Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Kolesarstvo Vingegaard že na kolesu in upa, da bo pripravljen za Tour

7.5.2024 13:45

Danski kolesarski as Jonas Vingegaard se je po grdem padcu na Dirki po Baskiji, v katerem se je hudo poškodoval – med drugim je imel tudi predrta pljuča –, že usedel na kolo in napravil prvih nekaj kilometrov.

Ljubljana Prometni pritisk na Ljubljano bi reševali s tretjim pasom na štajerski in primorski vpadnici

7.5.2024 13:45

Ob Darsovem projektu širitve štajerske in primorske avtocestne vpadnice v Ljubljano bi lahko Mestna občina Ljubljana in država do konca junija predstavili nove rešitve na področju cestnega in železniškega prometa, je napovedal župan Janković.

Preberite tudi Predsednik dežele Ligurije v hišnem priporu zaradi korupcije

7.5.2024 13:34

Italijanski organi so odredili hišni pripor za predsednika dežele Ligurije Giovannija Totija zaradi preiskave o korupciji.

Zanimivosti Cene döner kebabov v Nemčiji neznosne, poslanci predlagali celo dnevne bone

7.5.2024 13:25

V Nemčiji inflacija povzroča astronomske cene döner kebabov. Poslanci so vladi predlagali določene rešitve, kot sta omejitev cen in dnevni boni, a kancler Olaf Scholz meni, da takšni ukrepi v tržnem gospodarstvu niso izvedljivi.

Evropske volitve 2024 Janša: Unija je izpolnila mnoga pričakovanja Slovencev, a hkrati na številnih področjih skrenila

7.5.2024 13:16

SDS ocenjuje, da bodo evropske volitve boj za Evropsko unijo, v kakršno je Slovenija vstopila pred 20 leti. "SDS z močno listo kandidatk in kandidatov prispeva svoje najboljše moči v tem boju za Evropo," je dejal predsednik SDS-a Janez Janša.

Knjige Znanih je pet nominirank za kritiško sito

7.5.2024 13:12

Za nagrado kritiško sito so nominirane Nina Dragičević s pesniško zbirko Ampak, kdo?, Jedrt Maležič z zbirko kratkih zgodb Dvoliki, Anja Mugerli z romanom Pričakovanja, Ana Pepelnik s pesniško zbirko to se ne pove in Pia Prezelj z romanom Težka voda.

Slovenija Pravosodno ministrstvo prevzelo stavbo na Litijski 51

7.5.2024 13:03

Ministrstvo za pravosodje je prevzelo stavbo na Litijski. Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je poudarila, da je kupoprodajna vrednost objekta, za katero je država odštela 7,7 milijona evrov, skladna s cenitvami tako prodajalca kot kupca.

EP v nogometu 2024 Gazzetta: Za Šeška je Milan pripravljen odšteti rekordno odškodnino

7.5.2024 12:57

Italijanski športni časnik Gazzetta dello Sport se je razpisal o slovenskem reprezentančnem napadalcu Benjaminu Šešku, ki navdušuje s predstavami v dresu Leipziga.

Preberite tudi Belgijsko tožilstvo preiskalo pisarno evroposlanca iz vrst AfD

7.5.2024 12:49

Belgijsko tožilstvo je na prošnjo nemških kolegov v Bruslju preiskalo pisarni evroposlanca iz vrst skrajno desne Alternative za Nemčijo (AfD) Maximiliana Kraha in njegovega nekdanjega asistenta, ki mu očitajo vohunjenje za Kitajsko.

Preberite tudi Na Kitajskem v napadu na bolnišnico dva mrtva, več ranjenih

7.5.2024 12:44

Moški je v bolnišnici v kraju Dženšiong na jugozahodu Kitajske z nožem ubil dva človeka, najmanj 21 pa jih je ranil, so sporočile lokalne oblasti.

Azija z Oceanijo Glas na "festivalu demokracije" oddal tudi Modi, ki se mu nasmiha nov mandat

7.5.2024 12:37

Parlamentarne volitve v Indiji potekajo v sedmih fazah in trajajo 43 dni. Na vrsti je tretja faza, med katero bodo glasove oddali volivci v 12 zveznih državah. Glas je oddal tudi premier Narendra Modi, ki je sodržavljane pozval k udeležbi na volitvah.

Okolje Odbor potrdil predloga resolucije o jedrski energiji in za posvetovalni referendum o JEK-u 2

7.5.2024 12:27

Odbor za infrastrukturo je potrdil predlog resolucije o dolgoročni miroljubni rabi jedrske energije. Proti je bila Levica, ki je neuspešno predlagala, da bi vanj vnesli namero o izvedbi tudi drugega referenduma o JEK-u 2, ko bi bili znani glavni podatki.

Zanimivosti Pomagajte raziskovalcem: znova se išče progasti gož

7.5.2024 11:54

Nacionalni inštitut za biologijo po prvi uspešni akciji Išče se progasti gož ponovno prosi prebivalce in obiskovalce slovenske Istre, da pomagajo pri informacijah o pojavljanju naše največje ogrožene nestrupene kače.

Vizualna umetnost Umetnica je z geslom JazTudi popisala Courbetevo sliko Izvor sveta. Policija je aretirala dve osebi.

7.5.2024 11:52

V Metzevi izpostavi Centra Pompidou sta na znamenito sliko Gustava Courbeta Izvor sveta in štiri druga umetniška dela ženski z razpršilom napisali geslo gibanja JazTudi (MeToo).

Evropske volitve 2024 Golob: Tako kot je Dončić ponosen na svoje trojke, smo mi v Svobodi ponosni na svojo ekipo

7.5.2024 11:35

Kandidati Gibanja Svoboda so na Državno volilno komisijo (DVK) vložili listo kandidatov za evropske volitve. Volivce so pozvali, naj z oddajo glasu izrazijo svojo voljo o tem, v kakšni Evropi želijo živeti.

Svetovni pokal v alpskem smučanju Za Slovenijo bo nastopila tudi Američanka slovenskih korenin

7.5.2024 11:08

Američanka slovenskih korenin Lila Lapanja, za katero je 44 nastopov v svetovnem pokalu alpskih smučark, si želi v novi tekmovalni sezoni smučati za državo svojega očeta Slovenijo.

Moda Pravljične kreacije navduševale na letošnji Met Gali

7.5.2024 10:44

Svetovna javnost, gruča fotografov in modni sladokusci so navdušeno spremljali največje svetovne zvezde, ki so se v New Yorku na Met Gali sprehodile po zeleni preprogi. Največ pogledov sta s svojimi opravami prestregli Zendaya in Cardi B.

Evropa V Vladivostoku zaradi kraje aretirali ameriškega vojaka

7.5.2024 10:43

V Vladivostoku so priprli pripadnika ameriške vojske, ki je bil nameščen v Južni Koreji in se je na lastno pobudo odpravil v Rusijo. Zaradi kraje mu grozi do pet let zapora.

Liga NBA Serija Oklahoma – Dallas začinjena z dvobojem kandidatov za MVP-ja

7.5.2024 10:42

Oklahoma City Thunder je naslednji tekmec Dallas Mavericksov. V ospredju te serije drugega kroga končnice Zahodne konference bo dvoboj prvega in tretjega strelca lige in finalistov izbora za MVP-ja, Luke Dončića in Shaia Gilgeousa-Alexandra.

Dediščina Od palme iz leta 1585 do prelomnih medicinskih del: dragocenosti, ki ji hrani Padovanska univerza

7.5.2024 10:30

Padova je pomembno zgodovinsko mesto. Romarji jo obiskujejo zaradi bazilike Antona Padovanskega, umetnostni navdušenci zaradi Giottovih fresk, turisti zaradi prijetnih sprehodov – raziskovalci pa zaradi častivredne univerze.

Slovenija Interventni zakon glede sodniških plač ureja predvsem plačni položaj sodnikov prve stopnje

7.5.2024 10:30

Predlog interventnega zakona glede sodniških plač predvideva izenačitev uvrstitve okrajnega sodnika svetnika z najnižjim plačnim razredom poslanca, vrhovnega sodnika svetnika pa z najnižje uvrščenim ministrom.

Ob osmih Vidmajer in Maatko: V prvem večeru veliko plesa, kričanje in gola koža

7.5.2024 10:24

Nastopajoči si prizadevajo doseči učinek šoka. Želijo biti drugačni, za odtenek bolj goli. Nekateri so prestopili meje dobrega okusa. Tako svoje vtise po ogledu sinočnje generalke opisujeta novinarka Barbara Vidmajer in poznavalec Eurosonga Alesh Maatko.

Dirka po Italiji Milan po silovitem sprintu osvojil mini Sanremo

7.5.2024 10:12

V četrti etapi vendarle ni bilo še četrtega napada Tadeja Pogačarja. Druga zaporedna sprinterska etapa Gira 2024 je prinesla nekakšno pomanjšano različico klasike Milano–Sanremo, ki jo je po množičnem sprintu dobil Italijan Jonathan Milan.

Črna kronika Voznica začetnica po štajerski avtocesti vozila več kot 200 kilometrov na uro

7.5.2024 9:42

Policisti so v nedeljo zjutraj na območju PU-ja Celje s stacionarnim radarjem voznici začetnici iz okolice Maribora izmerili hitrost vožnje 204 kilometre na uro. Hitrost vožnje je na tem odseku omejena na 130 kilometrov na uro.

Stran 6 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov