Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 2. okt. 2021

TV Slovenija 2 • Sob, 2. okt.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

Pričevanje kanadskega Slovenca Jožeta Slobodnika je pripoved o uspešni življenjski poti skromnega fanta iz Bojanje vasi na meji s Hrvaško v Beli krajini. Kot številni naši rojaki je moral v svet. S slovensko vztrajnostjo, disciplino in natančnostjo je dosegel velik uspeh – postavil je svojo tovarno, ki prodaja izdelke po vsem svetu.
Slobodnikova družina je doživela grozote vojne, oče je bil v partizanih in pozneje v nemškem koncentracijskem taborišču. Mama je ostala sama z otroki, vas so požgali
Italijani. Po vojni se je oče vrnil in začeli so na novo. Otroci so bili vzgojeni po krščanskih načelih, bistveni vrednoti sta bili poštenost v medsebojnih odnosih in skromnost.
To je Jože Slobodnik ohranil kljub izjemnemu podjetniškemu uspehu. Šolal se je na kovinarski šoli v Ljubljani, kjer se je veliko naučil. A v takratni komunistični Jugoslaviji so bile podjetniške možnosti omejene. Leta 1960 je odšel v Avstrijo in pozneje v Kanado, kjer je že pred vojno živel njegov stari oče. Začel je iz nič, a ves čas napredoval. Ustvaril si je tudi družino, z ženo sta imela 3 otroke.
Jože Slobodnik je ostal zaveden Slovenec. Povsod je podpiral slovenske ustanove in cerkev, kot častni konzul Slovenije je veliko prispeval h gmotni in politični podpori naše države.
O vsem tem, o življenjskih preizkušnjah, odnosu do domovine in politike, je iskreno spregovoril za našo televizijo.

Viktor Bergant, oče Dane in Zarje, je bil do pred kratkim redek gost v hiši. Ampak odkar hodi na meditacijo in duhovne vaje, je kot prenovljen. Prizadeva si biti boljši oče in pri Valič - Gromovih pogosto preživi vso soboto. Blaž in Polona gresta takrat najraje delat.
Leonova mama Valerija povabi vse otroke na obisk v Ameriko, kar Poloni seveda ni všeč, saj je že vplačala križarjenje za celo družino. Viktor Poloni prinese nov "babyphone", ki pa ima očitno napako in lovi vse druge zvoke, kot Miškov jok. Je tudi eden od vzrokov, da se Gorazd in Tadeja močno skregata ...

Dana praznuje rojstni dan. Odrasli so se odločili za izlet, da bi mladi, ki pripravljajo veliko zabavo imeli mir v hiši. Seveda nihče od njih ne zdrži, da ne bi vsakih nekaj minut preveril kaj se doma dogaja. Dana je vsem povabljencem poslala spisek njenih želja in to leto si je še najbolj zaželela hrčka. Leon in Zarja sta se takoj odzvala in ji ga kupila, a kaj ko jima je še pred zabavo pobegnil iz kletke. Po vseh zapletih je Dana v dar dobila kar tri hrčke, seveda pa tudi zabava ni potekala čisto mirno ...

Blaž je v kratkem času že drugič poslovno odpotoval na Kitajsko. Polona dela cele dneve, saj želi, da bi bil njen arhitekturni biro kar se da uspešen. Meta in Jože obiskujeta tretjo univerzo, tako da na otroke pazi Viktor. Dana mora v šoli popraviti ocene, da bi ji mama dovolila oditi na izlet v Ameriko. In je zato obsedena s pripravo in izdelavo »plonkcev«. Martin si sodelovanje s Polono razlaga preveč po svoje, kar je vzrok za hud prepir med njima. Krajšo potegne Martin ...

En godec nam gode - koncert ob 40 letnici delovanja je naslovljen kot knjiga o Lojzetu Slaku, v kateri je Ivan Sivec opisal njegovo življenjsko zgodbo. Zgodbo legendarnega harmonikarja, atorja večine skladb Ansambla Lojzeta Slaka in vodje zasedbe.

Kdo ne pozna skladb, ki so za vse čase zaznamovale slovensko glasbo in kulturo naroda, kot so V dolini tihi, Vaški zvon, Visoko nad oblaki, Po dekle, Mama, prihajam domov, Kadar srečam te, Srečno, mlada Slovenija, Ej prijatelj, Čebelar in mnoge druge, med njimi številne že ponarodele. Lojze Slak je zaznamoval slehernega Slovenca, njegove pesmi so zapisane v glasbene gene naroda, ki ga je vedno rad osrečeval in predstavljal doma in v tujini.
S svojo glasbo je prepriča številne glasbene navdušence in poznavalce o čemer pričajo tudi številna priznanja, največje pa je tisto, ki ga v duši naroda postavlja na mesto Godca.

Film, ki vzame trnek in nanj nasadi preprosta, navadna človeška čustva nas skozi 7 ruskih zgodb popelje v svetove, ki se sprva zdijo tako zelo oddaljeni, hkrati pa so nam tako zelo blizu.

1 strok norosti, 2 ščepca strahu, 3dl žalosti, 4 žlice hrabrosti, 5 rezin spoznanja, 6 kosov osamljenosti in 7 ml sreče. Dobimo jed različnih okusov, ki se na prvi okus med seboj izključujejo in si nasprotujejo, ko pa vse skupaj dobro premešamo pa vsi te okusi tvorijo jed, ki simbolizira življenje kot tako. Kako pa jed začinimo pa je stvar vsakega posameznika.
7 ruskih kuhinj, 7 receptov za življenje in večni boj med svetlobo in temo, med črnim in belim, med srečo in strahom nas popelje v svetove, ki se zdijo tako zelo oddaljeni a so bližje kot si lahko mislimo. Celo tako zelo so nam blizu, da jih včasih sploh ne vidimo več. Te svetove najdemo le v nas samih.

Družinska komedija o čudoviti klapi neprilagojenih mulcev, ki ustanovijo sanjski bend.

Najboljša prijatelja Grim in Aksel sta od nekdaj sanjala o tem, da bi se udeležila norveškega rokovskega tekmovanja. Grim igra bobne, Aksel poje in igra kitaro, skupaj pa imata glasbeno skupino Los Bando Immortale. Žal Akslov glas ni najboljši – pravzaprav je grozen. Grim mora hitro najti rešitev, saj je bil bend sprejet na državno glasbeno tekmovanje. Zasedbo bo treba okrepiti, zato pripravita avdicijo za basista. Nanjo se prijavi devetletna čelistka Thilda, in ker je edina prijavljena, je tudi sprejeta. Starejšega kolega Martina prepričajo, da jih odpelje na daljni sever, kjer poteka težko pričakovano rokovsko tekmovanje.

Izvirni naslov: LOS BANDO / Norveško-švedski film, 2018 / Režija: Christian Lo / Scenarij: Arild Tryggestad / Glasba: Eirik Myhr / Igrajo: Tage Johansen Hogness, Jakob Dyrud, Tiril Marie Høistad Berger, Jonas Hoff Oftebro

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. Letošnjo zimo in pomlad bomo s strokovnjaki različnih področji iskali odgovore na izzive sodobne osebne multimodalnostne mobilnosti v pretežno urbanih okoljih, se z avtom popeljali v lepe spomine in čase, ko smo se znali odpeljati po lepih lokalnih cestah do tudi Googlu skritih domačih naravnih kotičkov. Pogledali bomo v prihodnost slovenske vozniške umetne inteligence, nadaljevali z našimi preventivnimi pobudami, testirali bomo nove zanimive avtomobile, govorili s tistimi, ki so jih zasnovali, izdelali, in tistimi, ki jih morajo prodati. S pomladjo pa prihaja pred gledalce TV Slovenija in bralce spletnega portala rtvslo.si, še nekaj prav posebnih vsebin in novosti, ki pa naj za zdaj ostanejo še presenečenje.

V 2. kolu košarkarske lige ABA bomo z našimi kamerami v Novem mestu. V dolenjsko prestolnico h Krki prihaja Mornar. Obe ekipi sta bili v uvodu lige poraženi, zato bosta še dodatno motivirani za zmago. Neposredni prenos bo komentiral Miha Mišič.

Igrano-dokumentarni film s fascinantnimi zračnimi posnetki o prenovi kipa nadangela Mihaela in njegovem zgodovinskem pomenu za mesto Piran.

Močna burja je spomladi 2018 odtrgala krilo nadangelu Mihaelu, ki stoji na vrhu piranskega zvonika. Potrebna je bila temeljita obnova 3,5 m visokega kipa narejenega iz bakrene pločevine. Ob spektakularnih posnetkih angela, ki s pomočjo slovenske vojske leti nad Piranom, se je porodila ideja o nastanku igrano-dokumentarnega filma. Ta zdaj popelje gledalca 250 let nazaj v zgodovino nastanka kipa in pokaže njegov pomen za mesto Piran. Nadangel Mihael namreč z obračanjem na vrhu zvonika napoveduje vreme in Piran varuje pred nevarnimi vetrovi.
Obnovljen kip Mihaela je bil sredi oktobra 2018 ob praznovanju občinskega praznika za nekaj dni razstavljen na Tartinijevem trgu in je vzbudil neverjetno zanimanje domačinov in drugih obiskovalcev. Ti so trumoma prihajali k njemu, ga s spoštovanjem občudovali, se ga dotikali in pred njim celo molili. Scenarij za kratki, 25-minutni dokumentarni film, je bil zaupan avstrijskemu pisatelju Folkeju Tegetthoffu, režija Ubaldu Trnkoczyju, glasba pa Sašu Fajonu. Film je nastal v produkciji Župnije Piran, producent filma pa je Zorko Bajc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Nemška drama. Navdihnila so jo pričevanja nekaterih preživelih. Nemška demokratična republika leta 1952. Antonio Berger, nekoč mlado in zagreto nemško komunistko, ki je leta 1938 prišla v Sovjetsko zvezo, kjer so jo 1940. zaprli v gulag, po posredovanju novih vzhodnonemških oblasti izpustijo. Z bolno hčerko Lydio se vrne v domovino, kjer zanju poskrbi komunistična partija. Vendar mora Antonia s še dvema tovarišicama, s katerima so se skupaj vrnile iz Sovjetske zveze, v zameno za to molčati o grozotah, ki so jih preživele v ruskem gulagu. Komunistična oblast v Vzhodni Nemčiji je polna začetnega zagona in ljudje verjamejo v boljši jutri in v bratsko Sovjetsko zvezo. Popolnoma nesprejemljivo bi bilo v tistem času govoriti o njenih mračnih plateh. Toda mine leto in Stalin umre. Po tem dogodku Antonia spregovori, a to se izkaže za napako. Njen ljubi, mlad socialistični zdravnik, ne prenese resnice in išče potrditev pri oblasteh. Posledice njegovih poizvedovanj se hitro pokažejo in Antonia se znova znajde za rešetkami, kjer jo še enkrat prepričajo, naj vendar molči.
Ko pride iz zapora, poišče hčer, ki se je zatekla k babici na deželo. Antonia se mora zdaj dokončno odločiti med svojo resnico in novo stvarnostjo Vzhodne Nemčije.

SEALED LIPS / UND DER ZUKUNFT ZUGEWANDT / GER / 2018
Režija: Bernd Böhlich / Scenarij: Bernd Böhlich / Igrajo: Alexandra Maria Lara, Carlota von Falkenhayn, Robert Stadlober, Karoline Eichhorn, Barbara Schnitzler in drugi

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Igralka Zvezdana Mlakar se pogovorov loteva strastno, osebno in brez predsodkov.
Zvezdana vam v sobotnem večeru predstavlja Špelo Gornik, sinologinjo in učiteljico zdrave spolnosti, ki predava tako doma kot v tujini. Posvetila se je raziskovanju spolnosti skozi oči daoizma in kitajske medicine. Z Zvezdano bo delila svoje zanimive in nekoliko drugačne poglede na sodobne intimne odnose in na današnjo zahodno žensko, ki je po njenem mnenju »razpolovljena«.

Tudi neobičajno leto 2020 je Val 202 v sodelovanju s Televizijo Slovenija sklenil z decembrskim glasbenim presežkom IZŠTEKANIH 10. Obdobje, ki ga živimo, je pod vprašaj postavilo samo bistvo tega podviga, v katerem se Izštekani iz varne intime radijskega studia preselijo na veliki oder pred občinstvo. Zato je bilo treba tisto več najti drugje: v uresničitvi dolgoletnih želja, snubljenj in izzivov. V Izštekanih so končno, prvič v treh desetletjih s celovečernim akustičnim programom nastopili BIG FOOT MAMA! Izbor močno prearanžiranih skladb je segel v vsa obdobja.
Edini celovečerni nastop v Izštekanih doslej so Big Foot Mama izvedli leta 1999. Vendar ni bil akustičen, skladbe so takrat na zelo duhovit način preoblekli, a se akustičnemu izzivu izognili. Za kratek utrinek so se vrnili v Izštekanih 10 2014, ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija so odigrali dve skladbi. Ko so v letu 2020 koncerti usahnili in so morali za eno leto preložiti jubilejni koncert v ljubljanskih Stožicah, se je zdel pravi trenutek za uresničitev davnega načrta: Big Foot Mama v akustični preobleki. Celovečerno, z izborom največjih uspešnic 30-letne kariere v aranžmajih, kakršnih od njih nismo vajeni.
»O akustiki smo že razmišljali, a doslej ni bilo priložnosti in časa. Zdaj je časa na pretek, prihodnost nas je dohitela: ker so razmere negotove, so intimnejši nastopi trenutno edina perspektiva. In nas je akustika res izzvala, raziskujemo drugačne zvoke in ritme in se zelo zabavamo. Občutek je seveda drugačen že na vajah: prvič v karieri sedimo in ne stojimo! J,« pripovedujejo Bigfooti.
Jure Longyka, avtor in voditelj Izštekanih, dodaja: »Vsakega rockovskega velikana prej ali slej čaka to soočenje. Ki je soočenje s samim sabo in svojo ranljivostjo. Kakšni so Big Foot Mama, ko sestopijo z velikega zvočnega zidu? Izvrstni. Na prvih vajah, ki sem jih obiskal, mi je postalo jasno: modeli iz obstoječih komadov delajo - novo glasbo.«

V 2. kolu košarkarske lige ABA bomo z našimi kamerami v Novem mestu. V dolenjsko prestolnico h Krki prihaja Mornar. Obe ekipi sta bili v uvodu lige poraženi, zato bosta še dodatno motivirani za zmago. Neposredni prenos bo komentiral Miha Mišič.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov