Zadnjih 20 novic

Šport

Trajković na svetovnem prvenstvu najmanj bronast
Ivan Trajković se je na svetovnem prvenstvu v olimpijskem tekvondoju v Južni Koreji po treh zmagah uvrstil v polfinale in si zagotovil najmanj bronasto medaljo.

Novice

Koliko puščavski pesek in črni ogljik ogrožata Alpe?
Pilot Matevž Lenarčič je skupaj z Domnom Graufom z letališča v Slovenskih Konjicah poletel na sklepni del letošnje okoljske in raziskovalne misije Mediteran 2017, ki predvideva meritve nad Alpami in ...

Novice

Nemčija pričakuje spoštovanje arbitraže, Italija budno spremlja dogajanje
Nemška vlada pričakuje, da bosta Slovenija in Hrvaška spoštovali odločitev arbitražnega sodišča in jo tudi uresničili v šestih mesecih.
1

Zabava

Foto: 30.000 čebel priletelo na Times Square
Eno najprometnejših križišč na svetu, znameniti Times Square v New Yorku, je dobil prav posebne goste – roj čebel, ki so začasni dom našle na kraju, kjer se za silvestrovo proti tlom spusti ogromna ...

Šport

Uspešen uvod Đokovića v Eastbournu
Zaključne priprave za Wimbledon nekdanja številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković v nasprotju s prejšnjimi leti opravlja v Eastbournu, kjer je v 1. krogu premagal Vaseka Pospisila.
2

Kultura

Boris A. Novak: Bivališča duš – 3. knjiga eposa Vrata nepovrata
"Spev je vse daljši, jaz pa vse bolj šepam: šepetam te stihe. Ne vem, ali bom kdaj prispel do zadnje pike," beremo na začetku prvega zvezka tretje knjige monumentalnega eposa Vrata nepovrata , s ...

Šport

Goričani evropsko pot začenjajo na planoti, Domžalčani v Celju
Tako pri Gorici kot Domžalah želijo že na uvodnih tekmah prvega predkroga Evropske nogometne lige priti do rezultata, ki bi jim prihodnji teden omogočil lažje napredovanje.
4

Novice

Work of art is being born in Prlekija
The Ljutomer trotter is an important part of the Prlekija region.

Novice

Po Evropi prijeli šest domnevnih članov IS-ja
V Španiji, Nemčiji in Veliki Britaniji so aretirali šest ljudi, ki so osumljeni novačenja in radikalizacije novih članov džihadistične skupine Islamska država, je sporočilo špansko notranje ...
3

Novice

From basketball court in Koper to largest world stage
Vlatko Čančar, the extremely talented 20-year-old basketball player, was in NBA League draft selected with the 49th overall pick by Denver Nuggets.

Zabava

260 svatov, enolončnica in vsa ekipa Barcelone - poroči se Lionel Messi
Poroka Lionela Messija in njegove dolgoletne partnerice Antonelle Roccuzzo v argentinskem mestu Rosario bo eden največjih družabnih dogodkov tega poletja.
3

Kultura

Ves ta džez ... začetek petdnevnega festivala v prestolnici
Začenja se Jazz festival Ljubljana , del katerega bo letos posvečen priznanemu ameriškemu saksofonistu in skladatelju Johnu Coltranu, saj lani in letos po svetu zaznamujejo 90. obletnico njegovega ...

Novice

So vetrne elektrarne svetovna zabloda?
Šest civilnih iniciativ se je povezalo v Združenje, ki nasprotuje postavitvi vetrnih elektrarn.
60

Novice

Začetek novih pogovorov o združitvi Cipra
V Crans Montani v švicarskih Alpah so se začeli novi pogovori o vnovični združitvi Cipra, ki je na turško in grško stran razdeljen že 40 let. Januarski pogovori niso bili uspešni.
1

Šport

Udaren uvod Toura: Roglič sanja o rumeni majici
S slovenskega stališča bo udaren že sobotni začetek kolesarske Dirke po Franciji, saj je Primož Roglič na stavnicah drugi favorit uvodne etape, 14-kilo- metrskega kronometra v Düsseldorfu.
14

Zabava

Vran, ki je lani ukradel morilski nož, tokrat ustrahuje poštarje
Ne sneg, ne dež in ne vročina ne ustavijo kanadskih poštarjev, da ne bi opravili svojega dela - raznesli pošiljk in pisem po domovih.
6

Novice

Klemenčič pojasnjeval postopke KPK-ja glede domnevnega pranja denarja v NLB-ju
Pred komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je glede domnevnega pranja iranskega denarja pričal nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Goran Klemenčič.
35

Šport

Nocoj spopad evropskih in južnoameriških prvakov
Če je šlo v predtekmovanju Pokala konfederacij bolj ali manj za ogrevanje, bo nocoj šlo na nož. V prvem polfinalu si bosta nasproti stala evropski in južnoameriški prvak, Portugalska in Čile.
18

Novice

Referendum isti dan kot predsedniške volitve? Skoraj nemogoče.
DZ bo datum referenduma o zakonu o drugem tiru predvidoma določil na torkovi izredni seji. Predlagatelji referenduma ga želijo isti dan kot predsedniške volitve, možnosti za to pa so skoraj nične.
103

Šport

Grega Bole o razpletu DP-ja: Sramota za naš šport!
Po štirih letih gre Grega Bole spet na Dirko po Franciji: " Ko sem dirko spremljal po televiziji, moram priznati, da sem jo pogrešal."
14
Kazalo