Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 1 glasov Ocenite to novico!
Enostavna rižota z lososom
Poleg rižote lahko postrežemo s solato in kozarcem belega vina.

Dodaj v

Enostavna rižota z lososom

Preden postrežemo, potresemo z nasekljanim drobnjakom
20. januar 2006 ob 06:02
MMC RTV SLO

Sestavine: 22 dag riža, 40 dag lososovega fileja, dl belega vina, 8 dl zelenjavne jušne osnove, pol limone, 5 dag parmezana, šopek drobnjaka, čebuli, sol, poper.

Na malo olja popražimo eno nasekljano čebulo. Dodamo riž, zalijemo z vinom in limoninim sokom. Pražimo nekaj minut, nato pa postopno zalivamo z jušno osnovo. Ko je riž kuhan, odstavimo. Začinimo s soljo in poprom ter vmešamo nariban parmezan.



Drugo čebulo ravno tako nasekljamo in popražimo na dveh žlicah olja. Dodamo na koščke narezan lososov file, ki jih opečemo z vseh strani. Lososa solimo in zmešamo z rižem. Zabelimo z žličko masla in potresemo z nasekljanim drobnjakom.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam test ...
link
Peresniki z ingverjem in piščancem na sredozemski zelenjavi
18. december 2014 ob 13:50 100 g brokolija, 200 g svežih belušev, 100 g šalotke, 100 g črnih oliv, 100 g bučk, 2 stroka česna, 50 g mandljev, 50 g pinjol, 100 g ingverja, 200 g piščančjega fileja, olivno olje, sol, poper, ...
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Jabolka z mandlji in s cimetom
20. december 2014 ob 09:00 Sestavine: 6 večjih kislih jabolk, limona, 3 dag masla, žlička cimeta, 5 dag mandljevih lističev, 3 žlice rozin, 3 žlice rjavega sladkorja. Pečico ogrejemo na 170 stopinj Celzija.
Več novic ...
Kazalo