Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 9. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Sre, 9. jun.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Vas moti ravnanje soseda? Živa meja, vonj po žaru ali zvok čebel? Je to motenje posesti? Svetuje odvetnik. S psihologinjo svetujemo o duševnem zdravju vaših otrok v času epidemije, moda pa prinaša poletne nasvete za moške. Bodite z nami!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger. Oddaja poteka tudi v sodelovanju z RTV centrom Koper in RTV centrom Maribor, s čimer v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah in je upoštevajoč delež televizijskih gledalcev med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejših slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali.
Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Valeria prosi očeta za posojilo, da bi z Rito kupili stanovanje. Rita ni za to, saj ne želi pomoči Valerijinih staršev, ki nasprotujejo njuni zvezi. Poleg tega se noče obvezati z dvajsetletno hipoteko. Pietro in Nunzia se vdajata strastem na kavču v službi. Francesca s pretvezo, da bo napisala knjigo, pripravi Vittoria do tega, da ji našteje vse svoje nekdanje ljubezni. Izkaže se, da se je s prvo razšel že v vrtcu. Francesca razmišlja, da bi morala Angelico posvariti, kakšen ženskar je njen bodoči mož. Medtem Angelica pove Orlandu, kako je umrl njen mož Gianluca: v službi se je nenadoma zgrudil zaradi anevrizme v možganih. Orlando jo povabi v vilo, ki jo prenavlja zanjo, in tam odplešeta tango. Angelica ugotovi, da se je zaljubila vanj.

Pot do digitalnega potrdila je načeloma preprosta, vsaj pred epidemijo je bilo tako. V praksi pa se zaradi novega načina dela na upravnih enotah, predvsem pa velikega povpraševanja, precej zapleta. Zaradi preobremenjenosti upravnih enot bo po novem digitalno potrdilo možno pridobiti tudi na izpostavah FURS-a, Centrih za socialno delo, cepilnih mestih, vložišču Ministrstva za pravosodje in izpostavah Zavoda za zdravstveno zavarovanje. Za kadrovsko okrepitev bodo poskrbele občine, ki že usposabljajo 300 referentov iz 70-ih ustanov.

Začetni tečaj latinščine poteka kar v Helginem bifeju. Balinanje je šport za prijatelje. Kljub temu, da je Tone ustvaril popolnoma nov voziček (iz starega, seveda), se je Pupa odločila, da bo rodila "čez lužo". Tonetovo razočaranje je veliko, vendar ima profesor Zver zanj že pripravljeno najboljšo tolažilno nagrado tostran Alp.

Suzana in Rok iz vasi Idrsko pri Kobaridu sta se lani v gojzarjih poročila na vrhu “njune” planine. Prisotna sta na Facebooku, njuno kleno posoško primorščino dopolnjujejo moderne angleške skovanke, govorita italijansko in angleško. A vsako pomlad se skupaj s triletnim sinčkom Tilnom preselita na Idrsko planino pod Matajur v prostovoljno izolacijo in življenje z naravo, daleč od ljudi in sodobnega potrošništva. Rok je namreč najmlajši sirar, ki sir prideluje na tradicionalen način.
Film brez olepševanja prikaže življenje in delo na planini, pašo, tradicionalno proizvodnjo sira, skute in masla, pa tudi medčloveške odnose, ki jih pogojuje takšno izolirano okolje.
Ciklus se začne z vstajanjem v trdi noči...

Tokrat o odločbi Ustavnega sodišča, kaj pomeni za politike in kaj za navadne državljane.
Raziskujemo, koliko naložb ima Madžarska v Sloveniji in kaj pomeni, da je največja banka pri nas v njihovi lasti.
V prispevku o tem, katere so vrednote današnjih mladih in katere njihove težave.
Pod Objektivom pa naš odnos do tujcev.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Živjo, rada te imam
V Cicelyju si nabirajo maščobne zaloge za zimo. Shelly je zaskrbljena, ker bi morala roditi že pred 14 dnevi. V pralnici sreča deklico. Ime ji je Miranda, prav tako kot namerava dati ime svojemu otroku. Joel in Maggie imata prost popoldan, zato ju Marilyn povabi na tečaj pletenja. Ruth-Anne se odpelje v oddaljeni Cantwell po razstavni vitrini. Walt se ji pridruži, da bi šel k specialistu. Domov se vračata po samotni cesti in pokvari se jima avto. Shelly se pripravlja na polet v porodnišnico.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

V oddaji Osmi dan smo spremljali okroglo mizo o politikah spominjanja v postresničnostni družbi, ki so jo pripravili profesorji Oddelka za zgodovino. S čim se srečuje zgodovinopisje v času, ko so teorije zarot privlačnejše od obsežnih študij in ko je celo uradna politika pripravljena prezreti sodobne strokovne smernice? Gostja v studiu bo zgodovinarka Petra Svoljšak, prejemnica nagrade za najboljšo zgodovinopisno študijo. Preverili smo, kako je z gradnjo nove univerzitetne knjižnice NUK 2. Načrtovanje nove stavbe se je namreč začelo že v osemdesetih letih, a je še zmeraj nimamo. V sodelovanju s partnersko mrežo Centra za kreativnost je nastala serija člankov, v katerih strokovnjaki predstavljajo aktualno dogajanje na posameznih področjih ustvarjalnega sektorja, od oblikovanja in turizma do glasbe in plesa. V kakšnem finančnem položaju so se po zdravstveni krizi znašli ustvarjalci pri nas in v tujini in kakšni izzivi jih čakajo? Spremljali smo še baletni ansambel SNG Ljubljana, ki je gostoval na plesnem festivalu InDanza v Bolzanu, ki želi v obdobju po pandemiji umetnost približati ljudem in oživiti Južno Tirolsko.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- koszorúzás, fotókiállítás és rövid film a nemzeti összetartozás napja alkalmából;
- ajándék könyvcsomag a lendvai középiskolásoknak;
- Abraham Boris jótékonysági gyalogtúrája;
- Málénap Gyertyánosban;
- Hazatérés – Bíró Ilona kiállítása;
- Egészségünkre!: a fehér liszt és a cukor káros hatásai.

Vsebina oddaje:

- polaganje vencev, razstava fotografij in kratek film ob dnevu narodne povezanosti;
- knjižno darilo lendavskim srednješolcem;
- dobrodelni pohod Borisa Abrahama;
- Zlevankijada v Gaberju;
- Vrnitev domov – razstava Ilone Bíró;
- rubrika Na zdravje!: škodljivi učinki bele moke in belega sladkorja.

Po uspešnih predtekmovanjih novo sezono Malih sivih celic, ki letos slavi že 26 let, slovesno odpirata OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava in Brezovica pri Ljubljani. V novi rubriki Kaj manjka in prenovljenem labirintu se preizkusijo vijolični Jure, Gašper in Gregor ter rumeni Nataša, Žan in Krištof, ki jih navijači, zaradi razmer v državi, tokrat spremljajo le od daleč. Komu bolj ležijo kvačkanje, plemiška imena in zamujanje ure ter kdo poskrbi za preobrat po Prebranih celicah, pa v 1. oddaji.
Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:15
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Fotografiranje je danes postalo sestavni del našega življenja. Fotografiramo svoje bližnje, pomembne dogodke, hrano, sebe. In tako nastanejo sebki, jazki, svojki, fotografski avtoportreti. Selfiji! Selfije popravljamo, olepšujemo in iz njih odstranimo vse, česar ne maramo. Nekaterim se tako zdijo izraz naše samovšečnosti, drugi vidijo v tem priložnost za samopromocijo, spet tretji način, kako se za trenutek iztrgati iz neusmiljenega kolesja časa in minljivosti. Selfiji kot fenomen mlajših in starejših ter krik novodobnega imperativa biti navzoči in videni.

Za konstituiranje slovenstva niso ključnega pomena le literarne in humanistične knjige, pač pa tudi stvarna literatura. Krautov strojniški priročnik je izvirna slovenska strokovna knjiga z najdaljšo tradicijo ponatisov in razširjenih izdaj. V čem je posebnost najpomembnejše slovenske tehniške knjige, ki je izšla v več kot 300.000 izvodih, nam je pojasnil profesor strojništva dr. Janez Diaci. V zvezi s Krautovo knjigo nas je med drugim zanimalo, kaj je pomenil prehod iz paradigme težke industrije povojne Jugoslavije v bolj tehnološko usmerjene lahke panoge in kakšno vlogo je pri tem odigral Stane Kavčič. O tem smo se pogovorili s pisateljem Dušanom Šarotarjem, ki izhaja iz strojniške družine, obenem pa smo ga povprašali še o vlogi in pojmu tehniške inteligence.

Medo in Miša prejmeta kartico s stričevimi pozdravi z Aljaske. Stric piše, kako uživa, saj le malo zarenči na turiste, ti pa prestrašeni odvržejo nahrbtnike, polne hrane. Ta zamisel se zdi medvedoma odlična, zato začneta po svojem gozdu strašiti ljudi. Med strašenjem ene od družin začne deklica jokati, starši pa se tresejo kot bilke. Medo ugotovi, da ljudje odvržejo nahrbtnike, ker so prestrašeni. Medveda zagato rešita s petjem in se odločita, da ne bosta več rjovela na obiskovalce.

Medo in Miša sta za vas pripravila svoje slastne recepte.

Pepa in Jure sta na obisku pri babi in dediju pujsu. Ptički pozobajo semena, ki jih je posejal dedi pujs, zato mu Pepa in Jure pomagata narediti strašilo.

Muk in Lucijan kolesarita okoli sveta. Spoznavata nove kraje in ljudi. Sta najboljša prijatelja in se veliko pogovarjata. Muk je radoživ in drzen, Lucijan pa previden in skrben. V njunih pogovorih je veliko modrosti in vedno tudi humorja.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:50
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Film ceste pripoveduje zgodbo o mladi podiplomski praktikantki psihologije Indre, ki ji zaupajo prevoz dveh mlajših pacientov, Paulisa in Juste, iz Vilne do psihiatrične klinike ob Baltskem morju. Indra ima sicer tudi sama težave z odnosi in komuniciranjem z ljudmi. Paulius trpi za bipolarno motnjo, zaradi katere se spreminja njegovo razpoloženje, Juste pa je potencialna samomorilka, ki zase misli, da ne potrebuje pomoči. Skupno potovanje se sprevrže v avanturo, med katero se potniki zbližajo in se drug drugemu pokažejo v najlepši luči, vendar ostaja vprašanje, ali jim bo uspelo premagati ali vsaj obvladati bolezen, odprto.

SUMMER SURVIVORS / LITVA / 2018
Režija: Marija Kavtaradze / Scenarij: Marija Kavtaradze / Igrajo: Adrija Cepaite-Palsauskiene, Gelmine Glemzaite, Vilija Grigaityte, Giedre Gudeikiene, Giedrius Jursys, Larisa Kalpokaite, Karolis Kaupinis, Danas Kavaliauskas, Tekle Kavtaradze, Giedrius Kiela, Paulius Markevicius, Inga Maskarina, Darius Meskauskas, Lilija Milasiene, Juozas Milasius, Indre Patkauskaite, Sarunas Puidokas, Julija Steponaityte, Ieva Triskauskaite in drugi …

Mlad par se pripravlja na poroko. V lovu za dober rezultat v aplikaciji Scout poklicni motorist Gus zaslepljen v svoji ambiciji izgubi trezen pogled na resničnost in v tekmovalnem divjanju po prometni cesti postavi na kocko življenja tistih, ki so mu najbližje.
Režija: Alex Cvetkov

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Kultura

Ogledali smo si komedijo Slamnik, ki jo je z ansamblom Mestnega gledališča ljubljanskega na oder postavil režiser Diego de Brea in prebrali prevod romana Petra Handkeja Moje leto v nikogaršnjem zalivu. Razkrili bomo ime letošnje dobitnice Borštnikovega prstana in si ogledali razstavo ob 50-letnici razvoja tovarne malih gospodinjskih aparatov iz Nazarij, ki je največji tovrstni obrat v Evropi.

22:40
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Gostja oddaje bo Mira Delavec Touhami, trikratna doktorica znanosti, literarna zgodovinarka, ki se že dve desetletji z vsem srcem in raziskovalno skrbnostjo posveča opusu Josipine Urbančič Turnograjske, prve slovenske pesnice, pisateljice in skladateljice. Kot humanitarna delavka pa je tesno povezana s Tuaregi, nomadskim ljudstvom iz Sahare. Že vrsto leto potuje v Afriko in skuša Tuaregom olajšati težke življenjske razmere.

Voditeljica: Alenka Zor Simoniti

Fotografiranje je danes postalo sestavni del našega življenja. Fotografiramo svoje bližnje, pomembne dogodke, hrano, sebe. In tako nastanejo sebki, jazki, svojki, fotografski avtoportreti. Selfiji! Selfije popravljamo, olepšujemo in iz njih odstranimo vse, česar ne maramo. Nekaterim se tako zdijo izraz naše samovšečnosti, drugi vidijo v tem priložnost za samopromocijo, spet tretji način, kako se za trenutek iztrgati iz neusmiljenega kolesja časa in minljivosti. Selfiji kot fenomen mlajših in starejših ter krik novodobnega imperativa biti navzoči in videni.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov