Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 1. jul. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 1. jul.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Catherine sklene sestrični Cleo za rojstni dan podariti večerjo. To je obenem tudi priložnost, da preizkusi nove recepte. Za predjed skuha dvobarvno juho iz pečenih rumenih paprik in paradižnika, za glavno jed pripravi jagnječje zarebrnice z gratinirano gomoljno zelenjavo, za posladek pa crème brûlée s pomarančo in kavo.

Oddaja Poletno jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
V prvem julijskem jutru bomo pekli najbolj fotogenične palačinke na svetu, svetovali o brezplačnem javnem prevozu za starejše, zdravstvene nasvete bosta nudila psihiatrinja in oftalmolog, predstavili bomo načine fermentacije živil in se borili proti nadležnim komarjem. V živo s plaže v Portorožu bomo svetovali o trendih napihljivih blazin in sončnih očal ter poskrbeli za vašo lepoto in zdravje.

"Če nisi pripravljen pomagati pri obrambi domovine, tudi te domovine ne moreš imeti", so besede upokojenega generalmajorja slovenske vojke dr. Alojza Šteinerja. Besede, ki najizraziteje poudarijo vlogo slovenskih vojakov in poveljujočih častnikov bivše jugoslovake armade, ki so leta 1990 in 1991 vedeli, da Jugoslavija ni njihova domovina. A v vojake so jih vzgajali in to so ostali. Kakor so ostali spomini na nekdanjo armado. V Sledeh smo jih skušali zajeti - neobremenjeno in z vedenjem, da so del preteklosti, ki je skupna mnogim generacijam.

V Košnikovi gostilni so dobili odlično priložnost pevski zbori, ansambli, folklorne skupine, ljudski godci in tisti, ki so negovali ljudske običaje, šege in navade. Gledalci so spoznavali noše, verovanja, plese, ustno izročilo, kulinariko, stavbarsko, gospodarsko in prometno dediščino.
Košnikova doleti visoka čast, vodi visoko sodnijo na vinski trgatvi v Košnikovi gostilni. V kraju bi radi zgradili balinišče z denarjem, ki ga bodo zbrali na trgatvi. Vsi, ki bodo trgali grozdje, bodo namreč kaznovani. Nastopili bodo: Ansambel Avsenik, Ljubljanski oktet, Zoran Lupinc, Dare Valič, Janez Eržen in drugi.

Avtor in urednik: Mito Trefalt
Režiserka: Metka Leskovšek

Igrano-dokumentarni film s fascinantnimi zračnimi posnetki o prenovi kipa nadangela Mihaela in njegovem zgodovinskem pomenu za mesto Piran.

Močna burja je spomladi 2018 odtrgala krilo nadangelu Mihaelu, ki stoji na vrhu piranskega zvonika. Potrebna je bila temeljita obnova 3,5 m visokega kipa narejenega iz bakrene pločevine. Ob spektakularnih posnetkih angela, ki s pomočjo slovenske vojske leti nad Piranom, se je porodila ideja o nastanku igrano-dokumentarnega filma. Ta zdaj popelje gledalca 250 let nazaj v zgodovino nastanka kipa in pokaže njegov pomen za mesto Piran. Nadangel Mihael namreč z obračanjem na vrhu zvonika napoveduje vreme in Piran varuje pred nevarnimi vetrovi.
Obnovljen kip Mihaela je bil sredi oktobra 2018 ob praznovanju občinskega praznika za nekaj dni razstavljen na Tartinijevem trgu in je vzbudil neverjetno zanimanje domačinov in drugih obiskovalcev. Ti so trumoma prihajali k njemu, ga s spoštovanjem občudovali, se ga dotikali in pred njim celo molili. Scenarij za kratki, 25-minutni dokumentarni film, je bil zaupan avstrijskemu pisatelju Folkeju Tegetthoffu, režija Ubaldu Trnkoczyju, glasba pa Sašu Fajonu. Film je nastal v produkciji Župnije Piran, producent filma pa je Zorko Bajc.

Dirka po Franciji je znova pripadla kolesarju britanske ekipe Sky. Tretji Britanec, ki se je znašel na seznamu zmagovalcev Toura, je Geraint Thomas. Primož Roglič je tako kot leto poprej dobil eno etapo, na koncu pa ostal brez zmagovalnega odra, na četrtem mestu v skupnem seštevku.

Jaka Judnič je bil v sedemdesetih glasnik nove generacije medijev in oglasnih sporočil, ki so vpeljala novo estetiko in življenjski slog.

To je bil čas nastopa generacije, ki je prinesla novo senzibilnost, za sabo pa hitro ekspanzijo novih medijev. Pohod glasbe, zabave, in hitrih – za tiste čase – sporočil, je določal estetiko in življenjski slog. Nova časovna enota za zaključen medijski izdelek je bilo pol minute. Toliko je smel trajati običajni televizijski oglaševalski spot. Ni ga določala vsebina, ampak cena za sekundo televizijskega časa. Deloma so ga optimizirali tudi raziskovalci potrošnikovega vedenja, a v vsakem primeru je ritem določal maksimalni učinek na minimalno časovno enoto. Prva rešitev je na prvi pogled enostavna, geg in kolaž. A prav tu se je pokazala razlika. Ni kolaž kolažu enak in geg ni zmeraj geg. Tu se začne zgodba o Jaki Judniču, avtorju najbolj znanih spotov slovenskega televizijskega zaslona. Dokumentarec, ki jo pripoveduje, ne govori samo o njem, ozre se širše po ekonomiji in sociologiji tistega časa, vključi vse, ki so utirali pot marketingu in profesionalizirali oglaševanje. Preleti ambicije in možnosti nacionalnega podjetništva in oriše razmere, v katerih je nacionalni projekt postal blagovna znamka. 00:02:33 RAJA je film o svetovnem trendu, ki je pljusknil pod vznožje Alp. Številka iz naslova je povprečna dolžina, v katero je moral Jaka Judnič uokviriti svoja sporočila.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Zgodovino harmonike na mednarodnem glasbenem prizorišču v zadnjih 50 letih, od Italije in Francije do Kanade in Brazilije, nam dokumentarni film zanimivo predstavlja skozi portreta dveh najbolj slavnih harmonikarjev: Paola Gandolfija in Richarda Gallijana. Pod vplivom najboljših harmonikarjev njunega časa svojo umetnost prenašata na mlajše generacije. Avtor filma je Nicola Nannavecchia.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Menarta pošljejo na novo nalogo, saj je v župnijski cerkvi Svete Berte prišlo do hujšega vandalizma, med katerim jo je skupil tamkajšnji župnik. Poleg maševanja oziroma zamenjave župnika, je Menart dolžan zadevo raziskati. Martina pride po svoje stvari k Juretu in hkrati spoznava nove stvari o sebi. Po hudem prepiru se Zvone in Klara le pobotata, Klara od svojega ljubimca celo dobi prikupno darilo. V mesto se vrne gradbinec Mehdić, ki takoj stopi v akcijo z Njegošem, kar se ne bo za vse končalo dobro. Martina se zvečer odloči za zabavo, a vnaprej ne more vedeti, da te zabave še dolgo ne bo pozabila …

Krimi drama… Pierre, tridesetletni živinorejec je predan svojemu delu. Odkar je prevzel družinsko kmetijo, vse dni posveča svojim kravam mlekaricam, ki jih je tudi poimenoval, vsako s svojim imenom. Je namreč tiste vrste človek - živinorejec, ki vsakega novega telička pričakuje kakor svojega otroka. Čeprav ga mati vseskozi bodri naj vendar začne živeti in si najde žensko, Pierre zaenkrat nima resnih namenov. Edina ženska s katero ima veliko opravkov, je njegova sestra Sara, veterinarka. Z njo se druži, ne toliko iz bratovske ljubezni kot zaradi dejstva, da je Sara veterinarka, ki mu tako ali drugače svetuje in pomaga pri živalih… Te pomoči je zares potreben, saj se je v njegovi čredi zaredila bolezen-epidemija, ki jo lahko zdesetka. Kdo bo prej prikril ali odkril bolezen? On ali veterinarska inšpekcija, ki strogo nadzira kmetije zaradi pretekle epidemije, ki je razsajala po Franciji? Pierre si ne more privoščiti, da mu uničijo čredo. Za svoje krave je pripravljen storiti vse…

PETIT PAYSAN / BLOODY MILK / FRA / 2017

Režija: Hubert Charuel / Scenarij: Claude Le Pape & Hubert Charuel / Igrajo: Swann Arlaud, Sara Giraudeau, Bouli Lanners, Isabelle Candelier, Jean-Paul Charuel, Marc Barbé, Valentin Lespinasse, Clément Bresson, Jean Charuel, India Hair…

Jernej Šugman pobegne pred podobami vojne in nasilja. Prespi v avtu. En dan, anonimnost vsakdanjika, drugačne so le zgodbe treh junakov.

Jerneja zbudi državljan Goran Šalamon, ki ob zori zapoje ljubezensko balado. Državljanka Sara Dirnbek pa je prišla na delo in se prebuja s skodelico kave. Igralec se pripravlja na svojo dramsko vlogo. Zvečer bo uprizoril monolog o izgubi kraljestva, človeka in ljubezni. Jernej Šugman obišče njemu pomembne ljudi: peka, osebje v reševalnem vozilu, osebje v mestni kanalizaciji … Gleda, posluša, se uči. Na odpadu avtomobilov in v podzemnem kanalu se sprašuje o resnici. Kje naj jo išče? Jo najde v sebi ali v drugih? Za čustveno občutljivost igralec uporabi tehniko preigravanja med protagonistom in antagonistom. Državljan Goran Šalamon obišče termoelektrarno in razdelilno transformatorsko postajo. Zasleduje električno energijo, ker človeku prinaša luč. Državljan je gradbinec, inženir statike, in tudi on se sprašuje o resnici. Zakaj je izgnana s tega sveta? Zakaj je laž postala najnevarnejše orožje? Državljanka opravlja delo čistilke. Čisti prostore javnega zavoda. Mlada ženska si ne postavlja težkih vprašanj, saj življenje že tako ni enostavno. Hoče le živeti… in preživeti. Zvečer v dvorani mestne kanalizacije igralec uprizori monolog. Igra ga Jernej Šugman. Čistilka je končala službo. Na postaji čaka avtobus. Državljanko snažilko igra Sara Dirnbek. Inženir statike pa odpoje svojo ljubezensko balado. Državljan inženir je Goran Šalamon. Svet je postavljen na glavo. Preganja nas strah. Obsedeni smo z varnostjo. Sploh pa, kako naj ljubimo, če smo lačni? Govori mi glasneje.Scenaristka in režiserka filma je Alma Lapajne.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov