Hrana in pijača
(6)
slivovi cmoki
Cmoke zabelimo s kruhovimi drobtinicami, prepraženimi na maslu. Po želji jih še posujemo s sladkorjem. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Slivovi (češpljevi) cmoki

Ideja za kosilo
7. september 2018 ob 09:06
Ljubljana - MMC RTV SLO

Potrebujemo: 50 dag krompirja, 15 dag moke, 2 jajci, malo soli, 12 sliv (češpelj), 5 dag sladkorja, peščico kruhovih drobtinic, 10 dag masla.

Olupljen krompir skuhamo v slani vodi, ga odcedimo in dvakrat pretlačimo. Iz pretlačenega krompirja zamesimo testo. Krompirju dodamo moko, polovica količine naj bo ostra moka, druga polovica pa mehka, nato dodamo še olje, dva rumenjaka in en beljak. Testo dvakrat premesimo, do bodo cmoki čim bolj rahli!

Več receptov na:
dobrojutro.rtvslo.si.

.
Izkoščičeno češpljo (slivo) posujemo s sladkorjem in obdamo s primerno količino testa. Z dlanmi oblikujte kroglice. Cmoki kuhamo v slanem kropu približno deset minut. Ko se dvignejo na vrh, jih še malo pokuhamo. Cmoke zabelimo s kruhovimi drobtinicami, prepraženimi na maslu. Po želji jih še posujemo s sladkorjem.

Sa. J., recept Bernarda Bolčiča in Karmen Grk Česnik (oddaja Dobro jutro)
Prijavi napako
Komentarji
čak mal noris
# 07.09.2018 ob 09:25
Če je recept iz Brkinov, pol je češpa. Drgač pa češpLJa.
memepower
# 07.09.2018 ob 09:57
Če je recept iz Brkinov, pol je češpa. Drgač pa češpLJa.

No ja, češpla po domače.
tulumba
# 07.09.2018 ob 12:57
Pa smo tam! Če se ne podvizate z imenom, nas bodo sosedje zopet prehiteli, pa bomo meli zagorske ali pa varaždinske knedle od šljive...
Med drugim pa je odveč navajati avtorja recepta, ki je povsem ljudski in varira od vasi, do vasi kot goveja župca.
Machete
# 07.09.2018 ob 11:31
Čjšpov' je pravilno.
(S povdarkom na V)
maja kibira
# 07.09.2018 ob 10:31
Češpovi????...ali češpljevi...
arhitektka
# 07.09.2018 ob 10:17
Zanimivo, mene so pa učili, da krompirjevo testo čim hitreje in kar najmanj mesimo, ker se sicer 'zjoka' - spusti vodo.
Hrana in pijača
link
Oslič s krompirjem in olivami
15. november 2018 ob 08:28 Sestavine: 80 dag osličevih filejev, 50 dag krompirja, 1 glavica česna, 20 dag drobnega paradižnika, 15 dag oliv, 3 žlice nasekljanega peteršilja, 1,5 dl belega vina, 5 žlic olivnega olja, timijan, ...
Več novic ...
Kazalo