Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 10. jul. 2022

TV Slovenija 1 • Ned, 10. jul.

Pod jasnim zvezdnim svodom Ava, Riko in Teo občudujejo množico žarečih zvezd. Riko se pobaha, da bo eno sklatil z neba. A naj se še tako trudi, do zvezd ne more seči. Potem pa se zgodi nekaj čarobnega.

Cene zajčku Belko zaupa skrivnost – da imajo opice v živalskem vrtu mladička, vendar pa tega ne sme povedati Mini. To je namreč presenečenje zanjo. Belko pa zelo težko molči.

Oči Pujs z zadnjimi močmi teče na dobrodelnem teku, kjer zbirajo denar za popravilo šolske strehe. Nenadoma pa ga začne preganjati osa.

Orlu Erniju vsi govorijo, naj neha bobnati. A Hana mu pomaga razviti njegovo glasbeno nadarjenost.

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

Hektor težko pritegne pozornost svojih prijateljev. Vsi so prezaposleni, da bi ga občudovali, ko pleše. Odloči se, da bo postal zanimivejši pujs in se preobrazi v klovna. Odlično obvlada trike in vse prijatelje nasmeji. Klovn Hektor je strašno zabaven! A prijatelji kmalu začnejo pogrešati običajnega Hektorja. Pogrešajo celo njegovo kujanje. Bo Hektor za vedno ostal klovn?

Na igralni urici je tekmovanje domačih ljubljenčkov in otroci so prinesli svoje živalce. Veterinarka Prašičkova je sodnica, a le težko se odloči, katera živalca je zmagovalka ...

Valentinček z DoVinčijevimi izumi strašilo spremeni v robota za nabiranje jabolk, ki pa prijateljem pobegne. Gospod Pevc ga sreča in fotografira. Fotografija ni ostra, a v javnosti završi … le katero nenavadno bitje je na njej?

Kalimero bi rad Pavlinci pokazal redko vrsto rdečega metulja, ki v Sinji dol prileti le enkrat v svojem življenju. Pavlinca pa nima časa. S Ksenjo sta preveč zaposleni z iskanjem sočne zgodbe za šolski časopis. Kalimero poskusi vse, da bi ji pri tem pomagal.

Pozdravljen, krokodil! Si velika, zelena ali siva žival z dolgim repom. Hodiš po vseh štirih, poleg tega pa živiš v vodi in zelo dobro plavaš. Tvoji mladički se izvalijo iz jajc.

Čarli in Maj bosta vsak s svojim glasbilom nastopila na šolski predstavi. Tudi Lola bi se jima rada pridružila. Toda zelo dolgo in vztrajno je treba vaditi, preden obvladaš kako glasbilo … Čarli zato Loli pokaže, kakšna glasbila lahko naredi iz vsakdanjih predmetov. In izkaže se, da pridejo zelo prav, ko Maj tik pred predstavo zboli.

Starša odideta na pustolovščino in otroci se odločijo, da hočejo tudi sami doživeti kakšno dogodivščino. Skavtek in Rožica se podata daleč stran od brloga, Lesko pa bo zgradil napravo, s katero bo poletel. Morda pa so njihovi načrti malo preveč smeli?

Luka in Lučka med igro ugotovita, da nimata darila za varuško Katjo, ki ima rojstni dan. Zato se odpravita v mesto. Ustavita se v starinarni. Tam odkrijeta staro vazo. Lučki je všeč, Luki pa ne.

V azijski puščavi Gobi ni lahko živeti. Tam redko dežuje in pogosto močno piha. Ta puščava slovi kot eno od območij, kjer je zelo veliko fosilov dinozavrov. Ti so pod peskom in skalami že milijone let. Reaktivčki so navdušeni, da jih bodo lahko iskali.

Vespikine priprave odpovedo ravno takrat, ko popisuje grbine v mestu. Njeni prijatelji se odpravijo na Vetrnik pogledat, ali je morda kaj narobe z anteno.

Bela in Sebastijan se odpravljata opazovat lunin mrk. Sebastijan se norčuje iz Kameronovih govoric, ki jih širi njegova mama Roberta, namreč da krvava luna privablja volkodlake. Tudi Adela in Saško se z izmišljenim izgovorom izmuzneta od doma in se pridružita Beli in Sebastijanu. Kameron in Gabrijel pa hočeta dokazati, da so Robertine govorice resnične in z domišljeno potegavščino skrivaj strašita prijatelje. Starše skrbi, ker je že pozno in se otroci še niso vrnili domov …

Mami pujsa v hiši najde pajka in ukaže očiju pujsu, naj se ga znebi. Gospoda Suhonogca spustijo na vrt, kjer lahko še naprej nemoteno plete svoje mreže.

Liza nadvse pogreša svojo mamo, zato jo želi Majči razvedriti in jo pelje v mesto na sladoled. Medtem mora za njeno kmetijo skrbeti Štef, ki kmalu ugotovi, da to še zdaleč ni preprosto. V restavraciji postreže polnjene rdeče paprike, ki jih je pripravljala že Lizina mama.

Ernest Celestinci na nočnem nebu kaže zvezde in ozvezdja, ki so imena dobila po živalih. Na nebu so labod, medved, lev ... Le mišje zvezde ni nikjer. Kakšna sramota!

Da bi pomagal Špelci, ji Jon pričvrsti kolesa. Z daljinskim upravljalcem lahko zdaj Jon svojo obilno prijateljico zlahka prevaža naokrog ...

Starša se za eno noč odpravita zdoma, Mumintrol pa si poišče družbo prijateljev, Smrčka in Njuhca. A ko se pojavi zoprna prikazen, je na preizkušnji njegov pogum. Premagati mora strah, da reši starše in da se vživi v skrivnost tragično nerazumljene More.

Pacek je že zjutraj ves blaten. Charlie Brown ga poskuša prepričati, da bi bil čistejši. Sploh zato, ker gre v kino in na praznovanje Lucyjinega rojstnega dne. Toda Pacek meni, da je umazanija bolj praktična od čistoče. Tako ga ne nadlegujejo ne punce ne komarji.

Maudie se navduši nad pop glasbo. S sošolkami razmišlja samo še o prihajajočem koncertu dekliške glasbene skupine. Dekleta se zberejo pri Maudie, nato pa ugotovijo, da so iz predala izginile vstopnice za koncert. Maudie je skrušena. Jih je ona založila? Ali je imel prste vmes kdo drug, ki se je ustrašil koncerta?

»Ljubi Gospoda, svojega Boga, iz vsega srca, z vso dušo, z vso močjo in z vsem mišljenjem.« (Lk 10,27)
razmišlja BOGDAN RUS

Zgodovina in vojne zaradi nacionalnih, etničnih in verskih razlogov pričujejo o nasilju in razkolu tudi med Cerkvami. Kako lahko Cerkve v Ukrajini prispevajo k miru?

Zgodovina in vojne zaradi nacionalnih, etničnih in verskih razlogov pričujejo o nasilju in razkolu tudi med Cerkvami. Kako lahko Ruska pravoslavna, Ukrajinska pravoslavna, Katoliška in Ukrajinska grškokatoliška cerkev presežejo nacionalne spore in prispevajo k miru v Ukrajini?
Marsikateri moški z zavzetim življenjem najde navdih v svetem Jožefu.
Radio Ognjišče nas s koncertom vabi k radijskemu misijonu z vodilom Hodimo skupaj.

Sprehodili se bomo po suhih pašnikih od Tolmina čez goriško, Kras, vse do Slovenske Istre, pogledali pa bomo tudi k zamejskim kmetom. V nadaljevanju bomo govorili o preji ovčje volne in pasjih dlak, iz katerih nekateri rokodelci izdelujejo unikatna oblačila. Bili smo v drevesnici Bilje, na dnevu odprtih vrat, kjer smo spregovorili o sadikah češenj, primernih za naše območje, pa tudi o drugem sadnem drevju. Za konec pa smo obiskali še osnovno šolo Komen, kjer se lahko pohvalijo z zanimivo učilnico na prostem, kjer si lahko otroci lahko končno brez slabe vesti umažejo roke in hlače.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Oddaja z narodno-zabavno glasbo Poletni pozdrav predstavlja legende domače glasbe, mlade talente ter ansamble, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček, ki bo 9. septembra. To poletje izbiramo med devetimi polkami, za finale jih bomo določili 5. Sodelujejo ansambli Marcela IN, Chicas, Cik-Cak kvintet, Akordi, Lesarji, Šentjanci, Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. Voditeljica je Darja Gajšek, urednik Andrej Hofer, režiserji pa Marjan Kučej, Urška Žnidaršič in Špela Kuclar.
Osrednji gost oddaje je Vinko Janežič, ki z ansamblom Trgovci praznuje 60 let igranja. V drugem krogu izbora polk za festival SPV tekmujeta skupina Chicas in Cik-Cak kvintet. Igrajo še ansambla Petka in Vihar ter Tapravi faloti. Z Darjo bo zaigrala mlada Trina Jambrek.

Komedija o prismuknjeni danski družini na počitnicah v gorah.

Oče išče novo zaposlitev in trpi za hudim strahom pred višino. Ko dobi službo v najvišjem nadstropju nebotičnika, ga otroci odpeljejo na terapevtski izlet na Norveško, kjer ga poskušajo privaditi na veliko višino. V hotelu se nepričakovano pojavi tudi njegova nova sodelavka s hčerko, a njeni nameni niso dobri.

Izvirni naslov: FAR TIL FIRE PÅ TOPPEN / Danski film, 2018 / Režija: Martin Miehe-Renard / Scenarij: Claudia Boderke, Lars Mering / Igrajo: Laura Lavigné Bie-Olsen, Martin Brygmann, Anne Sofie Espersen

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Kmet se odpravi po nakupih, Bitzer pa mora pleskati. Na pomoč pokliče čredo. Kmalu spozna, da je to velika napaka, saj čreda vse naredi po svoje.

Gino se bo tokrat odpravil v svoje rodno mesto Neapelj, ki ga vsako leto obišče okoli tri milijone turistov. S slaščičarjem Giacomom bo spekel značilne neapeljske žepke, imenovane sfogliatelle, ki so med Neapeljčani zelo priljubljeni in si jih radi privoščijo za zajtrk. V ribarnici bo kupil ribe in morske sadeže in pripravil značilne ocvrte morske sadeže, ki jim v Neaplju pravijo fritto misto. Za konec bo skuhal še jed, primerno za romantične zmenke ̶ špagete s kočicami in klapavicami.

GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V kviz Joker prihaja Timotej Turk Dermastia iz Ljubljane. Bodoči doktor biologije se trenutno posveča znanstvenim izzivom, a v prostem času rad smuča in igra košarko, z ženo pa tenis. Občasno piše za časopise in je član improvizacijske skupine Gverila teater. Na pomoč v kviz Joker je poklical prijatelja Lana Lajovica iz Ljubljane.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prihaja največji dogodek leta v Sanditonu, kresni semenj, in zanj si Tom prizadeva priskrbeti največjo atrakcijo doslej – slona. Colbourne ne more pomiriti svojega žrebca, ki se je vznemiril zaradi pokanja pušk na vojaških vajah. Njegovo občudovanje Charlotte se še poglobi, ko se ta izkaže za šepetalko konjem. Clara lejdi Denham pove svojo zgodbo in ta pokliče Edwarda na zagovor. Lockhart pošlje Georgiani njen portret, ki ga je narisal po spominu. Ta v jezi zaradi njegove predrznosti odvihra v njegov atelje.

SANDITON (II.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Justin Young, Andrew Davies
Režija: Charles Sturridge, Ethosheia Hylton
V glavnih vlogah: Rose Williams, Anne Reid, Kris Marshall, Kate Ashfield, Crystal Clarke, Jack Fox, Charlotte Spencer, Lily Sacofsky, Elizabeth Berrington, Adrian Rawlins, Turlough Convery, Mark Stanley, Alexandra Roach

Gostja oddaje Intervju bo literarna zgodovinarka in profesorica na Pedagoški fakulteti v Ljubljani Milena Mileva Blažić. Strokovno in raziskovalno se posveča slovenskim in evropskim učnim načrtom na področju mladinske književnosti in književnosti za otroke, didaktiki književnosti, ljudskim in literarnim pravljicam, podobi otroka v slovenski književnosti, otroškim dnevnikom v času druge svetovne vojne in še marsičemu. S profesorico Blažić se bo pogovarjala Ksenija Horvat.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:15
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:25
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Starec in štorklja je film o Stjepanu, nekdanjem šolskem hišniku, danes upokojencu, ki ga svet morda sploh ne bi opazil, če v njegovo življenje ne bi vstopili dve posebni štorklji: Malena in Klepetan. To je film o samoti, pred katero nas mnogi strašijo. Film, ki nam daje redko priložnost videti človeško ter živalsko samoto in njuno medsebojno povezanost.
Medtem, ko ljudje v današnjem času kljub zakonom narave vse več letijo, je nekaterim, ki jim je narava dala krila, človek to pravico vzel.

Dogajanje se odvija v predmestju Slavonskega Broda. Vdovec Stjepan Vokić je leta 1992 našel štorkljo z zlomljenim krilom. Rešil ji je življenje, jo poimenoval Malena in od takrat naprej skrbel zanjo. Brez njegove pomoči bi zagotovo umrla od lakote. Pa on brez nje?
Od leta 2002 se k Maleni vsako leto vrača samec iz Južne Afrike, oče njunih otrok. Do danes sta jih imela šestdeset. Stjepan mu je dal ime Klepetan. Vsako leto se jima izležejo novi ptički, s katerimi Klepetan jeseni odleti v Afriko, Malena pa ostaja doma s Stjepanom in njegovimi pogledi na svet ljubezni in sovraštva, s strahom pred zapustitvijo in samoto ter s prezirljivim odnosom do zasužnjevanja z materializmom.
In tu se začne naša zgodba.

Spremljali boste priljubljene arije iz Puccinijeve opere Tosca v priredbi za saksofon in simfonični orkester. Zanimivo priredbo je prav za slovenskega saksofonista Andreja Omejca napisal japonski skladatelj Yasuhide Ito in jo naslovil Toscin poljub.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak delovni dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov