Kuharski nasveti
()
Poletni ričet oz. ječmen
Proti koncu dodamo natrgane liste zelene ali peteršilja. Foto: Dobro jutro

Dodaj v

Poletni ričet oz. ječmen

Pa dober tek!
5. junij 2016 ob 10:09
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Sestavine: 4 jedilne žlice suhega ješprenja, 4 koščke pršuta, 4 mlade krompirje, 2 korenčka, mladi česen, 2 pesti svežega graha, listi zelene, olivno olje, sol.

Ješprenj in pršut operemo v topli vodi, prilijemo malo vode in postavimo v hladilnik za nekaj ur ali čez noč. Nato vodo odlijemo, natočimo svežo, dodamo cel krompir, lovor ter kuhamo približno pol ure.

Posebej v kozico damo v topli vodi oprano zelenjavo, za prst vode, olje in vse skupaj malo popečemo. Ko zelenjava zadiši, dodamo kuhan ješprenj in vse ostalo, z vodo vred. Po potrebi dolijemo še malo vrele vode, da je vsega skupaj za približno 2 litra.

Solimo in kuhamo še pol ure. Proti koncu dodamo natrgane liste zelene ali peteršilja.

T. H., oddaja Dobro jutro (recept Emilije Pavlič)
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kuharski recepti - Seznam enol ...
link
Koleraba s prekajenim mesom
29. september 2018 ob 09:31 Sestavine: 75 dag rumene kolerabe, 40 dag prekajenega svinjskega mesa, 4 žlice olja, 1 žlica sesekljane čebule, sol, poper, peteršilj. Kolerabo olupimo, narežemo na lističe ali jo naribamo.
Več novic ...
Kuharski nasveti
link
Koruzni močnik ali "domač koruzni puding"
10. november 2018 ob 09:40 Sestavine: liter kravjega mleka, 4 žlice koruzne moke, ščepec soli, košček masla, malo medu, lešniki. Koruzno moko presejemo, jo vsipamo v mlačno mleko in mešamo z metlico za stepanje.
Več novic ...
Kazalo