Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
MMC-teden - tedenska izdaja najboljših vsebin

Evrovizija Finale buren še pred začetkom: zaradi "incidenta" s tekmovanja izključili nizozemskega predstavnika

Z nocojšnjim finalnim večerom se bo sklenilo letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije. Slovenska predstavnica Raiven se bo s skladbo Veronika med 26 nastopajočimi predstavila dvaindvajseta. A v Malmöju je burno že pred večernim finalom.

256

Evropske volitve 2024 Volivci bodo izbirali med 11 kandidatnimi listami

Državna volilna komisija (DVK) je danes potrdila še zadnje tri pravočasno vložene kandidatne liste strank, ki bodo nastopile na evropskih volitvah 9. junija. Skupaj bodo volivci izbirali med 11 kandidatnimi listami.

18

Bližnji vzhod Iz Rafe zbežalo že 300.000 ljudi. Izrael nadaljuje ofenzivo.

Izraelska vojska je pozvala prebivalce osrednjega in vzhodnega dela Rafe, naj se umaknejo v naselje Al Mavasi na obali Sredozemskega morja. Ukaz nakazuje, da želi Izrael razširiti svojo ofenzivo, do katere so vse bolj kritične ZDA.

73

Evrovizija Ali Izrael ni bil izključen, ker je glavni pokrovitelj in partner Evrovizije izraelsko podjetje?

Zakaj lahko Izrael s svojo agresijo v Gazi sodeluje na Evroviziji, Rusija pa je bila takoj po invaziji v Ukrajini izključena? EBU pravi, da je zadeva "zapletena", a težko se je ogniti dejstvu, da je glavni pokrovitelj izbora izraelsko podjetje.

18

Giro, 8. etapa V begu dneva med 14 kolesarji tudi Bardet

Pred tremi leti je Tadej Pogačar že dobil etapo z zaključkom na 15-km ciljnem klancu Prati di Tivo. Si po zmagi na petkovem kronometru želi Pogi tudi na Giru ponoviti uspeh z dirke dveh morij ali so emirati mnenja, da je sobota dan za ubežnike?

18

Novice

Ljubljana Tradicionalna pohod in tek trojk v spomin na osvoboditev prestolnice, zmagali Modri dirkači

V Ljubljani poteka osrednji del 66. prireditve Pot ob žici, pohod po skoraj 35 kilometrov dolgi trasi okrog prestolnice, kjer so italijanski okupatorji med drugo svetovno vojno skupaj z več kot sto bunkerji postavili ograjo iz bodeče žice.

18

Vojna v Ukrajini Ruske sile nadaljujejo napade na Harkov. Ukrajina znova obstreljuje naftna skladišča v Rusiji.

Iz ukrajinske oblasti Harkov, od koder poročajo o novih napadih, so evakuirali več tisoč ljudi. Medtem so v petek zvečer ukrajinske sile napadle skladišče goriva v okupirani regiji Lugansk, od koder poročajo o treh smrtnih žrtvah.

11

"Impresivna in nepozabna noč!" Zaradi najmočnejšega Sončevega viharja v zadnjih 20 letih tudi v Sloveniji viden severni sij

Nebo nad nekaterimi kraji v Sloveniji je v noči na soboto znova osvetlil severni sij. Tako je bilo v številnih delih sveta od Tasmanije do Velike Britanije, saj je Zemljo dosegel najmočnejši Sončev vihar po oktobru 2003.

37

Šport

Prva liga Večni derbi za naziv podprvaka in boljše izhodišče v Evropi

Olimpija v zadnji, četrti, večni derbi vstopa s prednostjo točke, a s slabo formo. Maribor bo pred znova odprtimi tribunami Ljudskega vrta lovil še tretjo prestižno zmago za prevzem drugega mesta, ki prinaša ali daljši predah ali pa celo Evropsko ligo.

28

Po prvi tretjini Gira Pogačar: "Lepa prednost, a do Rima je še dolga pot."

"Zdaj je odgovornost na UAE Emirates. Zdaj lahko dirko le še izgubijo, kot se pravi," po razpletu kronometra v Perugii priznava ekipa Ineos Grenadiers, medtem ko v rožnato majico odeti slovenski šampion opozarja, da sta pred njim še dve tretjini Gira.

38

Liga NBA Denver na domača poraza odgovoril v Minnesoti

Po dveh prejetih zaušnicah v Denverju so se branilci naslova zbrali in pri Minnesoti pokazali, da zlepa ne bodo predali krone. Denver je tretjo tekmo serije z Minnesoto dobil s 117:90 in znižal izid v polfinalu Zahodne konference na 1:2 v zmagah.

77

Nogomet Gorica v sklepni del 2. SNL in finale pokala z novim trenerjem

Miran Srebrnič ni več samostojni glavni trener Gorice, saj člansko ekipo prevzema Nenad Stojaković, dosedanji trener mladinske ekipe Partizana Beograd. Novogoričane čakata zadnja dva kroga 2. SNL in nato 24. maja finale pokala Slovenije proti Rogaški.

7

SP v hokeju Američani po porazu na popravnem izpitu z Nemci (TV SLO 2 ob 20.10)

Drugi dan 87. svetovnega prvenstva v hokeju prinaša v Pragi in Ostravi po tri tekme. Na TV SLO 2 zvečer lahko spremljate prenos obračuna ZDA – Nemčija. Američani so prvi dan izgubili s Švedi (2:5), Nemci pa so premagali Slovake (6:4).

3
Oglasno sporočilo

Prenovljena osebnost

Ste vedeli, da je posodobljen videz modela Škoda Scala navdihnil všečni koncept Vision RS? Ravno zato je Scala zdaj videti še bolj športno, številne podrobnosti pa poskrbijo za še večji užitek v vožji.

Tenis Incident v Rimu: Đokovića po zmagi zadela aluminijasta steklenica v glavo

Novak Đoković je v 2. krogu turnirja serije 1000 v Rimu izločil Corentina Mouteta s 6:3 in 6:1. Ko je prvi igralec sveta podpisoval avtograme navijačem, je s tribune priletela aluminijasta steklenica in ga zadela v glavo. Potreboval je zdravniško pomoč.

57
Več

Kultura

Podpora Palestini in aktivistom ALUO je izrazila podporo in solidarnost s "krvavečim palestinskim ljudstvom"

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani (UL ALUO) je izrazila "podporo in solidarnost palestinskemu ljudstvu, nad katerim izraelska država izvaja genocid". Ob tem so vlado pozvali, da takoj prizna Palestino kot neodvisno državo.

NUK - 250 let "Dragoceni so lahko tudi pripisi, ki so jih lastniki pustili na fotografijah in drugem gradivu."

Slikovno gradivo, ki ga hranijo v NUK-u, zahteva drugačno hranjenje kot knjige. Zaradi formatov in materiala se gradivo hrani v mapah, posamezne enote pa še v svojih ovojih, zato včasih priprava gradiva za uporabnika vzame precej časa.

3

Oder Bergerjeva predstava Levitan - primer Vitomil Zupan zaživi tudi v portoroškem Monfortu

Vitomil Zupan je bil politični zapornik za najdaljšim stažem v Sloveniji v obdobju socialistične Jugoslavije. Po izpustu iz zapora se ni želel vrniti na položaj, kjer bi bil del sistema, ampak je do smrti delal kot svobodni umetnik.

Več

Zabava in slog

Ture avanture Balearski otoki nad alkoholizirane zabave tudi s štetjem incidentov po narodnostih

Španski Balearski otoki dodatno omejujejo poulično popivanje in čolne za zabave, da bi tako zatrle alkoholizirane dopuste na turističnih območjih.

Avtomobilnost Kako pravilno zavirati na motociklu?

V Avtomobilnosti smo se posvetili teoriji in praksi zaviranja motociklov. Pri tem je izjemno pomembno upoštevati reakcijski čas.

1

Hind's Hall kot himna za Gazo Macklemore: Od "belega raperčka" do prvega glasu protesta

Ironično je, kako se je Macklemora vedno odpravljalo kot "mehkega" belega raperja – nikdar ni bil uvrščen med tiste, ki jih imamo za velikane ameriškega rapa. A 40-letnik je s propalestinsko himno Hind's Hall nenadejano postal prvi glas upora.

10

Na račun dobil 51 milijonov evrov Dobitnik eurojackpota prihaja iz Mengša, zato bo občinski proračun težji za devet milijonov evrov

Loterijski dobitnik, ki so mu pred dnevi izplačali vrtoglavih 51 milijonov evrov, prihaja iz občine Mengeš, zato bo občinski proračun bogatejši za devet milijonov evrov. Nekaj denarja bodo namenili sanaciji po poplavah.

3

Evrovizija Nizozemec Joost Klein zaradi incidenta ostal brez generalke. Žirije ocenile njegov četrtkov nastop.

Nizozemski evrovizijski predstavnik Joost Klein ni smel nastopiti na petkovi večerni generalki, ki jo ocenjujejo strokovne žirije. Kot so sporočili organizatorji, je vzrok za to "incident, v katerega je bil vpleten".

71
Oglasno sporočilo

Beton je material moderne arhitekture

Beton v vsakdanu navadno srečujemo kot siv konstrukcijski material, s katerim gradimo. Izhaja že iz rimskih časov, z njim je zgrajena tudi kupola na rimskem Panteonu, vendar ga v moderni obliki poznamo dobrih 150 let.

Evrovizija RAI se opravičuje za razkrite rezultate s premočno zmago Izraela

Italijanska javna radiotelevizija RAI se je opravičila, ker je po pomoti razkrila izide glasovanja v polfinalnem izboru Evrovizije, za kar je okrivila tehnično napako.

32
Več

Uredniški izbor

Migracije Kako uspešen bo novi evropski migracijski pakt?

Evropski poslanci so v začetku aprila potrdili novo azilno zakonodajo, ki jo bodo morale države članice v svoje zakonodaje uvesti v dveh letih. Nevladniki pa opozarjajo na številne sporne prakse, ki so del t. i. migracijskega pakta.

32

40 let teleteksta RTV Slovenija "Elektronski časopis" preživel tudi s pomočjo spleta

Že ob prelomu tisočletja so se ob pojavu prvih novičarskih spletnih mest spraševali, koliko časa bo še živel teletekst, začetnik digitalizacije v novinarstvu. Četrt stoletja pozneje so njegovi zlati časi že davno mimo, a je še vedno del medijske krajine.

23

40 let Znani obrazi teleteksta urejali vreme, pisali horoskop in OI spremljali vso noč

"Hitrost branja, prevajanje besedila in luščenje bistva, ki ga strneš v nekaj stavkov ali eno vrstico." Delo na teletekstu je Tanji Gobec dalo veliko orodij za nadaljnjo karierno pot. Danes je prepoznaven obraz Televizije Slovenija.

18

Skupna kmetijska politika Kmetje in Bruselj na nasprotnih bregovih: "Slabo premišljeni ukrepi" in krize kmete pognali na ulice

V iztekajočem se mandatu Evropskega parlamenta in komisije so Evropo pretresali številni protesti kmetov. Vzroki zanje so bili sicer različni glede na države, kjer so potekali, a skupno jim je bilo eno – bes je bil večinoma uperjen proti Bruslju.

109
Več

Televizija Slovenija

Novosti Ah, ta leta!: Mi smo družina

Družine, naj so majhne ali velike, jedrne, razširjene ali sestavljene, so za nekatere miren pristan, za druge središče viharja. Včasih so bile družine z veliko otroki nekaj običajnega, danes so precejšnja redkost.

Radio Slovenija

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Simbolna in pomenska analiza evrovizijskega tedna

Malo čudno je, da v tednu, ko praznujemo delo, nihče ne dela. Vsi pa prepevamo. V naslednjem tednu, ko praznujemo Evrovizijo, pa vsi delamo in nihče ne poje.

1

Urban Praprotnik V čem je maraton podoben rojevanju?

Ni redko, da si maratonec, ko prečka ciljno črto, reče: “Nikoli več.” Potem pa se čez nekaj dni že prijavlja na novega. Je pri tem maraton kaj podoben rojevanju?

4

Mojca Širok Vsega je kriv Bruselj

Vsega je kriv Bruselj – to bi bil naslov podkasta, ki sva ga načrtovala z mojim dopisniškim kameradom Igorjem Juričem.

72

Slavko Jerič Zgodovinska prevlada Pogačarja in van der Poela

Kolesarstvo že dolgo ni bilo na tako visoki, razširjeni in specializirani ravni, kot je danes, ravno zato je tako težje razumeti, zakaj Mathieu van der Poel in Tadej Pogačar tako prevladujeta na spomenikih, se pravi najpomembnejših enodnevnih dirkah.

31
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov