma.

Za rusko in hrvaško nogometno reprezentanco je bil na svetovnem prvenstvu 2018 težak boj osmine finala, oboji so namreč napredovali po streljanju enajstmetrovk. Rusi so izločili Špance, Hrvati pa Dance. Za Ruse je bil že preboj v četrtfinale več, kot so pričakovali pred turnirjem, na drugi strani pa so si Hrvati močno želeli v polfinale, ki so si ga nazadnje priigrali pred 20 leti v Franciji.

18:30
Otroški program: Op!

Anita Leskovec, Pujsek in ura

Bere in pripoveduje: Ajda Smrekar

Ajda ima velik zaklad. Počen lonček. Čeprav v njem ni lesketajočih zlatnikov, je zanjo neprecenljiv. Tudi knjige Čebelice, ki jih Borček želi prebrati, so neprecenljive, polne čudovitih zgodb in brezmejne domišljije. Če to ni pravi knjižni zaklad!
Potovati z zgodbami je čudovito, kajne? Sta se Ajda in Bor že odločila, katero knjižico bosta prebrala? … Morda nam tale o Pujsku in uri pove kaj lepega o prijateljstvu in drobnih zakladih v življenju. Poglejmo!

TEŽAVE VITEZA GABRA

Življenje viteza ni enostavno. To je malemu Gabru postalo jasno. ko se njegova izvoljenka, sošolka Tina ni hotela zmeniti zanj. Pa naj se je še tako trudil, Tina ga sploh ni opazila. Gaber stanuje pod srednjeveškim gradom v starem delu mesta in je že dolgo očaran nad viteškimi zgodbami in junaštvi...

Zgodba o Jančku bi bila čisto navadna zgodba o čisto navadnem dečku, ki živi povsem povprečno deško življenje, če ga ne bi lepega dne spremenili v ježka.
Življenje ježka je, čeprav se marsikomu ne zdi, vse prej kot preprosto in srčkano. Že iz postelje je težko vstati, kaj šele priti čez cesto ali objeti prijatelja.
Tudi ježkovega jedilnika se ne bi razveselil noben otrok: sama jabolka, hruške in ob nedeljah mogoče kakšen deževnik za posladek. Ampak to je predstava o sicer navadnem dečku-ježku, ki pa se nekega jutra odloči, da ne bo nikoli obupal in bo namesto jabolk raje iskal svojo srečno zvezdo.

Čas je za noč čarovnic! Firbcologi so že pripravljeni, Pii pa se zdi, da njihov načrt ni dovolj izviren. S skupnimi močmi bodo zdaj pripravili najbolj strašljivo zabavo vseh časov. Kaja in Naja se odpravita raziskovat, kako nastane toaletni papir, Alisa in Tim gresta opazovat ptice v parku, Nejc in Sara pa sta v gledališki šivalnici, kjer odkrivata, kako se sešije gledališki kostum. Preveri, kdo bo na koncu bolj prestrašen – Pia ali Firbcologi.

Kokosovi otoki so zunanje ozemlje Avstralije v osrčju Indijskega oceana, bližje Šrilanki kot Sydneyju. Izmed 27 otokov le dva stalno poseljujeta med seboj zelo različni si skupnosti – potomci britanskih krščanskih oblastnikov in potomci sužnjev, sunitski muslimani Malajci s Kokosovih otokov, ki so jih pred 150 leti tja privedli kolonizatorji. Dokumentarna oddaja odslikava to nenavadno zgodbo o pretežno ločenem, a vendar miroljubnem sobivanju.

Inšpektor Vincent se pri preiskavi Sandrinega umora osredotoči na enega moškega. Njegovo dekle Camille med potapljanjem zagleda moško truplo v morju. Inšpektor zasliši tudi Sandrino mamo, potem ko so analize krvi pokazale, da je Sandra jemala pomirjevala. A tudi William domnevno ni vedel za to. Claire čaka zahteven zdravniški pregled, ki bo pomenil velik preobrat v njenem življenju.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Skozi prispevke nas v oddaji vodi priljubljeni voditelj Boštjan Romih. Tokrat v oddaji Ambienti pokažemo vrt z nevsakdanjimi rastlinami, bazenom in letno kuhinjo,
stanovanje, ki je hkrati slikarski atelje in galerija ter izvrstno prenovo stare hiše v dolini Soče.

Družabno življenje je zamrlo. A tudi v resnih časih potrebujemo sprostitev. Na Valu 202 popolnega nadomestka odpovedanih koncertov ne moremo ponuditi. Lahko pa pripravimo nastope različnih ansamblov za neomejeno število poslušalcev in gledalcev.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti so izbrali šest zanimivih osebnosti različnih poklicev, ki so spregovorili o svojih najljubših klasičnih delih: predsednika Boruta Pahorja, plavalca Darka Đurića, popotnika Toma Križnarja, duhovnika Roberta Friškovca, pesnico Svetlano Makarovič in poslovneža Iva Boscarola. Pesnica, pisateljica, igralka, ilustratorka in šansonjerka Svetlana Makarovič je ustvarjalcem oddaje zaupala svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser in montažer Jernej Kastelec, direktor fotografije Marko Kočevar.

V studiu smo z našimi simfoniki in dirigentom En Shaom posneli vizualizacije zimzelenih uspešnic iz zakladnice simfonične glasbe: Uverturo k Figarovi svatbi, Variacijo št. XVIII. na Paganinijevo temo Sergeja Rahmaninova, Cvetlični valček, Prihod kraljice iz Sabe, Intermezzo iz opere Cavalleria rusticana, Uverturo Ruslan in Ljudmila, Adagio iz Špartaka, Zimo iz Štirih letnih časov in znameniti Can-Can. Program so zasnovali Danica Dolinar, Daniel Celarec in Maja Kojc, režiser Primož Zevnik.

Simfonični orkester RTV Slovenija se predstavlja z zanimivim, džezovsko obarvanim programom. Na sporedu bosta Suita za promenadni orkester Dmitrija Šostakoviča in priljubljena Rapsodija v modrem Georgea Gershwina. Solistka bo pianistka Lisa Smirna, avstrijska glasbenica ruskih korenin. Glasbo je študirala v svojem rojstnem mestu Moskvi, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pa se je izpopolnjevala v Salzburgu in se potem za stalno naselila v Avstriji. Po odličnem nastopu v sloviti Carnegiejevi dvorani v New Yorku in na Salzburškem festivalu je danes gostja vseh svetovnih koncertnih odrov. Dirigent bo Darko Butorac, ki dandanes velja za enega najbolj iskanih mladih dirigentov.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov