Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 29. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Pon, 29. avg.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Gino je prepotoval že pol poti ob vzhodni italijanski obali. V tej oddaji bomo spoznali hribovit predel Italije, narodni park Gargano. Gino se ustavi na kmetiji z oljčnimi nasadi, kjer že 400 let po stari metodi pridelujejo sir kačkavalj. Poseben sir si zasluži poseben recept, zato se Gino potrudi in za gostitelja in njegovo družino pripravi zapečene jajčevce s sirom. Z gričev se Gino spet odpravi k morju, v Polignano a Mare, ki leži na 20 metrov visokih pečinah, nad labirinti podvodnih jam. Tukaj se zasvojenci z adrenalinom vsako leto pomerijo v skakanju s pečin. Barke so nekoč težko pristajale ob strmi obali, zato so domačini pogosto jedli meso in tako Gino namesto morskih dobrot pripravi odlično jagnječjo enolončnico.

GINO'S ITALIAN COASTAL ESCAPE / Velika Britanija / 2018

Za tinitusom trpi okrog 160.000 posameznikov različnih poklicev in starosti. Število uporabnikov slušnih aparatov se vsako leto povečuje. Skrbi tudi dejstvo, da je naglušnost najpogostejša poklicna bolezen. Zato je pri tem ključna vloga preventive, saj lahko za zaščito svojega neprecenljivega čutila največ naredi vsak sam. Okvare sluha so namreč nepopravljive. Glejte Prisluhnimo tišini v soboto, 16. 4., ob predvidoma 14.30, na Prvem programu Televizije Slovenija.

Slovenska vaterpolska reprezentanca bo četrtič v zgodovini nastopila na evropskem prvenstvu. Priložnost za nastop na tekmovanju v Splitu je dobila po diskvalifikaciji Rusije. Selektor Krištof Štromajer bo svoje fante najprej popeljal na tekmo z Madžarsko, ki je ena od favoritinj tudi za naslov evropskih prvakov. Madžari so v zgodovini kar trinajstkrat postali evropski prvaki, Slovenci pa bodo na tekmi skušali drago prodati svojo kožo.

Marko Sluga – ekonomist in pravnik, športnik, zbiratelj. Delal je po vsem svetu, predvsem na področju računalništva. S športom se ukvarja že od mladosti. Treniral je rokomet, tenis, namizni tenis. Njegova velika ljubezen je atletika. Še posebej se ji posveča zdaj, ko je veteran. Je državni rekorder v skoku v višino v svoji kategoriji. Rad ima umetnost. Pohvali se lahko z izjemno zbirko bidermajerskega pohištva in umetniških slik.

V preteklem tednu so v Gornji Radgoni pripravili kmetijsko živilski sejem AGRA in obeležili 60. letnico obstoja. Jubilejna je bila tudi letošnja razstava goveda. Spominja nas na nekatere zgodovinske prelomnice, ki so bistveno vplivale na selekcijski napredek v govedoreji. O selekcijskih dosežkih in živinoreji v Pomurju se pogovarjamo z dr. Stankom Kapunom, direktorjem KGZ v Murski Soboti. Pridelovalci in strokovnjaki se na letošnjem sejmu niso mogli izogniti razpravam o gospodarski krizi in naravnih nesrečah, ki so vplivale na zmanjšano proizvodnjo na slovenskih kmetijah. Oddajo zaokrožamo z reportažo iz Triglavskega narodnega parka, kjer so izvedli nekaj trajnostno naravnanih projektov v kmetijstvu.

Izbor popularnih skladb iz oddaje V petek zvečer

Franzi prizna Lucy, da še vedno ljubi Tima, ponoči pa se ji ta tudi prikaže v sanjah, zato se odloči, da mu bo dala še eno priložnost. Čeprav jo Dirk po Christophovih navodilih skuša držati proč od mladoporočencev, se Franzi ne da. Ji bo uspelo priti do Tima, še preden ta dihne usodni da?
Bela je Lucy pogosto v veliko oporo, zato se mu zdi, da sta se zbližala. Na Andréjevo pobudo ji želi izpovedati svojo ljubezen, a se pri tem dobesedno spotakne ob lastne noge.
Med Natascho in Michaelom vlada napetost, saj on čuti, da mu žena ne zaupa. Ko ga obišče v ordinaciji, se mu zdi, da ga nadzira, poleg tega pa ji očita še, da njune zakonske težave razlaga Andréju.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Pred vrati je novo šolsko leto. Za skoraj 21 000 prvošolk in prvošolcev pomeni tudi prve korake v svetu prometa. Kaj lahko storimo, da bo pot v šolo čim varnejša?
V zadnjih letih na slovenskih cestah vsako leto življenje izgubita 2 otroka, 35 pa se jih hudo poškoduje. Zakaj se največ prometnih nesreč, v katerih so udeleženi otroci, še vedno zgodi v naseljih?
Oddaja Črna kronika je pred začetkom novega šolskega leta posvečena varnosti najmlajših v prometu.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Po nenadni smrti Wilhelma njegov oče Lothar Faber, glava družine in uspešnega podjetja, za edino dedinjo donosne tovarne, znane po izdelovanju pisal, določi 16-letno vnukinjo Ottilio (1877–1944). Neizkušena, a odločna in sposobna Ottilia v času, ko je vloga žensk omejena na skrb za moža in otroke, zagnano prevzame veliko breme in odgovornost. Za mlado dedinjo se zanimata dva moška, Alexander Castell in Philipp von Brand. Ottilia se znajde razpeta med pričakovanji družine in glasom srca…

1. del:
16-letni Ottilie umre oče in na željo svojega deda postane edina dedinja družinskega podjetja, ki izdeluje svinčnike. Mlado dekle se povsem posveti svoji novi nalogi. Ottilie je sposobna, vztrajna in svobodomiselna, vendar se mora v svetu moških še uveljaviti. Ko po naključju spozna barona Philippa von Branda, se v njej počasi zbudi tudi želja po ljubezni.

OTTILIE VON FABER-CASTELL - EINE MUTIGE FRAU / Nemčija / 2019
scenarij in režija: Claudia Garde
v glavnih vlogah: Kristin Suckow, Martin Wutke, Johannes Zirner, Hannes Wegener

Scott, Justin in Andre so tokrat raziskali drugo stran Afrike, ne samo safarija, ampak manj znano podobo otoka, ki ga je pred milijoni let odtrgalo od celine in odplavilo v Indijski ocean. Na njem so se zato ohranile avtohtone rastlinske in živalske vrste, med drugimi Justinu ljubi lemurji. Ceste so tudi za afriške razmere slabe, imajo pa železnico, ki povezuje odročne vasi, in na postajah je mogoče kupiti vse, od živali do ruma. Namenijo se celo v vasico, ki ji vlada pravi pravcati kralj! Na avdienco pri kralju pa se ne pride praznih rok …

DEPARTURES II. / Kanada / 2009

Piše se leto 1976 v Jugoslaviji. Bratstvo in enotnost se kaže tudi na lokalni radijski postaji, kjer se vsi veselijo. Dobili so namreč nagrado za najbolj homogen kolektiv. Najbolj homogen kolektiv pa začne kmalu razpadati, saj se izkaže, da je nagrada v resnici namenjena najboljšemu posamezniku. Da pa bi nagrada res pripadala le najboljšemu posamezniku, se odločijo organizirati demokratično glasovanje. Stvari pa niso več tako enostavne, saj vsak posameznik dobi en glas – svoj glas – in razpisati je potrebno ponovne volitve. Tu pa se začnejo spletke, obtoževanja in prepričavanja kot pri pravih demokratičnih volitvah, le da se v tej tv drami dogodki zapletajo na humoren način...

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov