Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 10. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 10. avg.

*****

Skupina argentinskih glasbenikov je na Festival Ljubljana pripotovala v družbi italijanskih pevcev in španskega dirigenta, s katerimi so pripravili izvedbo glasbenih del preminulega argentinskega skladatelja Ariela Ramireza. V okviru koncerta pa so glasbeniki iz Argentine predstavili tudi del lastnega programa s tradicionalno južno-ameriško glasbo. Njene značilnosti so odkrivali leta 2002 na glasbenem potovanju po Južni Ameriki in od takrat z uporabo ljudskih inštrumentov posredujejo njen zvok v prepletanju glasbe preteklosti s sedanjostjo.

Posnetek koncerta Mladinskega pevskega zbora RTV Slovenija, ki deluje pod vodstvom zborovodje Tomaža Pirnata, s pesmimi prekmurskega pesnika in pisatelja Ferija Lainščka. Zvočno podobo so sooblikovali člani Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in multiinstrumentalist Boštjan Gombač pod dirigentskim vodstvom in avtorskim oblikovanjem Lojzeta Krajnčana, ki je pesmi uglasbil.

Gino se iz Benetk odpravi proti dvema čudovitima italijanskima mestoma z bogato zgodovino. Ravena je znana po izjemnih mozaikih, ki so še po 1500 letih taki kot nekoč. Kar osem ravenskih stavb je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. V mestu še danes skrbijo, da izdelovanje mozaikov ne utone v pozabo. Iz Ravene se Gino odpravi v San Marino, najstarejšo državo na svetu. Njegov nastanek sega v 4. stoletje. Življenje se je do danes močno spremenilo, mestu pa je kljub temu uspelo ohraniti neodvisnost in bogato izročilo. Posebnost je tudi, da države ne vodi predsednik, temveč regenta, ki ju vsakih šest mesecev izvoli 60 svetnikov. Za konec nam Gino pokaže, kako lahko iz božičnega kruha hitro pripravimo okusno sladico.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Sodobna hiša v idiličnem podeželjskem okolju najprej preseneti z dejstvom, da v dolžino meri kar 30 metrov. Ima pa med drugim tudi to posebnost, da se upira sodobni težnji po vse večji individualizaciji. V njej smo namreč našli prekrasen primer sobivanja dveh družinskih generacij. In kar je najbolje, vsi člani se med seboj odlično razumejo, kar se odraža tudi v odlični energiji, ki obiskovalca v hipu objame.
Poslovimo se z nepozabnimi prizori posestva nad Kamnikom z avtentično srednjeveško trdnjavo, staro več kot 6 stoletij, Da lahko še naprej pripoveduje svojo čarobno zgodbo, so zaslužni njeni lastniki, petčlanska družina, ki skrbi, da rustikalna pravljica še naprej traja. Del te pravljice prinesemo v domove gledalcev.

Nedeljsko popoldne je oddaja z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi izzivi in dobro glasbo.
Bernarda in Jože gostita nov voditeljski par oddaje Dobro jutro - Ljubico Mlinar in Boštjana Romiha. V goste prihajata tudi igralca Ajda Smrekar in Rok Vihar. Oba sta del igralske zasedbe serije V imenu ljudstva 2. Tekmovalni par, ki se med seboj pomeri v zabavnih igrah, sta Urška Vučak Markež in Jernej Čampelj, igralka in režiser nove gledališke predstave Ljubezen gre skozi želodec. Na glasbenem odru se z novo glasbeno uspešnico Zadnja noč predstavlja Žan Serčič ter rokerska skupina San Di Ego s premiero pesmi Ob meni lepa. Terenski dopisnik Gianni je tokrat obiskal Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga.

Ko Paul izve, da je Annabelle ubila Romy, se ne more več obvladati. Šele Christoph mu prepreči, da se ji ne bi takoj maščeval. Tudi Nadja sprevidi, da mora poseči po skrajnih sredstvih, če hoče Tima zase. Zagrozi mu, da bo naredila splav, če se ne bosta poročila. Bela malce preveč zaljubljeno gleda Lucy in se ji mora zaradi tega zlagati. Natveze ji, da si že vse življenje želi biti klovn, in Lucy sklene, da mu bo izpolnila srčno željo. Eva in Robert po začetnem preplahu izvesta, da so bili Evini popadki lažni, a ju že čaka nova težka preizkušnja. Njun otrok ni v pravi legi, zato jima zdravnica predlaga carski rez.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Osvežili se bomo s sladoledom: kateri okusi so trenutno najbolj priljubljeni, kako se ta sladica pripravlja na tradicionalen italijanski način in kako, če se priprave lotimo sami doma. Z nami bo tudi pevka in igralka Manca Izmajlova. Ob njenem glasu si zlahka zamislimo glasbeni večer sredi idiličnega dvorca. Skočimo in poletimo tudi na tuje.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Dokumentarna serija o velikih tenoristih prve polovice 20. stoletja. Ko se je v tridesetih letih dvajsetega stoletja razvil zvočni film, so veliki tenoristi, kot so Beniamino Gigli, Richard Tauber in Lauritz Melchior, postali filmske zvezde. Posnetih je bilo nešteto pevskih filmov, odlične vokalne predstave pa so zajeli tudi v dokumentarnih filmih. V prvem delu serije je predstavljena lepota petja Enrica Carusa, Johna McCormacka, Lea Slezaka, Tita Schipe in Richarda Tauberja. Avtor filma je Jan Schmidt-Garre.

Sramotni berlinski zid je razdvajal mesto od avgusta 1961 do novembra 1989. Nemška dokumentarna oddaja s strokovnimi intervjuji in pojasnjevalnimi grafikami ter s pričevanji ljudi, ki so grozo zidu doživeli, prikazuje ključne politične in družbene premike med novembrom 1988 in novembrom 1989, ko se je zid le moral ukloniti svobodi.

COUNTDOWN TO 1989: THE FALL OF THE BERLIN WALL / Nemčija / 2019 / režija: Henrike Sandner

Štirje uveljavljeni avtorji, Peter Ciuha, Srečo Dragan, Oto Rimele in Tilen Žbona, se v kontekstu umetniškega projekta ‘Spekula’ predstavijo v koprski galeriji Loža. Film svojsko odslikava njihove različne umetniške izkušnje skozi postavitev njihovih del in izpoved, ki gledalca sooči s konceptom ‘Na prelomu upodobitve’.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov