Deruni ali kartopljaniki
Znana ukrajinska jed
Objavljeno: 17. marec 2017 ob 13:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

Krompirjeve palačinke
Izdelava krompirjevih palačink se začne z lupljenjem in ribanjem krompirja. Foto: Dobro jutro

Sestavine: 1 kg krompirja, 200 g čebule, 2 jajci, 2 stroka česna, 2 žlici moke, 2 žlici kisle smetane, sveže mleti črni poper, 10 g vinskega kamna, olje za cvrtje.

Izdelava krompirjevih palačink se začne z lupljenjem in ribanjem krompirja. To lahko naredimo na drobno ali na debelo, kar bo vplivalo na okus krompirjeve palačinke. S krompirja se odstrani odvečna tekočina, nato dodamo čebulo, jajci in moko.

Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si

Vse premešamo in ocvremo v segretem olju.

Jed naj bi prišla v Ukrajino iz Belorusije, kjer je zelo priljubljena. Tja jo je prinesla judovska kuhinja, kjer se imenuje latkes. Jed je v Ukrajini zelo priljubljena. V preteklosti so deruni jedli ob nedeljah za zajtrk ali večerjo.

T. K. B., recept Inne Demchenko Fröhlich, zmagovalke v kuharskem dvoboju
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.