Zadnjih 20 novic

Šport

Stoječe ovacije ob domačem debiju Jimmyja Butlerja
Indiana je s 23 točkami Tyrekeja Evansa (zadel je tudi pet trojk) drugič v tednu dni premagala Miami (99:91), pri katerem Goran Dragić ni bil posebej razpoložen.

Kultura

Dragan Velikić: Ne moremo se vrniti v nekdanje življenje
Najpomembneje je, da priseljenec v novem okolju sprejme njegov kod: za urejeno družbo, in v tako se ljudje navadno selijo, sta pomembna jezik in komunikacija, pa tudi to, da lahko izražate svojo ...

Šport

"Čutim del odgovornosti. Meni je žal, a to ni nobena tragedija za slovenski nogomet"
Slovenija je šla v novoustanovljeno Ligo prvakov kot nosilka skupine 3 v Ligi C, a zdaj pa je krog pred koncem že izpadla na dno evropskega reprezentančnega nogometa.

Kultura

Liffe: Stotnik
Vojna drama Stotnik je do groteskne končne izpeljave pripeljani rek, da "obleka naredi človeka". Nekatere uniforme očitno ustvarjajo zveri.

Novice

V krutih vojnih razmerah izjemen preboj medicine
Nuja je mati inovacij, pravi rek.

Zabava

Ne potrebujemo šestih voznih pasov, da bi v službo prispeli prej
Voznike, ki se vsakodnevno iz Dolenjske in Štajerske zjutraj vozijo v službo v Ljubljano in popoldne nazaj, smo pozvali, da sodelujejo v velikem eksperimentu.

Novice

Fair Island - z odlokom izseljeni otok z duhovi preteklosti
Shane Noble brzi po zalivu Bonavista in para s svojim čolnom valove, da pljuska na nas mrzla morska voda.

Novice

Od polnoči dalje volilni molk
Ob polnoči je nastopil volilni molk, ki bo trajal vse do zaprtja volišč v nedeljo ob 19. uri, v tem času je vsakršno nagovarjanje volivcev prepovedano.

Novice

17. november: Tragedija v Logu pod Mangartom
Leta 2000 je plaz v Logu pod Mangartom zasul sedem ljudi. Poškodoval je 23 stanovanjskih in gospodarskih objektov, porušil dva mostova, uničil več cestnih odsekov in elektrarno.

Šport

Igor Benedejčič: "Več korajže bi morali imeti"
" Zelo dobro smo začeli, potem pa ne vem, zakaj smo se postavili preveč nazaj, " je po remiju proti Norveški (1:1 ) razmišljal strelec edinega slovenskega gola Benjamin Verbič.

Novice

Angela Merkel v Chemnitzu obsodila val ksenofobnega nasilja to poletje
Nemška kanclerka Angela Merkel je na prvem obisku mesta Chemnitz po poletnem nasilju skrajne desnice ljudi pozvala, naj se zoperstavijo sovraštvu. V mestu so jo pričakali nasprotniki.

Novice

Matozova zahteva, da se izloči začasna predsednica okrožnega sodišča, zavrnjena
Višje sodišče v Celju je zavrnilo zahtevo odvetnika Janeza Janše Francija Matoza za izločitev začasne predsednice okrožnega sodišča.

Kultura

Umrl muzikolog Borut Loparnik
V 84. letu starosti je umrl letošnji Mantuanijev nagrajenec Borut Loparnik.

Novice

We don’t even look after the little fertile soil we have
Slovenia will always have to import food, as 80% of agricultural land is not suitable for farming.

Ture avanture

21. slovenski festival vin: hram kulture napolnili vinski hlapi
V Cankarjevem domu, hramu slovenske kulture, je v teh dneh zadišalo tako kot v običajnih vinskih hramih – preddverje in veliko sprejemno dvorano je namreč zasedlo več kot 150 vinarjev, pri katerih ...

Novice

Stanovanjskemu skladu 50-milijonsko posojilo za gradnjo 800 najemnih stanovanj
Razvojna banka Sveta Evrope (CEB) je Stanovanjskemu skladu RS odobrila 50 milijonov evrov posojila za gradnjo 800 javnih najemnih stanovanj v Ljubljani in Mariboru, so sporočili iz Sveta Evrope.

Novice

Slovenija gosti srečanje Trilateralne komisije
Ljubljana gosti 42. evropsko srečanje Trilateralne komisije, na katerem se je zbralo več kot 200 vplivnih posameznikov iz Evrope in sveta, ki bodo tri dni razpravljali o izzivih za prihodnost Evrope.

Šport

Neslaven rekord Olimpije: 66 dobljenih točk do polčasa
Razprodaja ugleda košarkarjev Petrola Olimpije se je nadaljevala v Laktaših, kjer jim je Igokea že do polčasa nasula neverjetnih 66 točk, na koncu pa je bilo 115:105.

Šport

Walter Hofer
To je bila izključno moja odločitev in gre za to, da bom takrat dosegel starost za upokojitev. Imam nekaj ponudb z različnih področij, tudi zunaj smučarskih skokov. A za zdaj o tem še ne razmišljam.

Novice

Združeno kraljestvo dobilo tretjega ministra za brexit
Britanska premierka Theresa May je po odstopu Dominica Raaba na mesto ministra za brexit imenovala državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, evroskeptika Stephena Barclaya.
Izjava dneva
link
Simona Kukovič
16. november 2018 ob 13:03 Letošnja kampanja za lokalne volitve je precej groba, včasih že na meji etičnega ali sprejemljivega. To pa je z vidika povprečnega volivca že težko poslušati.
Več novic ...
Kazalo