Hrana in pijača
(1)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 8 glasov Ocenite to novico!
Jajčevec
Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa. Foto: BoBo

Dodaj v

Polnjeni jajčevci s puranom

Polnjene jajčevce lahko pripravimo na veliko načinov
7. marec 2018 ob 08:42
Ljubljana - MMC RTV SLO

Sestavine: 2 večja jajčevca, 30 dag puranjih prsi, 7 dag ješprenja, 1 čebula, 1 paprika, peteršilj, olivno olje, sol, poper.

Ješprenj namočimo. Skuhamo ga in odcedimo. Jajčevca vzdolžno prerežemo in polovice izdolbemo, vendar ob lupini pustimo vsaj 1,5 cm mesa.

Nasolimo in damo na cedilo s prerezano stranjo navzdol. Izdolbeno sredico narežemo in jo z nasekljano čebulo popražimo na olju. Dodamo nasekljano meso in narezano papriko. Pražimo toliko časa, da je meso lepo zapečeno.

Dodamo ješprenj, začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Nadevamo izdolbene polovice, jih zložimo na pekač in pokapamo z oljem. Postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, in pečemo približno 20 minut.

Prijavi napako
Komentarji
Robin Lood
# 07.03.2018 ob 10:02
A ni bolj pravilno: Jajčevci, polnjeni s puranom?
Kuharski recepti - Seznam mesn ...
link
Puranji zrezki s porom in papriko
1
6. september 2018 ob 09:50 Sestavine: 4 puranji zrezki, 2 rdeči papriki, 2 večja pora, timijan, 2 dl jušne osnove, nekaj žlic kisle smetane, olje, sol, poper. Papriko in por očistimo.
Več novic ...
Hrana in pijača
link
Zlato seneno mleko
3
23. september 2018 ob 09:02 Potrebujemo: 0,5 l senenega mleka, žlička mlete kurkume, pol žličke cimeta (ali po okusu), lahko dodate še malo kardamoma (po želji), dva ščepca mletega popra, žlička olivnega olja, med ali kakšno ...
Več novic ...
Kazalo