Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 9. jun. 2021

TV Slovenija 2 • Sre, 9. jun.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Az adás tartalma:

- Divatsarok: a miniszoknya története;
- Aljaž Bratkovič Odar országos matekbajnok lett;
- 100 éve született Yves Montand francia sanzonénekes és filmszínész;
- klipek: Vazz feat. Manca Trampuš, Pátkai Rozina feat. Víg Alíz, Dzsúdló feat. Berta'Lami, DLRM.

Vsebina oddaje:

- Modni kotiček: zgodovina mini krila;
- Aljaž Bratkovič Odar, državni prvak v matematiki;
- 100-letnica rojstva francoskega pevca šansonov in filmskega igralca Yvesa Montanda;
- videospoti: Vazz feat. Manca Trampuš, Pátkai Rozina feat. Víg Alíz, Dzsúdló feat. Berta'Lami, DLRM.

Vas moti ravnanje soseda? Živa meja, vonj po žaru ali zvok čebel? Je to motenje posesti? Svetuje odvetnik. S psihologinjo svetujemo o duševnem zdravju vaših otrok v času epidemije, moda pa prinaša poletne nasvete za moške. Bodite z nami!

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Vedno znova se navdušujemo nad uspešnimi prenovami starih hiš ali stanovanj, kjer so lastniki uspeli ohraniti dušo ter plemenit značaj objekta. Pokažemo zapeljivo posestvo na Gorenjskem, ki diha po starem. Gospodarita mu mati in hči.
Stanovanje v koseških blokih je prenovila lastnica, ki je sicer uspešna ilustratorka. Posebno kreativna je bila pri prenovi kopalnice, tako glede idej kot uporabe novih materialov.
Če bi hoteli z eno besedo opisati vrt na Štajerskem, bi morda najbolj zadeli z besedo: sonaraven. Rastline se na njem bohotno razraščajo, kot bi imele modno revijo. Lastnika sta ustvarila nevsakdanjo zeleno okolje, ki bi ga pričakovali kje ob morju, ne pa na pobočju Slovenskih goric.

Gino bo nadaljeval pot po zahodni italijanski obali ter obiskal znameniti otok Capri, ki je zaslovel po drugi svetovni vojni, ko je postal priljubljen počitniški cilj slavnih in bogatih. V mestu Capri bo obiskal upokojenega fotografa, ki je v 50. letih prejšnjega stoletja v objektiv ujel številne zvezdnike in pomembne osebnosti, nato se bo odpravil v mestece Anacapri, od koder po pripovedovanjih izvira sloviti limonov liker, in ob čudoviti obali spekel okusno caprijsko torto. Nazadnje se bo odpeljal do Sorrenta, kjer bo obiskal pridelovalca višenj sorte amarena, ki jih bo uporabil ob pripravi slastne goveje pečenke v srajčki.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Tokratno nedeljsko popoldne preživljamo v družbi mladega in talentiranega raperja. Challe Salle praznuje 10 let kariere, predstavil pa nam bo tudi njemu zelo drago osebo. Poet in pisec prekmurskih ravnic Feri Lainšček je prejemnik letošnje Prešernove nagrade in je pred podelitvijo te najvišje državne nagrade za umetniške dosežke Bernardin gost. Jože je h komentatorskem omizju povabil večno mlado Laro Janković in poslovnega Filipa Peska. V duhu prihajajočega praznika nas bo Vlado Kreslin spomnil na Prešernovo O, vrba, Emkej na oder prihaja s hitom Veš kaj bi ti mogo. Z najnovejšimi triki se v studio javlja Magic Aleksander, zabavni in iskrivi Modrostniki, kdo komu rapa, pa razkrijemo v oddaji.

Od 9. do 13. junija se bodo kolesarji na 27. dirki po Sloveniji potegovali za prestižno zeleno majico. V vlogi prvega favorita je zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar, odločilna pa bo najbrž sobotna, 4. etapa, ki se bo končala s strmim vzponom na Sveto goro nad Solkanom. Dirka se bo po tradiciji končala v Novem mestu.

*****

Stoletje stara zgodba avtroogrskega mornariškega častnika, Ljubljančana Ivana Skuška in njegove žene, Japonke Tsuneko Kondo Kavase, spominja na opero Madama Butterfly.

Spoznala sta se med prvo svetovno vojno v Pekingu, kjer je bil Ivan Skušek konfiniran, potem, ko so njegovo ladjo, najuglednejšo cesarsko-kraljevo vojaško križarko »Cesarica Elizabeta«, med plovbo na Japonsko morali ob izbruhu prve svetovne vojne potopiti ob kitajski obali. Vojaško posadko so Japonci odpeljali v internacijo na Japonsko, oficirje pa so zadržali na Kitajskem. Mlada, lepa Japonka Tsuneko je imela v diplomatski četrti v Pekingu svojo vrtnarijo in cvetličarno. Zaljubila sta se in poročila.
Leta 1920 se je Ivan Skušek z ženo Tsuneko in njenima otrokoma po sedmih letih vrnil domov v Ljubljano. S seboj je pripeljal tudi zelo obsežno in dragoceno zbirko kitajskih starin in umetnin iz časa zadnje dinastije kitajskih cesarjev. Z oporoko je po smrti zbirko zapustil slovenskemu narodu. Danes jo hrani Slovenski etnografski muzej.
Scenaristka in režiserka dokumentarnega filma »Nebesni zmaj« Alma Lapajne je ustvarila avtorski projekt, ki na izjemno pretanjen način odpira mnoge razsežnosti zanimive zgodbe o Ivanu Skušku in Tsuneko Kondo Kavase (pozneje Mariji Skušek), ki se je nekateri še spomnijo, saj je v Ljubljani preživela več kot štiri desetletja.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

20:05
Na utrip srca

Nova evropska pesmarica, mednarodna koprodukcija televizijskih hiš, članic EBU-ja, je bila leta 2020 posvečena 250. obletnici rojstva Ludwiga van Beethovna. Svoje videnje Beethovna tokrat predstavlja avstrijska nacionalna televizija ORF.

Češki dokumentarni plesni film pomeni vpogled v življenje in delo svetovno priznanega češkega koreografa Jiřija Kyliána. Film se posveča dvema zanj pomembnima dogodkoma v sezoni 2018/19; najprej premieri predstave Kylián – mostovi časa v Narodnem gledališču, ob 100. obletnici nastanka Češkoslovaške. Drugi pomembni dogodek pa je podelitev viteškega reda Francoske akademije za likovno umetnost, ki ga je koreograf prejel marca 2019. Jiří Kylián nas v filmu popelje v zakulisje obeh dogodkov in ju dopolni z modrim in skromnim komentarjem svojega življenja in dela.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Slab mesec pred uradnim prevzemom predsedovanja Svetu Evropske unije se v Ljubljani vrstijo kolone državniških limuzin: opazen znak, da Slovenija postaja središče, morda bolje vozlišče evropske politike. Predsedovanje Svetu EU morda ni več, kar je bilo. Skoraj sanjskega prvega predsedovanja Slovenije leta 2008, ko nas je ameriški predsednik na Brdu spremenil v košček nebes in predsedniku Putinu pogledal v oči ter ugledal dobrega človeka, zelo verjetno ni mogoče ponoviti. A še posebej za majhne članice, kot je Slovenija, okrog katere se ne vrti evropsko politično vesolje, je predsedovanje priložnost, da se izkaže, kar koli že to za koga pomeni. A ko predsedniki odidejo, ko kamere ugasnejo, postane predsedovanje veliko več kot usmeritve, prednosti, načela. Je konkretno, vsebinsko, intelektualno zahtevno delo; vodenje in usmerjanje zapletenih procesov v sedemindvajseterici, ki povzročajo tudi resna trenja, saj ogrožajo interese ter zahtevajo klasične evropske kompromise. Izkušnje učijo, razmere, svetovne in evropske, so zelo aprilske. Kot vse predsedujoče države si bo tudi Slovenija konec leta globoko oddahnila, če se v njenem času ne bo zgodilo kaj, zaradi česar lahko od predsedovanja svetu Evropske unije ostane veliko manj, kot načrtujemo.

Monika skupaj s Freddyjem ustanovi novo glasbeno skupino. Poškodovano Evo nezavestno najdejo v njenem stanovanju, toda namesto ljubosumnega profesorja Fassbenderja aretirajo Joachima. Medtem Helga Wolfgangu rodi zdravega otroka.

KU'DAMM '59 / Nemčija / 2018
scenarij: Ronny Mattas
režija: Sven Bohse
v glavnih vlogah: Sonja Gerhardt, Claudia Michelsen, Maria Ehrich, Emilia Schüle, Trystan Pütter, Sabin Tambrea, August Wittgenstein, Ulrich Noethen, Laura de Boer, Heino Ferch, Andreas Pietschmann, Uwe Preuss

Intimni dokumentarec scenarista in režiserja Bojana Labovića Baron iz province se ukvarja z zgodbo velikega slovenskega razsvetljenca Žige Zoisa.

Večino svojega življenja je preživel v palači na Bregu v Ljubljani, kjer so se že po letu 1780 zbirali napredni slovenski razsvetljenci. Poimenovali so jih Zoisov krog. Baron Žiga Zois je bil namreč njihov mecen, jih materialno podpiral, spodbujal in usmerjal ter bil tako središčna osebnost. Tudi po letu 1797, ko zboli in ga protin, takratna bolezen premožnih, do konca življenja priklene na voziček. Od tega leta Zois sploh ne zapusti več svoje ljubljanske palače. Polnih 22 let, vse do svoje smrti. Nepredstavljivo dosti časa, ki ga ob razmišljanju o Žigi Zoisu preprosto velikokrat spregledamo. S tem pa spregledamo tudi njegovo intimo, njegov pogled na svet in sebe samega. Pogled, ki ga avtorji filma začnejo po obisku članov Zoisovega kroga pri svojem mecenu. Je leto 1815 in Zois plemeniti Edelstein, Žiga, ki že 18 let ni izstopil iz svoje palače, je spet sam. In razpet med provinco in svetom pluje med svojimi spomini in vizijami. Se ustavlja med različnimi podobami in razmišljanji. In drži krmilo. Je kot kapetan na ladji. Sedeč na vozičku, ki ga je izdelal sam.
Barona Zoisa interpretira dramski igralec Vladimir Jurc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov