Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 20. jun. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 20. jun.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ob 30. obletnici slovenske države praznujemo tudi 30 let verske svobode. Trenutno je pri nas registriranih 59 cerkva in verskih skupnosti, ki jim Ustava RS zagotavlja enakopravnost in svobodno delovanje. O neizmerni dragocenosti verske svobode so za nas spregovorili predstavniki različnih cerkva in skupnosti. Razmere na tem področju pa je ocenil tudi dr. Gregor Lesjak, nekdanji direktor Urada za verske skupnosti.

Napovedane spremembe zakonodaje na področju trga dela, sociale in družinske politike prinašajo številne novosti: od tega, da bi lahko otroški dodatek izplačevali tudi z nakupom oblačil, do tega, da bi lahko Zavod za zaposlovanje po šestih mesecih brezposelno osebo poslal na razgovor za delovno mesto, ki zahteva tudi do dve stopnji nižjo izobrazbo. Kritikom se zdijo nekatere rešitve nepremišljene, celo nevarne.

Analize Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano pravijo, da je kakovost kopalne vode v slovenskih morskih kopališčih odlična.
V morju pa so lahko tudi mikroorganizmi, ki za ljudi niso nevarni, vendar pa negativno vplivajo na druga živa bitja.
Potoki in reke lahko v morje prinesejo pesticide, ki se uporabljajo na kmetijskih površinah. Tovorne ladje pripeljejo v morje balastne vode iz drugih delov sveta. Napake v kanalizacijskih sistemih lahko povzročijo izliv kanalizacije v morje. Čistilne naprave v morje izpuščajo komunalne vode, v katerih so lahko še vedno prisotne bakterije. Katere mikroorganizme najdemo v slovenskem morju in kako vplivajo na druge organizme?

Policijski orkester je bil ustanovljen poleti leta 1948, da bi imela Slovenija svoj reprezentativni orkester za igranje na praznovanjih, proslavah in obletnicah. Orkester je iz leta v leto postajal številnejši in kakovostnejši, trenutno zaposluje le glasbenike z akademsko izobrazbo, poleg tega pa morajo ti opraviti avdicijo, na kateri komisija izbere le najboljše. Tudi zato je primerljiv z najboljšimi evropskimi poklicnimi ansambli, odličnost pa mu priznavajo doma in v tujini. Orkester izvaja vse zvrsti glasbe, od izvirnih del za pihalni orkester, priredb klasične glasbe, operne in baletne glasbe do popevk, jazza in narodno-zabavne glasbe. Spremljali boste posnetek slavnostnega koncerta, ki ga je zaznamovala všečna glasba Dmitrija Šoštakoviča, Tilna Slakana, Philipa Sparka, Nejca Bečana, Counta Basieja, Quincyja Jonesa, Jureta Robežnika in Carlosa Gardela. Solistka Nina Strnad, dirigent Nejc Bečan.

K Dolenčevim prihaja na obisk Irmina prijateljica, avstrijska plemkinja Lotti. Ta ima sina edinca, ki bi bil za ženitev z Anjo mnogo primernejši kot sosedov Mile. Irma hoče na Lotti napraviti čim boljši vtis. Staneta nagovarja, naj uredi, da bi Boro vsaj za en večer zaprl lokal, s tem pa preprečil hrup in smrad po čevapčičih. Ker Stanetu to ne uspe, vzame krmilo v roke Irma. Borotu se zlaže, da je Lotti visoka živina v EU, ki lahko zagotovi nepovratna sredstva za prenovo lokala. Borotu svetuje, naj skupaj z družino zaigra, da gre za fin lokal z evropsko vizijo. Boro je navdušen, vendar kasneje ne gre vse po načrtih…

Mile povabi Anjo na zabavo, vendar se ta povabila ne razveseli tako, kot je pričakoval. Prav nasprotno. Sarkastično ga zavrne in to Mileta zelo boli. Ko Slađana opazi Miletovo zagato, vzame vajeti v svoje roke in vse kaže, da se bo Mile udeležil zabave z Evo – najbolj vročo punco v mestu. Vse lepo in prav, dokler tega ne izve Anja, ki jo vse skupaj zelo prizadene…

Koncert Prifarskih muzikantov s prijatelji ob 30 letnici njihovega delovanja z naslovom Prifarci slavijo 30! nas v treh delih popelje skozi njihovo tridesetletno ustvarjanje. Njihovi gostje so številni znani in priljubljeni izvajalci slovenske glasbe in plesalci: Anja Bukovec, Andraž Hribar, Ženska vokalna skupina Lipa, Vokalni ansambel Reunion, Čuki, Akademska folklorna skupina France Marolt, harmonikarji Tonija Sotoška in drugi. Voditelj koncerta je Boštjan Romih…

S prvega prizorišča letošnjih tekem za svetovni pokal v Pragi so se tekmovalke in tekmovalci na divjih vodah preselili na prizorišče v Nemčijo. To bodo zadnje preizkušnje pred olimpijskimi nastopi, za katere se potniki pripravljajo posebej.
V nedeljo bodo na vrsti nastopi kanuistov. Tudi tu je bila Avstralka v Pragi odlična, med kanuisti pa se je izkazal Benjamin Savšek, ki je bil tretji.
Dober preizkus za olimpijske potnike in priložnost za dokazovanje za tiste, ki v Tokiu ne bodo nastopili.

Leto 1992 je bilo za slovenski šport prelomno, saj je Slovenija kot samostojna država prvič nastopila na poletnih olimpijskih igrah. Po zaslugi veslačev se je že s prvega nastopa domov vrnila z medaljami. Več o teh igrah bodo spregovorili sami športniki v sedmi oddaji Slovensko olimpijsko stoletje.

Brigita Bukovec in Andraž Vehovar sta bila slovenska junaka na poletnih olimpijskih igrah leta 1996 v Atlanti. Njuna uspeha in tudi druge izvrstne dosežke slovenskih športnikov boste skozi njihove pripovedi spoznali v osmi oddaji Slovensko olimpijsko stoletje.

Frenki
Frenki je upokojenec. Pred dvema letoma so ga odkrili reklamni agenti in od takrat je nastopil v več kot 200 reklamah, nadaljevankah in filmih. Frenki je navdušen član motorističnega kluba, čeprav ne vozi motorja in ne pije piva. Včasih je veliko pil in alkohol je bil tudi razlog za njegovo ločitev. Preteklo je že več kot dvajset let, odkar je Frenki zadnjič pil alkohol.
Veselka
Veselka je na zadnjih paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila zlato medaljo v streljanju s puško, edini disciplini, v kateri ženske tekmujejo skupaj z moškimi. Veselka je svojo mladost preživela v Kninu na Hrvaškem. Pri sedemnajstih letih se je razšla s fantom ter se nameravala odseliti v Beograd. Na dan odhoda jo je nekdanji fant na železniški postaji sedemkrat ustrelil s pištolo. Hudo ranjena Veselka je komaj preživela ter pristala na invalidskem vozičku. Na paraolimpijske igre v Rio de Janeiro je odpotovala prav na obletnico tragičnega dogodka na Kninski železniški postaji.
Payman
Preden je Payman pristal v Sloveniji, je bil dvakrat begunec. Prvič je zbežal iz rodnega Irana, ker je pripadnik v tej državi preganjane bahajske vere. Dobil je azil v ZDA in si tam na novo uredil življenje. V Los Angelesu se je začel ukvarjati s stand-up komedijo, v svojih nastopih pa je kritiziral družbeno-politične razmere v rodnem Iranu. Nekaj let pozneje je prek spleta spoznal dekle in se odločil, da se vrne v Iran. Takoj po pristanku na letališču so ga aretirali in zaradi obtožb, da je žalil državo, zaprli. Ko so ga izpustili, je po balkanski poti pobegnil v Evropo in pristal v Sloveniji, kjer že drugič na novo začenja življenje kot begunec

Vizualno razkošna prireditev Znova uzreti zvezde je bila zasnovana posebej za gledalce televizije, na njej pa so se predstavile zvezde opere in baleta milanske operne hiše Teatro alla Scala. V drugem delu, posvečenem baletu, so nastopili prvi baletni plesalci Teatra alla Scala – Timofej Andrijašenko, Martina Arduino, Claudio Coviello, Nicoletta Manni in Virna Toppi ter solista Marco Agostino in Nicola Del Freo. Koreografijo baletnih točk so podpisali Manuel Legris, Rudolf Nurejev in Massimiliano Volpini. Dramaturgijo prireditve so bogatila besedila, ki so jih interpretirali italijanski igralci, pri kostumografiji nastopajočih umetnikov pa so sodelovali najprestižnejši italijanski modni oblikovalci. Zbor in orkester Teatra alla Scala vodi dirigent Riccardo Chailly.

Povojna leta je zaznamoval tudi Edvard Kardelj, teoretik jugoslovanskega socializma. Zaradi trenj na nacionalnem, političnem in ekonomskem področju je skušal Jugoslavijo preoblikovati bolj po meri Slovenije, a jo je hkrati zapiral v kletko z ostalimi republikami. To se je še posebej kazalo po zatrtju naprednih, tako imenovanih liberalističnih sil.

Avtor besedila: dr. Jože Pirjevec
Scenarist: Peter Povh
Režiser: Igor Pediček
Redaktorica: Tatjana Markošek
Direktor fotografije: Lenart Vipotnik

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

S pomočjo zvezd so naši predniki potovali, gradili in osmislili minevanje časa. Da bi si razložili nebesno dogajanje, so v svojih verovanjih nebo že davno poselili z bogovi in pošastmi. Nemško-ameriška dokumentarna serija tudi s pomočjo prepričljivih animacij pojasnjuje človekovo obsedenost z vesoljem in razkriva, kako se je njegovo razumevanje spreminjalo skozi čas, vse do sodobnega raziskovanja kozmosa na temeljih znanosti, ki je pripeljalo celo do prvega posnetka črne luknje.

1. del: Bogovi in pošasti
V prvem delu odkrivamo, zakaj se je človek sploh začel ozirati v nebo. Z njim si je pomagal pri navigaciji in merjenju časa ter verjel, da je vesolje bivališče nadnaravnih bitij. Preučevanje neba je naposled sprožilo revolucijo, s katero se je rodila sodobna znanost.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Roso Corrigan, novinarko in tekmovalno plesalko, najdejo umorjeno na njenem domu. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je presenetila vlomilca, inšpektor Barnaby in narednik Winter že po krajši preiskavi prizorišča ugotovita, da je bil vlom le uprizorjen in da je žrtev morilca poznala. Krog osumljenih se zoži na Rosine tekmece pri plesu in družino trgovskega mogotca Andrewa Wilderja, o kateri je pisala članek. Inšpektor Barnaby ima težave tudi doma. Na obisku je njegov oče, s katerim nikakor ne najdeta skupnega jezika …

MIDSOMER MURDERS (XXI.) / Velika Britanija / 2019
scenarij: Nicholas Hicks-Beach, Helen Jenkins, Julia Gilbert, Jeff Povey
režija: Audrey Cooke, Toby Frow, Matt Carter, Jennie Darnell
v glavnih vlogah: Neil Dudgeon, Nick Hendrix, Fiona Dolman, Annette Badland

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdanina gostja je nekdanja uspešna televizijska voditeljica, zdaj mentorica za osebni uspeh, Saša Einsielder, ki so ji lani nepričakovano in presenetljivo postavili težko diagnozo. Saša bo v sobotnem večeru prvič pred kamerami spregovorila o soočanju z boleznijo ter o spoznanjih in očiščenju, ki so sledili diagnozi rak.

S prvega prizorišča letošnjih tekem za svetovni pokal v Pragi so se tekmovalke in tekmovalci na divjih vodah preselili na prizorišče v Nemčijo. To bodo zadnje preizkušnje pred olimpijskimi nastopi, za katere se potniki pripravljajo posebej.
V nedeljo bodo na vrsti nastopi kanuistov. Tudi tu je bila Avstralka v Pragi odlična, med kanuisti pa se je izkazal Benjamin Savšek, ki je bil tretji.
Dober preizkus za olimpijske potnike in priložnost za dokazovanje za tiste, ki v Tokiu ne bodo nastopili.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov