Zadnjih 20 novic

Zabava

Palestinci pozivajo k omejitvi prenosa Evrovizije v izraelskih naselbinah
Palestinska osvobodilna organizacija (PLO) je pozvala Evropsko radiodifuzno zvezo (EBU), da omeji prenose pesmi Evrovizije leta 2019 v, po mnenju organizacije, nezakonitih izraelskih naselbinah.

Novice

Povprečni Slovenec lani zavrgel 64 kilogramov hrane
V letu 2017 je povprečen prebivalec Slovenije zavrgel 64 kilogramov hrane ali štiri odstotke manj kot v letu prej. Zavrženega je bilo 38 odstotkov povsem užitne hrane, ocenjujejo na Sursu.

Novice

Hrvaška: bo napad na učitelja obravnavan kot napad na uradno osebo?
Zaradi fizičnega napada na dijaka srednje tehnične šole v Čakovcu je dobil profesor opomin pred odpovedjo zaposlitve. A profesor, ki sta ga učenca izzivala, ima močno podporo javnosti.

Kultura

Rusija praznuje stoletnico rojstva nobelovca Aleksandra Solženicina
Pred 100 leti se je na današnji dan rodil eden najpomembnejših ruskih pisateljev 20. stoletja Aleksander Solženicin, ki je leta 1970 prejel Nobelovo nagrado za literaturo.

Šport

Bo Jan Oblak izbran v Uefino najenajsterico leta 2018? Odločate uporabniki spleta.
Med 50 nominiranci za najboljšo nogometno enajsterico leta 2018 v Evropi je Uefa izbrala tudi slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki mora za najenajsterico ugnati štiri vratarske kolege.

Novice

Peter Prevc
Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.

Kultura

Kritiško hvaljene Posledice se predstavijo tudi Ameriki
Na mednarodnem festivalu evropskih filmov v Silver Springu v ameriški zvezni državi Maryland prikazujejo tudi film slovenskega režiserja Darka Štanteta Posledice. To je hkrati ameriška premiera.

Zabava

Golo plezanje na Keopsovo piramido razburja Egipčane
Egiptovske oblasti preverjajo pristnost posnetka, ki ga je objavil danski par - na njem gola pozirata na vrhu Keopsove piramide v Gizi. Plezanje za piramide je namreč strogo prepovedano.

Novice

Namesto 900 priznanih le okoli 30 poklicnih bolezni na leto
Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije v Evropski uniji zaradi poklicnih bolezni vsako leto umre več kot 300.000 ljudi. V Sloveniji, kjer uradne ocene ni, poklicnih bolezni razen azbestnih že skoraj tri desetletja ne odkrivamo in ne preprečujemo.

Novice

Nadaljevanje sojenja Mengovi, kitajski mediji: ZDA se bodo tehnološko izolirale
Na kanadskem sodišču še vedno poteka obravnava direktorici kitajskega Huaweia Meng Vandžov, saj se sodišče še vedno ni odločilo, ali ji bo potrdilo izpust v zameno varščino.

Kultura

Kako se je v dobrem stoletju izoblikoval mit o Ivanu Cankarju
Drevi ob 20.00, na stoletnico Cankarjeve smrti, ste vabljeni k ogledu dokumentarno-igranega filma Cankar, ki nam v igranih prizorih približa zasebno življenje največjega slovenskega pisatelja.

Šport

Zlatan Ibrahimović
Zdaj vemo, da je bil Florentino Perez tisti, ki je tekmoval z Lionelom Messijem za zlato žogo, in ne Cristiano Ronaldo.

Kultura

Literarno pohujšanje: povezava med Cankarjem in vampi?
Na TV Slovenija prihaja niz kratkih oddaj, v katerih bodo na živ in dostopen način predstavili 50 ključnih knjig za oblikovanje slovenske družbene zavesti, brez katerih nas ne bi bilo, oziroma se ne ...

Novice

Borut Pahor: Cankar was merciless towards the authorities. What would he have written about me?
The central state ceremony marking the one hundredth anniversary of the death of Ivan Cankar took place at the Cankarjev Dom in Vrhnika. The keynote speaker at the event was President Borut Pahor.

Novice

Kriminalisti opravljajo hišne preiskave zaradi suma davčnih utaj
Na območju Maribora, Celja, Ljubljane, Kopra in Murske Sobote kriminalisti opravljajo hišne preiskave zaradi sumov storitve več kaznivih dejanj davčne utaje in pranja denarja na škodo državnega ...

Zabava

Bohemian Rhapsody največkrat pretočena skladba iz 20. stoletja
Bohemian Rhapsody, zimzelena uspešnica zasedbe Queen, je dobila še eno priznanje - postala je največkrat pretočena pesem iz 20. stoletja.

Zabava

Finsko podjetje izumlja pametne površine za avtomobile
Pri Finskem podjetju Canatu menijo, da bi morala biti naslednja generacija avtomobilov naprednejša, zato razvijajo pametne površine za njihovo notranjost.

Novice

Po hladni prhi o brexitu Theresa May na nove pogovore v Bruselj
Britanska premierka Theresa May bo začela posvete z evropskimi kolegi, da bi dobila dodatna zagotovila glede sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije.

Kultura

Na stoletnico Cankarjeve smrti o njegovi književnosti, nazorih in pomenu
Na današnjo stoto obletnico smrti največjega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja bo na sporedu še nekaj dogodkov v nizu številnih prireditev, ki se vrstijo v letošnjem Cankarjevem letu.

Šport

Katja Fain vzela rekord Sari Isaković, Stevens za lastnimi željami
Slovenski izkupiček prvega dne 14. SP-ja v plavanju v kratkih bazenih je 18. mesto in nov slovenski rekord Katje Fain na 200 m prosto ter 21. mesto na 400 m mešano. Peter John Stevens je na 100 m prsno zasedel 28. mesto.
Izjava dneva
link
Peter Prevc
11. december 2018 ob 11:38 Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.
Več novic ...
Kazalo