Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 5. okt. 2022

TV Slovenija 2 • Sre, 5. okt.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja, sreda pa bo tudi dan za pregled aktualnega dogajanja v športnem svetu. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, vam svetujemo o vrtninah in cvetlicah, ob koncu oddaje pa z Danico Lovenjak preverjamo družabno kroniko. Vaša sredina gostitelja sta Špela Močnik in David Urankar, zato je jutro z nami zmeraj dobro jutro!

Az adás témája a motorozás. A gyerekek megismerhették a dobronaki Varga Józsi bácsi régi oldalkocsis motorkerékpárját, ellátogattak a Lindauringre, ahol Szabó Józsi bemutatta a motorját. Bemutatjuk a motocross és salakmotorpályát is.

Tema oddaje so motorji. Otroci so si ogledali staro motorno kolo z bočno prikolico Józsija Varge iz Dobrovnika in obiskali Lindauring, kjer jim je Józsi Szabó pokazal svoj motor. Prikazali vam bomo tudi progo za motokros in speedway.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Kuharske pogruntavščine in nove jedi se zmeraj rodijo v posebnih okoliščinah. Tem pogosto botrujejo lakota in razpoložljivost sestavin v domači kuhinji . Ko Maša sklene izprazniti hladilnik in uporabiti ostanke hrane, se pogosto odloči za pripravo svojih avtorskih pic. Italijanski mojstri sicer testo za pice počasi vzhajajo dolge ure, ga ročno raztegujejo, Maša pa ravna tako, kot ji to dopuščajo čas in zmožnosti. In priprava pice se pri njej začne z mesenjem testa, pri čemerne komplicira preveč: vzame moko, kvas, toplo vodo, nekaj kapljic oljčnega olja in malo soli. Medtem ko mesi testo, pa že razmišlja, s čim ga bo obložila …

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

Hiša unikatnih detajlov smo jo poimenovali. Osnovni dizajn interijera je sicer temeljil na črno beli kombinaciji, vendar se je lastnica kot športna in modna navdušenka brez oklevanja odločila vnesti tudi nekaj intenzivnejših barv. S pomočjo arhitektke pa so si uredili še zunanji del, ki prav vabi k preživljanju časa na prostem.
Za stanovanja v blokih se marsikomu zdi, da ima človek ob morebitni prenovi na veliko koncih zvezane roke. V mestu ob Dravi smo ugotovili, da stene ne predstavljajo mej, če je v glavi polno idej. Pobliže predstavimo stanovanje, polno vrhunskega dizajna in drznih rešitev.
Dvajset let že »zori« vrt na Gorenjskem. Lastnica spoštuje naravo, zato je izbrala sonaravno vzgojo rastlin. Okrasni vrt je zasnovala po zgledu angleških okrasnih vrtov, s pomočjo moževih rok pa nastane veliko koristnega in lepega.

Bernarda in Jože pred začetkom tedna otroka, ki ga že vrsto let zaznamuje Zveza prijateljev mladine Slovenije in ki letos poteka pod geslom Skupaj se imamo dobro, v studiu gostita ambasadorja akcije raperja Nipketa ter predsednika otroškega in mladinskega parlamenta Vida Žvegliča. Nipke v oddaji predstavlja tudi nosilno pesem akcije »Skp se mava dobr«. V goste prihaja še Saša Lendero, ki se po daljšem premoru vrača na glasbene odre z novo pesmijo »Daj tekilo«. V zabavnih igrah se tokrat med seboj pomerita voditeljski par oddaje Dobro jutro: Ljubica Mlinar in Boštjan Romih.

Kakšne spremembe prinaša novi zakon o RTV Slovenija? Je čas za večji RTV-prispevek? Katere programske vsebine gledalci pogrešajo in ali RTV izpolnjuje svoje najpomembnejše poslanstvo: biti neodvisen, objektiven, pluralen?
V oddajah RTV Slovenija danes in jutri osvetljujemo mnenja strokovnjakov, javnosti ter parlamentarnih političnih strank in odgovarjamo na vaša vprašanja v zvezi z novelo zakona o RTV Slovenija.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

20 000 žensk v Sloveniji živi z diagnozo rak na dojki. V rubriki Zdravje smo preverili, kako pravočasno odkriti tega najpogóstejšega raka pri ženskah in kako je zdravljenje napredovalo v zadnjih 25-ih letih. Razkrivamo tudi zgodbo mladega športnika, ki je zaradi skoka v vodo postal tetraplegik. Kako se je spopadel s to hudo preizkušnjo in kako danes pomaga mladim?

V Magnetu gostimo »slovenskega Raya Charlesa«, glasbenika Uroša Perića. Igralca in voditelja Vida Valiča postavimo pred poseben starševski izziv in preverimo, kako se skozi različne naloge znajde v novi očetovski vlogi. Družili smo se tudi s kuharsko mojstrico Ano Roš, ki nam je med drugim zaupala, kaj je največji »kriminal«, ki ga lahko zagrešimo v kuhinji.

*****

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Nekateri skladatelji in izvajalci s koncerti in spletnimi prenosi koncertov pritegnejo milijone ljudi, njihovi albumi se prodajajo v velikanskih nakladah. V sedanjem času postaja t. i. neoklasična glasba zelo priljubljena in prodajana. Zakaj je njihova glasba tako popularna? Dokumentarni film Tkalci zvoka portretira nekaj najuspešnejših predstavnikov te zvrsti. Raziskuje njihovo zgodbo, spremlja jih na koncertih, sreča se z njihovim občinstvom, išče odgovore pri nevroznanstvenikih, muzikologih in marketinških poznavalcih. Predvsem pa dovoli, da ustvarjalci glasbe – Tkalci zvoka pripovedujejo svojo zgodbo.

5. del: Prepovedana soba
Thomasa Bethgeja še po upokojitvi preganja sestrino izginotje. Terapevtka mu svetuje, naj se sooči s svojo žalostjo. Razočaran, da v Weesenburgu niso storili več, sklene, da bo primer raziskal z Anne Bach in svojim naslednikom Behringerjem. Vse bolj se zdi, da je bil Becker najverjetneje vpleten v več umorov in da je pri njih sodeloval ali zanje vedel njegov prijatelj Heiner Mertens. Ker ta noče spregovoriti, Bethgeju preostane le še, da znova preišče Beckerjevo hišo.

DAS GEHEIMNIS DES TOTENWALDES / Dark Woods / Nemčija / 2020
scenarij: Stefan Kolditz
režija: Sven Bohse
v glavnih vlogah: Matthias Brandt, Nicolas Ofczarek, Karoline Schuch, August Wittgenstein, Hanno Koffler, Silke Bodenbender, Jenny Schily, Andreas Lust

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov