Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 1. avg. 2021

TV Slovenija 1 • Ned, 1. avg.

Ava, Riko in Teo se znajdejo v deželi ledu, kjer srečajo pingvinčka. Ta bi rad mami za rojstni dan narisal najlepšo sliko na svetu. Ava, Riko in Teo se ponudijo za portretirance.

Mandi in Pipi srečata dostavljavca. Danes ima naporen in dan, za nameček pa je tudi raztresen. Iz vozila mu padajo paketi, pa tega sploh ne opazi. Mandi in Pipi se odpeljeta za njim in jih pobereta.

Timi je navihana mala ovčka. Pravkar je dopolnil tri (ovčja) leta in zdaj gre v vrtec. To pa sploh ni preprosto: v skupini se bo moral veliko naučiti. Predvsem to, da je treba stvari deliti in paziti na čustva drugih. Ni dovolj, da nadarjeni mali nogometaš odlično brca žogo – naučiti se jo mora tudi dobro podati. Vsak nov dan je s pomočjo prijaznih vzgojiteljev nova zabavna učna ura.

Zajček Belko je z Mino in Cenetom na igrišču. Oba se spuščata po velikem toboganu, Belko pa se boji in ima številne izgovore. Naposled se odloči, spleza na tobogan, zapre oči in se spusti …

Bratca Tom in Ben se rada igrata in ob tem spoznavata svoje dobre in malo manj dobre značajske lastnosti. Kosata se drug z drugim in pripeti se jima vse mogoče. A ker znata tudi združiti moči, sta nazadnje vedno vsemu kos.
Kako sta šla Ben in Tom na pohod in kaj se je zgodilo potem.

Nejko je povabljen na tri zabave hkrati. Ker noče užaliti prijateljev, se trudi, da bi se udeležil vseh treh zabav. Teka od zabave do zabave in poskuša ustreči vsem gostiteljem. A izkaže se, da to ni tako preprosto, kot si je predstavljal!

Dedi Pujs pelje Pepo in Jureta na igrišče, tam pa ne razume prav dobro otroških pravil.

Zajec Rjavec pozna najboljše ukane in skrivališča za slastne posladke. Zajček Rjavček si zaželi, da bi bil velik in pameten kot očka. Kmalu pa ugotovi, da lahko tudi on Zajca Rjavca kaj nauči.

Bagira je izginil, nenavadno, panterju podobno bitje pa napada živali v človeški vasi. Vidijo le njegovo senco, zato se Hati vpraša, ali je to Črna senca, panter, ki naj bi jedel le ljudi.

Simon in Gašper bi se rada igrala z očkom, a očka s hecnimi izgovori kar naprej nekam izginja. Predlaga jima skrivanje, a ju sploh ne išče, pa spet na vrat na nos izgine. Nato predlaga nogomet, a brcne žogo čez ograjo na sosedov vrt. Ko se mamica vrne iz službe, jih čaka malica. Le kaj ima očka danes za bregom? Končno se Simonu posveti. Očka jima je pripravil presenečenje: postavil jima je drevesno hiško.

Konrad in Kasija se odločita, da potrebujeta klop, na kateri bi lahko sedela in občudovala razgled. Nova prijatelja se odločita, da bosta za to poiskala velik hlod. Ko najdeta ravno pravšnje deblo, ga mora Konrad prinesti nazaj k brlogu. Kasija ni pozorna, kako težko je Konradu. Spravi ga v težave, ko ga spodbudi, da na hlodu odplava čez jezero. Konrad obtiči sredi vode in Kasija ga mora rešiti. Domisli se dobre rešitve in hlod odkotali k brlogu ravno pravi čas, da lahko opazujeta sončni zahod.

Pepe je v zaporu zaradi ropa, Pavle in Pero pa hočeta plen vrniti Ambrožu. Odločena sta, da se bosta poboljšala! Ker se kesata, obljubita, da bosta služila skupnosti in skrbela za mestni park. Artur in Silvester sta navdušena, Kalimero pa podvomi v njun dober namen.

Da mu ne bi bilo treba jesti smradižnikov, Bučko mavrično solato skrije v glasbeno učilnico. Med igranjem na bobne se solata čisto zmeša. Bo Bučko sošolcem odkril skrivnost pomendrane solate?

Ko se Čekanov pralni stroj pokvari, po nesreči pobarva Nejkove modre hlače v rdeče. Nejko se v novih hlačah vrne v brlog, pa ga Mavricij sploh ne prepozna. Tako majhna sprememba, ki je kljunaša popolnoma preobrazila. Nejko in Mavricij se odločita, da bosta prelisičila prijatelje. Nejko se bo pretvarjal, da je njegov bratranec Dajko.

Nekdo klanu pleni zaloge hrane. Vse sledi vodijo k Tamtamu. Vaščani so razjarjeni in hočejo dinozavra pregnati iz doline. Kljub dokazom je Tib prepričan, da je Tamtam nedolžen.

Blizu vrta je zraslo novo mravljišče in Marjo močno vleče k njenim sestričnam. Apolon jo spodbuja, naj jih obišče, druge živali pa se bojijo. Kaj pa, če bodo za vedno izgubili prijateljico? Izmišljujejo si opravila, da Marja odlaga odhod, na koncu pa spoznajo, da so njeni pravi prijatelji, zato se bo vedno vrnila k njim.

Svojih junakov ni dobro spoznati. Kmetovemu rokerskemu idolu se pokvari limuzina, zato obtiči na kmetiji. Z Jonovo pomočjo pa se prav kmalu izkaže, da je zvezdnik samo razvajen šarlatan.

V sprintu na 100 metrov se pomerita noj in žirafa. Ko se noj poškoduje, kljub bolečinam noče zapustiti steze.

Vranka najde zemljevid zaklada, ki pa se hitro znajde pri Nerodi in Prismodi v podpalubju. Otroka ga poskusita izmakniti, takrat pa Temna dama izpluje. Ponoči prijatelja odveslata na otok in poiščeta zaklad. Še dobro, kajti zjutraj bosta morala z dragotinami pomiriti kapitanov bes.

Jon Skaza podtakne Pikcu lažni zemljevid zaklada. Pikec ga odnese kapitanu Sabljezobemu, ki se takoj loti iskanja. Jon se že muza, na koncu pa bo moral spet priznati poraz. Pikca iz zadrege reši Valdemar, ki na kraj, označen na zemljevidu, zakoplje pravi zaklad.

TV Slovenija bo neposredno prenašala nedeljsko mašo iz župnije sv. Gregorja nad Sodražico. Maševal bo župnik Andrej Mulej.

»Človek naj ne živi samo od kruha, ampak od vsake besede, ki prihaja iz Božjih ust.« Mt 4,4
razmišlja JANEZ VODIČAR

Mediji, posebej verski, imajo veliko vlogo pri posredovanju resnice, spodbujanju naše osebne rasti in oblikovanju družbene zavesti.

Mediji so pogosto predmet razgretih razprav. Imajo veliko vlogo pri posredovanju resnice, spodbujanju naše osebne rasti in oblikovanju družbene zavesti. So glasniki družbene in tudi verske svobode. Posebno vlogo pri tem, tudi zdaj, v času pandemije, imajo verski mediji. Medijskim delavcem v teh je zgled prvi blaženi novinar, Španec Manuel Lozano Garrido, ki je deloval v prejšnjem stoletju in je umrl leta 1971.
Pred devetdesetimi leti smo lahko na valovih Radia Vatikan prvič slišali oddajo v slovenskem jeziku. Prejšnji teden ste se prek spletne aplikacije lahko pridružili svetopisemskemu maratonu z vodilom »Med vami bom hodil«.

Izobraževalno-svetovalna oddaja Ljudje in zemlja spada med najstarejše na TV Slovenija, namenjena je vsem, ki jih zanimajo kmetijske vsebine. Ob aktualni sezonski tematiki s kmetijskega področja poskušamo pripraviti čim več uporabnih strokovnih nasvetov, seznanjamo z ukrepi kmetijske politike in novostmi na področju zakonodaje. Pri pripravi prispevkov nam pomagajo številni strokovnjaki MKGP, KGZS, fakultet, šol in inštitutov, ki delujejo na kmetijskem, živilskopredelovalnem, okoljevarstvenem in gozdarskem področju. Oddaja, v kateri predstavljamo številne kmetije, je izobraževalno-svetovalna, namenjena vsem, ki jih zanimajo kmetijske teme.
Oddaja je izjemno cenjena tako v strokovni kot laični javnosti, kar dokazuje tudi dejstvo, da je v časovnem pasu, ko je premierno predvajana, najbolj gledana redna oddaja na vseh slovenskih televizijah. Ogledate si jo lahko vsako nedeljo ob 12. uri na prvem programu TV Slovenija in v torek ob 20. uri na TV Maribor.

Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano?
Sam Borub ima danske korenine, nedaleč od Helsinkov se ukvarja s prirejo pasme goveda angus. Sam je odprt za velike ideje, razmišlja da bi na kmetiji odprl možnosti za lov in motokros.
Kritičen pa je tudi do obstoječih norm in predpisov, ki zadevajo ekološko pridelavo hrane.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

13:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Poletni pozdrav je glasbena oddaja namenjena narodno zabavni glasbi z voditeljico Darjo Gajšek.
Poletno sproščeni se predstavljajo glasbeniki različnih generacij ustvarjalcev narodno-zabavne glasbe. Ker je ob njej nepogrešljiva, nam bo Darja v spremstvu glavnega gosta oddaje, zaigrala na harmoniko na izbrano tematiko posamezne oddaje. V sodelovanju z glasbenimi gosti oddaje bomo izbirali Naj spot oddaje Poletni pozdrav.
Sredi poletne vročice se voditeljica Darja Gajšek poletno sproščeno druži s svojimi gosti, osrednji gost četrte oddaje je Jože Potrebuješ. Čuki so leta 2000 izdali narodnozabavni album Kraljestvo naše sreče, v oddaji pa se bomo spomnili pesmi Mačke in hita Če se od spominov da živet', ki so ga igrali s Kvatropirci. Ansambel Poskočni muzikanti prihajajo z novim članom Dejanom Golobom in nam poklanjajo Poskočni venček polk in ljubezenski valček Srce le eno v nama bije. Kot najmlajši se nam predstavlja ansambel Smeh s poletno Neke julijske noči, mladi Gašper Beuc pa bo zaigral in zapel Babici za rojstni dan.
Drugi štirje četrtfinalisti za Naj spot Poletnega pozdrava so spoti Raubarjev, Foksnerjev, Mladih korenjakov ter Fehtarjev s prijatelji.

Ciper je otok z bogato kulturo, zgodovino in številnimi naravnimi lepotami. Spoznali bomo, kako je delitev otoka vplivala na usodo ljudi in celo živali, kakšna priložnost je sončna energija za državo, ki jo je močno prizadela zadnja gospodarska kriza in kako država, ki slovi predvsem po lepih plažah in čistemu morju, vzgaja tudi nove smučarske šampione.

Duhovita komedija o deklici, ki se sredi divjine loči od družine in se sama odpravi iskat njeno najljubšo žival - medveda.

8-letni deklici Jip se uresničijo sanje, ko se njena velika, petčlanska družina odpravi na počitnice v Severno Ameriko. Jip obožuje, časti medvede in želi bolj kot karkoli na svetu v živo videti to mogočno bitje. To, da so se odpravili na skupni izlet, je domala neverjetno. A počitnice se zapletejo, še preden izletniki prevozijo prvi kilometer. Oče se v paničnem napadu poti nad volanom ogromne prikolice, Jipine sestre pa želijo divjino nenadoma zamenjati za atraktivni Las Vegas. Jip se drži za glavo in po prvih kilometrih odkrije, da jo od medveda loči le njena družina. Zato na počivališču pobegne in sede v prvi tovornjak, ki jo zapelje proti divjini. Njena družina v prikolici in Jip kot štoparka doživljata pustolovščine, ki jih nikoli niso pričakovali.

Izvirni naslov: BEARS LOVE ME! / Nizozemski film, 2019 / Režija: Eva M.C. Zanen / Scenarij: Janneke van der Pal / Igrajo: Layla Zara Seme, Serena Bank, Kiki Wartena

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

V razširjeni informativni oddaji bomo spremljali dogajanje na olimpijskih igrah, s posebnim poudarkom na slovenskih nastopih. Pokazali bomo razplet tekmovanj in prve odzive športnikov.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
V napeto bitko za 20.0000 evrov se bo tokrat podal Danilo Kovačič iz Kriške vasi. Magister ekonomije trenutno piše doktorat, sicer pa dela v bančništvu. V prostem času se rad ukvarja s športom, zadnje čase ga najbolj navdušuje nordijska hoja. Ponosen pa je tudi na svojo hiško, ki jo je tako rekoč zgradil sam. Njegova super pomoč bo njegov nečak, Aljaž Glaser, nekoč že tekmovalec v Jokerju.

Gino se iz Benetk odpravi proti dvema čudovitima italijanskima mestoma z bogato zgodovino. Ravena je znana po izjemnih mozaikih, ki so še po 1500 letih taki kot nekoč. Kar osem ravenskih stavb je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. V mestu še danes skrbijo, da izdelovanje mozaikov ne utone v pozabo. Iz Ravene se Gino odpravi v San Marino, najstarejšo državo na svetu. Njegov nastanek sega v 4. stoletje. Življenje se je do danes močno spremenilo, mestu pa je kljub temu uspelo ohraniti neodvisnost in bogato izročilo. Posebnost je tudi, da države ne vodi predsednik, temveč regenta, ki ju vsakih šest mesecev izvoli 60 svetnikov. Za konec nam Gino pokaže, kako lahko iz božičnega kruha hitro pripravimo okusno sladico.

Njambo prijateljem tako zavzeto pripoveduje zgodbe, da pozabi narediti barvitega zmaja. Mu bodo sošolci pomagali, da ga bo dokončal še pred tekmovanjem v spuščanju zmajev?

Velika kredenca se spremeni v pisan grad, ko Frfra in Cufek odkrijeta predal, poln sladkarij.

18:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Douglas še vedno išče sina Albieja, ki sam potuje po Evropi. Douglas, ki je sicer natančen in zbran, na vlaku pozabi nahrbtnik z denarnico in dokumenti. V Sieni najde Kat, Albiejevo punco, od katere bi rad izvlekel, kje je Albie. Kat mu noče povedati, namigne mu le, da je Albie zelo zmeden in jezen fant, da je sit tega, da vedno razočara očeta, in da se mu zdi, da se bosta z mamo ločila. Kat preganja policija, ker brez dovoljenja igra na ulicah. Na koncu oba končata v zaporu.

US / Velika Britanija / 2020
scenarij: David Nicholls
režija: Geoffrey Sax
v glavnih vlogah: Tom Hollander, Saskia Reeves, Sofie Gråbøl, Tom Taylor, Iain De Caestecker, Thaddea Graham

Tokrat bo gostja Intervjuja direktorica Tržiškega muzeja, zgodovinarka Jana Babšek. V začetku poletja je Tržiški muzej odprl sodobno, interaktivno zasnovano razstavo na Ljubelju, kjer je bila podružnica zloglasnega koncentracijskega taborišča Mauthausen. Za to najnovejšo razstavo je letos muzej prejel Valvazorjevo odličje. O razstavi in o izredno zanimivih zbirkah, ki prikazujejo bogato zgodovino tržiških obrti, tovarn, pa tudi smučanja, se je z direktorico Jano Babšek pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Razširjena informativna oddaja bo ponudila še zadnji dnevni pregled dogajanja na olimpijskih igrah, napovedali pa bomo tudi dogodke prihajajočega dne, kajti tekmovalni program se bo v Tokiu začel le nekaj ur po oddaji.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Zdaj, ko cepiva proti covidu-19 postajajo vse bolj dostopna, se precej ljudi odloča, da se ne bodo cepili. Gre za eno izmed najbolj skrb zbujajočih zgodb našega časa. Koprodukcijski dokumentarni film razkriva ozadje proticepilskega gibanja, ki si prizadeva širiti svojo resnico o covidu-19, češ da gre zgolj za mit in vladne zarote. Predstavi pa tudi ljudi, ki zavzeto skušajo razkrinkati proticepilce, tudi tiste, ki na spletu prodajajo navadno in nevarno belilo pod krinko zdravila.

THE ANTI-VAX CONSPIRACY / Velika Britanija, Francija / 2021 / Režija: Colette Camden

V sožitju glasbene in vizualne umetnosti bomo predstavili basista Saša Čana. S simfoničnim orkestrom RTVS bo zapel arijo iz Evgenija Onjegina P. I. Čajkovskega. Urednica Danica Dolinar, režiser Amir Muratović.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja informativna oddaja je namenjena pregledu olimpijskega dogajanja in je razširjena na 30 minut. Z gostom v studiu bomo osvetlili slovenske vrhunce dneva na olimpijskih igrah, novinarji na prizorišču pa bodo priskrbeli odzive slovenskih junakov iger, sledili bodo pregled najzanimivejšega dogajanja, zgodovinski utrinek in potopisna razglednica z Japonskega.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov