Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Evrovizija Raiven in z njo Slovenija v evrovizijskem finalu! "Eden najsrečnejših trenutkov v mojem življenju."

Raiven je uspelo prepričati Evropo, uvrstila se je v evrovizijski finale skupaj s predstavniki Srbije, Portugalske, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Hrvaške, Irske in Luksemburga.

579

Evropske volitve 2024 Aleksander Merlo bo kandidiral na listi Zelenih Slovenije

Direktor postojnske porodnišnice Aleksander Merlo bo po informacijah Televizije Slovenija na evropskih volitvah kandidiral na listi Zelenih Slovenije. Še na začetku aprila je bil Merlo glavni kandidat za nosilca liste Gibanja Svoboda.

52

Bližnji vzhod Po izraelski zavrnitvi premirja Galant zagrozil s krepitvijo napadov, če pogajanja ne bodo uspešna

Izraelska vojska je zavzela palestinsko stran mejnega prehoda Rafa med Gazo in Egiptom, tako da dostop humanitarne pomoči v palestinsko enklavo ni več mogoč. Medtem naj bi se v Kairu nadaljevala pogajanja za prekinitev ognja.

149

Iz oddaje Tednik Najpomembnejšo vlogo pri reševanju slabih odnosov v službi ima vodstvo

Podcenjevanje, ustrahovanje, žaljenje, manipuliranje, kričanje in toleranca vodstva do neprimerne komunikacije je – kot pripovedujejo mnogi – vsakdan številnih zaposlenih v javnem in tudi zasebnem sektorju. Kje so vzroki za to in kako razmere izboljšati?

42

Liga prvakov Hummels popeljal Dortmund v finale, nova evropska zaušnica PSG-ju

Borussia Dortmund je presenetljivi finalist Lige prvakov, potem ko so Porurci tudi na drugi tekmi z 1:0 premagali Paris Saint-Germain. Junak črno-rumenih je 35-letni Mats Hummels, medtem ko je PSG doma kar štirikrat stresel okvir vrat, ne pa tudi mreže.

77

Novice

Odbor za infrastrukturo Odbor DZ-ja potrdil predloga resolucije o jedrski energiji in za posvetovalni referendum o JEK-u 2

Odbor za infrastrukturo je potrdil predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije. Proti je bila Levica, ki je neuspešno predlagala, da bi vanj vnesli namero o izvedbi tudi drugega referenduma o JEK-u 2, ko bi bili znani glavni podatki.

115

Gospodarstvo Panvita v večinski lasti hrvaškega Mplusa; KGZS zaskrbljen nad usodo državnih kmetijskih zemljišč

V KGZS-ju opozarjajo na morebitne negativne posledice prodaje skupine Panvita hrvaški storitveni družbi Mplus. Kot je opozoril Roman Žveglič, bodo novi lastniki avtomatsko pridobili zakupne pogodbe za več kot 3000 hektarjev državnih kmetijskih zemljišč.

40

Filmska recenzija Fant in čaplja

Najnovejši film Hajaa Mijazakija, prvi po desetih letih, je bil nekakšna demonstracija mojstrovega primata. Studio Ghibli zanj ni pripravil promocijske kampanje, pred premiero niso objavili napovednika ali slikovnega gradiva, kaj šele daljšega sinopsisa.

11

Šport

Liga NBA Ob 3.30: Oklahoma City – Dallas

Na prvi tekmi polfinala Zahoda bo Oklahoma gostila Dallas. Maverickse, ki so v uvodnem krogu izločili LA Clipperse s 4:2 v zmagah, čaka velik test proti najboljši ekipi rednega dela v Zahodni konferenci.

26

Giro, 4. etapa Milan po silovitem sprintu osvojil mini Sanremo

V četrti etapi vendarle ni bilo še četrtega napada Tadeja Pogačarja. Druga zaporedna sprinterska etapa Gira 2024 je prinesla nekakšno pomanjšano različico klasike Milano–Sanremo, ki jo je po množičnem sprintu dobil Italijan Jonathan Milan.

133

Evroliga Panathinaikos v peklu Aten potrdil vozovnico za zaključni turnir

Košarkarji Panathinaikosa so drugi udeleženci zaključnega turnirja Evrolige. Na odločilni tekmi so pred 20.000 gledalci v Atenah premagali Maccabi z 81:72 in dobili serijo s 3:2.

3

Žoga je okrogla Adam Gnezda Čerin: Vedno sem izbral pravi trenutek za prestop

Podkast Žoga je okrogla še vedno gostuje v Atenah. Tokrat sta se Luka Petrič in Marko Cirman pogovarjala z Adamom Gnezdo Čerinom.

2

Prestop v Serie A? Gazzetta: Za Šeška je Milan pripravljen odšteti rekordno odškodnino

Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport se je razpisal o slovenskem reprezentančnem napadalcu Benjaminu Šešku, ki navdušuje s predstavami v dresu Leipziga.

74
Oglasno sporočilo

Ali bo digitalizacija prevzela vaš poklic?

Debata o pomanjkanju usposobljenega kadra s področja informacijske tehnologije poteka že mnogo let, obenem pa pri zaposlenih primanjkuje znanja o informacijsko-komunikacijskih tehnologijah (v nadaljevanju IKT).

Košarka Špan v končnici popeljal Krko v polfinale

Škofjeloški košarkarji LTH Castingsa so na drugi četrtfinalni tekmi državnega prvenstva dodobra namučili Krko, ki se je šele v končnici izvila iz primeža in se z zmago z 82:89 uvrstila v polfinale. Cedevita Olimpija ni imela težav s Šentjurjem.

1
Več

Kultura

75 let od izida Škotski umetnik po pošti dobiva na stotine izvodov romana 1984

Škotski umetnik Hans K. Clausen je po pošti prejel že na stotine izvodov kultnega romana 1984. Zbira jih namreč za potrebe instalacije na otoku Jura, kjer je George Orwell – v hudi revščini in bolan – konec 40. let napisal svoj distopični roman.

Desetnica Znanih je deset najboljših del otroške in mladinske književnosti zadnjega leta

Znanih je deset nominirancev za letošnjo desetnico, nagrado za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev. Letošnji nagrajenec ali nagrajenka bo znan 23. maja.

Dediščina Unescova listina uradno zapečatila vpis babištva na seznam nesnovne kulturne dediščine

V Narodni galeriji se je odvila slavnostna podelitev Unescove listine o vpisu babištva na reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

Več

Zabava in slog

Evrovizija Kako so peli nocojšnji polfinalisti in kdo je vas najbolj prepričal?

Od Lažnivca (Liar), o katerem je pela ciprska predstavnica Silia Kapsis, do Borca (Fighter), kar v svoji skladbi izpostavlja luksemburška tekmovalka Tali ... Nocoj smo slišali 15 tekmovalnih pesmi. Katera se vam je najbolj vtisnila v spomin?

Vaši spomini 40 let teleteksta: informira, zabava, izobražuje – lahko pa tudi spremeni življenje

Novice, vreme, spored, šale, športni izidi in še marsikaj – za mnoge, predvsem starejše uporabnike je Teletekst RTV Slovenija še danes nepogrešljivi (in dostikrat primarni) vir informacij. Občasno pa komu tudi spremeni življenje ...

10

Zanimivosti Cene döner kebabov v Nemčiji neznosne, poslanci predlagali celo dnevne bone

V Nemčiji inflacija povzroča astronomske cene döner kebabov. Poslanci so vladi predlagali določene rešitve, kot sta omejitev cen in dnevni boni, a kancler Olaf Scholz meni, da takšni ukrepi v tržnem gospodarstvu niso izvedljivi.

47

Zanimivosti Pomagajte raziskovalcem: znova se išče progasti gož

Nacionalni inštitut za biologijo po prvi uspešni akciji Išče se progasti gož ponovno prosi prebivalce in obiskovalce slovenske Istre, da pomagajo pri informacijah o pojavljanju naše največje ogrožene nestrupene kače.

7

Vrt časa Pravljične kreacije navduševale na letošnji Met Gali

Svetovna javnost, gruča fotografov in modni sladokusci so navdušeno spremljali največje svetovne zvezde, ki so se v New Yorku na Met Gali sprehodile po zeleni preprogi. Največ pogledov sta s svojimi opravami prestregli Zendaya in Cardi B.

4
Oglasno sporočilo

Ameriška radoživost z ekscentričnim Waynom Marshallom in Orkestrom Slovenske filharmonije

Na petem koncertu abonmaja Filharmonični klasični koncerti z naslovom Za radožive bo v vlogi dirigenta in pianista pred Orkester Slovenske filharmonije stopil Wayne Marshall in občinstvo s temperamentno in virtuozno glasbo razgrel še pred poletjem.

Ob osmih Vidmajer in Maatko: V prvem večeru veliko plesa, kričanje in gola koža

Nastopajoči si prizadevajo doseči učinek šoka. Želijo biti drugačni, za odtenek bolj goli. Nekateri so prestopili meje dobrega okusa. Tako svoje vtise po ogledu sinočnje generalke opisujeta novinarka Barbara Vidmajer in poznavalec Eurosonga Alesh Maatko.

5
Več

Uredniški izbor

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109

Medijski akt "Sprejetje akta o svobodi medijev je ob vseh pritiskih velik dosežek"

Akt o svobodi medijev, ki so ga sprejeli v tem sklicu evropskega parlamenta, je po mnenju strokovnjakov velik dosežek sam po sebi. "Evropska unija se področja medijev ni želela lotiti vse od svojega nastanka," pojasnjuje Marko Milosavljević.

92

Intervju Ališič: Če bi Senna preživel, Schumacher ne bi bil tako uspešen

Ni ga maral, njegova brezkompromisnost mu je šla na živce, bližje mu je bil Nigel Mansell. A ko ga je kot dolgoletni novinar formule ena začel spoznavati od blizu, je videl še druge odlike. Z Miranom Ališičem smo se pogovarjali o Ayrtonu Senni.

117
Več

Televizija Slovenija

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31

Pravljice Ste že slišali za Mamo Gos?

Mama Gos ali Mati Goska je izmišljen literarni lik, ki ga zelo dobro poznajo v angleško govorečem svetu, nekoliko manj pa v osrednjem, severnem in zahodnem delu Evrope.

2
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov