Zadnjih 20 novic

Novice

Poganske politike
Če je nekdo revež, je lahko revež vsak. Zdravilo za to je univerzalizem. Če šteje en človek, je tu vzrok, da štejejo vsi. In to bi morali vedeti pred volitvami.

Novice

Burundijci podprli utrjevanje "vrhovnega večnega vodje" na oblasti
Burundijski volivci so z veliko večino glasov podprli reformo ustave, ki bo predsedniku Pierru Nkurunzizi podelila več pooblastil in mu omogočila, da bo na oblasti ostal vse do leta 2034.
2

Novice

Igor Kadunc bo dva tedna opravljal tudi naloge direktorja televizije
Igor Kadunc, generalni direktor Radiotelevizije Slovenije, bo od 5. junija do 18. junija v okviru svojih pooblastil opravljal tudi naloge direktorja nacionalne televizije, Ljerka Bizilj bo 4. junija ...
1

Šport

Odlični vratar Kristan končal bogato kariero
Robert Kristan, ki je v pretekli sezoni branil za SŽ Olimpijo, se je pri 35 letih odločil, da bo končal kariero. Nekdanji prvi vratar slovenske reprezentance bo poiskal nove življenjske izzive.
6

Šport

Nainggolan ostal brez povabila na SP in napovedal reprezentančno slovo
Selektor belgijske reprezentance Roberto Martinez v postavo za svetovno prvenstvo v Rusiji ni povabil Radjo Nainggolana.
5

Kultura

Jean-Michel Basquiat
Želel sem postati zvezdnik, ne galerijska maskota.

Novice

King Luka conquers basketball Europe
Madrid's basketball prince Luka Dončić has finally been crowned a king, ascending the European throne. In Belgrade, the 19-year-old helped Real Madrid to win its tenth European title.

Kultura

"Spoštovanje kulturne raznolikosti je podporni steber za sožitje in razvoj skupnosti"
Zgolj prepoznavanje raznolikosti ni dovolj, temveč bi se bilo dobro zavedati vseh prednosti kulturnega pluralizma, je ob svetovnem dnevu kulturne raznolikosti za dialog in razvoj v svoji poslanici ...
1

Novice

Levosredinske stranke zanikale sklenitev predvolilne koalicije
V drugi polovici predvolilne kampanje tako rekoč vse javnomnenjske ankete napovedujejo prepričljivo zmago SDS-a.
62

Zabava

Foto: Simpatije do "Zvezdaša" Dončića, turški Beograd in pivo v skodelicah
"Ta vaš mali je res kralj. Škoda, da bo obstal v polfinalu, ker čez CSKA seveda ne bo šlo," nam je v četrtek zvečer razlagal beograjski taksist. Pa je šlo, vse do vrha Evrope!
4

Šport

Krka bo poskušala ponoviti scenarij iz polfinala
V torek bo v Novem mestu druga tekma finala košarkarskega državnega prvenstva, Krka pa bo morala predvsem popraviti obrambo, če bo želeli konkurirati Petrolu Olimpiji.
5

Novice

NLB na Hrvaškem izgubil še eno tožbo
Nova Ljubljanska banka je po informacijah Televizije Slovenija na Hrvaškem izgubila še eno tožbo, povezano s prenesenimi vlogami hrvaških varčevalcev.
13

Novice

Dijana Đuđić domnevno le prenašalka denarja
Razvpiti primer Dijane Đuđić, v Sloveniji znane po posojilu stranki SDS, še naprej odmeva v javnosti.
72

Novice

Giuseppe Conte kandidat za premierja Italije
Stranki Gibanje petih zvezd in Liga sta italijanskemu predsedniku Sergiu Mattarelli predlagali skupnega kandidata za premierja, pravnika Giuseppeja Conteja.
5

Kultura

Uroš Zupan: S prsti premikamo topel zrak
S prsti premikamo topel zrak , najnovejša zbirka Uroša Zupana, bržčas ključnega pesnika poosamosvojitvenega obdobja, bi bila le težko manj modna oziroma manj usklajena s tesnobnim, razrvanim duhom ...
1

Kultura

Zgodba o nadarjenem Basquiatu in New Yorku, preden se je mesto za vselej spremenilo
Leta 1978 je bil Jean-Michel Basquiat najstnik, 18 let mu je bilo, ko se je prebijal v neizprosnem, a ustvarjalnosti polnem New Yorku, ki mu je služil kot ključni navdih pri formiranju umetniškega ...

Šport

Primož Roglič
Ogledali smo si traso 9. etape Toura, ki bo potekala po kockah slovite dirke Pariz–Roubaix. To je bila moja prva izkušnja s tlakovci. Ni čisto tako, kot si morda kdo predstavlja.
6

Novice

Tožba zoper Kanglerja za odvzem premoženja nezakonitega izvora je neutemeljena
Ljubljansko okrožno sodišče je odločilo, da je tožba Specializiranega državnega tožilstva zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja in njegovo hčer Mašo Kangler za odvzem premoženja ...
24

Zabava

Turistov preveč, Amsterdam bo omejil pijančevanje na ladjicah
Amsterdam oblega vse več turistov, zato iščejo načine, s katerimi bi omejili množice turistov, ki vse bolj motijo tudi domačine. Ti imajo dovolj gneče na ulicah in divjih fantovščin ter dekliščin.
1

Novice

Slovenska veleposlanica v Izraelu na zagovor
Zaradi slovenske podpore resoluciji Združenih narodov za mednarodno preiskavo nasilja nad Palestinci na območju Gaze mora veleposlanica Barbara Sušnik na pogovore k izraelskim oblastem.
83
Izjava dneva
link
Zdenka Čebašek Travnik
1
21. maj 2018 ob 13:20 Trenutni projekti glede otroške srčne kirurgije ne morejo zagotoviti varne obravnave otrok.
Več novic ...
Kazalo