Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 27. jun. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 27. jun.

07:00
Živ žav

Ava, Riko in Teo sklenejo, da bodo prespali na prostem. Čeprav vsi prisegajo, da jih ni strah, jih čaka noč brez spanca, saj ga zmotijo najrazlinejše nočne živali, od čričkov do netopirjev.

Niko, Betka in Nupi se odpravljajo na plažo, a jim nevihtaprekriža načrte. Nato se odločijo, da bodo imeli svojo plažo kar pri Niku doma.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Dobrodošli v Trala trali – svet Muzikalčkov.

Čukova knjiga je izginila, zato druščina z Miševim detektivskim orodjem išče sledi. Z avtom se odpravi v Vijoličasti gozd. Tam srečajo drevoobjemajočega želvaka Emila.

Ezop napiše igro, da bi Bajske naučil hvaležnosti in odgovornosti. Napiše igro o levu, ki usmili mišk, ki so ga razjezile, ker mu obljubijo, da mu bodo vrnile uslugo. Lev si ne predstavlja, da bi mu tako majhna bitja lahko pomagala, a nekega dne se ujame v mrežo, ki jo miške lahko zgrizejo in leva osvobodijo. Bajski, ki igrajo miške, se na odru tako zabavajo, da igro zapeljejo v popolnoma drugo smer. Ezop je sprva jezen, ko pa vidi, da so gledalci navdušeni, je jasno, da so Bajski izboljšali predstavo.

Nejko se zbudi slabe volje. Iz prhe mu kaplja na kljun in vedno več stvari ga moti. Ko obišče prijatelje, se vse še poslabša. Zdaj so vsi slabe volje, zato se Nejko odloči, da jih bo poskušal razvedriti. Predlaga jim, da se grejo namakat v ribnik. Z malo dobre volje ta dan postane res čudovit!

Gospod Krompirček pride na otvoritev novega športnega centra in vsi v mestu so zelo vznemirjeni.

Nekega poletnega jutra Zajček Rjavček odkrije, kako čudoviti in drugačni so domovi njegovih prijateljev. Bo imel svoj dom še tako rad, kot ga je imel prej?

Mali Timotej igra flavto za prijatelja žerjava, ki strašno rad pleše in se vrti. Kmalu pa ugotovita, da ni edini tak: plešejo namreč tudi Zemlja, Luna, planeti, Sonce in vse zvezde.

Bubi, Boni in veveriček zlagajo kamenčke in se trudijo postaviti višji stolp, kot je Bibijev. Bibi v gozdu išče kamenčke. Vrne se s skrivnostnim odkritjem: našel je orjaško drevo s sovjimi očmi! Svojo malce pretirano zgodbo pripoveduje skupinici gozdnih živali, nato jih pelje pogledat to čudo. Vidijo, da drevo ni tako veliko, res pa ima oči. Veveriček meni, da so oči sovje, lisička pa verjame, da je sova skrita v deblu, zato Bibijevo odkritje ni prav nič skrivnostno. Nenadoma pa ti očesi odletita. Sploh niso bile oči, bila so metuljeva krila! V domačem gnezdu očka sovicam razloži, da so nekatere živali videti nekaj drugega, kot so v resnici. To je mimikrija. Mami pa Bibija okara, da je po nepotrebnem pretiraval, saj je bila že resnica dovolj skrivnostna in neverjetna.

Strela v gorah zaneti požar in prestrašena panda Ponja zbeži, da bi si rešila življenje. Izčrpano Ponjo odkrije šakal Tabaki, a ptič Darzi na pomoč pokliče Mavglija, Bagiro in Baluja.

Simon se s prijatelji Lijo, Matevžem in Ferdinandom igra na dvorišču. Ferdinand drugim kar naprej pod nos moli žuželke in jih z njimi straši. Saj so le drobcene žuželke, jih draži. Da bi se ga znebili, se mu skrijejo na podstrešje. Tam zagledajo pajka in zavreščijo. Ferdinand jih najde. A zdaj mu oni pod nos pomolijo pajka in ga prestrašijo. Tako mu vrnejo milo za drago.

Silvester je lastnik redkega stripa, prve številke o Korenčanu, Kalimerovem najljubšem detektivu. Policist naroči Kalimeru, naj strip odnese Karli v muzej. Na poti pa »skrivnostni« otrok s kapo strip iztrga Kalimeru iz rok. Prijatelji po vzoru slavnega detektiva začnejo preiskavo.

Bučko in Njambo se odločita, da bosta s Hrustkovo pasjo igračo sošolce vlekla za nos. Pošastovito se zabavata, dokler se ne vmeša ravnateljica, gospa Vitorog.

Živa, Vid in Toni najdejo senčen kraj, toda obdaja ga bodičasta živa meja. Toni sledi počasnim bitjecem in se hitro znajde v senci, Živa pa trmasto vztraja, da bi rada tja hitreje.

Nejka sredi noči zbudijo nenavadni zvoki. Prestrašen na pomoč pokliče prijatelje, ki poskušajo izgnati duhove iz njegovega brloga. Zdaj tudi prijatelji zaslišijo strašljive zvoke. Na koncu ugotovijo, da so mravlje spremenile hladilnik v koncertno dvorano, kjer vadijo za svoj nastop.

Ker reka nenadoma usahne, Aron naznani, da se bo klan odselil. Tib je obupan, noče se posloviti od svojega najboljšega prijatelja. Odloči se, da bosta s Tamtamom pobegnila.

Podkrinkec je obupan. Samo on nikoli nič ne doživi in potem tudi ne more o ničemer pripovedovati. Željan je dogodivščin, zato prepriča Apolona, naj gre z njim na nevarno pustolovščino. Nato pa mu pred netopirjem splahni ves pogum.

Erikina mama je kriminalistka. Na šolo pride predavat o svojem poklicu. Otrokom omeni nenavaden primer, ki jim ga še ni uspelo razvozlati. Zgodil naj bi se prav na tej šoli. Od tam naj bi nekoč izginil zlat kipec. Tega se spominja celo stara gospa Rorschachova.

Pes Bitzer zboli in kmet se odloči, da lahko do okrevanja stanuje v hiši. Tako zlobni mačkon izgubi svoj prostor pri kaminu in skuša na različne načine pregnati prehlajenega psa.

Govorečemu Žigiju v šoli zaplenijo Benov izum, zato se mora Tom znova soočiti s svojo nekdanjo strašljivo učiteljico.

Kapitan Sabljezobi priredi razkošno slavje. Na zadnjem roparskem pohodu je našel prelep diamant. Žal se med prinašanjem hrane zgodi nesreča in Prismoda z juho vred pogoltne tudi dragi kamen. Še dobro, da Pikec z naštevanjem ostudnih sestavin v juhi debeluha pripravi do tega, da dragotino izbljuva.

Posadka mora pripraviti ladjo za naslednji roparski pohod in Benjamin na krov povabi Vranko in Pikca, da bi pomagala čistiti. Gusar pa bi lenobo kmalu drago plačal, saj otroka po nesreči razbijeta steklo v Sabljezobovem daljnogledu. Še dobro, da je treba z ladje odnesti pozabljeno skrinjo dragotin, sicer ne bi bilo časa za popravilo.

»Bogat je bil, pa je zaradi vas postal ubog, da bi vi obogateli po njegovem uboštvu.«
2 Kor 8,9
Razmišlja Jure Sojč

V Katoliški cerkvi bo potekal teden molitve za duhovne poklice, ki se bo končal 25. aprila, na svetovni dan duhovnih poklicev.
Papež Frančišek je 19. marca, na god svetega Jožefa, v poslanici zapisal, da nam ta svetnik kaže tri pomembne lastnosti duhovnih poklicev: sanje, služenje in zvestobo. Dodal je: »Zaradi pandemije je tudi duhovniško in posvečeno življenje zaznamovano s krhkostjo, trpljenjem, negotovostjo in strahom. Da bi bila celibat ali deviška poklicanost znamenje lepote in veselja v ljubezni, je potrebna zrelost. Le Gospod lahko oblikuje odprta srca, zmožna velikih vzgibov in velikodušnega razdajanja, srca, sočutna v tolažbi in trdna pri krepitvi upanja.«
Število duhovnih poklicev pri nas po letu 2009 upada, v tem letu le nekaj mladih odkriva redovni poklic. Kaj je razlog? Ali mladim služenje Bogu in bližnjemu ni več izziv? Z nami bodo diakoni, ki so se odločili, da se bodo dali posvetiti v duhovnike.

V času epidemije se iz stisk in želje po oznanjevanju Boga rojevajo tudi nove zamisli. Med njimi je digitalni projekt Emavs teologa Roka Piska.
Dr. Irena Avsenik Nabergoj pa v tretjem znanstvenem delu o Judih v evropski kulturi išče odgovore na vprašanja trpljenja in smrti, ki so v ospredju vsake religije, in spodbuja k sočutju do trpečih in drugače mislečih.

Oddaja Ljudje in zemlja je ena najbolj gledanih oddaj TV Slovenija. Vsak tretji teden jo pripravlja Regionalni TV Program Koper – Capodistria in njen urednik Branko Vrabec. V »koprski« Oddaji Ljudje in zemlja govorimo o pridelavi hrane, o življenju in delu na podeželju, o živalih doma, na kmetih in v divjini, veliko pozornosti namenjamo varovanju okolja in tradicije, dotikamo pa se tudi tem, ki so zanimive tako za mlajše kot starejše gledalce. Poročamo z vseh koncev Primorske, odpravimo se tudi na Notranjsko in v zamejstvo. Naše osnovno vodilo je, da oddaja Ljudje in zemlja ni namenjena le kmetovalcem in pridelovalcem hrane, temveč široki publiki, skratka vsem, ki kmetijske pridelke kupujejo, ki so tako ali drugače povezani s podeželjem in ki jim ni vseeno za našo kulturno krajino.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelava različne zelenjave na veliko. Alessando je po študijo informatike v Združenih državah Amerike pridobil še doktorski naziv na področju genetike paradižnika. Mladi Sardinijec z veseljem nadaljuje družinsko tradicijo, vendar pa razvija tudi svoje projekte. V Oristanu je odprl trgovino s sadjem in zelenjavo, tudi zato da bo lahko sledil tudi željam kupcev in izpopolnil promocijo pri prodaji.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Štirje kovači so najstarejši slovenski narodno-zabavni ansambel. Neprekinjeno igrajo 65 let. Gonilna sila Franc Šegovc z ženo Hermino je pripravil jubilejni koncert ob visokem jubileju. Posneli smo ga v Športni dvorani v Slovenj Gradcu, nastopili pa so slavljenci z zimzelenimi uspešnicami Kam le čas beži, Na pavre, Rženova Tinka in drugimi, pomagali so jim Koroški simfonični orkester, Družina Breznik ter Modrijani. Osrednja voditelja sta Darja Gajšek in Blaž Švab, sovoditelji pa Smilja Baranja, Vinko Šimek, Boris Kopitar, Jože Galič in Andrej Hofer.

Drama o družinskem konfliktu v eksotičnem turističnem kraju.

Najstnica Marta, ki se ima za zrelo osebo, je poletne počitnice prisiljena preživljati z bratcem in očetom, ki že nekaj časa ni del njenega življenja in v Senegalu dela kot turistični vodič za zahodnjaške turiste, ki v obsijani afriški državi iščejo eksotična doživetja. Marti se oče upira tako zaradi svojega izkoriščevalskega posla kot zaradi poskusov nadzora in vpliva nanjo. V tem duhu dekle poišče način, kako izkazati svojo samostojnost. Spoprijatelji se s Khoumo, domačinom, ki snema in montira turistične videoposnetke. Marta z zvezo najprej le izziva očeta, nato pa se v tamkajšnjega snemalca res zaljubi in mu priskrbi novo kamero, vredno več sto evrov, a nikomur ne pove, da je denar ukradla očetu. Kmalu se vsi vpleteni znajdejo v hudem sporu, v katerem se odražajo tudi družbene napetosti, ki turistom v eksotičnih turističnih letoviščih običajno ostajajo prikrite.

Izvirni naslov: EL VIAJE DE LA MARTA / Špansko-francoski film, 2019 / Režija: Neus Ballús / Scenarij: Neus Ballús, Pau Subirós / Igrajo: Elena Andrada, Sergi López, Diomaye Augustin Ngom

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Nova epizoda kviza Joker nam prinaša obilo dobre volje in smeha, saj se je z izzivom v kvizu soočil stand-uper Rok Škrlep iz Kranja. Študent zgodovine v prostem času rad hodi v hribe, igra kitaro in potuje. Za svoje zadnje potovanje je denar zbiral s svojo avtorsko predstavo z naslovom Svetovne fore. Nasmejan Kranjčan je vlogo super Jokerja zaupal svojemu dobremu prijatelju in nekdanjemu sošolcu Andreju Rusu.

Gino bo tokrat obiskal mesto Santa Maria di Castellabate in se naučil izdelovati izvirne testenine fusilli, ki jih bo pripravil z okusno zelenjavno omako s panceto. Nato bo odpotoval v mesto Pestum in obiskal rejce vodnih bivolov, ki iz bivoljega mleka izdelujejo okusno mocarelo. Ob starodavnih templjih bo pripravil okusno zloženko iz jajčevcev, popečenih paprik in bivolje mocarele.

Njambo je prepričan, da se ne zna igrati gnilega jajca in tekme z žlicami. Ker ne bi rad razočaral očka, se odloči, da ne bo tekmoval. Bo še pravočasno ugotovil, da ni pomembno zmagati?

Velika kredenca postane omara strahov, kjer strašijo duhovi iz robčkov, in klaviatura, ki igra sama.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

POLITIČNA POLA NA RAZLIČNIH BREGOVIH

Vodji poslanskih skupin NSi-ja in LMŠ-ja, Jožef Horvat in Brane Golubović, bosta komentirala zadnje parlamentarno dogajanje; med drugim zahtevo za razpravo o programu Levice, imenovanje novega pravosodnega ministra, financiranje STA-ja in imenovanje delegiranih tožilcev ter pismo predstojnikov štirih nadzornih ustanov o okrepljenih pritiskih nanje.

Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Letošnji 56. Festival Borštnikovega srečanja se bo zaključil 27. junija 2021 na velikem odru SNG Maribor s podelitvijo nagrad najboljšim gledališkim ustvarjalcem. Veliki finale večera bo podelitev Borštnikovega prstana. Vabljeni k ogledu prenosa iz SNG Maribor.

Peter Mlakar je diplomant filozofije in primerjalne književnosti. Je pesnik, pisatelj, performer in … teist. On verjame.
Rodil se je z zlato žlico v ustih. A pridiga o prekletstvu revnih, o pohlepu bogatih. In seveda o Bogu kot absolutu. Preizkuša se v različnih literarnih žanrih, od romana do drame in je državljan NSK-ja, države s 13 000 državljani. Njegova pojavnost, njegovi nastopi so deležni zelo kontradiktornih opažanj. Ko stopi na oder, on tam je. Navzoč. Njegov videz je pokončen in mogočen. Govor brez pretirane modulacije, temen in oster. Zato se zdi, kot da napada, da grozi, zato je bil označen tudi za satanista. Ampak on govori o čistosti, o lepoti bivanja, o iztrebljanju zla. Je mil in nežen in sočuten.
Ne izpostavlja se rad, takole, osebno, ko ne ve, v kaj gre. Zanj sta si pekel in nebesa zelo blizu.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:45
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zgodnja pomlad leta 2016 je prinesla kolone beguncev, mnoge države so se, da bi obvarovale svoje državljane, obdale z bodečo žico.

Ljudje v koloni nimajo imen, tudi obrazov ne, so le postave na poti v negotovo prihodnost.
Dokumentarni film Med zidovi je odziv njegovih ustvarjalcev na omenjene dogodke. Najprej nas popelje v zgodnje jutro: budilka prebudi begunca iz Irana, prostovoljke Človekoljubnega dobrodelnega društva UP, begunce in aktiviste iz Socialnega centra Rog. Njihove pripovedi se nato začnejo prepletati v barvit kolaž občutenj, čustev, bližine, zajetih med zidovi začasnih prebivališč.
Med zidovi bijejo srca glasneje od ideoloških govorov, močneje od nacionalizma. Med zidovi živijo tudi tisti, ki se niso navzeli vonja strahu. Ljudje, ki jim ni vseeno, ki pomagajo, ki sprejmejo.
Ljudje, ki v koloni beguncev še vidijo obraz matere, očeta, otroka. Ljudje, ki se zavedajo, da bomo jutri morda tudi mi stopali v njej, saj je vojna večna stalnica človeške civilizacije.
Ko se človek zbliža s človekom in mu želi prisluhniti, vsi dobijo imena. Ghasem, Viktorija, Dina, Stoja, Nasiha, Biba, Raza, Zala nič več brezimni, spregovorijo o sebi.
»Begunci smo kot drevesa, ki so pozimi veliko prestala, toda spomladi, če jih sonce ogreje, lahko znova ozelenijo,« je dejal študent Ghasem Zarei, ki je pobegnil iz Irana in postal prosilec za azil v državi Sloveniji.
Scenaristka in režiserka filma je Alma Lapajne.

Simfoniki RTV Slovenija so koncertno sezono 2008 sklenili s francosko glasbo. Na junijskem koncertu so poletje napovedali z izvedbo Treh skic za simfonični orkester pod skupnim naslovom Morje Clauda Debussyja. V glasbenem popoldnevu se bomo poletja spominjali ob poslušanju njihove izvedbe vseh treh skic: Od zore do poldneva na morju, Igre valov ter Pogovor vetra in morja, ki so nas vrnile v tople kraje in nas spomnile na topel veter in rahlo šumenje valov na dopustu.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

POLITIČNA POLA NA RAZLIČNIH BREGOVIH

Vodji poslanskih skupin NSi-ja in LMŠ-ja, Jožef Horvat in Brane Golubović, bosta komentirala zadnje parlamentarno dogajanje; med drugim zahtevo za razpravo o programu Levice, imenovanje novega pravosodnega ministra, financiranje STA-ja in imenovanje delegiranih tožilcev ter pismo predstojnikov štirih nadzornih ustanov o okrepljenih pritiskih nanje.

Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov