Zadnjih 20 novic

Novice

19. september: Smrt kranjskega polihistorja Vajkarda Valvasorja
Leta 1693 je umrl ljubljanski plemič polihistor, zgodovinar, topograf, etnograf in risar Janez Vajkard Valvasor. Imel je 16 bratov in sester.

Novice

Predlagana nova veleposlanica ZDA čez prvo oviro
Odbor ameriškega senata za mednarodne odnose je potrdil nominacije osmih kandidatov za veleposlanike, med njimi tudi Lynde Blanchard, ki jo Bela hiša pošilja v Slovenijo.
5

Novice

"Skrbi me, da so mladi prekarnost sprejeli kot nekaj normalnega"
"Mi že dolgo živimo v ekonomiji, ki je definirana s prekarnostjo, cela ekonomija temelji na tem, da smo negotovi. Po principih prekarnosti in negotovosti so začele delovati tudi institucije, ki so ...
23

Novice

UKC Maribor: Selitev pljučnega oddelka nujno potrebna, denarja za to ni
Vodstvo UKC-ja Maribor je članom sveta zavoda predstavilo projekt selitve oddelka za pljučne bolezni s Slivniškega Pohorja v matično enoto v Mariboru.
5

Novice

Italijana v kombiju tihotapila 107 pasjih mladičev
Murskosoboški policisti so v petek preverjali tovorno vozilo, vozil ga je 45-letni Italijan, skupaj s 40-letnim sopotnikom.
8

Novice

Kurz in Conte poudarila nujnost krepitve nadzora na mejah EU-ja
Avstrijski kancler Sebastian Kurz in italijanski premier Giuseppe Conte sta se na srečanju strinjala o migracijski politiki v EU-ju. Podpirata krepitev nadzora na zunanjih mejah Unije.
7

Kultura

Gertrude Stein
Razgled mi je všeč, vendar sem rada obrnjena s hrbtom proti njemu.

Zabava

Kim Cattrall spet izvisela – tokrat je nanjo "pozabila" Kristin Davis
Znano je, da štiri prijateljice nanizanke Seks v mestu v resničnem življenju niso v najboljših odnosih.
5

Kultura

Ob razstavi Ivane Kobilce je izšel "do zdaj najbolj kakovosten katalog v Narodni galeriji"
Kot publikacijo, ki popravlja tudi nekatere trditve o Ivani Kobilci, bi lahko med drugim označili katalog, ki je izšel ob retrospektivi njenega dela v Narodni galeriji.

Novice

An abundance of wild mushrooms, but even more uninformed pickers
This year’s excellent wild mushroom season has attracted many recreational mushroom pickers to Slovenia’s forests. But some of them fail to heed the rules of acceptable behavior in the woods.

Šport

Lepši časi - NZS zagotovil pol milijona za nogometno infrastrukturo
Nogometna zveza Slovenije je zagotovila pol milijona evrov za nogometno infrastrukturo, s katero bodo poskrbeli za boljšo in lepšo podobo nogometnih stadionov v Sloveniji.
23

Novice

IJS-jevo raziskavo o zdravljenju raka z nanomateriali objavila ugledna revija
Raziskovalci Odseka za biokemijo, molekularno in strukturno biologijo Instituta Jožef Stefan so v znanstveni reviji Nano Letters predstavili nove možnosti za zdravljenje raka z nanomateriali.
5

Kultura

Po izčrpanju vode iz staroegipčanskega templja vzniknil kipec sfinge
Skoraj na tedenski ravni prihajajo iz Egipta novice o novih arheoloških odkritjih, saj se oblasti zavedajo, da lahko na ta način v državo znova zvabijo turiste, ki jih v zadnjih letih odvrača ...
1

Novice

Why are there 900 medical doctors among the 1000 best-paid public sector employees?
For years, even a cursory glimpse at the list of the top-1000 public sector salaries revealed that it is made up mostly of medical doctors.

Novice

Nemška vlada vodjo obveščevalcev Maassena preselila na notranje ministrstvo
Nemška vlada se je odločila, da mora vodja notranje obveščevalne službe Hans-Georg Maassen odstopiti in se preseliti na položaj državnega sekretarja na notranjem ministrstvu.
6

Zabava

Janet Jackson je skladbi Thriller prvič prisluhnila v avtomobilu
Ko je Michael Jackson leta 1982 izdal skladbo Thriller , je istoimenski album dolga desetletja veljal za najbolje prodajani album vseh časov.
3

Šport

"Mojster" Debevec: Nihče v moji starosti na SP-ju ni osvojil medalje
"Glede na to, da je to šele moj drugi naslov svetovnega prvaka, sem tega dosežka v Changwonu zelo vesel in zadovoljen. Še posebej me veseli, da mi je to uspelo v mojih 'zrelih letih', saj nihče v ...
3

Novice

Pahor se je sestal z Junckerjem glede mnenja pravne službe EK-ja
Predsednik Borut Pahor je v ponedeljek s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović neformalno govoril o arbitraži.
50

Kultura

Umrl je Zmago Šmitek, eden najvidnejših slovenskih etnologov
Poslovil se je etnolog Zmago Šmitek, ki je bil mnogo let redni profesor na Oddelku za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete v Ljubljani ter se uvršča med najvidnejše slovenske ...
2

Šport

Zmagi Handanovića in Oblaka, Firmino junak Liverpoola
Nogometaši Interja, za katerega je branil slovenski vratar Samir Handanović, so se po šestih letih vrnili v Ligo prvakov in v uvodnem krogu z 2:1 premagali Tottenham, čeprav so še do 86. minute ...
81
Izjava dneva
link
Ariel Salleh
18. september 2018 ob 14:00 Nekatere moti povezovanje ženske in narave, kajti patriarhalni sistem, patriarhalne filozofije, patriarhalne religije, celo zakoni in ekonomske teorije so ženske zvedli na področje narave in jih ...
Več novic ...
Kazalo