Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 1. nov. 2020

TV Slovenija 1 • Ned, 1. nov.

07:00
Živ žav

Mandija in Pipija po nesreči obsije izumiteljeva luč. Najprej se ne zgodi nič, toda že naslednje jutro sta oba čisto majcena. Svet je zdaj zelo velik in strašen, a počasi se prebijeta do izumitelja, ki ju znova poveča.

Jurij in Pavel zgradita raketo in z njo poletita na luno. Sijajna pustolovščina je zabavna, dokler rakete ne izgubita.

Konj veselo skaklja po travniku. Nenadoma mu odpade podkev. Od tistega trenutka naprej ima samo smolo. Namesto sonca dežuje, sredi dneva se znoči, za nameček pa stopi še v … Konj vzame kladivo in si pribije podkev nazaj. Toda potem mu odpade še ena ...

Niko polomi svoj teniški lopar. Čarli mu pove, da se ga ne da popraviti, nato pa mu pomaga iz njega izdelati nekaj drugega.

Čuk predlaga, naj Mišo svojo dragoceno zbirko spravi v muzej. Zato Mucika prijatelje z raketo odpelje na Luno. Načrte pa jim prekriža uradni čuvaj vseh muzejev na Luni Vesoljsko pišče.

Želva Mira ima težave s štetjem. Hana jo nauči in Mira lahko Otonu pomaga pri sestavljanju omare.

Lola mora zadržati zase skrivnost, kakšno rojstnodnevno presenečenje čaka Čarlija. To pa je strašansko, strašansko težko. Čarli noče, da bi mu Lola kaj izdala, zato jo poskuša zamotiti z ugibanjem. Izmišlja si karseda prismuknjene možnosti in izve, da je presenečenje zelo zelo staro, zelo zelo veliko in zelo zelo srhljivo. Le kaj bi to bilo? No, Čarli je res presenečen!

Skok vidi, kako rada ima Trobka svojo cvetlico, in to ga spodbudi, da si omisli cvetlico, za katero bo skrbel. Trobka rade volje uči Skoka, kako se vrtnari, in Skok se izkaže kot dober učenec – predober! Ker pretirava z zalivanjem in gnojenjem, cvetlica zrase in postane prevelika za njegovo bivališče. Skok ji bo moral poiskati nov dom. Še sreča, da so čebele pripravljene prevzeti skrb za gromozansko rožo.

Trava na dvorišču je zrasla zelo visoko. Pepa in Jure sploh ne vidita drug drugega in v visoki travi izgubita žogo. Oči pujs pokliče na pomoč dedija pujsa.

Kalimero bi rad Pavlinci pokazal redko vrsto rdečega metulja, ki v Sinji dol prileti le enkrat v svojem življenju. Pavlinca pa nima časa. S Ksenjo sta preveč zaposleni z iskanjem sočne zgodbe za šolski časopis. Kalimero poskusi vse, da bi ji pri tem pomagal.

Krilčkov očka zamuja, in medtem ko so druge pošasti že doma, žalostni Krilček pomaga gospe Jokinstok. Nenadoma pa zasliši nenavaden zvok ... Krilčkovi prijatelji ne bodo mogli verjeti, kaj so zamudili!

Živi, Vidu in Toniju je zelo vroče. Med iskanjem hladnejšega kraja se Živi zazdi, da sliši pošast, toda jezili so se le nevihtni oblaki.

Velikan Gregor neustavljivo kiha, zato je ves Zakajzato poln njegovih bacilov. Le kaj bi bilo treba storiti, da se znebi prehlada? Najprej si mora pošteno umiti roke.

Ernest je vabljen k bratrancu na zabavo ob vselitvi v novo stanovanje. Celestinco zanima: »Kaj je zabava ob vselitvi? Sem povabljena tudi jaz?«

Erikina mama je kriminalistka. Eriko zadolži, naj reši skrivnostni primer. Gre za Tigrčka, gospe Rorschachove, ki se boji mačjih igrač. Erika se loti primera kot prava mala psihologinja. Odločena je, da bo odkrila, zakaj je Tigrčka tako strah.

Risanka je nastala po slikanici svetovno znanega ilustratorja Thé Tjong-Kinga. Vseh trinajst epizod in kratki film prikazujejo eno zgodbo. Gospod in gospa Pes spečeta dve slastni čokoladni torti in svoje sovaščane povabita na piknik. A ko prispejo na dogovorjeni prostor opazijo, da sta torti izginili. Sama zgodba in njen srečni konec sta vsakič predstavljena s perspektive drugega nastopajočega lika. Simpatične zgodbice so mešanica komedije, romantične komedije in detektivke in so primerne za vse starosti.

Kmet bi se rad naučil plesati in mačkon je njegov soplesalec. Trušč, ki ga povzročata, gre ovcam zelo na živce. Jon se odloči, da ju mora ustaviti.

Učencem iz razreda učitelja Keesa se za kratek čas pridruži Lotte. Njena mama je obsedena s čistočo, urejenostjo in strahom pred alergijami, zato Lotte marsičesa ne sme početi, med drugim jesti sladkarij in vrtnariti. Učitelj Kees pa deklici, ki se zaradi tega boji vsega, pojasni, da se mora človek za zdravo življenje kdaj tudi umazati.

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Catherine v zadnjem delu razišče glavno mesto Sicilije Palermo. Najprej obišče znamenito tržnico, nato pa jo lakota prižene v bistro I Cuochini, kjer se nauči pripravljati zanimive prigrizke. Z družino si privošči sladoled in spozna tudi manj prijetno stran tega pristaniškega mesta.

Praznika vseh svetih in vseh rajnih nas navajata k razmisleku o življenju in smrti. Smrti pa se bojimo.

Praznika vseh svetih in vseh rajnih nas navajata k razmisleku o življenju in smrti. Smrti se bojimo. Filozof Emmanuel Levinas je v Parizu, na svojem zadnjem predavanju na Sorboni, govoril prav o smrti. Zanj je bila smrt nesprejemljiva in boj za življenje nujen. Med nami živijo svetniki, soočajo se s smrtjo, a stremijo k večnemu življenju.
Vsako leto se 27. oktobra spominjamo prve molitve za mir v Assisiju. Frančiškovi bratje različnih vej si že dobro leto prizadevajo skupaj pričevati o edinosti.
Vsako leto se na dan reformacije, 31. oktobra, spomnimo želje Martina Luthra po cerkveni prenovi. A dogodki leta 1517 so pripeljali do velikega razkola med kristjani. Danes si kristjani želijo edinosti in povezanosti v prizadevanjih za varovanje življenja.

KGZS je v tem tednu dobila novega predsednika, Romana Žvegliča, ki je na kratko orisal prve korake na čelu stanovske organizacije. Po težavni sezoni sadjarji zaključujejo obiranje letošnjega pridelka.Bolj zadovoljni s pridelkom so letos pridelovalci sladkorne pese. Preverili smo tudi kakšna je kakovost krme za govedo, od katere so odvisne proizvodne lastnosti živali in v veliki meri tudi njihovo zdravje. Nove kmetijske prakse naj bi bile do okolja bolj prijazne, kljub višjim donosom kmetijskih rastlin. Raziskujejo jih na Nacionalnem inštitutu za biologijo Biotehniške fakultete.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Sodelavci TVS so minulih desetletjih posneli marsikateri nastop in koncert Ansambla AVSENIK, pred sedmimi leti pa jim je uspelo v sodelovanju z družino pripraviti tudi najobsežnejšo dokumentarno glasbeno serijo osmih oddaj-AVSENIKOV ZLATI ABONMA, ki se je zapisala v zgodovino za vse čase. Scenarije za serijo je prispeval GREGA AVSENIK, režijo pa je prevzel SLAVKO HREN. Koncept serije je zanimiv- vsaka posamezna oddaja je posvečena enemu članu ansambla iz najbolj slavnega obdobja- klarinetistu Albinu Rudanu, trobentaču Francu Koširju, basistu Miku Sossu, kitaristu Levu Ponikvarju, pevcema Emi Prodnik in Francu Korenu ter seveda harmonikarju in vodji ansambla –Slavku Avseniku. Posebna oddaja je namenjena fenomenu skladbe Na Golici. Serija je nastajala dolgo, saj posamezne oddaje vključujejo tako dokumentarno gradivo od nastanka ansambla, kot nastope najboljših slovenskih narodno zabavnih ansamblov in njihovih gostov v novejšem času, seveda najbolj priljubljenih skladb iz Avsenikove zakladnice. Oddaje sta povezovala BETKA ŠUHELJ in JURE SEŠEK, v spomin na pravkar preminulega Slavka Avsenika pa bo tokrat objavljena njemu posvečena oddaja.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Brkinov in Krasa, pričeli na pobudo Parka Škocjanske jame, povezovati manjši turistični ponudniki, kmečki turizmi in gostinci. Razpršena turistična ponudba na meji večih občin, pomanjkanje nočitvenih kapacitet in konkretnih turističnih produktov ter odsotnost enotne turistične zgodbe so bili v zadnjih letih naglavni greh tega prostora – ki pa se z inovativnimi zgodbami odpira turizmu. Predstavljamo Mitski park Rodik, ki skozi kamnite oznake na čezmejnem prostoru Slovenije in Hrvaške oživlja oživlja praslovanska in slovanska verovanja ter pripovedna izročila. Obiskali pa smo tudi Zeliščno-etnološko domačijo Belajevi, ki povezuje tradicijo in izkušnje prednikov s sodobnimi spoznanji s področja zeliščarstva, biodinamike, permakulture ter ostalih trajnostno naravnanih aktivnosti.
V fokus oddaje smo vzeli tudi problematiko izredno prizadetih turističnih vodnikov, ki so zaradi epidemije že skoraj celo leto praktično brez dela. Medtem ko so bili turistični boni dobrodošel ukrep za gostince in ponudnike nastanitev pa so vodnike povsem prezrli. Preverili smo, kako skušajo preživeti in kako bi jim lahko pomagala država.
Za konec pa še razmišljanje iz Dolenjske – obiskali smo Novo mesto, ki se je skupaj z okolico prilagaja novi realnosti v turizmu. Poleg športnega turizma so v ospredju predvsem aktivnosti ob reki. Prava uspešnica pa so zidanice na Trški Gori, ki so s svojo butičnostjo in oddaljenostjo od mestnega središča priljubljena destinacija tudi v koronskih časih.

Družinska drama o mladem kuharju, postavljena v zanimiv večkulturni prostor daljne Azije, na Japonsko in v Singapur.

Masato je mladi kuhar, ki se specializira za jušno jed ramen in se poigrava tudi z recepti iz Singapurja, kjer se je rodila njegova pokojna mama. Nekega dne zapusti rojstno mesto, odločen, da bo spoznal materino domovino in navezal stik z izgubljenimi sorodniki. V tuji deželi se zaljubi v turistično vodnico, spoznava singapurske jedi in kulturo. Hkrati pa odkrije številne nezglajene družinske spore. Babica, ki je odraščala v času japonske okupacije Singapurja, je hčerino poroko z Japoncem videla kot izdajstvo. Masato se odloči, da bo razbito družino ponovno združil tako, da bo sorodnike očaral z izjemnimi kuharskimi veščinami.

Izvirni naslov: RAMEN TEH / Koprodukcijski film, 2018 / Režija: Eric Khoo / Scenarij: Eric Khoo / Igrajo: Takumi Saitoh, Mark Lee, Jeanette Aw, Cujoši Ihara, Tecuja Bešo, Beatrice Chien, Seiko Macuda

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Studio Vikend paketa na prvo novembrsko nedeljo obišče srčnica in spremljevalka duš, ga. Manca Košir. Ker je mesec november čas za movember, čas, ki je namenjen zdravju moških in opozarjanju na raka prostate, mod, duševno zdravje, nas bo pozdravil najhitrejši slovenski smučarski krosist in lastnik krasnih brkov, Filip Flisar. Glasbeno nas bodo z novo pesmijo Tiho potiho pozdravili Manca Špik z mladimi Gadi, in Gašper Rifelj s pesmijo Angel. Maja in Lovro sta delovna od doma in sta si prilagojene okoliščine dela in življenja z epidemijo vzela kot izziv za učenje novih spretnosti.

Pošasti se pripravljajo na uro strašenja. Če bodo presenetili učiteljico, bodo dobili strašilno zvezdico. Pikico skrbi, da za strašenje ni nadarjena. Ji bo z Bučkovo pomočjo vseeno uspelo prestrašiti gospo Jokinstok?

Mali Timotej spušča zmaja. Vrvica se zatakne za komet. Timoteja in njegovega prijatelja lenivca odnese na veličastno potovanje v kraljestvo kometov.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:40
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Nanna in Kasper se končno odkrito pogovorita. Nanna si želi svojega otroka, Kasper pa misli, da bi bilo pravično, da njun otrok ne bi imel njunih genov. Merete rešuje podjetje in odpotuje na sestanek z novim programerjem, medtem pa Joachim izve, da se s Henrikom ni samo pogovarjala, temveč ga je tudi poljubila. O tem se pogovori z Nanno in po steklenici vina obema popustijo zavore. Ko mu Merete končno sama pove za poljub, tudi njega duši težko breme prevare.

Gostja Intervjuja bo sociologinja Mirjam Milharčič Hladnik, znanstvena svetnica na Inštitutu za slovensko izseljenstvo in migracije ZRC SAZU. Področja njenega raziskovanja so migracije, izobraževanje in ženske študije. O izseljevanju Slovencev v zadnjih 150 letih, o tem, da so v državah izseljevanja pogosto doživeli tudi odpor in zaničevanje, o tem, kako je odkrila Angelo Vode, pomembno izobraženko in feministko ter obsojenko na Nagodetovih procesih, in o tem, kako slovenski izobraževalni sistem sprejema otroke priseljencev, se bo z Mirjam Milharčič Hladnik pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:50
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:00
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dokumentarni film osvetljuje duha znamenite mehiške slikarke Fride Kahlo. Predstavlja neodvisno in močno žensko, ki je zaradi prometne nesreče vse življenje prenašala neznosne muke, in izjemno umetnico, ki se je z ustvarjanjem osvobajala spon trpljenja. Za slikarstvo Fride Kahlo je značilna ikonografija predkolumbovske Mehike. V njenih delih se prepletajo bolečina in moč, trpljenje in ljubezen. Frida Kahlo je postala ikona in vzornica – vplivala je na umetnike, glasbenike, stiliste. Dokumentarna pripoved prinaša tudi slikarkine misli, zapisane v pismih in osebnem dnevniku.

FRIDA, VIVA LA VIDA / Italija / 2019 / Režija: Giovanni Troilo

Čudovita koreografska postavitev Renata Zanelle Adagietta iz Mahlerjeve Pete simfonije v vrhunski plesni izvedbi Shoko Nakamura in Wieslawa Dudeka.
Adagietto si je prislužil še posebno slavo, ker ga je v svojem znamenitem filmu Smrt v Benetkah uporabil italijanski režiser Luchino Visconti. Mahler naj bi Adagietto napisal kot ljubezensko pismo Almi.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov