Prevc po slabem uvodu zvečer precej boljše volje
Kar malce obupan je bil Peter Prevc po prvem treningu skakalcev na srednji napravi v Pjongčangu. Bil je najslabši od peterice Slovencev. Bolj je lahko zadovoljen z večerno predstavo.
Kvalifikacije v četrtek ob 13.30
Objavljeno: 7. februar 2018 ob 09:29
Pjongčang - MMC RTV SLO, STA

Peter Prevc na prvem treningu ni bil konkurenčen najboljšim. Foto: STA
Tekma na srednji skakalnici bo v soboto ob 13.30. Foto: STA
VIDEO
Prevc nezadovoljen po prv...

Kar malce obupan je bil Peter Prevc po prvem treningu skakalcev na srednji napravi v Pjongčangu. Bil je najslabši od peterice Slovencev. Bolj je lahko zadovoljen z večerno predstavo.

V drugem večernem skoku je pristal pri 105 metrih, kar je bil četrti dosežek, v tretjem skoku je bil 13. Najbolj konstanten med Slovenci je bil Jernej Damjan. V prvem večernem trening skoku je skočil 102 metra, kar je bilo dovolj za šesto mesto, v drugem je bil 11. Tilen Bartol je bil v tretjem skoku 18., v prvem pa 19., Anže Semenič je bil v prvem 17.

Večerne skoke so izpustili dopoldne dominantni Poljaki, svojo kandidaturo za visoka mesta pa so napovedali Avstrijec Michael Hayböck, enkrat prvi, enkrat drugi, s skokom 108 je postavil tudi daljavo dneva, Norvežan Robert Johansson, enkrat prvi in dvakrat tretji, njegov rojak Johann Andre Forfang, dvakrat drugi, in Nemec Andreas Wellinger, enkrat prvi in enkrat tretji.

Prvi trening ni bil obetaven
Slovencem se na prvem treningu zgodaj popoldne skoki niso posebej posrečili. Še najbolj se je v tretjem skoku izkazal Tilen Bartol, s skokom 103 metre je dosegel šesti rezultat. Pred tem je bil enkrat 18. in enkrat 15. Z 11. mestom in skokom 102 metra je bil Timi Zajc na prvem treningu 11., Anžetu Semeniču se je nekako izšel le tretji skok, z daljavo 100 metrov je dosegel 14. izid. Jernej Damjan je bil v prvi seriji 22., Peter Prevc pa ni našel pravih občutkov, njegov najboljši skok je bil drugi, z 92,5 metra je zasedel 27. mesto.

"Če pogledamo metre s treninga, bom imel očitno čas, da si pogledam slovesno odprtje. Če bi bilo vse normalno, bi moral pred tekmo počivati. Prvi skok je bil slab, druga dva še slabša. S skoki že tam od Oberstdorfa nisem zadovoljen, pa čeprav sem bil v Zakopanah na stopničkah," ne kaže navdušenja nad svojo formo branilec dveh olimpijskih kolajn iz Sočija.

Prevc je bil na prvih treh trening skokih v povprečju celo najslabši Slovenec. Z malo skakalnico se ni takoj spoprijateljil: "Če si v formi, ti je vseeno, na kakšni napravi skačeš. Je povsem jasno, da imamo vsi skakalci rajši večje skakalnice. Tudi jaz nisem izjema." Ker se bojuje sam s sabo, v Pjongčangu niti ni opazil veliko drugih reči. Ne na skakalnici, ne okoli nje. "Če povem po pravici, zaradi mojih težav težko sploh govorim, kakšne so bile razmere pri mojih skokih. Vem samo, da se je malo čakalo. Upam, da tekma ne bo dolga, da bo regularna in potekala gladko," je povedal Prevc.

Janus še ni določil ekipe za sobotno tekmo
Slovenci so na treninge prišli praktično s poti, a isto velja za druge. "Za druge niti ne vem, kdaj so prišli, sam pa vem, da smo bili na prvem treningu malce zaspani. Bom rekel, da je najbolj važno, da smo ta trenutek zdravi. Rezerve na treningu so bile, a nič ne de. Važno je, da se sestavimo do sobote," je dejal trener Goran Janus, ki o sestavi ekipe ni hotel še ničesar govoriti.

Izstopali so Poljaki
Na prvem treningu so bili v ospredju Poljaki. V prvem skoku je bil najboljši Dawid Kubacki, s 107 metri mu je uspel najdaljši skok dopoldneva, bil je meter daljši od drugouvrščenega Stocha. Vodilni v svetovnem pokalu in branilec dveh zlatih medalj je bil najboljši v drugem skoku, Kubacki je bil tretji, med njiju se je uvrstil Avstrijec Manuel Fettner. Tretji skok je najbolj uspel Nemcu Andreasu Wellingerju, za njim sta se zvrstila Poljaka Stefan Hula in Stoch. Norvežani niso nastopili.

Kvalifikacije bodo v četrtek ob 13.30, tekma pa v soboto ob isti uri.

R. K.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
K_ris
# 07.02.2018 ob 10:19
Če pogledamo metre s treninga, bom imel očitno čas, da si pogledam slovesno odprtje.

S tem stavkom je Peter sam povedal, da di ne zasluži mesta v ekipi. Malo je takšnih šampionov, ki so toliko pošteni do sebe in sotekmovalcev, da svojega mesta ne opravičujejo s preteklimi rezultati
hombre
# 07.02.2018 ob 09:36
Slovenci 90 m skakalnice tako ne jemljemo več resno...
Olimpicus
# 07.02.2018 ob 12:01
Jst bom za Perota navijal tudi če bo na vsaki tekmi 49-ti.....toliko veselja kot nam je on prinesel ga ni nihče razen Tine....lp
roj193
# 07.02.2018 ob 10:28
Spoštujmo športnike in njihovo dostojanstvo! Koliko trdega dela in uspehov (!) je za njimi, da so lahko na igrah.

Le športniki so lahko razočarani, ko jim ne gre. Pravi navijači bomo z njimi tudi, ko ne uspejo uresničiti svojih in naših pričakovanj.

Skrajno neprimerno in neodgovorno je po spletu nepodpisan smetiti z žaljivimi komentarji! Ne dovolimo, da bedaki in norci uničujejo debato na teh straneh.
Fleaa
# 07.02.2018 ob 09:40
saj bo, saj bo... glave gor pa gasa...
miranabr
# 07.02.2018 ob 10:03
Zamenjava smuči se, vsaj za enkrat, Prevcu pozna zgolj na žiro računu.
val46
# 07.02.2018 ob 09:55
Zadnje čase itak naši skačejo ponavadi na treningih med 10, na kvalifikacijah ravno tako, pol smo pa na tekmi razočarani, ker vsi mislimo, da bomo imeli koga na stopničkah. Naj bo tokrat ravno obratno, pa se nihče ne bo več spominjal teh treningov, ampak samo tekme ;) Srečno fantje...
Hijena
# 07.02.2018 ob 09:39
Sproščeno in brez obremenjevanja
la.sonrisa
# 07.02.2018 ob 09:52
ajej. tole pa ni bilo za nikamor. težko je gledat Prevca, ko se tako muči :(
pa dobro, mogoče pa ravno na tekmi, od katere nič ne pričakujemo, na koncu kaj rata. vnaprej obupat se itak ne sme, še posebej na OI, mogoče pa kdo od naših vseeno preseneti
lookaaa
# 07.02.2018 ob 14:18
se pa obracamo kot veter, ko se nam je >>posrecila<< medalja na SP v poletih, smo ze sanjali o medalji na OI, se ena dobra tekma perota in semenica je se bolj obudila apetite po medalji, dve slabi tekmi pa sta zopet dovolj, da pljuvamo in je vse obupno.
Ples
# 07.02.2018 ob 12:09
So pa te pručke na olimpijskih vedno ena taka nočna mora - že za gledat ;)
Ni mi jasno, zakaj mora biti mala skakalnica na OI, ko pa je v svet.pokalu skorajda ni. Je kje sploh?
Ples
# 07.02.2018 ob 12:07
@Javorovina
Ja, res je. Tako iskreno je povedal, da kar zaboli.
Razmišljam, kakšno izjavo naj bi Peter dal, da ne bi bilo nobenega zgražanja in kritiziranja ...
Boby21
# 07.02.2018 ob 14:34
Lahko bomo veseli, če bo sploh kdorkoli osvojil kakšno medaljo.

Glede na letošnje dosežke je moje mnenje, da kolajne sploh ne bomo osvojili, ne alpske, ne skakalne, ne tekaške, ne deskarske. Edino Fak lahko preseneti, če ga ne bo preveč zeblo v prst.
samy joe
# 07.02.2018 ob 13:38
Ajde Pero, zdej zapri gobce vsem kavčarskim zvezdam foruma. Srečno vsem v ekipi!!
threepointer
# 07.02.2018 ob 14:19
el kondor prevc, si ga že kar odpisal, ko je star šele 25 let? Res je že drugo leto v krizi, a se še vedno trudi in po moji presoji v povratek vlaga ogromno energije. Tukaj ni niti približne primerjave s Peterko, ki je uspel mnogo mlajši. Jaz računam na to, da se bomo Petrovih uspehov še kdaj veselili!
lookaaa
# 07.02.2018 ob 14:15
ma ste smesni vsi, ki se tako spoznate na skoke in bi kar hiteli z nekimi zamenjavami. zakaj niste bili tako pametni, ko sta janus in pero zacenjala svoj vzpon in so bili nasi na visku?

ce potegnemo crto, je ta sezona res slaba, a dalec od katastrofe: imamo 2 zmagi in en bron v SP ter mostveno medaljo na SP v poletih, ter kar nekaj rezultatov med deseterico.
forma ni prepricljiva, boli le to, da nasi prevec nihajo... skoki so specifika. kaj botruje tej negotovosti, ne vemo, verjetno se tudi stroka trudi, da bi fantom pomagala , da se poberejo.
ogromno je v glavah, a na to kvaliteta treningov in fizika nima vpliva. navsezadnje tudi avstrijci, kjer je ta sport tudi mnozicen, ne briljirajo!

ce bi bilo vse tako izi, kot pravite, potem bi bili vsi OI prvaki.
izmanator
# 07.02.2018 ob 13:45
Ne moreš verjet koliko je tu gori zakompleksanih trolov, ki bi vsi sami znali rešit vse in biti najbolši. Če bi bli tak sposobni bi bili vi sedaj na mestu Prevca ali Jansa.... pa niste in zato ne pametujte. Pozdrav vsem zvestim navijačem, ki naše podpirajo v dobrem in slabem.
KajtiMar
# 07.02.2018 ob 10:39
Z 11. mestom in skokom 102 metra je bil Timi Zajc na prvem treningu 11.

bi bilo kar čudno,če z 11. mestom bil npr. 1. ali pa 22. ... eeeeh MMC
Voly
# 07.02.2018 ob 10:22
Mislim, da bi na tej mali skakalnici Lanišek bil daleč naš najboljši, no na žalost je prepozno ujel dobro formo...
Ja nič, nobena tragedija ne bo, če bo iz ekipe izpadel Prevc, pač, forma se mu je sesula v najbolj nepravem času, zdi se mi, da je podobno z Damjanom.
Javorovina
# 07.02.2018 ob 11:57
Če poveš, kot je, je to filozofiranje?

Če pogledamo metre s treninga, bom imel očitno čas, da si pogledam slovesno odprtje.
S skoki že tam od Oberstdorfa nisem zadovoljen, pa čeprav sem bil v Zakopanah na stopničkah
Če si v formi, ti je vseeno, na kakšni napravi skačeš
Je povsem jasno, da imamo vsi skakalci rajši večje skakalnice. Tudi jaz nisem izjema
Če povem po pravici, zaradi mojih težav težko sploh govorim, kakšne so bile razmere pri mojih skokih

Preiskren, next.
pobalin
# 07.02.2018 ob 10:01
Slovenci imamo (zal) vedno rezerve..
davide
# 07.02.2018 ob 09:54
Torej bo Prevc izpadel iz ekipe
FallenLeah
# 07.02.2018 ob 09:43
Bom rekel, da je najbolj važno, da smo ta trenutek zdravi.

To velja za vse ljudi, ampak če si smučarski skakalec ali njihov trener na olimpijskih igrah, je pa vsaj drugo najbolj važno to, da veš, zakaj ti/jim na treningih ne gre in kako boš to popravil. Glede tega sem pa malo skeptična (:
el kondor prevc
# 07.02.2018 ob 13:51
Škoda, dosegel je vse, razen zlate medalje na OI in nordijskem SP:

- veliki globus
- mali globus (3x)
- novoletna turneja
- svetovni prvak v poletih
- svetovni rekord
- srebro in bron iz OI
- srebro in bron iz nordijskega SP
ajvard
# 07.02.2018 ob 12:25
drugi skok drugega treninga:

Prevc 105 metrov!
SLOBloodPatriot
# 07.02.2018 ob 19:13
Tudi jaz zelo pogrešam največjega poznavalca smučarskih skokov med komentatorji. Bil je res dober. Zelo rad sem ga bral in z njim tudi kakšno podebatiral. Njegov zadnji komentar:

eagle012

# 14.02.2016 ob 20:34
Iz vljudnosti in spoštovanja do mojega virtualnega prijatelja @volyja in vseh ostalih, ki so pogrešali kakšen moj zapis v zadnjem tednu: torej še sem "živ in zdrav", komentiranje pa do nadaljnjega prepuščam vam in vsem ostalim. Pa da ne bo pomote, ni tu kakšne zamere, razlogi so izključno osebne narave in nimajo nobene zveze s komerkoli na tem forumu. Saj ne bo kakšne večje škode, komentarjev na temo smučarskih skokov - tudi tistih zelo kvalitetnih - je vse več, še tekma ali dve in @eagle bo pospravljen v arhiv. In mislim da je kar prav tako.


https://www.rtvslo.si/sport/zimski-sporti/ljubezen-med-prevcem-in-vikersundom-peter-slavil-kljub-padcu/385792#comments

Legenda srčno upam, da je s teboj vse vredu, da si zdrav in da se še kdaj beremo! Nikoli pozabljen!
Partyboy
# 07.02.2018 ob 15:24
Ne sanjajte o ekipni medalji!

threepointer, povej m, kdo je TOP 3 konkurent za medalje med Slovenci?
Žal ga ni. Morda Fak, če je popravil tekaško formo. Mogoče lahko uspe deskarjem ena, ali pa se nastop posreči Flisarju. V smučanju ne verjamem, da se bo poklopilo. Težka bo, upam da rata vsaj kakšna.
threepointer
# 07.02.2018 ob 14:32
Realno je največja možnost za medaljo ekipna tekma. Pravih konkurentov za medalje je tako ali tako samo pet. Res sta Poljska in Norveška korak pred ostalimi, a tudi tretje mesto prinaša nekaj okrog vratu :).
jaz jaz
# 07.02.2018 ob 11:53
@Dictamus

res so dobri, ampak danes npr. norvežani niso nastopili, tko da mislm da ni strahu, da bi poljaki odnesli vse 3 medalje.
lookaaa
# 07.02.2018 ob 10:20
Na mali skakalnici itak ne moremo racunat na neke zelo vidne uvrstitve. Samo sprosceno, mogoce kdo preseneti. Na veliki pa upam, da bo letelo dalec, potem pa bo kar bo.

Dejstvo pa je, da o medalji ne smemo razmislajati, ker v trenutni formi to predstavlja se dodatno breme.
Voly
# 07.02.2018 ob 17:59
iceman
@Eagle012 se je v lanski sezoni na moje prigovarjanje enkrat oglasil, vendar je takrat napisal, da je to njegovo zadnje oglašanje. Razloga nam ni razkril, jaz le upam, da ni kaj zbolel.
Je pa res bil odličen analitik in vedno je napisal komentar po tekmi, ki smo ga vsi z veseljem prebrali. Sedaj bi bilo res zanimivo njegovo mnenje o formi naših v letošnji sezoni in o trenerju Janusu, vendar se bojim, da ga ne bomo dočakali.
iceman
# 07.02.2018 ob 17:30
Včasih je skoke na tem forumu komentiral, če se motim nick name "Eagle12" ali nekaj podobnega. Kdo ve, kam je ta stručko izginil? Vsaj zame je bil največji poznavalec daleč naokoli. Pogrešam njegovo strokovno besedo.
rdeca caplja
# 07.02.2018 ob 14:32
Novinarji so prav veseli, da našim ne gre. Naj se grejo solit.
Trening je eno, tekma pa čisto nekaj drugega. Navijam za naše. Naj jim uspe.
forhand
# 07.02.2018 ob 14:12
Po olimpijadi je na vrsti še Planica.Cilj in prioriteta je bila olimpijada. Glede na videno je sicer malo možnosti za kakšno medaljo. Janus je zaslužen za velike uspehe naših skakalcev zadnjih nekaj let. A ostaja dejstvo, da je Peter Prevc že drugo leto v krizi, Domen Prevc je zašel v krizo že v drugem delu lanske sezone in ta se nadaljuje tudi letos, da je ostal celo brez olimpijade. v krizi sta tudi Tepeš in Kranjc.Doma je ostal Dežman, ki je bil na zadnjih dveh tekmah od naših najboljši. Očitno je naša stroka nemočna za preporod oziroma dvig forme omenjenih. Zato bo potrebno po sezoni z natančno analizo določiti vzroke za ponesrečeno sezono. Vzpodbuja pa dejstvo, da imamo nekaj zelo nadarjenih mladih skakalcev.
Pri poljskih skakalcih je avstrijski trener naredil pravi preporod.Zato bo potrebno tudi pri nas osvežiti stroko in mislim, da bi lahko le tako dvignili trend naših skakalcev.
313
# 07.02.2018 ob 13:01
Se vidi da je mel dve sezoni samo zegn,drugač je pa čist povprečen skakalc

99 % skakalcev bi pol kraljestva dali za tak "žegn".

Navsezadnje pa pa se vse začne z žegnom. Ker če dejstvu, da si izmed cca. 40.000.000 spermijev ravno ti zmagal, rečeš, da je šlo za znanje, potem bog pomagaj, kakšnih je bilo šele preostalih 39.999.999 spermijev.
Bivši uporabnik
# 07.02.2018 ob 18:25
Mislim, da bi lahko malo skalalnico počasi preimenovali v žensko skakalnico, kajti fantje se po njej vozijo le vsako četrto leto na eni banalni reviji Mafijskega olimpijskega klana (MOK).
Strokovnjak
# 07.02.2018 ob 15:33
Boby21
# 07.02.2018 ob 14:34
Glede na letošnje dosežke je moje mnenje, da kolajne sploh ne bomo osvojili, ne alpske, ne skakalne, ne tekaške, ne deskarske.


Točno to - letos smrdi po Naganu in Torinu.
Partyboy
# 07.02.2018 ob 11:36
Sem upal, da bo imelo tretje mesto Prevca v Zakopanah drugačen učinek.
Jeffrey
# 07.02.2018 ob 11:20
Ufff, tole pa res zna biti kritično....treningi so bili vedno naša svetla točka...sedaj še to ne več...^^
jakosol
# 07.02.2018 ob 10:10
Popravite, najdaljši skok dopoldneva je imel Wellinger v 3. skoku (110,5 m).
Naši so bili dokaj zadržani. Še najboljši Bartol, en skok je uspel Zajcu, ostali povprečni. Peter precej zadaj. Morda še niso preklopili na korejski čas. Do tekme je še nekaj manevrskega prostora. Je pa ta trening težko merodajen, ker je potek dopoldan, medtem ko bodo kvalifikacije in tekma pozno zvečer, ko so tudi vremenski pogoji drugačni. Na prvem treningu je pihal večino časa vzgornik, ki se je proti koncu krepil. Na tekmi ni pričakovati take vetrovne pomoči.
dadinho10
# 07.02.2018 ob 18:36
dejstvo je da nismo niti pod razno med favoriti za medaljo, na majhni skakalnici se manj....
formo smo stopnjevali ali prilagajali necemu.....
1. novoletna turneja....----nic posebnega...
2. sv. prvenstvo v poletih---------- z izjemo mostvene tekme, tudi nic posebnega...
3- oi.............-nobenega presezska....

konec sezone je tu, imeli bomo 2 zmagi, 1 stopnicke petra in nobene konstante....
racun pride na koncu, ce smo oz bomo zadovoljni pa vsakemu svoje.....
jaz nisem, smatram da smo nazadovali, oba prevca kar krepko....zakaj in ali je to konec pa naj povedo drugi
fanica28
# 07.02.2018 ob 18:09
Soči 2014 so bile res posebne igre za Slovence
odličja so osvojili v petih različnih disciplinah, dvomim da se bo v prihodnosti še kaj takega zgodilo, mi smo postali razvajeni, a na igrah veljajo le kolajne.
Skakalci so sicer osvojili srebro na SP v poletih, a tekme na manjših skakalnicah so druga zgodba.
Največ možnosti za visoko mesto ima Damjan, ki je tudi letos naš najboljši skakalec, zdi se mi pa pretirano pričakovati odličje od njega. Upam da bo Peter pokazal nekaj lepih skokov, enako velja za Anžeta, Tilen ali Timi naj nardita svoje, mogoče se izide za tretje mesto na večji skakalnici, bo pa zelo težko. Ne priičakujem odličja letos.
Če pa ga bodo osvojili, bomo pri nas doma odprli šampanjec, ki ga že par let hranimo za poseben dogodek, sorodnik ga je prinesel iz Champagne.
POBI DRŽTE SE!
ChoChi
# 07.02.2018 ob 18:07
Daj SBP zdaj pa nehaj že enkrat. Vsi smo te že siti.
Druid
# 07.02.2018 ob 12:58
Kje so pa to sliko od Perota snel tile Korejci, lol
Ples
# 07.02.2018 ob 12:30
No, bravo.

p.s.: Hvala poročevalcu.
izmanator
# 07.02.2018 ob 11:59
Že po treningih vsi troli pametni. Kako eni privoščite neuspeh. Ne morem tega razumeti. Jaz verjamem v naše in bom navijal za njih v dobrem in slabem ne pa kritiziral. Sami vemo, da razen ko je bil Prevc v vrhinski formi smo lahko pričakovali rezultat na mali skakalnici, sedaj če bo en med 10 ostali pa do 20 mesta na tekmi bo za malo skakalnico lep rezultat. Nato na veliki se pa prepustimo presenetit, tam je vse mogoče. Troli pa itak sam kritizirate ko našim ne gre, ko pa jim gre ste pa tiho in jokcate doma u svojih naslonjačih. Pravi navijači bomo naše vedno podpirali
miha-kolbanar
# 07.02.2018 ob 11:54
Pa saj to smo mnogi videli že lani, samo nekateri ga na žalost še vedno slepo zagovarjajo, očitno tudi na skakalni zvezi, verjetno nekomu situacija tako ali drugače zelo ustreza, druge razlage ni...
Partyboy
# 07.02.2018 ob 11:42
Obožujem pametnjakoviče tipa " sem vedel, da bo slabo vreme včeraj "....
Bregas
# 07.02.2018 ob 11:40
Ni forme. Eden med deset je očitno naš domet v tem trenutku. Pa to bolj proti koncu deseterice...
Dictamus
# 07.02.2018 ob 11:34
Mislim, da bi na tej mali skakalnici Lanišek bil daleč naš najboljši, no na žalost je prepozno ujel dobro formo...

Ja!! Bi moral prej priti v formo.. Ali pa bi mu lahko Janus dal 14 dni nazaj kakšno šanso v svetovnem pokalu.. Glede na to, da je (če se ne motim) lani Lanišek v Koreji zelo dobro skakal!

Poljaki so pa nori!! Lahko se tudi zgodi, da poberejo vse tri medalji na petkovi tekmi.