Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 21. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Sob, 21. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mozaični izbor najboljših svetovalnih, zabavnih in informativnih vsebin iz oddaje Dobro jutro.
Boljše od Dobrega jutra je - Najboljše jutro!
Vsak teden premišljeno izberemo najbolj atraktivne in odmevne rubrike iz dnevne oddaje Dobro jutro. Sobotno jutro je Najboljše jutro!

V drugem delu izjemno zanimivega pričevanja se duhovnik msgr. Marino Qualizza poglobi v verske razmere in z žalostjo ugotavlja, da je imela tudi videmska nadškofija po vojni sramotno vlogo, saj je vladi pomagala poitalijančevati slovensko prebivalstvo. Na koncu pa doda: »To je do leta 1973, ko je za videmskega nadškofa prišel Alfredo Battisti … On nas je branil.« V devetdesetih letih je nadškof Battisti v Čedadu pripravil tri srečanja za Slovence in Furlane. V čedajski stolnici je takrat izrekel: »Tu morem sedaj Slovence Videmske pokrajine zaprositi za odpuščanje zavoljo toliko krivic, ki so jih utrpeli tudi za stran cerkve.« V pričevanju se med drugim dotakne praktičnih posledic preganjanja beneških rojakov. Tako je v dolinah, kjer je v času Qualizzeve mladosti živelo 16.000 ljudi, sedaj le še 5000 prebivalcev in le še dva slovenska duhovnika. G. Qualizza, ki iz videmskega župnijskega doma prihaja maševat v Dreko in v Špeter, vendarle vidi perspektivo. Letos jim je po več desetletjih uspelo pripraviti slovenske otroke na prvo sveto obhajilo v slovenskem jeziku, veliko zanimanja je tudi za dvojezično šolo v Špetru, ki postaja novo središče slovenske prisotnosti. »Moja želja je, da dobi velik uspeh šola, da postane dejavnik novega življenja, tudi kulturnega in gospodarskega. Moja želja je tudi, da se ne izgubi duša tega ljudstva. Naša govorica je polna božjih misli in vse to nas je spremljalo in nam pomagalo iti naprej, da smo ohranili, kar smo, to je zasluga Cerkve.«

Alpski magazin je oddaja, v kateri vas odpeljemo v zakulisje tekem svetovnega pokala. Ne le rezultati, ne samo zmagovalke in zmagovalci, ampak vse zanimive zgodbe, ljudje, kraji. Sezona, ki bo skupaj štela skoraj 90 tekem, prinaša nekaj spektakularnih prizorišč, ogromno smučarskih klasik, zato je tudi zakulisje tako zelo zanimivo.

V zadnjih letih smo se navadili, da Levi gosti moško in žensko slalomsko tekmo za svetovni pokal. V tej sezoni bo drugače, na daljnem severu bomo spremljali dve ženski tekmi. Prvo ime tega terena je gospa Slalom, Mikaela Shiffrin. V zadnjih petih letih je tu štirikrat zmagala in bila enkrat druga.

Začenja se sezona svetovnih pokalov v smučarskih skokih in smučarskih tekih. Pogledali bomo, kako so se na novo sezono, ki se začenja v Wisli na Poljskem, pripravljali v moški skakalni reprezentanci. O pričakovanjih bodo spregovorili Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek in Anže Jelar ter glavni trener Gorazd Bertoncelj. Spomnili se bomo tudi najlepših trenutkov prejšnje sezone. Tekaško karavano prva tekma čaka 27. novembra. Svoje cilje bo predstavila prva dama slovenskega teka na smučeh Anamarija Lampič. Pogledali pa bomo tudi v tabor ženske skakalne reprezentance.

V drugem delu oddaje nam izvajalci pilotnega projekta Dolgotrajna oskrba med drugim nazorno predstavijo storitve, predvidene po osnutku Zakona o dolgotrajni oskrbi. Gre za niz integriranih storitev, med katerimi so tudi pomoč fizioterapevta, delovnega terapevta, socialnega delavca itd., s katerimi bi čim dlje ohranjali samostojnost ljudi, predvsem tistih, ki so še doma. V oddaji bomo izvedeli še, kolikšna bo cena teh storitev in ali lahko pričakujemo izvajanje novih, kot so telemedicina in e-oskrba, kako namerava država na področju dolgotrajne oskrbe rešiti pomanjkanje osebja in kako poskrbeti za višje plače zaposlenih, koliko denarja bo dolgotrajni oskrbi sploh namenila in kako bo zagotovila sredstva zanjo.

Toni s pomočjo svojih novih življenjskih izkušenj kreira reklamo, s katero dobi povratno vstopnico za svojo staro, odlično službo. Kmalu pa se naveliča uspešnega, a od družine oddaljenega življenja… Z željo po zaključku svoje ravnateljske kariere pa preseneti tudi Betka…

Toni ni več brez službe. Ustanovil je svojo lastno firmo. Toni ne bi bil Toni, če ne bi tega naredil s tujim denarjem. Mama je zastavila stanovanje, ogromno vsoto denarja pa je prispeval še poslovnež vprašljivega porekla Štef Železna roka. Toni je seveda njegov večni dolžnik, saj mu ubijalskih mesečnih obrokov za odplačilo posojila nikakor ne uspe odplačevati. Štef Železna roka s svojim telesnim stražarjem Živalo Toniju postavi ultimat...

V zadnjih letih smo se navadili, da Levi gosti moško in žensko slalomsko tekmo za svetovni pokal. V tej sezoni bo drugače, na daljnem severu bomo spremljali dve ženski tekmi. Prvo ime tega terena je gospa Slalom, Mikaela Shiffrin. V zadnjih petih letih je tu štirikrat zmagala in bila enkrat druga.

Po reprezentančnih tekmah in zaključku skupinskega dela lige narodov so nogometaši znova v svojih klubih. V Sloveniji bodo ta konec tedna na sporedu tekme 12. kola državnega prvenstva. Naše kamere bodo na ŽAK-u v Ljubljani, kjer bo pri osmouvrščenem Bravu gostoval vodilni Maribor. Na prvi tekmi v tej sezoni so Mariborčani septembra doma zmagali s kar 4 : 1, kako bo tokrat?

Prva tekma nove sezone svetovnega pokala najprej prinaša ekipno preizkušnjo. Pokal narodov so v prejšnji, skrajšani sezoni osvojili Nemci, kljub temu da, tako kot Slovenci, na prvi tekmi v Wisli niso bili na stopničkah za zmagovalce. Slovenska četverica sodi v krog reprezentanc, ki se bodo borile za zmago in preostala mesta na stopničkah. Najpomembnejše ekipne tekme v novi sezoni bodo sicer na svetovnem prvenstvu v poletih v Planici decembra in februarja na svetovnem prvenstvu v nordijskih disciplinah v Oberstdorfu.

Divji človek v divjini - nič posebnega, to je nekaj, kar si zlahka predstavljamo.

Ampak kako živeti v divjini kot urbana, civilizirana oseba? Kako najti ravnovesje med harmonijo z naravo in povezavo z družbo kot tako – brez strahu, cinizma, obžalovanja, jeze? Kako ohraniti dostojanstvo v drugačnosti? Kako živeti z manj brez odpovedovanja? Kaj zares potrebujemo in kaj so zgolj slabe navade in kaprice?

To je osebna zgodba o človeku, ki si je sam pomagal in uredil svoje življenje tako, da je radikalno zmanjšal svojo odvisnost od nepotrebnih nujnih stvari moderne družbe, ne da bi prenehal s sodelovanjem v le tej. To je zgodba o Nari, o Nari Petroviču – človeku.
Film je režiral Boris Petkovič.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti se bomo sprehodili skozi začetke elektromobilnosti in si pogledali česa smo se naučili, testirali bomo Citroena C5 in Cupro formentor ter se sprehodili čez mobilnostne novice tedna.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Drama. Claire je predana in izkušena babica, ki je vse svoje življenje posvetila drugim. Ravno ko se ubada s skorajšnjim zaprtjem porodnišnice, v kateri dela, jo vznemiri nepričakovan telefonski klic. Béatrice Sobolevski, očetova nekdanja ljubica, ki je pred tridesetimi leti brez sledu izginila, bi jo rada spet videla. Béatrice je Clairino popolno nasprotje: radoživa, muhasta in egocentrična ženska, ki ob svojem zrezku rada spije kozarček rdečega …
Zgodba o nenavadnem prijateljstvu med dvema zelo različnima ženskama, v kateri blestita veliki imeni francoskega filma: Catherine Frot in Catherine Deneuve.

BABICA / SAGE FEMME / FRA, BELGIJA / 2017
Režija Martin Provost, scenarij Martin Provost, igrajo Catherine Frot, Catherine Deneuve, Olivier Gourmet, Quentin Dolmaire, Mylène Demongeot, Pauline Etienne, Audrey Dana…

Zvezdanina gostja je pesnica in pisateljica, ki se bo prvič javno razkrila in spregovorila o tem, kako se je več kot 40 let zapletala v odnose z narcisi. Zmotno si predstavljamo, da narcisa prepoznamo na prvi pogled. V resnici pravi narcisi nimajo prav veliko z mitom o prelepem mladeniču, ki se je zaljubil v lasten odsev na vodi. Narcistična osebnostna motnja je po navadi precej bolj prikrita.

Dragi sopotniki,
svet na drugi strani okna deluje nespremenjen, kljub temu pa je naša realnost obrnjena na glavo. Objemi in poljubi so se prelevili v ekstremen šport. Stisku roke grozi izumrtje. Izogibanje starejšim v širokem loku je po novem znak naklonjenosti.
Še nekaj mesecev nazaj so nas politiki prepričevali, da 'alternative ni'. Danes pa ponavljajo, da 'nič več ne bo tako, kot je bilo' in sprejemajo drastične ukrepe. In kar je še bolj čudno: tisti, ki smo želeli mirnejši, prijaznejši svet, se danes spopadamo z nepričakovano abstinenčno krizo, s presenetljivim hlepenjem po vrnitvi v svet, ki smo ga želeli pustiti za seboj.
V zraku, ki ga dihamo, je novoodkrita svežina in globina, zvezde pa sijejo z močnejšim leskom. Celo stari komadi zvenijo drugače - novi pomeni vznikajo med vrsticami besedil, glasba pa brenka po drugih emocionalnih strunah.
Pridružite se proslavi ob turbulentni splavitvi novega sveta. Nazdravili bomo potencialu in se spomnili nevarnosti tega izjemnega trenutka. Slednji je istočasno inspirativen in strašljiv, saj nazorno kaže, da je v resnici čisto vse mogoče.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov