Kuharski nasveti
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.7 od 3 glasov Ocenite to novico!
Poletni ričet oz. ječmen
Proti koncu dodamo natrgane liste zelene ali peteršilja. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Poletni ričet oz. ječmen

Pa dober tek!
5. junij 2016 ob 10:09
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Sestavine: 4 jedilne žlice suhega ješprenja, 4 koščke pršuta, 4 mlade krompirje, 2 korenčka, mladi česen, 2 pesti svežega graha, listi zelene, olivno olje, sol.

Ješprenj in pršut operemo v topli vodi, prilijemo malo vode in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč. Nato vodo odlijemo, natočimo svežo, dodamo cel krompir, lovor ter kuhamo približno pol ure.

Posebej v kozico damo v topli vodi oprano zelenjavo, za prst vode, olje in vse skupaj malo popečemo. Ko zelenjava zadiši, dodamo kuhan ješprenj in vse ostalo, z vodo vred. Po potrebi dolijemo še malo vrele vode, da je vsega skupaj za približno 2 litra.

Solimo in kuhamo še pol ure. Proti koncu dodamo natrgane liste zelene ali peteršilja.

T. H., oddaja Dobro jutro (recept Emilije Pavlič)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam enol ...
link
Gobov ješprenj s porom
1
13. februar 2018 ob 13:07 Sestavine: 20 dag ješprenja, 60 dag svežih gob (jurčki, lisičke ...), 3 žlice olivnega olja, 2 pora, 2 dag masla, peteršilj, sol, poper.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Hladna juha iz paprike
25. maj 2018 ob 10:32 Sestavine: 80 dag rdeče paprike, 2 cm ingverjeve korenine, 2 stroka česna, suh čili, limona, 2 pomaranči, šopek koriandra, 2 žlici balzamičnega kisa, sol, poper.
Več novic ...
Kazalo