Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 22. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Pon, 22. avg.

Oddaja Dobro jutro bo z vami tudi v poletnih mesecih! Pripravili smo izbor najbolj zanimivih in odmevnih tem, ki smo jih predstavili gledalcem v letošnji sezoni. Tudi poleti nas lahko spremljate vsak delovnik med 7.00 in 9.00!
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do vrtičkarskih in prehranskih nasvetov.

Izguba sluha je najpogostejša prirojena bolezen. Tudi starši, ki slišijo, imajo lahko otroka, ki ne sliši. To se zgodi, če oba od staršev preneseta otroku recesivni gen, ki povzroča gluhost. Zato smo pogledali, kako potekajo genetske preiskave, saj strokovnjaki poudarjajo, da je vedno pomembno odkriti vzrok izgube sluha. Tako se lahko napove potek bolezni, predvsem pa določijo smiselni postopki zdravljenja in rehabilitacije pacienta. Več v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini, v kateri boste spoznali tudi Slovenca, ki je v enem dnevu prišel od podvodnega triglava na Triglav. Glejte nas v soboto, 26. marca, ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Lepo pozdravljeni v oddaji Ljudje in zemlja, ki jo bomo danes večinoma namenili ženskam v kmetijstvu, a najprej gremo na Kras,
ki ga je prizadel katastrofalen požar in pustil posledice tudi v kmetijski panogi.
Pogovarjali smo se s predsednico Zveze kmetic Slovenije, obiskali kmetico na Notranjskem in oljkarko v Slovenski Istri.
Pod Matajurjem v Sužidu živi mojstrica čebelarka, v Tomaju pa so se žganjekuhe lotile tudi ženske, bili smo v Brkinih na Kmetiji pri Franovih, kjer tri vogale hiše drži ženska in za konec obiskali še šolski vrt v Podgradu, kjer učenke med poletnimi počitnicami sejejo repo, pulijo plevel in nabirajo znanje o pridelavi hrane.

Gino bo v tej oddaji za kratek čas zapustil kopno in s helikopterjem poletel na Tremitsko otočje, ki ga sestavlja pet rajskih otočkov z bujnim rastjem. Poseljena sta le dva. Gina bo na ogled najbolj poseljenega San Domina popeljal domačin Marco. Otoki Cretaccio, Capraia in Pianosa so neposeljeni. Da bi se prepričal o rodovitnosti jadranskega otoka, bo Gino nabral zelišča in kar na plaži iz svežih morskih dobrot pripravil ribja nabodala s posebno tatarsko omako. Da bi izvedeli, zakaj je to morsko območje zaščiteno, bo Gino zaplaval v podvodni morski raj. Na otočku San Nicola stoji opatijska cerkev z utrdbo iz srednjega veka, kjer je bil več stoletij zapor. Danes na otoku živi majhna skupnost ljudi, potomcev nekdanjih zapornikov. Za konec bo Gino pokazal, kako pripraviti odlično tagliato z govejo zarebrnico na zelenjavni posteljici.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Izbor popularnih skladb iz oddaje V petek zvečer

Natascho skrbi, ker Michaela dolgo ni domov, zato hoče poklicati policijo, a se potem Michael vendarle pojavi in pove, da je pri izogibanju srni zapeljal s ceste. Toda zaradi dvoumnih pojasnil Natascha sumi, da ne govori resnice. Koliko laži bo njuna zveza še prenesla?
Paul je jezen in razočaran, ker je spodletel načrt, da bi se Annabelle zlomila in priznala krivdo za umor njegove žene. Christoph zahteva, da se za nekaj časa potuhneta in skujeta nov načrt, toda Paul se odloči zadeve vzeti v svoje roke.
Nadja spozna, da Tim kljub zaroki in nosečnosti še vedno razmišlja o Franzi, zato se odloči, da jo bo z Dirkovo pomočjo pregnala s Knežjega dvora. A to ima svojo ceno ...
Bela po naključju najde šatuljo z zlatnikom, ki ga želi prodati na spletni dražbi. Ko se z najdbo pohvali Alfonsu, ga čaka presenečenje.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Scott, Justin in Andre v Zambiji naletijo na luknjaste ceste in najbolj divje zveri na svetu. Spijo v drevesni krošnji, ko se pod njimi sprehaja trop sitih levov, pokukajo čez rob Viktorijinih slapov in se seznanijo, kako težko živijo navadni Zambijci. Le redko katera vas ima svoj vir varne pitne vode, ogroža jih tudi virus HIV. So pa iznajdljivi in trpežni, ženske ure daleč hodijo po drva, moški pa žgejo opeke za gradnjo svojih hiš. Tudi njihova cerkev je čisto drugačna kot zahodnjaška. Justin prizna, da bi v tako cerkev veliko raje hodil.

DEPARTURES II. / Kanada / 2009

V kraljevini Butan so prvi na svetu namesto bruto domačega proizvoda za merilo napredka uvedli bruto dodano srečo. Šolstvo in zdravstvo sta brezplačna, kar omogočajo prihodki iz turizma. Vojaško zaščito jim zagotavlja Indija. Butan je tudi najbolj zelena država na svetu, saj proizvede več kisika kot ogljikovega dioksida. V več nacionalnih parkih, bogatih z gozdovi, se bohotijo številne rastlinske in živalske vrste. Butan je skoraj povsem samozadosten pri pridelovanju sadja in zelenjave. Oblasti spodbujajo organsko pridelavo. Mladeniči, ki skrenejo na kriva pota, rehabilitacijo poiščejo v templjih, med menihi. A najzahtevnejša in najbolj umazana dela v gradbeništvu prepuščajo podplačani indijski delovni sili; v Indijo tudi izvozijo nevarne odpadke. Zanimiv pogled v precej zaprto in tradicionalno družbo.

BHUTAN: THE DICTATORSHIP OF HAPPINESS / Francija / 2020 / Režija: Alexandre Spalaikovitch

Gre za zgodbo o odraščanju, kljub temu, da glavni liki trkajo na svoja štirideseta leta in jih vsakega po svoje zalezuje kriza srednjih let. Dogajanje je postavljeno v spalnice vseh šestih protagonistov, pravzaprav kar v njihove postelje, ki so tudi glavna kulisa celotnega filma. Med seboj se poznajo, ker so nekoč skupaj hodili v srednjo šolo, a si v filmu delijo le en sam skupen prizor. Skozi dogajanje se vsak po svoje spopadajo z dilemami in težavami, ki jim jih prinaša vsakdan - sprašujejo se, kaj narediš, ko srečaš ljubezen izpred dvajsetih let, in se ti še vedno zdi, da je to ženska tvojega življenja? Kako je, ko se v tvoje stanovanje nepričakovano naseli privlačna 25-letnica, zaradi katere si zapustil svojo družino? Kaj narediš, ko se ti od višine dobesedno zvrti... Prebujanja glavnih likov niso zgolj fizična, ampak predvsem mentalna. Skozi film pa vsak na svoj način spoznava, da je odraščanje proces, ki se nikoli zares ne konča.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov