Zadnjih 20 novic

Zabava

25 let Lenta: spektakel na Dravi in program, "vsaj tako bogat kot doslej"
"Ljudem želimo ponuditi pravljično doživetje, ki si ga bodo zapomnili za vse življenje, in tako dostojno obeležiti našo 25-letnico," pravi direktor Festivala Lent Vladimir Rukavina.

Šport

Slovenci začenjajo "bitko" za svetovno prvenstvo
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si bo od srede do nedelje na turnirju v Stožicah poskušala izboriti pot na svetovno prvenstvo. Prvi nasprotnik je Gruzija.
2

Zabava

Foto: Nicole Kidman "kraljuje" na canski rdeči preprogi
Zvezde pred festivalsko palačo v Cannesu je privabila premiera psihološkega trilerja The Killing of a Sacred Deer , nesporna kraljica večera je bila Nicole Kidman.
1

Šport

Nibali in Quintana precej pridobila proti nesrečnemu Dumoulinu
Vincenzo Nibali je zmagal na kraljevski etapi letošnje kolesarske Dirke po Italiji od Rovette do Bormia. V ciljnem šprintu je ugnal kolega v begu, Španca Mikela Lando.
36

Novice

Bližajo se volitve
Danes pa nekaj v obrambo olike in zdrave pameti. Bližajo se volitve. Kot ste zagotovo opazili.

Šport

Kavčič preskočil prvo oviro do Roland Garrosa
Slovenski tenisač Blaž Kavčič je v prvem krogu kvalifikacij za letošnji drugi turnir za grand slam v Parizu s 6:7, 7:5 in 6:4 ugnal Francoza Tristana Lamasina.

Novice

Bodo zaradi Agrokorja med turistično sezono trgovine Konzuma prazne?
Pred turistično sezono na Hrvaškem vlada zaskrbljenost, če bo zaradi dolžniških težav z Agrokorjem v njegovih trgovinah Konzum sploh mogoče kaj kupiti, saj dobavitelji grozijo z ustavitvijo dobav.
11

Novice

Rezultati meritev: Tojnica onesnažena z najmanj osmimi pesticidi
Dober teden dni po požaru v Kemisu je agencija za okolje objavila rezultate analiz vzorcev: bližnji potok Tojnica je izjemno onesnažen s pesticidi.
29

Šport

Handanović, Rajčević in Zahović ostajajo v Mariboru
Slovenski nogometni prvak Maribor je podaljšal pogodbe s tremi nogometaši: Jasminom Handanovićem, Aleksandrom Rajčevićem in Luko Zahovićem.
36

Novice

Novi predlog: Za zdravstveni prispevek med štiri in 140 evri
Ministrstvo za zdravje je spremenilo model, kako bodo oblikovali zdravstveni prispevek.
11

Zabava

Zvezdniške molitve za Ariano Grande in ljudi Manchestra
"Zlomljena. Iz dna srca, tako žal mi je. Nimam besed," je vse, kar je po tragediji na svojem koncertu v Manchestru na Twitterju zmogla zapisati poppevka Ariana Grande.
13

Novice

"Slovenija je za Avstrijo eden najpomembnejših gospodarskih partnerjev
Avstrijo in Slovenijo povezujejo odlični gospodarski in drugi odnosi, je ob robu obiska avstrijske gospodarske delegacije dejal predsednik avstrijske gospodarske zbornice Christoph Leitl, ki je ...
8

Kultura

Umrl Roger Moore, tretji (in za številne najboljši) James Bond
V 90. letu je umrl britanski igralec Roger Moore, najbolj slaven po vlogi Jamesa Bonda, ki ga je upodobil v kar sedmih filmih.
48

Novice

"Imeti bi morali ničelno toleranco do nesreč, povezanih z zdravjem ljudi"
"Za primere nesreč bi morali imeti natančne protokole ravnanja. Mislim, da je vse to v Kemisu spodletelo," je opozoril direktor Zavoda za varstvo narave Darij Krajčič in dodal, da bi bila to lahko ...
13

Novice

Pred islamskim kulturnim centrom bo raslo drevo verskega sožitja
Najvišji predstavniki verskih skupnosti v Sloveniji so na pobudo islamske skupnosti na gradbišču islamskega kulturnega centra posadili drevo v znak miru in prijateljstva.
13

Novice

Pošta po izločitvi sindikata iz pogajanj sklenila dogovor z drugim sindikatom
Potem ko so pri Pošti Slovenije iz pogajanj izločili Sindikat poštnih delavcev KS90 zaradi dvoma o reprezentativnosti, so s preostalimi pogajalci Sindikatom delavcev prometa in zvez Pošte Slovenije ...
3

Novice

Davo Karničar
Trdno sem odločen, da ko odidem iz baze, sem na gori samo jaz in se ne prepuščam mislim in spominom. Seveda pa morajo v bazi biti regeneracija, dobra volja, optimizem, da greš v hrib z veseljem.
1

Kultura

Zack Snyder se umika z režiserjevega stolčka Lige pravičnih
Le pol leta pred premiero je Liga pravičnih ( Justice League ) DC-jev "odgovor" na Marvelove Maščevalce, doživela korenit pretres.
1

Šport

Conte imenovan za najboljšega na Otoku
Italijanski nogometni strokovnjak Antonio Conte, ki je v letošnji sezoni Premier lige osvojil naslov prvaka s Chelseajem, je prepričljivo osvojil nagrado za najboljšega menedžerja v Angliji.
8

Ture avanture

Ptuj obiskalo več kot 100 sauvignonov in več kot 1.100 dobrot
Ta konec tedna je bilo najstarejše slovensko mesto izjemno živahno. V sklopu neuradnega slogana Povežimo samostana sta potekala 3. salon sauvignona in 28. dobrote slovenskih kmetij.
1
Kazalo