Zadnjih 20 novic

Zabava

Infografika: 20 let jagod in čokolad skupine Rok'n'band
Rok'n'band so pred 20 leti nastopili na Emi in zasedli tretje mesto s pesmijo, ki je kasneje postala ena izmed njihovih največjih uspešnic - gre za pesem Jagode in čokolada.

Kultura

Bogati arhiv Gabriela Garcíe Márqueze odslej brezplačno dostopen
Ko je univerza v Teksasu pred dvema letoma odkupila arhiv pokojnega Gabriela Garcíe Márqueza, akademiki niso spregledali ironije tega, da je opus največjega pisatelja latinske Amerike in ostrega ...

Šport

Stevens napoveduje napad na zlato medaljo
V sredo se bo v Köbenhavnu začelo 19. evropsko prvenstvo v plavanju v 25-metrskih bazenih. Slovenski plavalci bodo imeli že uvodni dan priložnot za 100. medaljo na velikih tekmovanjih.
1

Novice

Foto: Eksplozija v centru za distribucijo plina v Avstriji; ena žrtev in 18 ranjenih
V največjem avstrijskem centru za distribucijo zemeljskega plina v kraju Baumgarten an der March vzhodno od Dunaja je odjeknila močna eksplozija, v kateri je en človek umrl, 18 ljudi pa je ranjenih.
1

Šport

V pričakovanju finala Real Madrid - Gremio
Branilec naslova Real Madrid je tudi letos favorit, da osvoji svetovno klubsko nogometno prvenstvo, ki poteka v Združenih arabskih Emiratih.
4

Kultura

Reverz: o usodi dragocenosti po drugi svetovni vojni
Novi dokumentarec Reverz pripoveduje zgodbo umetnin in drugih vrednih predmetov, ki jih je po drugi svetovni vojni iz zasebnih rok za Federalni zbirni center nabirala posebna komisija, češ da jemlje ...
2

Novice

Prihajajo obsežne poplave. Pogrešajo moškega, ki je omahnil v deročo Mežo.
Veter bo polagoma ponehal, toda vode bodo še lep čas naraščale. Arso opozarja, da prihaja povodenj, ki bo trajala do konca tedna. Predvsem sta ogrožena južni del Ljubljane in okolica Vipave.
6

Zabava

Enrique Iglesias prihaja naslednje leto v areno Stožice
Popzvezdnik Enrique Iglesias se bo v okviru svetovne turneje Sex and Love prihodnje leto ustavil tudi v Slovenijo. 12. maja prihaja v areno Stožice.
14

Novice

Politika nasprotuje izkoriščanju prodajalcev v trafikah. Lastniki poslovnega modela ne želijo spreminjati.
Položaj prodajalcev v trafikah, ki prek franšiznih pogodb delajo 10 ur ali več dnevno za znesek, ki včasih ne dosega niti minimalne plače, bo pristal tudi na delovni mizi parlamentarnegas odbora za ...
26

Novice

"Bodite dober državljan in na koncu dobite tri plenice"
Po podatkih ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti lahko domovi za starejše občane po Sloveniji sprejmejo skupaj nekaj več kot 18.600 ljudi.
13

Šport

Športniki iz ekipnih športov zelo redko športniki leta
V Sloveniji več kot polovica vseh športnikov leta prihaja iz dveh športov: alpskega smučanja in atletike.
24

Novice

Ženske, ki Trumpa obtožujejo nadlegovanja, zahtevajo kongresno preiskavo
Tri ženske, ki ameriškega predsednika Donalda Trumpa obtožujejo spolnega napada, so pozvale kongres, naj uvede preiskavo proti predsedniku.
109

Novice

Strong winds topple trees and blow off roofs
Strong winds, especially in the Gorenjska, Koroška, Dolenjska and central Slovenia, have toppled down trees, blown off roofs and caused damage to power lines.

Kultura

Uspeh slovenskih umetnikov v Parizu
Na letošnji že 156. mednarodni razstavi, ki jo v prostorih Carrousela du Louvre v Parizu organizira Francosko Nacionalno društvo za umetnost, so se znova predstavili tudi slovenski umetniki.
1

Zabava

Veter v Velenju podrl novoletno jelko
Hud veter, ki povzroča nevšečnosti po vsej državi, je podrl tudi približno 16 metrov visoko novoletno jelko na Titovem trgu v Velenju. To bodo zdaj postavili na novo.
14

Novice

Na sprehod po mestnih promenadah
Ob sobotah, prvič 23. decembra, vas bomo povabili na sprehod po slovenskih mestnih promenadah, živih, slikovitih, tradicionalno, umetnostno in zgodovinsko bogatih.

Šport

TV SLO 2/MMC: Nocoj znani najboljši športniki v letu 2017
Peter Prevc, Tina Trstenjak in slovenski hokejisti so bili izbrani za najboljše športnike Slovenije lani. Kdo bodo njihovi nasledniki? Odgovori bodo znani danes zvečer.
47

Kultura

Rim nagrajuje najboljše v evropskem gledališču, tudi Jerneja Lorencija
V Rimu bo do nedelje potekal gledališki festival Premio Europa, v okviru katerega bodo podelili nagrado Evropske komisije za "novo gledališko realnost".
2

Novice

AI: Evropski voditelji sokrivi mučenja prebežnikov v Libiji
Organizacija za človekove pravice Amnesty International (AI) je vlade evropskih držav obtožila, da so sokrive mučenja in zlorab več deset tisoč beguncev in migrantov, ki jih libijske oblasti ...
51

Šport

Pittsburgh spet ostal praznih rok
Dvakratnim zaporednim zmagovalcem Stanleyjevega pokala v tej sezoni še naprej ne gre. Tokrat so hokejisti Pittsburgha pred svojimi gledalci izgubili proti Coloradu z 1:2.
2
Kazalo