Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Novice RTVSLO.SI

Zasedanje vodi Slovenija Zelenski v VS-ju: Rusijo je treba prisiliti k miru. Golob: VS je Ukrajino pustil na cedilu.

24.9.2024 21:56

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na zasedanju Varnostnega sveta, ki ga vodi slovenski premier Robert Golob, dejal, da se vojne med Ukrajino in Rusijo ne da končati le s pogovori. Golob pa je Ukrajini zagotovil nadaljnjo slovensko podporo.

Napovedujemo V Kopru razstava o protifašizmu na Primorskem med svetovnima vojnama

24.9.2024 21:37

V Pokrajinskem muzeju v Kopru je do 9. oktobra na ogled razstava z naslovom Slovenci med prvimi protifašisti v Evropi, ki je bila prvič predstavljena januarja v Evropskem parlamentu.

Gospodarstvo Država se je zadolžila še za dodatnih 750 milijonov evrov

24.9.2024 21:26

Slovenija je na mednarodnih kapitalskih trgih še drugič povečala izdajo 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo 10. marca 2034, tokrat za 750 milijonov evrov.

Vojna v Gazi Netanjahu preučuje načrt, po katerem bi severno Gazo spremenil v "zaprto vojaško območje"

24.9.2024 21:07

Izraelski premier Benjamin Netanjahu naj bi razmišljal o načrtu, po katerem bi palestinske civiliste na severu Gaze prisilil k evakuaciji, izpraznjeno območje pa oblegal in Hamasove borce prisilil k izpustitvi talcev.

Črna kronika V streljanju na Koroškem umrla moški in ženska

24.9.2024 20:48

Na Koroškem je v sporu med moškim in žensko prišlo do streljanja. Moški naj bi najprej streljal na žensko, nato pa ustrelil še sebe in na kraju umrl. Žensko so odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb prav tako umrla.

SP v kolesarstvu Roglič nima česa izgubiti na cestni dirki

24.9.2024 20:01

Na svetovnem prvenstvu v kolesarstvu se bo slovenska reprezentanca pred cestno dirko dokončno zbrala v četrtek, trenutno pa je v Švici Primož Roglič. V nedeljo je opravil vožnjo na čas, zdaj pa se pripravlja na nov nastop.

Film in TV Nova priredba Viharnega vrha: Heathcliff in Caty bosta Jacob Elordi in Margot Robbie

24.9.2024 19:59

Margot Robbie in Jacob Elordi bosta žrtvi usodne ljubezni v yorkshirski močvari. Novo ekranizacijo Viharnega vrha, literarne klasike Emily Brontë, bo režirala oskarjevka Emerald Fennell.

Knjige Arsova lastovka končala v naročju Aleša Bergerja

24.9.2024 19:23

Zmagovalno delo letošnjega Arsovega natečaja za najboljšo kratko zgodbo je Trije asi, pripoved o noči pokra in treh kvartopircih, ki polagajo vse višje stave. Njen avtor je Aleš Berger, tudi sicer uveljavljen pisatelj in cenjen prevajalec.

Preberite tudi Maribor uradno gostitelj ekipnega evropskega prvenstva prihodnje leto

24.9.2024 19:22

Evropsko ekipno prvenstvo za 2. in 3. divizijo, ki vsake dve leti poteka pod okriljem Evropske atletike, bo prihodnje leto potekalo v Mariboru, je sporočila Atletska zveza Slovenije.

Slovenija Ministrstvo bo moralo odšteti še 100.000 evrov za dostavo naprav uporabnikom

24.9.2024 19:22

Koliko denarja bo ministrstvo za digitalno preobrazbo na koncu odštelo za računalnike, za katere ministrica Emilija Stojmenova Duh trdi, da je bil njihov nakup pravilna odločitev? Plačati bodo morali še 100.000 evrov za dostavo računalnikov uporabnikom.

Preberite tudi Kök iz Južne Koreje nazaj v ljubljanski Tivoli

24.9.2024 19:16

V odbojkarski klub ACH Volley se vrača občasni slovenski reprezentant Matej Kök, ki je v pretekli sezoni igral v Južni Koreji, je sporočil ljubljanski klub.

Slovenija Zunanje ministrstvo zaradi napadov v Libanonu na pogovor poklicalo izraelskega veleposlanika

24.9.2024 18:57

Zunanje ministrstvo je zaradi izraelskih napadov v Libanonu poklicalo na pogovor izraelskega veleposlanika, je sporočila zunanja ministrica Tanja Fajon. Po navedbah virov na zunanjem ministrstvu je pogovor predviden v sredo dopoldne.

Okolje Manj premožna polovica prebivalcev Slovenije ima v lasti le pet odstotkov premoženja

24.9.2024 18:53

"Manj premožna polovica prebivalstva v Sloveniji ima v lasti le pet odstotkov celotnega premoženja, medtem ko ima en odstotek najpremožnejših v lasti 23 odstotkov celotnega premoženja gospodinjstev," opozarja Ajda Cafun iz Umanotere.

Knjige Umrl je Fredric Jameson, marksistični literarni teoretik in mislec postmoderne

24.9.2024 18:43

Umrl je ameriški teoretik Fredric Jameson. Eden največjih marksističnih mislecev je s svojim delom v zadnjih 50 letih veliko prispeval k sodobnemu razumevanju kulture, politike in estetike; ključna je bila njegova analiza postmoderne. Star je bil 90 let.

Preberite tudi Češka koalicija po porazu na pokrajinskih volitvah v krizi

24.9.2024 18:40

Po zmagi opozicije na nedavnih pokrajinskih volitvah na Češkem se je vladajoča koalicija znašla v krizi. Premier Petr Fiala je danes napovedal razrešitev ministra za regionalni razvoj Ivana Bartoša, ki je sicer tudi vodja Češke piratske stranke.

Preberite tudi Švica gladomor priznala za genocid

24.9.2024 18:38

Spodnji dom švicarskega parlamenta je veliko lakoto v Ukrajini, znano tudi kot holodomor ali gladomor, v kateri je v 30. letih prejšnjega stoletja v času vladavine sovjetskega diktatorja Josipa Stalina umrlo več milijonov Ukrajincev, priznal za genocid.

Preberite tudi Madžarska naj bi v bližini meje z Avstrijo vzpostavila begunsko taborišče

24.9.2024 18:38

Madžarska vlada pri vasi Vitnyed v bližini meje z Avstrijo vzpostavlja nov center za prebežnike, so poročali tamkajšnji mediji. Napovedi so že sprožile nasprotovanje tamkajšnjih prebivalcev, ki so v nedeljo organizirali protest.

Šport Ministrstvo podprlo rekordnih 141 projektov za športno infrastrukturo

24.9.2024 18:14

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je v okviru javnega razpisa za sofinanciranja investicij v javno športno infrastrukturo podprlo rekordnih 141 projektov po vsej Sloveniji.

Globus "Varnostni svet ne odraža več razmer na svetovni ravni"

24.9.2024 18:07

"Vprašanje je, kako stalne članice Varnostnega sveta Združenih narodov prepričati, da se vsaj v nekaterih primerih vnaprej odpovedo pravici do veta," je na vprašanje, kakšno reformo tega organa predlaga Slovenija, odgovoril premier Robert Golob.

Knjige Izraelski pisatelj David Grossman nagrajen za spodbujanje sprave na Bližnjem vzhodu

24.9.2024 17:53

Izraelski pisatelj David Grossman je letošnji prejemnik nagrade Marion Dönhoff; podeljujejo jo posameznikom, ki spodbujajo razumevanje in spravo med narodi. Grossman jo bo dobil za svoja prizadevanja pri razreševanju konflikta na Bližnjem vzhodu.

Evropa Hrvaška sprejela nov sistem cestninjenja, zvišanje cestnin ni predvideno

24.9.2024 17:48

Hrvaško podjetje Hrvatske autoceste (HAC), pristojni minister ter konzorcij češke in slovaške družbe TollNet in Sky Toll so sklenili dogovor o novem sistemu cestninjenja na hrvaških avtocestah, vreden 80 milijonov evrov.

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: V arest!

24.9.2024 17:08

Danes poskusimo najti enotno teorijo polja. Se pravi sistem, ki bi povezal, razložil in posledično razrešil vse naše travme, težave in tegobe. Odgovor je čisto preprost: "zapori"!

Košarka Pešić naj bi še naprej vodil Srbijo

24.9.2024 17:04

Preobrat v srbski košarkarski reprezentanci. Legendarni trener Svetislav Pešić bo po pisanju srbskih medijev še naprej vodil orle, ki so v Parizu osvojili olimpijski bron.

Slovenija Zaradi domnevno predragega nakupa Univerze na Primorskem SDS zahteva nujno sejo odborov DZ-ja

24.9.2024 16:51

Po očitkih Univerzi na Primorskem, da naj bi prostore za nov študentski dom preplačala za tri milijone evrov, SDS zahteva sklic nujne seje odbora DZ-ja za izobraževanje, znanost in mladino in odbora DZ-ja za finance. Ministrstvo trdi, da je cena ustrezna.

Stran 1 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov