Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 13. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 13. jun.

07:00
Živ žav

Ava, Riko in Teo se znajdejo ob ribniku z velikimi lokvanjevimi listi. Žaba, ki priskaklja mimo, jih povabi na čudovito predstavo. Toda Ava je previsoka in težko lovi ravnotežje. Ji bo vseeno uspelo?

Niko in Betka se igrata v morju in spoznata, da gre tudi med igro v vodi lahko kaj narobe.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Nejko po nesreči pogoltne muho. Zelo neprijetno mu je, ko ta leta po njegovem trebuhu. Prijatelji bi mu radi pomagali, da bi se je znebil. Čekan zgradi napravo, s katero lahko poslušajo, kaj jim muha sporoča. Mavricij muhi zagrozi. Končno zleti iz Nejkovega trebuha, naravnost v Mavricijevega.

Pepa prinese domov medveka iz igralnice. Boji se, da mu bo na obisku pri njej zelo dolgčas.

Zajček Rjavček je razočaran, ko mu mravlje odnesejo slastne jagode. Ko jim sledi, spozna, da so zelo pametne, zato jih začne posnemati.

Meteorit ustvari čudovit ognjemet. Mali Timotej in njegova prijateljica žaba sta navdušena! Odideta v vesolje in srčno upata, da bosta srečala še kakšen tak meteorit.

Mavgli izzove volka Faa na preizkus poguma. Dobiti bi se morala, ko je sonce najvišje. Ampak kaže, da bo Mavgli srečanje zamudil, ker sreča mladega opičnjaka Manija, ki se je izgubil.

Simon izziva bratca Gašperja, da se pomerita v različnih športnih igrah. Simon zmeraj zmaga. Gašper meni, da je to krivično. Simon je vendar večji od njega! Končno Simon predlaga igro, primerno za vsako starost: kdor se prvi zasmeji, izgubi! Simon nepričakovano izgubi in spozna, da včasih zmagaš, včasih pa izgubiš.

Petrček skriva svojo zbirko školjk pred Suzi, ker bi jo rada prebarvala. V varstvo jo zaupa Kalimeru. Ko Kalimero za trenutek ni pozoren, jo odneseta Tilen in Bobi, ker potrebujeta nekaj posebnega za nalogo. Kalimero mora školjke dobiti nazaj. S Pavlinco začneta preiskavo ...

Krilček se v šoli postavlja in po nesreči razkrije Pikičino skrivnost. Sramežljiva Pikica je užaljena. Se ji bo Krilček do igralne urice lahko opravičil?

V Podlesju prirejajo ples. Nejko se uči plesati, a mu ne gre dobro od nog. Prijatelji ga učijo različnih plesov, on pa se kmalu naveliča. Čekan mu poskuša pomagati s svojim izumom in Nejko zdaj lahko na plesišču navduši s svojimi plesnimi koraki.

Komarji so napadli tabor. Praskajo se vsi razen Tiba, ki je očitno odporen nanje. Da bi se komarjem izognili, otroci Tiba oponašajo. Morda pa ga pred piki ščiti prijateljstvo s Tamtamom?

Muha Viola odkrije kip. So bili taki prvi prebivalci vrta? Slikar Matko jo prizemlji: to je vrtni palček in za nameček še zelo grd. Toda Viola ga vzljubi in išče pravo mesto zanj. Palček bo ostal na vrtu in ga varoval.

Erika, Taja, Heli in Evreka na geolovu iščejo zaklade. Prvega najdejo, naslednjega pa ni tam, kjer bi moral biti. Izginil je skupaj z zemljo, v kateri je bil zakopan. Ko hišnik Maks pove, da je zemljo prepeljal drugam, Erika takoj ukrepa.

Na kmetijo prispe nova miza za biljard. Preden jo kmet lahko pospravi v hišo, na njej zaigrajo pes Bitzer in čreda. Posledice so strašne – blago na mizi se strga.

Pikec bi rad z gusarji na plenilski pohod, toda še prej mora dokazati, da Sabljezobemu lahko prinese zlato. Najprej poskusi prodati nekaj Dolgoprstovih starih stvari, nato pa sprevidi, da bo več zaslužil, če se preobleče v Sabljezobega in zaigra na mandolino. Pa bo oponašanje vladarja sedmih morij res pravi način?

Vrankina starša odplujeta nakupit začimbe in pozabita, da bi morala vsak dan kuhati za Sabljezobega. Vranka in Pikec se trudita pohladiti Sabljezobov srd, toda kuhanje jima ne gre od rok. Še dobro, da jima pomaga gospodična Rozi, ki pa zaradi srčnih ran tudi ni preveč zbrana za ognjiščem.

V nedeljo bomo iz Murske Sobote prenašali evangeličansko bogoslužje, ki ga bo vodil mag. Leon Novak, škof Evangeličanske cerkve Augsburške veroizpovedi v Sloveniji. Ob tem bo potekala tudi humanitarna prireditev Podpornica.
Evangeličanska humanitarna organizacija Podpornica uresničuje diakonično delo Evangeličanske cerkve. Posameznikom in družinam želi olajšati življenje in jim pomaga pri premagovanju stisk.

Življenja brez mobilnega telefona, ki ponuja veliko računalniško zmogljivost in povezljivost, si ne znamo več zamišljati. Nevroznanstvenik in psihiater, eden najpomembnejših nemških raziskovalcev delovanja možganov, dr. Manfred Spitzer, pa v knjigi Epidemija pametnih telefonov opozarja na negativne vplive novih elektronskih naprav na ljudi, posebej najranljivejše. Raziskave kažejo, da je med mladostniki, ki veliko uporabljajo pametne telefone, več kratkovidnih, da so pogosteje tesnobni in pogosteje razmišljajo o samomoru. Njihova pismenost in učeni uspeh sta slabša, ne znajo računati na pamet in brati zemljevidov, težko uresničijo svoje želje in se vživijo v druge.
Bosanski slikar Safet Zec, ki se zavzema za bolj humano družbo, je v Piranu z razstavo spodbudil kulturno-religijski dogodek.
Nedavno odkritje rokopisa najzgodnejšega latinskega komentarja evangelijev škofa Fortunacijana iz Ogleja ima tudi za Slovence poseben pomen.
V Šempetru pri Gorici preživlja mirne dni duhovnik, skladatelj in zborovodja z bogatim življenjskim opusom, Jože Trošt.

Na kongresu Zadružne zveze Slovenije, ki je potekal sredi tedna, so največ pozornosti namenili digitalni preobrazbi slovenskih kmetijskih in gozdarskih zadrug. Vse več sodobnih evropskih kmetij prideluje hrano in druge kmetijske surovine ob pomoči robotov. V Sloveniji jih uvajamo postopno in na različnih področjih. Predstavljamo dva sodobno opremljena govedorejska hleva v Galiciji. V gozdnem rezervatu Poljšak je smrekov gozd močno napadel lubadar. Škoda je vse večja tudi v okoliških gozdovih.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Mauro in Giuseppe sta prijatelja in partnerja, ki sta pred nekaj leti ob klepetu ob pivu sklenila postaviti svojo pivovarno. In tako je nastala blagovna znamka sardinijskega piva, ki temelji na trajnostni pridelavi in krožnemu gospodarjenju, Marduk. V bronasti dobi je namreč na otoku Sardinija živel bog Marduk, ki je poosebljal luč sonca in moč bika. V pivovarni danes izdelujejo že šest različnih vrst piva in z novimi proizvodi razvijajo model krožnega gospodarjenja.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Koncert Prifarskih muzikantov s prijatelji ob 30 letnici njihovega delovanja z naslovom Prifarci slavijo 30! nas v treh delih popelje skozi njihovo tridesetletno ustvarjanje. Njihovi gostje so številni znani in priljubljeni izvajalci slovenske glasbe in plesalci: Anja Bukovec, Andraž Hribar, Ženska vokalna skupina Lipa, Vokalni ansambel Reunion, Čuki, Akademska folklorna skupina France Marolt, harmonikarji Tonija Sotoška in drugi. Voditelj koncerta je Boštjan Romih…

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Obiskali smo novo odprte rove rudnika Sitarjevec, ki velja za glavno turistično atrakcijo Litije. Nove goste bodo privabljali tudi s pomočjo ravno zaključenega projekta s hrvaškim Labinom, v sklopu katerega se povezujejo mesta z rudarsko preteklostjo.
V fokusu pa so tudi nove investicije na Bledu - tak primer je kolesarski glamping Ribno, ki bo edini tovrstni objekt v Sloveniji. Bled se na prihajajočo sezono pripravlja z novo kampanjo, v kateri sodelujejo tudi blejski športniki. Podatki s terena namreč kažejo na velik porast zanimanja za aktivnosti v naravi s strani gostov.

Drama o odnosu med dvema bratoma, duševno zaostalim in požrtvovalnim.

Ben in Barnabas sta brata, neločljiva že od malih nog. To ne bi bilo nič posebnega, če ne bi bila tako različna. Barnabas je duševno zaostal in čeprav mu je 22 let, je razvojno na ravni triletnega otroka, zaradi česar se ga prime vzdevek Simpel. Njegov brat Ben pa je požrtvovalna dobričina, ki je za svojega Simpla pripravljen narediti vse. Čeprav je Simpel včasih prava nadloga, si Ben ne zna predstavljati življenja brez njega. Oče je družino že davno zapustil, za Simpla Ben skrbi skupaj z bolno mamo. Ko ta nepričakovano umre, pa se življenje bratov zaplete. Benu ne dovolijo več skrbeti za brata, oblasti ga želijo preseliti v varovani dom. Ben se bliskovito odloči: ko policisti pridejo po brata, organizira beg in skupaj se odpravita v Hamburg, dogodivščinam naproti. Najprej morata poiskati očeta, ki ga nista videla že 15 let. Ben načrtuje, da bi se preselila k njemu, čeprav si je oče medtem ustvaril novo družino.

Izvirni naslov: SIMPEL / Nemški film, 2017 / Režija: Markus Goller / Scenarij: Dirk Ahner, Markus Goller / Po romanu: Marie-Aude Murail / Igrajo: David Kross, Frederick Lau, Emilia Schüle, Devid Striesow, David Berton, Annette Frier

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Kviz Joker bo tokrat precej športno 'obarvan'. V studio prihaja učitelj športne vzgoje Miha Juvan z Broda pri Ljubljani. Nekdaj prvi obraz oddaje Šport in špas se navdušuje nad hribi, k tej ljubezni pa s posebnim projektom spodbuja tudi svoje učence. V prostem času uživa tudi v košarki in družabnih igrah. V tekmi za 20.000 evrov se mu bo pridružil prijatelj in sodelavec s šole: Rožle Bratec Mrvar.

Gino bo nadaljeval pot po zahodni italijanski obali in obiskal Toskano. Najprej se bo odpravil na območje Maremma, kjer bo preživel dan s kravjimi pastirji, imenovanimi butteri, zvečer pa bo na plaži pekel meso na žaru. Po znameniti starorimski Apijevi cesti se bo odpeljal v pokrajino Lacij in se ustavil v mestu Gaeta, ki slovi po okusnih črnih olivah. Krajevni kuhar Carlo mu bo izdal recept za znamenito jed tiella, ki je zelo priljubljena med domačini in tujci. Gino bo slovite črne olive uporabil pri pripravi hrustljavega ocvrtega piščanca z omako.

Bučko je strašansko žalosten, ko Mipa nenamerno izgubi njegovega psa Hrustka. Ji bo uspelo najti psička in se oddolžiti Bučku?

Frfra in Cufek v vrtcu najdeta marsikaj zanimivega. Gumijaste škornje, iz katerih nastane konj, hlačne nogavice za hobotnico, iz copat pa nastane gusarski klobuk …

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prvič v svoji zgodovini družba KLM posluje z dobičkom, na žalost po zaslugi judovskih beguncev, ki bežijo pred Hitlerjem. Plesman je ves iz sebe, ker njegova letala ne morejo več leteti, zato naredi mirovni načrt, ki ga želi predstaviti Angležem in Nemcem. Pri tem mu je v veliko pomoč Fokker, ki Plesmanu uredi sestanek z Göringom.

VLIEGENDE HOLLANDERS / Turbulent Skies. Two Pioneers, One Dream / Nizozemska / 2020
scenarij: Thomas van der Ree, Winchester McFly
režija: Joram Lürsen
v glavnih vlogah: Daan Schuurmans, Steef de Bot, Bram Suijker, Fedja van Huêt, Sanne Samina Hanssen, Anniek Pheifer

Dr. Igor Senčar je bil ključna oseba slovenskega predsedovanja Evropski uniji v Bruslju leta 2008, v kabinetu predsednika vlade pa kot državni sekretar za koordinacijo mednarodnih in evropskih zadev koordinira tudi letošnje predsedovanje. V pogovoru, ki ga vodi dr. Jože Možina, dr. Senčar spregovori o prihodnosti Evrope in poglavitnih ciljih, ki jih naša država želi doseči. Predsedovanje leta 2008 je še minilo v »romantični« dobi Unije, sedaj so se težave nakopičile, na preizkušnji je evropska solidarnost, ki je poglavitno vezivo povezave, ugotavlja Senčar. V svojem obsežnem doktoratu se je ukvarjal prav s tem področjem, predvsem ob spopadanju EU z gospodarsko krizo, krizo v Ukrajini in migrantsko krizo. Uvodoma je komentiral prizadevanja slovenskih levih političnih sil in medijev, ki jih podpirajo, da bi kar najbolj kompromitirali Slovenijo pred predsedovanjem EU. Kot vrhunski slovenski diplomat, ki je osem let delal na najbolj odgovornih položajih v Bruslju, ocenjuje, da česa podobnega nobena opozicija doslej ni počela svoji vladi. Kaj meni o kritičnem pisanju evropskih medijev o tem, da v naši državi vlada obvladuje medije? Po Senčarjevem mnenju te ocene izvirajo v Sloveniji in so potem izvožene v tujino, na ugled Slovenije v evropskih inštitucijah pa nimajo večjega vpliva. Tema pogovora je tudi t. i. mehka moč EU, ki se je na zunanjepolitičnem področju pogosto izkazala za naivno. Glede prihodnosti EU, ki je v marsičem negotova, Senčar izpostavlja, da bo za njeno konsolidacijo dolgoročno potrebna vrnitev h koreninam, k idejam ustanovnih očetov evropske povezave. Podobno meni tudi za Slovenijo, ki se bo po njegovih besedah razvijala le, če se bomo znali povezati in spoštovati razlike.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Novi koronavirus potrka na zavest človeštva in nagovori gledalce dokumentarca. Opozori na človekovo poganjanje brezmejne gospodarske rasti, zlorabe naravnih virov in industrijske vzreje živine. Osvetli posledice neoliberalizma in globalizacije. Razkrije vse bolj razklane družbe, zevajoči prepad med revnimi in bogatimi. Pojasni, da so ljudje v poklicih, ki resnično omogočajo vsakodnevno preživetje, najslabše plačani, na primer v komunalnih službah ali zdravstveni oskrbi, medtem ko bankirji ali upravljavci skladov nezadržno bogatijo. Pokaže, kako se med pandemijo ljudje spoprijemajo z dokončnostjo smrti, s strahom pred osamo, pred izgubo službe, in kako se družbe v času krize pogosto obračajo k nacionalizmom.

A GRAIN OF SAND IN THE GEAR / Francija, Belgija / 2021 / Režija: Alain de Halleux

Kakovost svojega muziciranja predstavljata slovenska predstavnika tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki – violončelistka Zala Vidic, ki nas je zastopala leta 2016 in se uvrstila v veliki finale, ter pianist Urban Stanič, ki je leta 2014 prejel drugo nagrado. Poustvarila bosta Ognjeni ples skladatelja Manuela de Falla. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Marjan Kučej.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov