Nagradna igra: Bi se srečali s Jorgejem Bucayem?
Prihodnji teden bo na dveh razprodanih predavanjih poslušalce v Ljubljani navduševal pisatelj in psihoterapevt Jorge Bucay. MMC v sodelovanju z Mladinsko knjigo ponuja srečnemu nagrajencu možnost srečanja z avtorjem, še dvema pa knjižni nagradi.
Priljubljeni avtor bo imel dve predavanji, ki sta že razprodani
Objavljeno: 6. september 2019 ob 18:25
MMC RTV SLO

Jorge Bucay ima tudi v Sloveniji veliko bralcev. Foto: EPA

Priljubljeni Argentinec že leta potuje po svetu in pripoveduje o svojih videnjih sveta, razmišljanju in knjigah. Bucayeva dela, doslej prevedena že v 32 jezikov, pripovedujejo o brezčasnih temah, piše o ljubezni, strahu, upanju in pogumu. Zdravilne zgodbe, ki jih že vse življenje zbira iz najrazličnejših kultur, bo predstavil na razprodanih predavanjih 11. in 13. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Kot je povedal v enem od pogovorov, je zgodba, ki mu je spremenila življenje, "zavest o tem, da imam svojo zgodbo, svojo osebno zgodovino. Moji stari starši, ki so emigrirali v Argentino, nepismeni in brez znanja jezika, moji starši, ki so mi vcepili ljubezen do knjig, moji pacienti in bližnji prijatelji, ki so me spodbujali, da sem se iz zdravnika prelevil v pisatelja".

Nagradno vprašanje
Naštejte vsaj tri dela argentinskega avtorja. Vaše odgovore pričakujemo do ponedeljka, 9. septembra, do 14. ure, na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si.

Izžrebali bomo tri nagrajence: eden se bo srečal z avtorjem, druga dva pa bosta prejela knjižni nagradi, in sicer eden izvod knjige Priklenjeni slon, drugi pa Še več pravljic, da se dobro spoznamo.

K. T.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj