Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 16. jun. 2020

TV Slovenija 2 • Tor, 16. jun.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Gledališča ponovno odpirajo vrata. Ob upoštevanju posebnih pogojev, predvsem zahtevane varne razdalje med nastopajočimi, nastaja t. i. koronagledališče: brez dotikov, objemov, poljubov, predvidljivo in brez tveganj, in kot takšno izgublja bližino, živost in smisel. V izrednih, umetnosti nenaklonjenih okoliščinah, se gledališki umetniki vse pogosteje sprašujejo o svobodi umetniškega ustvarjanja. Direktorji gledališč Barbara Hieng Samobor, Goran Injac in Uroš Korenčan razmišljajo o finančni krizi in manjšem občinstvu, kar oboje grozi gledališčem, režiserji in igralci pa polni entuziazma spet vstopajo v ustvarjalne procese: Nina Rajić Kranjac, Jan Krmelj, Ivana Djilas, Nataša Barbara Gračner, Bojan Emeršič, Žiga Divjak in drugi.

Avtorica oddaje: Marjana Ravnjak
Režiserka: Špela Kuclar

Dokumentarni film Muzika od Trsta do Trbiža razkriva zgodovino in pomen tržaške Glasbene matice, ki je 2009 praznovala 100 let obstoja.

Režiserja Martin Turk in Jurij Gruden sta se tokrat skupaj podpisala kot avtorja dokumentarnega filma Muzika od Trsta do Trbiža. V filmu raziskujeta in podajata vsebinske poudarke o tržaški Glasbeni matici. Gre za glasbeno ustanovo deželnih razsežnosti, saj ima danes v Furlaniji Julijski krajini s svoje šole v Gorici, v Špetru Slovenov in v Ukvah. Dokumentarni film se kritično sooča z glasbeno kulturo Slovencev v Italiji, išče razloge za razhajanja, predstavlja različne poglede na glasbeno vzgojo, se spogleduje z obdobjem ustanovitve Glasbene matice in ukinitve pod fašizmom ter obravnava njeno obnovitev po 2. svetovni vojni in predvsem sedanji trenutek. Film je opremljen z arhivskimi posnetki, v njem pa nastopajo glasbeniki, pedagogi, predstavniki ustanov, pa tudi mlajša generacija glasbenikov. Kot scenaristka je pri filmu sodelovala Tatjana Rojc.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

Posebna izdaja priljubljene popotniške serije. Mojca Mavec je spremljala gostovanje Simfoničnega orkestra RTv Slovenija na turneji po Latinski Ameriki. Ko se 67 članov spremeni v sopotnike, se zgodbe ponujajo kar same. To niso samo izvrstni glasbeniki, ampak tudi radovedni popotniki. V prvi oddaji bomo obiskali Peru in prestolnico Limo, kjer je orkester gostoval v največji dvorani države, Gran teatro Nacional. Orkestru se je pridružil tudi izvrstni violončelist Miša Majski.

Najboljše telovadke sveta v ritmični gimnastiki so bile lani zbrane v Bakuju. V skupinskih vajah so bile glavne favoritinje Rusinje.

Svetovno prvenstvo v orodni telovadbi je bilo leta 2019 v nemškem Stuttgartu. Na nobeni od obeh tekem ekip, torej ne v moški ne v ženski konkurenci, Slovenija ni imela svojih predstavnikov.

Film osvetljuje življenjske odločitve osmih ljudi, ki so v okviru neuvrščenih zapustili svojo domovino in se preselili v Jugoslavijo.

V Sloveniji so si ustvarili družine in kariere ter zaživeli novo življenje. V osebnih izpovedih razkrivajo svoje izkušnje in spomine na čas od prihoda do danes. Razmišljajo o svojih srečevanjih z novim in drugačnim, poudarijo raznolika razumevanja sebe ter se sprašujejo o svoji pripadnosti prvotni in novi domovini. Njihova stališča so zaznamovana s pogledi iz različnih kultur, ki se prepletajo v bogatem doživljajskem svetu. Ob njihovi odločnosti, vztrajnosti in pogumu se nam zastavlja ključno vprašanje današnjega časa: ali lahko občutimo globino izkustva človeka, ki si zmore s svojimi prizadevanji v novem okolju ustvariti dom?

Družabno življenje je zamrlo. A tudi v resnih časih potrebujemo sprostitev. Na Valu 202 popolnega nadomestka odpovedanih koncertov ne moremo ponuditi. Lahko pa pripravimo nastope različnih ansamblov za neomejeno število poslušalcev in gledalcev.

Na afriški celini živi okoli 1,3 milijarde ljudi in kljub sodobnim političnim ureditvam posameznih držav, mnogi ostajajo zvesti tradicionalnim kraljem in kraljicam. Avstrijski umetnostni zgodovinar in fotograf Alfred Weidinger v tridelni dokumentarni seriji obišče Mali, Gano, Sierro Leone, Ugando in Esvatini, nekdanji Swaziland. Tam posname in tako ohrani pričevanja o starodavnih afriških kraljestvih, pa tudi razišče, kako jih postopno spreminjajo sodobnost in različna verstva, predvsem islam.

1. del: Preteklost, sedanjost in prihodnost
V prvem delu spoznamo Dogone v Maliju in njihove voditelje, tako imenovane hogone. Ti so že od nekdaj duhovni vodniki vaških skupnosti, vendar je njihov vpliv s širjenjem islama začel zamirati. Kamera bo zabeležila kronanje morda poslednjega hogona.

Odlična politična drama o mladi ženski, ki se znajde v krempljih nacionalistične stranke.

Pauline, samozaposlena medicinska sestra iz rudarske četrti na severu Francije, sama vzgaja dva otroka in skrbi tudi za očeta, nekdanjega delavca v jeklarni. Bolniki jo imajo zelo radi in vedo, da lahko računajo nanjo, saj je požrtvovalna in velikodušna.
Medtem nihče ne vidi, da Pauline, ki se spopada z neverjetno grobo družbeno realnostjo, počasi stopa po poti, po kateri ni zakorakal še nihče iz njene družine. Rastoča nacionalistična stranka, ki si želi javnega ugleda, izkoristi Paulinino priljubljenost in jo imenuje za svojo kandidatko na lokalnih volitvah.

Leto produkcije: 2017
Država: Francija, Belgija
Žanr: drama
Režija: Lucas Belvaux
Scenarij: Lucas Belvaux, Jerome Leroy
Igrajo: Emilie Dequenne, Andre Dussollier, Guillaume Gouix, Catherine Jacob, Anne Marivin

Družabno življenje je zamrlo. A tudi v resnih časih potrebujemo sprostitev. Na Valu 202 popolnega nadomestka odpovedanih koncertov ne moremo ponuditi. Lahko pa pripravimo nastope različnih ansamblov za neomejeno število poslušalcev in gledalcev.
V današnjem koncertu doma, koncertu za neomejeno število publike popoldan gostuje rock zasedba Lumberjack, katerih mladostna energija in skladbe s spevnimi refreni so marsikomu že zlezli pod kožo. Nedavno ste njihovo skladbo Krik svobode lahko ujeli na Valu 202 kot popevko tedna, še letos pa fantje obljubljajo tudi novo ploščo.

Voditeljica Anja Hlača Ferjančič

Tokrat se večinoma časa mudimo v Mariboru, kjer smo obiskali Večnamensko romsko postajo, ki je kljub zaprtju v zadnjih mesecih, nemoteno izvajala svoje aktivnosti. Kot dober primer prakse s Štajerskega konca predstavljamo program socialne aktivacije Rominj, ki v sklopu različnih programov nabirajo delovne izkušnje. Večnamenski romski center Drom iz Krškega je poskrbel za video nasvete in priporočila o osnovni higieni v narečju dolenjske romščine. Predstavljamo pa še novo knjigo s pozitivnim sporočilom Preprosto enostavno: čutim, katere avtor je Sandi Horvat.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov