Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 31. maj. 2023

TV Slovenija 2 • Sre, 31. maj.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: pop-art a divatban;
- Ferenc Katja fiatal fuvolavirtuóz lendvai koncertje;
- Louis Eduardo Castagno zenész koncertje;
- klipek: Larao, Feed The Mogul & Lenkke, Einschlog.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: pop-art v modi;
- koncert flavtistke Katje Ferenc v Lendavi;
- koncert glasbenika Louisa Eduarda Castagna;
- videospoti: Larao, Feed The Mogul & Lenkke, Einschlog.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Uveljavljeni slovenski harmonikar Marko Hatlak je skupino FUNtango zasnoval leta 2004 po vzoru zasedbe Astorja Piazzolle. Pionirji izvajanja tango glasbe v slovenskem prostoru z ognjevito interpretacijo navdušujejo občinstvo, enega od temperamentnih in občutenih koncertov je posnela tudi Televizija Slovenija. Z vokalistom in harmonikarjem Hatlakom v skupini igrajo violinist Dejan Gregorič, pianist Jan Sever, kitarist Andrej Pekarovič in kontrabasist Jošt Lampret. Režiser televizijskega posnetka Aljaž Bastič, urednik oddaje Daniel Celarec.

Sredi Ljubljane je desetletja stala velika, propadajoča stara stavba, nekdanja tovarna sladkorja. Rojevale in umirale so številne ideje o usodi tega objekta, z bogato in pomembno zgodovino. Vendarle pa se je na koncu našla rešitev. In tako je slovenska prestolnica dobila največjo umetnostno galerijo – Galerijo Cukrarna.
Mlada uveljavljena akademska kiparka Ana Kranjc s svojimi skulpturami, prežetimi s fantazijsko, včasih nadrealistično noto, ostaja zvesta figuraliki. Z izbiro materialov pa dosega še dodatno vzbujanje določenih občutij.
Svetovno priznana modna oblikovalka in pionirka oblikovanja vrhunske mode iz trajnostnih materialov Matea Benedetti je preprosta Primorka, ki si ni nikoli prizadevala, da bi ustvarjala za visoko modo. Pa vendar je postala del nje.
Pomemben slovenski nacionalni muzej Slovenska kinoteka je tesno je vpet v skupnost vodilnih svetovnih institucij s področja filmske dediščine. Opravlja številne dragocene dejavnosti, ki na slovenskem področju ohranjajo slovenski in svetovni film živ in aktualen.
Magnifico nikoli nikogar ne pusti ravnodušnega. S svojo prepoznavno glasbo, polno strasti, že dolgo časa polni dvorane doma in v tujini. Da ustvarjanje glasbe pomiri duha, človeka pa dela boljšega, se začuti takoj ob prvih taktih njegove glasbe.

Zgodba hiše na Krasu je tako polna zasukov in presenečenj, kot le malokatera. Zavzetost prvotnega lastnika, ki je hišo postavil s svojimi rokami in jo tragično izgubil, se lahko primerja z zavzetostjo novih, zdajšnjih lastnikov, ki so ji temeljito spremenili podobo in vsebino.
Najlepše oblikovalske zgodbe so tiste, ki obujajo dotrajane ali uničene predmete ter jim podarijo priložnost, da zasijejo v novi obliki. Zlomljene skejt deske nekomu budijo spomine, spet drugi bi jih brez pomislekov zavrgli. Matej Malenšek pa uničenim skejtarskim deskam omogoči novo namembnost.
"Ni stvari, ki je ne bi bilo mogoče preobraziti. Na prvi pogled se za marsikatero zdi, da je primerna le za kurjavo, za drva. Tako predmeti ostajajo prezrti, jaz pa poskrbim, da ponovno stopijo v funkcijo," nam je povedal lastnik mansardnega stanovanja. Aleš Belšak je oblikovalec, ki združuje veliko ljubezen do obdelave lesa in reuporabe starih predmetov.

V tem tednu poteka na TV Slovenija v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije dobrodelna akcija Pomežik soncu, katere osnovni namen je omogočiti čim večjemu številu otrok letovanje na morju. Bernarda in Jože zato gostita ambasadorja akcije – mladinskega pisatelja Primoža Sohodolčana. V goste prihaja tudi smučarski skakalec in glasbenik Žiga Jelar, ki pripravlja svoj prvi samostojni koncert. V zabavnih igrah se tokrat pomerita pevka Katarina Mala in pisatelj Žiga X Gombač, ki večkrat skupaj nastopata in sodelujeta. Katarina Mala predstavlja tudi svojo novo pesem Vedno pravi čas, na glasbenem odru pa se s pesmijo Živim za vsak dan predstavlja še Rebeka Dremelj.

Neprecenljivo je, da nas gledalci spremljate že 15 let! 27.maja 2008, na začetku svetovne gospodarske in finančne krize, smo namreč začeli s predstavitvijo dobrih praks slovenskega podjetništva. Vrsto let ste jih gledali v Pravi ideji, po covidni krizi pa smo šli z oddajo podjetno naprej. Skupaj ste lahko doslej videli blizu 500 zgodb o uspehu in predstavitev več tisoč inovativnih idej mladih. In prav o pomenu podjetništva, o tem, kako spodbujati poštene podjetniške prakse in še o čem – v tokratni oddaji Podjetno naprej.

Brandenburški koncerti Johanna Sebastiana Bacha spadajo med najbriljantnejše skladbe iz zakladnice klasične glasbe in obdobja baroka v glasbi. Vsak od šestih koncertov je mojstrovina, vsak je potovanje v lastno glasbeno vesolje. Priznana in karizmatična avstralska flavtistka Ana de la Vega se poda v iskanje sledi krajev, kjer je Bach živel in delal. Ob 300-letnici Brandenburških koncertov njihove sledi Išče v Leipzigu, Weimarju, Köthnu in Berlinu. V filmu nastopajo tudi Alexander Sitkovetsky, Ramón Ortega Quero, Cyrus Allyar, Johannes Berger in Württemberški komorni orkester Heilbronn.

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Regija Svaneti leži na severozahodu Gruzije. Območje je redko poseljeno, nad njim pa kraljujejo od 4000 do 5000 m visoke gore Visokega Kavkaza. Ljudje tu živijo od živinoreje in pridelave mleka. Na jedilniku je tudi veliko krompirja in sadja. Zelo priljubljene specialitete so "gruzijski kečap" iz sliv, sir sulguni in polnjeni kruhki. Džoni in Lili Tamlijani se, tako kot večina prebivalcev vasi Cvirmi, ukvarjata s poljedelstvom in živinorejo.

ZU TISCH / 2019 / Nemčija / Avtor: Holger Preusse

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Ob svetovnem dnevu brez cigarete razkrivamo trike, ki vam lahko pomagajo opustiti kajenje. V rubriki Zdravje tudi o tem, kako lahko ohranimo zdrav vid mladostnikov. Vse več otrok namreč nosi očala. In še o velikem dosežku znanstvenikov iz Švice in Francije. Moški na invalidskem vozičku je s pomočjo elektronskih vsadkov v možganih shodil.

Nina Pušlar je znova najbolj poslušana izvajalka pri nas, hkrati pa letos praznuje polnoletnost svoje kariere. Legendarni kantavtor Zoran Predin se je s svojim Lačnim Francem in drugimi zasedbami zapisal glasbi, pa vendar ga poznamo tudi kot avtorja številnih knjig. Povedal nam je, kaj lahko prebiramo v najnovejši Razgaljeni.

Ljudje so si podobni
Fleischmana obiščejo starši. Mama Nadine je očarana nad osupljivo naravo in ptico, ki prileti mimo. Marilyn jo odpelje v divjino iskat orle. Ko se Nadine tja odpravi sama, ji spodrsne, vendar njen udarec ob tla ublaži veter. Joel medtem čas preživlja z očetom, ki ga spravlja ob živce, ker se na vse spozna. Holling na vrhuncu bejzbolske sezone prizna, da ga šport ne zanima. Shelly je zaskrbljena, saj se boji, da bo otrok prikrajšan za igro z očetom, vrstniki pa se ga bodo izogibali.


NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

London, 2016. Massimo Ruggero je zdaj izvršni direktor, Wu Zhi pa je novi vodja trgovanja. Skupaj sta za kitajske delničarje investicijske družbe NYL pridelala visok dobiček. Vendar napačni rezultati anket glede referenduma o brexitu napovedujejo obrat in velike izgube. To izkoristi Dominic Morgan, ki se vrne, in prosi Massima, da se mu pridruži v tekmi za prevlado nad globalnimi podatki. Massimovo ekipo čaka težka preizkušnja in odločiti se bo moral, na kateri strani je, saj končni obračun ni več daleč.

1. del:
Massimo Ruggero je z Wu Zhijem kitajskim delničarjem v banki NYL priskrbel velikanski dobiček. Vendar napačna presoja o izidu britanskega referenduma o izstopu iz Unije lahko povzroči pravo katastrofo. Dominic Morgan to izkoristi. Massima povabi, da se mu pridruži v novi mednarodni vojni med zahodom in Kitajsko – tokrat za nadzor nad svetovnimi podatki.

DEVILS (II.) / Italija, ZDA / 2022
Scenarij: Frank Spotnitz, James Dormer, Caroline Henry, Naomi Gibney
Režija: Nick Hurran, Jan Maria Michelini
V glavnih vlogah: Alessandro Borghi, Patrick Dempsey, Li Jun Li, Pia Mechler, Joel de la Fuente, Tom Mckay, Ana Sofia Martins, Marina Maximilian, Ken Stott, Lars Mikkelsen

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov