Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Stanje na cestah

Zadnje

Preberite tudi Odbor DZ-ja za boljši sistem vajeništva

9.5.2024 13:36

Odbor DZ-ja za izobraževanje je na nujni seji o izvajanju vajeništva, sklicani na zahtevo SDS-a, soglasno sprejel predlagana sklepa koalicije.

Film in TV Vrača se Pisarna: iz podjetja Dunder Mifflin se selimo v časopisno redakcijo

9.5.2024 13:33

NBC-jeva pretočna platforma Peacock je prižgala zeleno luč za nove dele humoristične nanizanke Pisarna (The Office). To ne bo nadaljevanje ali vnovični zagon prejšnje Pisarne, pač pa nov "lažni dokumentarec", ki bo spremljal življenje časopisne redakcije.

Gospodarstvo Pošta Slovenije in Zavarovalnica Triglav ostajata strateški naložbi

9.5.2024 13:29

Vlada je sprejela predlog o prenovljeni strategiji upravljanja državnih naložb. Dokument je prinesel nekatere spremembe. Minister Boštjančič pa je zavrnil namige o privatizaciji Pošte Slovenije in Zavarovalnice Triglav.

ZDA "Kitajska zasedba tajvanskega proizvajalca čipov TSMC bi bila uničujoča za ameriško gospodarstvo"

9.5.2024 13:27

Ameriška ministrica za trgovino Gina Raimondo je dejala, da bi bil morebiten kitajski napad na Tajvan in zaseg proizvajalca čipov TSMC "popolnoma uničujoč" za ameriško gospodarstvo.

Preberite tudi V Gorenjem Karteljevem bodo gradili vodovod in povezovalno cesto

9.5.2024 13:15

Občina Novo mesto načrtuje gradnjo vodovoda in povezovalne ceste v Gorenjem Karteljevem. Vrednost projekta je nekaj več kot 1,3 milijona evrov, pri čemer občina računa tudi na evropska sredstva.

Preberite tudi V ZDA propadel nov poskus odstavitve predsednika predstavniškega doma kongresa

9.5.2024 12:55

Republikanski predsednik predstavniškega doma ameriškega kongresa Mike Johnson je v sredo zvečer s pomočjo demokratov preživel poskus odstavitve s položaja.

Slovenija Študenti nadaljujejo protestno zasedbo FDV-ja: "Od vodstva zahtevamo obsodbo genocida v Gazi"

9.5.2024 12:30

Na ljubljanskem FDV-ju se nadaljuje protestna zasedba študentov, ki od vodstva fakultete zahtevajo "brezkompromisno obsodbo izraelskega genocida nad palestinskim ljudstvom v Gazi". Vodstvo napoveduje, da bo v dialogu s študenti sestavilo skupno izjavo.

Slovenija Janša: Evropska komisija nima nikakršnih pristojnosti zahtevati kar koli od ustavnega sodišča

9.5.2024 12:24

Predsednik SDS-a Janez Janša, evropski poslanec Milan Zver in pravnik Miha Pogačnik so predstavili tožbo, ki jo je Zver na Sodišču EU-ja vložil proti Evropski komisiji. Prepričani so, da je Vera Jourova z obiskom ustavnega sodišča kršila evropsko pravo.

Slovenija Kakšna bo usoda gotovine v Sloveniji? O vpisu uporabe v ustavo še strokovna skupina.

9.5.2024 12:10

Člani ustavne komisije DZ-ja so se na današnji seji strinjali o ustanovitvi strokovne skupine, ki bo razpravljala o vpisu uporabe gotovine v ustavo. To namreč z več kot 56.000 podpisi državljanov zahteva združenje Povezani smo.

Film in TV Moretti, Garrone in Rohrwacher: moderni klasiki naznanijo Teden italijanskega filma

9.5.2024 12:06

Z najnovejšim filmom režiserja Nannija Morettija, politično komedijo Svetlejša prihodnost, se v Slovenski kinoteki začenja Teden italijanskega filma.

Košarka Grkom skrbi povzročata poškodbi bratov Andetokumbo

9.5.2024 11:59

Thanasis Andetokumbo bo moral na operacijo ahilove tetive, zaradi česar bo izpustil kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah. Prav tako je vprašljiv nastop Janisa Andetokumba na turnirju, ki bo v Pireju.

Slovenija Vlada začela postopek priznanja Palestine. Golob: Grozote v Gazi se morajo končati.

9.5.2024 11:45

Grozote, ki smo jim vsak dan priča v Gazi, so nedopustne in se morajo končati. Vsa dejanja vlade so usmerjena prav v to, kako čim prej končati te grozote in olajšati trpljenje palestinskega ljudstva, je po seji vlade povedal premier Robert Golob.

Zanimivosti 18-letni Barron Trump bo delegat na republikanski nacionalni konvenciji

9.5.2024 11:44

Barron Trump, najmlajši sin nekdanjega predsednika ZDA in kandidata na letošnjih predsedniških volitvah Donalda Trumpa, bo eden od 41 floridskih delegatov na nacionalni konferenci republikanske stranke julija v Milwaukeeju.

Preberite tudi V ZZB-ju za vrednote NOB-ja ob dnevu zmage poudarili vrednote svobode in miru

9.5.2024 11:24

V Zvezi združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja (ZZB NOB) Slovenije so ob dnevu zmage poudarili, da je čas, da spet postavimo v ospredje vrednote svobode, miru, solidarnosti, enakosti, socialne pravičnosti in antifašizma.

Evropa Putin na vojaški paradi v Moskvi opozoril Zahod, naj ne ogroža največje jedrske sile na svetu

9.5.2024 11:18

Ruski predsednik Vladimir Putin je na Rdečem trgu v Moskvi na tradicionalni vojaški paradi ob obletnici konca 2. svetovne vojne obtožil Zahod, da tvega svetovni konflikt, in opozoril, da nihče ne bi smel ogrožati največje jedrske sile na svetu.

Dirka po Italiji Za Sanchezom se je najbolj prašilo, Pogačar varno čez pasti

9.5.2024 11:18

Pelayo Sanchez, debitant na Giru, je zmagovalec šeste etape Dirke po Italiji, ki je bila začinjena z makadamskimi odseki. Luka Mezgec je bil šesti, Tadej Pogačar pa ni dopustil, da pred petkovim kronometrom preda rožnato majico.

Vizualna umetnost Najobetavnejša imena mlade slovenske umetnosti: predstavijo se nominiranci za nagrado OHO

9.5.2024 11:18

V Galeriji P74 vrata odpira razstava nominirancev nagrade skupine OHO 2024. Za nagrado so nominirani Maja Bojanić, Lucija Rosc, Dominik Štibernik in Nežka Zamar. Na dan zaprtja razstave, 28. maja, bo znan tudi letošnji lavreat ali lavreatka.

Evropske volitve 2024 Koga voliti na evropskih volitvah? Pri odločitvi lahko pomaga tudi aplikacija Izvoli.eu.

9.5.2024 11:11

Inštitut Danes je nov dan je ob dnevu Evrope predstavil aplikacijo Izvoli.eu, s katero lahko volivci preverijo, katera stranka, ki sodeluje na evropskih volitvah, je najbližje njihovim političnim prepričanjem.

Ob osmih Kornelija Ajlec: Slovenija brez EU dolgoročno ne more obstati

9.5.2024 11:00

Očetje Evropske unije bi bili z njo danes zadovoljni, je v oddaji Ob osmih dejala predstojnica oddelka za zgodovino na Filozofski fakulteti v Ljubljani Kornelija Ajlec.

Ljubljana Začenja se Pot ob žici: Organizatorji pričakujejo 30.000 udeležencev

9.5.2024 10:50

V Ljubljani se začenja 66. prireditev Pot ob žici, na kateri se v prestolnici spomnijo osvoboditve leta 1945 po okupaciji, Evropa pa zaznamuje konec druge svetovne vojne. Na prvi dan prireditve bo potekal pohod vrtcev.

Avtomobilnost Madžar je oče avtomobilske varnosti

9.5.2024 10:47

Odgovor na vprašanje preteklega tedna, ki se je glasilo, kdo je izumitelj zmečkljivih karoserijskih delov, je Béla Barényi, madžarski inženir, ki ga pogosto imenujemo tudi oče avtomobilske varnosti.

Vizualna umetnost Umetnost brez meja: o ustvarjanju ljudi z izkušnjo migrantstva

9.5.2024 10:38

"Vsi priseljenci so umetniki, saj iz nič, iz sanj ustvarjajo življenje in prihodnost. Življenje priseljencev je umetnost v najčistejši obliki."

Okolje Japonska dovolila ulov brazdastih kitov: Kiti so pomemben vir prehrane

9.5.2024 10:29

Japonska je pet let po izstopu iz Mednarodne komisije za kitolov (IWC) napovedala, da bo znova dovolila ulov brazdastih kitov, saj so po besedah Tokia kiti pomemben vir japonske prehrane.

Evropske volitve 2024 Stranki DeSUS in Dobra država vložili skupno listo kandidatov za evropske volitve

9.5.2024 10:26

Stranki DeSUS in Dobra država sta vložili skupno listo za evropske volitve, katere nosilec je Uroš Lipušček. Ob vložitvi je poudaril mir kot osrednji gradnik celotne družbe ter prizadevanja proti centralizaciji in povečanju konkurenčnosti EU-ja.

Stran 2 od 39
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov