Hrana in pijača
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 8 glasov Ocenite to novico!
Jajčevec
Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa. Foto: BoBo

Dodaj v

Polnjeni jajčevci s puranom

Polnjene jajčevce lahko pripravimo na veliko načinov
7. marec 2018 ob 08:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 večja jajčevca, 30 dag puranjih prsi, 7 dag ješprenja, 1 čebula, 1 paprika, peteršilj, olivno olje, sol, poper.

Ješprenj namočimo. Skuhamo ga in odcedimo. Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa.

Nasolimo in damo na cedilo s prerezano stranjo navzdol. Izdolbeno sredico narežemo in jo z nasekljano čebulo popražimo na olju. Dodamo nasekljano meso in narezano papriko. Pražimo toliko časa, da je meso lepo zapečeno.

Dodamo ješprenj, začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Nadevamo izdolbene polovice, jih zložimo na pekač in pokapamo z oljem. Postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 20 minut.

Prijavi napako
Komentarji
Robin Lood
# 07.03.2018 ob 10:02
A ni bolj pravilno: Jajčevci, polnjeni s puranom?
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Mesni lonec z jabolki
16. maj 2018 ob 09:11 Sestavine: 60 dag svinjine, 4 jabolka, 8 brinovih jagod, žlička koromačevih semen, 2 žlici moke, 6 lističev žajblja, 4 žlice masla, 4 dl jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Več novic ...
Kazalo