Zadnjih 20 novic

Novice

V trku z reševalnim vozilom dve osebi mrtvi
V prometni nesreči, ki se je nekaj pred 14. uro zgodila na Toplarniški cesti v Ljubljani, sta umrli dve osebi. Trčila sta reševalno vozilo in motorno kolo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Zabava

Službeni avtomobili so pogosto "oskubljeni do konca"
Službeni avtomobili so pogosto "oskubljeni do konca". Kdaj se bo zgodilo, da bo vsak delodajalec svojemu vozniku zagotovili udobje, denimo masažni sedež in še kaj?

Kultura

Dylan bo vendarle prišel po Nobelovo nagrado, ampak brez predavanja v živo
Bob Dylan, ki so ga lanskega oktobra razglasili za Nobelovega lavreata za literaturo, bo konec tedna vendarle prevzel diplomo in medaljo, ki mu na podlagi priznanja pripadata.

Novice

"Dan, preživet s psom v naravi, je odlično izpolnjen dan"
Noemi Vidmar iz Vipave se je rodila z okvaro hrbtenice in zdravniki so menili, da nikoli ne bo shodila. Pri sedemnajstih teka za svojo ovčarko Kseno in želi postati veterinarka.

Novice

Komisija ni prepričana, da je čas za prodajo NLB-ja pravi
Postopek prodaje Nove Ljubljanske banke (NLB) po besedah predstavnikov države teče v skladu z načrti, a več poslancev je na komisiji DZ-ja za nadzor javnih financ opozorilo, da s prodajo ne kaže ...
1

Šport

V superveleslalomu prvaka Brezovnikova in Čater
Alpski smučarji in smučarke so se na Krvavcu potegovali za naslove državnih prvakov v superveleslalomu. V ženski konkurenci je slavila Saša Brezovnik, v moški pa Martin Čater.
2

Kultura

21. stoletje ni prepreka za ježo čez staro celino, z izjemo tehničnih ovir
Štirje jezdeci bodo v okviru letošnje Documente 14 prejahali skoraj tri tisoč kilometrov dolgo pot od Aten do Kassla in tako povezali obe lokaciji letošnje izvedbe ene od osrednjih manifestacij ...
1

Zabava

Nepredipravi vlomili v hišo zvezdnice serije Brez sramu
Vlomilci so iz hiše zvezdnice serije Brez sramu Emmy Rossum v Los Angelesu odnesli za več kot 140.000 evrov vredni nakit in ostale vredne predmete.
1

Novice

Društva, sindikati: Projekt Za dostojno delo le manever ministrice za kupovanje časa
Koalicija društev in sindikatov je pripravila svoje spremembe zakona o inšpekciji, saj ministrski osnutek novele ni dovolj učinkovit za problematiko prekarnih zaposlitev.
5

Šport

Maribor lahko pobegne že na dvomestno razliko
Nogometaši Maribora v 26. krogu slovenske lige gostijo zadnjeuvrščene Radomlje in vse razen gladke zmage bi bilo ogromno presenečenje.
14

Novice

S poroko londonske in frankfurtske borze spet ne bo nič
Evropska komisija je ustavila veliko združitev London Stock Exchange in Deutsche Börse.

Novice

Oborožen moški od bančnih uslužbenk v Mariboru zahteval denar
Oborožen moški je dopoldne v NKBM-ju na Turnerjevi ulici v Mariboru od zaposlenih zahteval denar, nato pa peš zbežal v smeri Vrbanske ulice. Za zdaj še ni znano, ali je kaj odnesel.
6

Novice

Anton Rop
Politiki smo itak vsi pokvarjeni.
1

Šport

Ameriške hokejistke zadovoljne z dogovorom
Ženska hokejska reprezentanca ZDA je grozila, da ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu, če jih država ne bo enakovredno obravnavala kot moške kolege, a je spor z zvezo zdaj zgladila.
1

Novice

Rimski vrelec complex: municipality will try again to sell dilapidated cultural monument
There is no interest in purchase of cultural monument of local importance, the Rimski vrelec complex in Kotlje comprising the plot of 17 thousand square metres, a hotel and auxiliary buildings, ...

Novice

Ranko Stojić leaving Olimpija again
Olimpija leadership announced that Ranko Stojić, the 58-year old Serbian, is no longer the club's sports director. They parted consensually, was written in their press release.

Novice

WHO: V Evropi zaradi zmanjšanja števila cepljenj možnost izbruha ošpic
Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je v torek izdala svarilo pred izbruhom ošpic v državah, kjer se je zmanjšalo število cepljenj.
69

Kultura

Kinotrip mlade filmofile ponovno vabi na filmsko popotovanje
Filmski festival, ki sledi motu Mladi za mlade , letos drugič odpira svoja vrata v Kinodvoru in tako podmladku ponuja možnost, da sam sooblikuje filmski program in ga ponudi sovrstnikom.

Novice

Odvetniška družba mora izbrisati osebne podatke slovenskih voznikov
Za zdaj še nepravnomočna odločba informacijskega pooblaščenca odvetniški družbi Ušeničnik - Žagar iz Ljubljane nalaga izbris osebnih podatkov slovenskih voznikov.
2

Zabava

Ananas z vinsko kremo
Sestavine: 4 zelo sveži rumenjaki, 10 dag sladkorja v prahu, zavitek vaniljevega sladkorja, 2 dl marsale ali polsuhega belega vina, 4 žlice rjavega sladkorja, 5 dag masla, limona, majhen ananas.
Kazalo